Jeugd: NAC O15 wint ook tweede duel

Masthow

Vijf jeugdelftallen van NAC kwamen afgelopen weekend in actie voor de competitie. Twee wedstrijden werden gewonnen, de andere drie gingen verloren.

Na twee nederlagen wist NAC Onder 19 weer te winnen. Thuis werd ADO Den Haag met 5-2 verslagen. Kestens zette NAC na bijna een kwartier spelen op voorsprong. Nadat ADO gelijk had gemaakt, kwam NAC opnieuw op voorsprong via Vanacker. Kestens zorgde ervoor dat NAC met een ruime voorsprong de rust in ging. Na rust liep NAC verder uit door een eigendoelpunt van ADO en Livramento. Tussendoor had ADO zijn tweede goal nog gemaakt.

NAC Onder 17 ging op bezoek bij FC Twente met 2-1 onderuit. De Jonge had NAC na tien minuten spelen nog wel op voorsprong gezet. Na een half uur kwamen de Tukkers langszij. In de eerste minuut van de tweede helft kwam FC Twente op voorsprong en die gaf het niet meer uit handen.

De promotie voor NAC Onder 15 naar het hoogste niveau is tot nu toe een sprookje gebleken. Nadat eerder al Feyenoord werd verslagen, won de ploeg ook de tweede wedstrijd van de voorjaarsreeks. Thuis werd met 5-1 gewonnen van Alphense Boys. Bij rust stond het nog 0-0, maar na de openingsgoal van de uitploeg kwam NAC los. Binnen tien minuten tijd vonden Jacobus en Banzuzi beiden twee keer het net. In de blessuretijd zette Jansen de eindstand op het scorebord.

NAC Onder 12 en NAC Onder 13 verloren allebei helaas hun wedstrijd. O12 was niet opgewassen tegen AZ. Het werd 7-16. O13 verloor uit bij FC Volendam met 2-1.