Wij gaan niet opzij

Janosek in voorselectie van Tsjechië

DeWeesJr

Op de forumavond wist Peter Maas de aanwezigen te trakteren op een interessant nieuwtje. Dominik Janosek is namelijk opgenomen in de voorselectie van Tsjechië. De Tsjechen spelen eind maart twee oefenwedstrijden tegen Noorwegen en Armenië.

Dominik Janosek kan dit seizoen uitstekende statistieken overleggen en dat is de bondscoach van Tsjechië ook opgevallen. De middenvelder die de laatste weken aan de linkerkant speelt is opgeroepen voor het nationale elftal.

Tsjechië speelt op 22 maart een oefenwedstrijd in en tegen Noorwegen. Vier dagen later komt Armenië op bezoek bij de Tsjechen. Mocht Janosek worden opgeroepen voor de definitieve selectie zal hij de wedstrijd van NAC op 23 maart bij Roda JC moeten missen. 

Mocht Janosek worden opgeroepen en zich verder in de kijker spelen van de bondscoach lonkt er deze zomer een mooi toetje van het seizoen. Tsjechië is namelijk gekwalificeerd voor het EK. Ze zitten in een poule bij Portugal en Turkije. Daar komt nog een ploeg uit een nog te spelen play-off bij. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
25 Reacties
6   0  
SAMSON

Het is wel onze belangrijkste speler dit seizoen maar voetballend kan hij nog wel verbeteren. Ik heb nog niet zo iets dat ik denk dat hij veel te goed voor NAC is ofzo, iets wat je bv bij Thom Haye wel had. Leuk voor hem dat hij bij de voorselectie zit en goed voor de marktwaarde maar het zegt ook iets over Tsjechië vrees ik, voorheen toch een heel goed voetballand.

5   2  
Basvz

Stel je voor onze janosek op het EK. Dat zou toch goud zijn😂

5   1  
NAC

Kan me niet voorstellen dat hij bij de definitieve selectie komt. Tsjechië is een prima voetballand en dan is het niveau KKD niet hoog genoeg lijkt mij.

6   1  
Judge M.

Pfoe.. Een hele mooie eer maar die zouden we tegen Roda toch goed kunnen gebruiken..

6   0  
SAMSON

Het is wel onze belangrijkste speler dit seizoen maar voetballend kan hij nog wel verbeteren. Ik heb nog niet zo iets dat ik denk dat hij veel te goed voor NAC is ofzo, iets wat je bv bij Thom Haye wel had. Leuk voor hem dat hij bij de voorselectie zit en goed voor de marktwaarde maar het zegt ook iets over Tsjechië vrees ik, voorheen toch een heel goed voetballand.

3   0  
Arnac

Mooi voor hem. Toch fijn dat hij gezien wordt door de bondscoach. Dan weet hij ook dat hij een goede keuze gemaakt heeft.
Het is ook mooi voor NAC, of hij nou wel of niet geselecteerd wordt, deze voorselectie is goed voor zijn marktwaarde.

Over zijn positie bij NAC in het veld:
Hij heeft zijn beste wedstrijden als linksbuiten gespeeld en absoluut niet als 10.
Ik vind het vreemd dat de trainer dat niet gezien heeft. Tuurlijk zijn er blessures geweest waardoor het anders moest, maar als je hem linksbuiten kan zetten, dan is dat de beste optie bij NAC.
Vanaf die plek is hij het meest betrokken geweest bij het spel en het meest betrokken bij doelpunten.
Voor een 10 is hij net wat te statisch en gaat hij de bal ophalen voor zijn eigen verdediging en daar wil je hem niet hebben. Dat komt vermoedelijk ook weer door de spelers om hem heen.
Maar op dit moment zo veel mogelijk gebruiken als linksbuiten bij NAC!

3   2  
NuAnCe

Sjonge jonge wat haalt die PM toch een slechte spelers!

3   0  
Benassi

Er werd op de forumavond veel verteld, maar weinig gezegd. Beleidsplan werd uit "spionage" overwegingen niet gedeeld. Peter Maas is wel een goeie om in je management team te hebben, praat makkelijk naar de mond en heeft snel een antwoord klaar. Hij heeft volgens eigen zeggen goede maar ook minder goede dingen gedaan. Alleen heeft hij er daar geen van vernoemd. Het transfervrij laten vertrekken van Jort v/d Sande zou hij zo weer doen. Erik Mathijsen deed het goed. Pierre zat onoverwinnelijk in zijn stoel en als je hem een vraag stelde kreeg je er 1 terug. Grote verrassing was de aanwezigheid van JP van Gastel. Als je tussen de lijntjes door goed luisterde, merkte je dat er wel een barst in de relatie is ontstaan door het Turkije verhaal. Op de vraag van Levien of de toekomst van de trainer nog wel een draagvlak heeft, moet hij nog een duidelijk antwoord krijgen. Maar, al met al was het weer de bedoeling om je met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Dat is minder gelukt.

4   0  
Ivo

@Benassi
Je kan op zo'n forumavond niet verwachten dat iedereen open en bloot alle interne kwesties op tafel gooit. Dat mag ook niet, in verband met bijvoorbeeld de AVG, NAC is ook een werkgever. Natuurlijk krijgt je soms een gecamoufleerd antwoord. Op de achtergrond lopen gesprekken, onderhandelingen, je wil je eigen positie niet ondermijnen.

Eric Mathijssen lijkt kandidaat om AD te worden. Daar is toch wel een paar keer op gehint.

Na Helmond is de speelstijl aangepast. Aanvallender, dominanter. Het antwoord waarom dit niet eerder is gedaan, vond ik matig. Iets over hergroeperen en schade beperken. De Graafschap uit liet bijvoorbeeld al zien dat dat niet werkte. Ze hadden eerder om moeten schakelen.

Ondanks alles vond ik dat NAC het netjes heeft georganiseerd. En ik denk dat je in 1-op-1 gesprekken met deze mannen nog wel wat meer info loskrijgt, dan voor zo'n grote groep.

2   0  
Francesco

@Ivo
In zo’n een-op-een gesprek gaf Matijsen juist aan op dit moment geen kandidaat te zijn voor het AD schap. Daar vind hij zichzelf nog niet klaar voor, en weet überhaupt niet of dat bij hem past.

@BENASSI
Over JP; ik had ook niet verwacht dat 1 van beide partijen gisteren aan zou geven wel/niet met elkaar door te willen gaan. Dat moment, die evaluatie volgt einde van het seizoen wel.

2   0  
Vreven4President & Hyballafurfuhrer & Snuifbuisvandealp

Meer dan terecht! Gefeliciteerd Dominik! Dat je nog vaak belangrijk mag zijn voor ons NAC.

Hup Dominik! Hup NAC!

6   0  
Wanny

Misschien moet NAC het helemaal niet willen dat Eric Matijsen AD wordt. Volgens mij is iedereen blij met hem als commercieel directeur. Laat hem dat dan maar heel goed blijven doen ipv het ene gat met het andere te dichten.

Zoek er een AD bij die goed met Eric overweg kan en hem kan faciliteren om nog meer uit commercie te halen.

1   0  
Ernie

Mooi voor Janosek. Zijn kwaliteiten worden door meerdere mensen opgemerkt gelukkig.
De gevaarlijkste speler in de selectie. Kans is groot dat hij volgend seizoen niet meer bij NAC speelt. Ik kan hem geen ongelijk geven want hij kan makkelijk een stap hogerop maken.

2   1  
markenaa

@arnac

Ik ben nog steeds benieuwd naar een systeem wat tegenwoordig ook wel gespeeld wordt waarbij ze een soort van twee 10en spelen. Een 4 5 1 met Ogmba recytw

1   1  
markenaa

*Ogmba rechts centraal als 2e 10 bij hem

2   0  
Tante Annie

@ Mark en Aa
Ja daar ben ik ook benieuwd naar, met olsdrup als 6 en omgba en Janošek beiden als 10. Maar ik heb wel het gevoel dat we nu zo dun in de buitenspelers zitten, dat het misschien niet heel relevant is komende weken. Daarbij ben ik bang dat je middenveld dan wel weer overlopen wordt, gezien er dan maar 1 verdedigend ingestelde middenvelder is. Dan krijg je tegen teams als jong AZ bijna een 4-1-5 opstelling en ben je nooit op tijd terug.

1   0  
Badeend

Mooi nieuws voor Janosek.

Voor de nummer 10 positie zijn zowel hij als Omgba op dit moment eigenlijk niet goed genoeg. Beiden zijn niet voldoende met hun omgeving bezig en vooral Omgba laat zich daardoor te vaak de kaas van het brood eten. Janosek heeft tijd en ruimte nodig om de volgende stap te zien en dat is waarom hij beter rendeert aan de buitenkant. Dat is gewoon een minder ingewikkelde positie. Geen schande - ook een Velanas was daarom meer buitenspeler dan 10 bij ons. En hetzelfde geldt voor El Allouchi. Allen géén pure buitenspelers maar wél op de vleugel geposteerd, vaak door meerdere trainers.

Als een 4-5-1 zoals hierboven genoemd wordt, met zowel Janosek als Omgba geprobeerd zou worden als "dubbele 10", gaan ze elkaar alleen maar meer in de weg lopen en zeker de verdedigende balans is er helemaal niet meer. Klinkt leuk als een soort "do or die tactiek" naar de Playoffs toe, maar in de praktijk zelfmoord.

Daarnaast hebben we de buitenspelers hiervoor ook niet dus zouden we nog meer ballen terug kunnen verwachten van deze twee tienen dan waar nuh Staring van beticht wordt.

4-5-1 wordt meestal uitgevoerd als 4-2-3-1, wat weer zou pleiten voor de tandem Staring-Jensen (in elk geval zolang Leemans er nog niet is). Maar misschien is dat nu ook precies wat we spelen, als je ziet hoe erg Ómarsson op een eiland staat. Een aloud NAC probleem overigens - de verbinding tussen middenveld en aanval is te vaak niet goed gemaakt. Jensen én Staring kunnen daar beiden in groeien en het verschil maken, maar zij kunnen het niet alleen. Ómarsson heeft extra hulp nodig voorin en achterin moet het ook beter.

4   0  
BasSnelden

Mensen van Nac die op zo’n podium gaan zitten die stellen zich toch open en enigszins kwetsbaar op. Als je blijkbaar daar bent geweest en je kraakt het wat naar beneden op deze site dan is dat wat laf. Dan had je de mensen van Nac daar moeten aanspreken. In hun gezicht.

Janosek aardige speler en zo zijn er nog meer gehaald het afgelopen jaar.

Hup NAC

4   0  
Henri

@Ivo
Volgen mij zoekt NAC een AD met voetbalachtergrond. Althans zo werd het gecommuniceerd. En Eric Matthijssen gaf in De Stem aan nog niet rijp te zijn voor AD.

4   0  
scheppioni

Gefeliciteerd Dominik !
Geniet ervan, verdiend !
Hopelijk komen hij en Aime Omgba nu in de perfecte vorm bij ons NAC !
Dit zijn de spelers met de extra kwaliteiten !
Jammer dat we Omgba daarin nu niet extra steunen/toezingen !
NAC we follow !

0   0  
Badeend

Schep, ik snap wat je zegt. Tegelijk vond ik Omgba echt héél slecht vorige week. Hem uitfluiten gaat me veel te ver, dat bewaar ik voor spelers die een middelvinger opsteken naar het publiek of er lange tijd openlijk de kantjes vanaf lopen (type Kali). Ik ben ook tegen je eigen spelers uitfluiten, maar in deze gevallen maak km graag een uitzondering.

Een speler als Staring die het echt in zich heeft, daarvan vind ik het waanzin om hem zo te gaan bashen, maar misschien moesten mensen hun frustratie kwijt en koos men een makkelijk slachtoffer (gevalletje Taylor bij Ajax). Dat praat het niet goed!

Anyway, ik had op de tribune al een uitgebreide discussie - ja, Omgba is een goede voetballer en heeft absoluut veel potentie. Maar hij moet nog wel flink wat grote stappen zetten en speelde vrijdag gewoon helemaal niet goed. Dan moet je hem gewoon wisselen - omdat een ander het hopelijk beter voor het team doet, en om hem te wijzen op zijn ontwikkelpunten. Je kunt zo'n speler niet laten staan puur omdat hij moet leren. Daarvoor is die positie te belangrijk en is dit team te broos. Bovendien is het niet alsof hij geen speeltijd krijgt.

Ik vind het dus lastig. Omgba heeft absoluut potentie, maar soms zijn het spelers met minder potentie en meer verbetenheid die verder komen. In die zin ben ik héél benieuwd wat Van Schuppen nog kan gaan brengen.

Ómarsson is overigens in zowel talent als werkethiek van de buitencategorie. Als we iemand meer zouden moeten steunen, is hij het wel. De tactiek/spelsysteem een beetje aanpassen, Ómarsson vertrouwen blijven geven en er kunnen nog vreemde dingen gebeuren dit seizoen.... Rememver Cyril Dessers?

1   0  
Dutchbird

NAC heeft geen dominante AD nodig. Een gepokt en gemazelde ervaren algemeen directeur, die Maas en Matijsen goed coacht via kritische vragen, is genoeg. Verder zijn kennis en ervaring in het samenwerken met de gemeente van belang en aandacht voor de communicatie met de achterban. Hoeft geen BVO ervaring te hebben want die hebben Eric en Peter al. Wel ervaring in het leiden van een onderneming met 100 tot 200 FTE. Dus met eigen boekhouding, eigen juridische verantwoordelijkheid, eigen PR, eigen huisvesting etc. M.a.w. geen filiaalmanager van een groot bedrijf dat stijf staat van de stafafdelingen op concern niveau.

5   0  
scheppioni

@ Badeend
Ik heb het gevoel bij Omgba dat hij net over een punt heen moet, juist dan toezingen kan net het verschil maken......hij kan o.a. met zijn voetbalgaves ons NAC naar een hoger punt tillen ! Boris toe zingen prima, maar we zijn gek als we Omgba dat niet zouden doen !

1   3  
SAMSON

Als ik die verhalen van Blanco lees over Omgba, krijg ik de indruk dat we met de nieuwe Mbappé te maken hebben. Tikkeltje overdreven.

1   0  
Gjoewie

Schep > Ik ben het helemaal met je eens. Als jij nu eens een goede tekst maakt met Omgba in het refrein, dan zal ik het zingen!

1   0  
scheppioni

@ Gjoewie
Op melodie 'feliz navidad' is misschien een optie?? Misschien dat Italo weer kan aanvullen hahahaha

Laad alle berichten na dit bericht in