Wij gaan niet opzij

Jean-Paul van Gastel wordt alsnog assistenttrainer bij Besiktas

Eddy W

Jean-Paul van Gastel heeft een nieuwe uitdaging gevonden als assistent-trainer bij Besiktas. Van Gastel voegt zich bij Giovanni van Bronckhorst, die na eerdere mislukte onderhandelingen toch trainer wordt van de Turkse topclub.

Aan het begin van dit jaar leek Van Bronckhorst al op weg naar Besiktas, maar het niet kunnen samenstellen van zijn gewenste trainersstaf, waaronder Van Gastel, leidde toen tot het afketsen van de deal. NAC stond toen niet toe dat Van Gastel de overstap maakte, gezien zijn recente aanstelling als hoofdtrainer.

Al snel werd duidelijk dat de wegen van de trainer en NAC na dit seizoen zouden scheiden. Toch leide Van Gastel zijn ploeg na een moeizaam seizoen naar de Eredivisie. Nu Van Gastel vrij is is de weg vrij voor Van Bronckhorst om zijn vaste assistent mee te nemen naar Turkije.

Zijn nieuwe club, Besiktas kende een turbulent seizoen en wisselde in korte tijd meerdere keren van coach. De club, die vorig seizoen teleurstellend zesde eindigde in de competitie maar wel de Turkse beker won, hoopt met Van Bronckhorst en Van Gastel stabieler te worden. Van Gastel heeft een contract voor twee jaar getekend, met een optie voor een extra jaar.

Bron:
B-Side Rats, Nu.nl
25 Reacties
21   4  
Ere

Eind goed al goed

21   4  
Ere

Eind goed al goed

16   5  
NAC4Ever

Hij bleek geen match met ons. Maar hij wel een bijzondere prestatie geleverd, dank daarvoor.
Ik wens hem veel plezier en succes!

10   6  
scheppioni

Succes JP !

3   1  
Vriendenkliek

Punt

9   17  
Arie

Ik bedank die achterbakse huichelaar helemaal nergens voor. Alsof hij niet al sinds het afketsen van deze deal bezig was met de stap alsnog maken. Het is dat de spelers ons hebben gered, maar JP hoeft van mij nergens op te rekenen.

13   7  
3ROBI

Bedankt voor je bijdrage @Arie. Doen we verder niks mee.

14   6  
MaartenH

Van Gastel kreeg NAC weliswaar wat laat aan de praat, maar hij heeft zich, ondanks alle hectiek, wel als een ware gentleman gedragen.
Wat mij betreft kan hij met opgeheven hoofd door de voordeur

9   6  
Vreven4President & Hyballafurfuhrer & Snuifbuisvandealp

Zoals de spelers al lieten doorschemeren: we zijn gepromoveerd ondanks de technische staf en niet dankzij.

8   4  
Dunsloopkogel

De spelers waren na TOP Oss
echt helemaal klaar met de technische staf.
De spelers zijn onder elkaar aan de gang gegaan en hebben alles gegeven met en voor elkaar.

11   1  
De vlekkenverwijderaar

Jpvg was klaar met NAC en NAC met Jpvg. Gun hem het beste maar het was een onhandige trainer. Zijn interviews waren waardeloos en straalde onzekerheid uit. Volgens mij heben de spelers het initiatief genomen en stilzwijgend zijn gaan voetballen zonder beperkingen van de staf. Snel vergeten en op naar de toekomst!!!, hopelijk met een complete nieuwe staf.

7   1  
Ad B uit Roosendaal

Mooi voor Jean-Paul. Ik wens hem alle succes toe.

Bjj NAC liep het niet echt lekker, hopelijk voor hem bij Besiktas wel.

5   1  
Youssef

Ik wens je oprecht veel succes met Gio in Turkije!!
Dit jaar gaan we voor langere tijd kunnen herinneren; met alle ups en ook veel downs.
Volgend jaar eredivisie; dan kan dit boek definitief dicht. Iedereen tevreden 💪🏽

3   1  
4Lantijntje

Suc6 JP!!

4   0  
Benassi

Gun JP het allerbeste, zoals ik dat iedereen doe. Ik ben echter niet vergeten hoe ik elke week op hem heb afgegeven door zijn (late) wisselbeleid, systeem en beleving.

Dat hij vloekend en tierend stond te telefoneren in de toiletten bij de sponsor avond omdat de club hem aan zijn contract hield ben ik ook niet vergeten.

Kortom, eind goed, al goed. Hij mag langs de voordeur weg. Maar ik zal hem niet missen.

Succes JP.

4   1  
Fritske d'n Olifant

Je zag na de promotie wel zichtbare emotie bij JP en dat de afgelopen maanden hem ook niet in de koude kleren waren gaan zitten. Maar in hoeverre is dat de verantwoordelijkheid van ons als supporters? Zoals een supporter onder de insta-post van JP schreef: Wij weten als supporters nog geen 5% van wat zich dagelijks op Zundert afspeelt. Als er niet door NAC of JP of de spelers wordt gecommuniceerd en we alleen zien wat er op het veld gebeurd, hoe kunnen we dan als supporters een genuanceerde mening hebben over de hoofdtrainer JP?

Het was gewoon echt heel slecht. Niet alle 38 wedstrijden hoor zoals Jantje steeds benoemt maar zeker wel 80 tot 90%. Wat mij steeds tegenviel is dat JP dan zei: De spelers doen niet wat ik aangeef of waar we op trainen. Dan ben je in mijn ogen (maar nogmaals, ik ben er niet bij geweest op Zundert) ongeschikt als hoofdtrainer. Dan mis je specifieke didactische en pedagogische vaardigheden. Zaken die je als analytisch sterke assistent minder nodig hebt. Wat dat betreft durft JP zich in de spiegel aan te kijken want hij riep al na een paar maanden dat het hoofdtrainerschap hem tegenviel en dat hij meer gemaakt is voor de assistentenrol. Waarom heeft men hem dan toch laten bungelen bij NAC? Aan de andere kant, misschien was onder een nieuwe trainer het kwartje niet gevallen bij de spelers en hadden we de play offs nooit gewonnen.

Anyway, ik wens JP veel succes in Turkije samen met Gio. Bedankt voor alles wat je voor NAC hebt gedaan.

1   1  
Gjoewie

Grappig te weten dat Besiktas eerst Mourinho heeft gepolst. Toen kwam Fenerbahce met een beter aanbod en ging Mourinho naar Fenerbahce. Gio was dus niet echt de eerste keus bij Besiktas. Maar het is wel leuk als je in een rijtje met Mourinho wordt genoemd.
Jean Paul: veel succes!

6   1  
Kiko

Het gekke is dat we zijn gepromoveerd. Anders was de tendens geweest. Bedankt he JP, bestuur, voor dit mislukte seizoen. Nu geeft het een vreemd gevoel. Denk wel dat de meesten zich realiseren dat we niet dankzij de trainer zijn gepromoveerd, maar eerder ondanks. De ware leiders zijn in de selectie opgestaan. Martina, Jan en zelfs Staring. Men is voor elkaar door het vuur gegaan, maar is vooral ten aanval getrokken. En dat ondanks JP, vul ik voorzichtig in..... het ga je goed in je nieuwe functie Jean Paul! Misschien past die schoen je beter.

2   2  
Dutchbird

Van Gastel heeft een rare kronkel in zijn hoofd. Blijkbaar snapte hij het niet dat je het niet kunt maken om 3 maanden na je eerste aanstelling als hoofdcoach al je ontslag te nemen. Ook snapte hij niet dat NAC hem dat ontslag niet wilde verlenen. Verder snapte hij niet dat hierdoor het vertrouwen was verdwenen, waardoor een verlenging van zijn contract onmogelijk werd.
Veel succes als assistent in Turkije.

3   1  
scheppioni

En onze nieuwe trainer is .............. !!!!

4   3  
Ben v essen

We weten allemaal hoe de voetbalwereld werkt.

Als een club van een trainer af wil schoppen ze hem buiten.

Jp wilde weg mocht niet.
Heeft toch balle getoond met een mooi resultaat.
Bedank ik jp voor .
Het ga je goed.

Nu boven in de top een trainer vinden die alle neuzen de goede kant uit krijgt.hup nac

1   1  
Bommetje

@Arie
JP achterbakse huichelaar?
Ik denk dat hij juist extreem eerlijk is, zo eerlijk dat het hem soms in de weg zit.
Beetje respect voor hem zou op zijn plaats zijn.

0   0  
BredaF2

Nou, komt het er toch nog van. Zet 'm op jp. Ik heb mezelf tenenkrommend zitten ergeren en zag je liever gaan dan blijven. Maar toch zijn er altijd 2 kanten aan ieder verhaal. Benieuwd naar het zijne.

0   0  
markenaa

Zoals ik begrepen heb deed de materiaalvrouw een peptalk in de rust regen excelsior waar men toch ook wel wat aan had.

Veel succes met je carriere

1   0  
Pannelap

Succes JP! Eind goed, al goed inderdaad!

Ik hoop van harte dat de volgende carrière switch TL en JK betreft! Laat Carl zijn eigen staf samenstellen....

Hup NAC!

1   0  
Belgische Naccer

Slechte Trainer gebleken van het niveau Maurice Steijn.
Past totaal niet bij NAC, dus ook een blunder van onze TD.
Geen seconde een match gehad met onze mooie club.

Maar heeft wel zijn ultieme gram kunnen halen door UIT HET NIETS! te promoveren...
Ineens konden ze toch voetballen.....

Onbegrijpelijk...maar dan blijft de vraag staan, waarom een jaar lang aanmodderen in de competitie...met vaak tranentrekkend slecht voetbal, terwijl t toch anders kan....

Dus JP, succes bij Besiktas met vriendje Bronkhorst, en toch bedankt voor de promotie!!

Laad alle berichten na dit bericht in