Overal waar we komen

Smallere selectie bij mislopen promotie

DeWeesJr

Mocht NAC er niet in slagen eind van het seizoen te promoveren dan zal Peter Hyballa met een nog smallere selectie gaan werken. Door het inkrimpen van de selectie hoopt de directie de kwaliteit binnen de selectie om te promoveren te behouden.

Tijdens de forumavond werd er gevraagd wat de consequenties waren bij het mislopen van promotie. Eisenga reageerde hierop alsvolgt: "Éen van de dingen die dan gebeurd is dat we de selectie verder moeten inkrimpen. Met minder spelers, met een goed niveau, zou je het alsnog moeten proberen om te promoveren."

Dit jaar was er afgesproken dat NAC met een kern van 25 spelers zou werken. Hoe groot de spelersgroep volgend jaar zou zijn in de Keuken Kampioen Divisie is nog onbekend. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Jeugd: NAC O15 wint ook tweede duel 1 reactie
Volgend bericht
Eisenga over financiële mogelijkheden NAC 33 reacties
Terug naar overzicht
23 Reacties
75    
H.V.M.

Dat hadden ze beter dit seizoen al kunnen doen.
Kwaliteit i.p.v. kwantiteit.
Stelletje amateurs.

-5    
Maestro

Drog forum.

-6    
JapieOG

Eisinga, flapdrol sodemieter aub op!

21    
Marti

Tja er zal ook een minder aantal toeschouwers zijn ,dus zal het financieel niet opgeschroefd worden !

19    
Joop Klepzeiker

Doelstelling zou toch moeten zijn om de spelersbegroting op hetzelfde niveau te houden. Oke, volgend jaar halen we geen nieuwe Kudimbana, maar verder moet het toch te doen zijn om 23, 24 spelers te halen die een gooi doen naar promotie? Liefst met dit keer wel 1 of 2 dertigers.

75    
H.V.M.

Dat hadden ze beter dit seizoen al kunnen doen.
Kwaliteit i.p.v. kwantiteit.
Stelletje amateurs.

15    
Henri

Langzaam maar zeker zakken we steeds verder af/weg.

24    
Buurman

Ik lees “ .... PROBEREN te promoveren” Eerst was promotie een must , nu is het een probeersel. Wij gaan de keuken niet meer uit medesupporters de komende jaren. Wat een trieste puinhoop.

12    
geelzwartwit

We gaan voor promotie
We hopen niet het eerste jaar te promoveren
We gaan voor duurzame promotie
Als er toch promotie is dan doet OK een aardige cent in het zakje
Als we niet promoveren (wat niet erg was want beter duurzaam) dan gaan we het met een uitgedunde selectie nogmaals proberen...
En dit is dan ingegeven door een lager budget.

Lager budget minder spelers... Dat klink niet als voorwaarden voor een duurzame promotie. Duurzaam was promoveren met een elftal wat niet meteen terugdegradeert...

Ze lullen echt tien slagen in de rondte. Mat een gekken daar.

Duurzaam geklets is het

10    
Arie

Met het de deur uit lopen van Van Anholt en het dan hopelijk toch opsodemieteren van Kali spaar je al een godsvermogen aan salaris uit voor KKD begrippen. Met het mindere budget zou je dan alsnog wel 2 of 3 gerichte versterkingen(!) kunnen halen en de rest met eigen jeugd aanvullen.

P.s. gaat alles boven de 10k aan scc's weer naar het budget Pinokkio?

1    
Misterbean

Lees de tweets van het live verslag even door, dan zie je dat TvdA echt een plank van hier tot Tokyo voor zijn kop heeft. De 3 spitsen zijn “nie helemaal in vorm”????? Deze man is gewoon meer dan ongeschikt. Samen met onze AD 2 luchtkastelen bouwers van het ergste soort. Het is echt onbeschrijfelijk hoe deze 2 mannen appels voor peren verkopen. 1 grote farce.

27    
Tombola Breda

@MISTERBEAN, alsof hij dat zelf niet in de gaten heeft. Jij had verwacht dat hij ze publiekelijk tot de grond toe zou afbranden? Natuurlijk is zijn antwoord politiek correct en sociaal gewenst. Het zijn mensen waar we het over hebben, geen producten. Mensen die onderdeel zijn van een team en waar je nog minimaal 1 tot maximaal 2,5 jaar aan verbonden bent.

Wij kunnen hier veilig vanachter ons toetsenbord van alles roepen. Maar vanuit een een TD functie moet je ieder woord afwegen. Daar kun je hem niet op afrekenen.

2    
Moppernac

Dan heb je de AD en TM ook niet meer nodig. Scheelt ook weer op de kostenpost.
Dat baantje kan Ben van Bilsen er dan ook wel bij hebben

-3    
Ere

Welke kwaliteit hopen ze te behouden? Ik kom niet verder dan Olij, Verschueren en van Hecke.

2    
Henri

Oh.....dus duurzaam promoveren is promoveren met een kleinere selectie en minder.begroting. Goed te weten.

-1    
Sjorkse

Total incapabalities center.

-8    
Duindoornnac

@ere

Olij
? Hecke monsalve noblejas
Dertiger ?
Verschuren
? Dertiger ?

Bank:
Clusters
Riera
Sydney
?
?
?
?

Wel meer dan 3 spelers alleen moet er ervaring bij en goede aankopen
Bij de dertigers denk ik aan een Seuntjens en Bruns alleen weet ik niet of eerstgenoemde nog wel wil of kan komen..

4    
11Olsen

Grappigste vond ik: “voor begin van het seizoen had commercie de doelstelling al bereikt”

Zegt dat nu iets over de afdeling of over de doelstelling?

Maar goed, versie 4 van het beleidsplan is in concept klaar. Das niet gek na een maand of 11.

Promoveren werd in de tussen liggende periode “ duurzaam” promoveren. Dat doe je alleen met een eredivisie waardige selectie. De selectie van Tom is subtop KKD, waarbij een aantal kneuzen een doorlopend contract heeft.

Kwaliteit ipv kwantiteit stond in versie 1 maar is onderweg ook even aangepast.

Maar goed, we mogen ze volgens Tom pas over een periode van 5 jaar afrekenen. We hebben dus nog even. Hij gaat er daarbij van uit dat zijn contract, dat over 2 jaar afloopt, verlengd wordt.

Tip: neem in je budget een postje op voor cursus onderhandeling en voor communicatie training directie.

Aller grappigste: Luuc heeft de stoute schoenen aangetrokken en is naar Italie gevolgen voor de Vloet centjes. En......de wanbetalende Italianen gaan de met Luuc gemaakte afspraken nu op papier zetten. Daar is het wachten op. Welterusten.

2    
nb

Wat een hoop onzin is er weer verkocht. Uit de tekst mag ik aannemen dat ze dit jaar voor een kwantitatieve selectie hebben gekozen..... Dat is ook wel te merken want op een uitzondering na is iedereen even slecht....
Overigens snap ik ook wel dat ze de boel niet af kunnen gaan branden, want naast dat ht de spelers zou raken, trekt het ook hun eigen werk in twijfel.

Een club als NAC moet gewoon werken met een selectie van ongeveer 20 spelers. Aangevuld met 5 spelers vanuit de jeugd die in principe in Jong NAC spelen. Onder die 20 spelers moeten 2 keepers + een jeugdkeeper zitten. 2 rechtsbacks, 2 linkbacks en 3 CV's. Verder sowieso 1 fysieke defensieve middenvelder het liefste in ieder geval ook 1 balafpakker erbij en dan 4 voetballende middenvelders.
Verder moeten er afhankelijk va formatie 4/5 aanvallers in de selectie zitten. Echte flankspelers zoals vroeger een linksbuiten welke links is en een rechtsbuiten welke rechts is.
Door het jaar geen gaat zo'n groep dan ook echt wel groeien en die jonkies gaan hun best doen om aan te sluiten waardoor je vanwege een natuurlijk proces richting de 22 á 23 spelers groeit.

Nu worden er allerlei verrassingen gehaald zoals Kudibuwawa of zo iets. Waar je dus gewoon echt geen flikker aan hebt...

-1    
Haafie

Dat krijg je er van als je een hele selectie heb met 19 jarige huurlingen. Vind het niet bijzonder, zet aub een volwassen team neer.

0    
Misterbean

@Tombola Breda
je schrijft: maar vanuit een een TD functie moet je ieder woord afwegen. Daar kun je hem niet op afrekenen.

Had hij die woorden van 3 versterkingen in de winterstop dan ook zo goed afgewogen? Dan is het een leugen namelijk :-)
Misschien moet hij alleen maar bevelen van bovenaf volgen, maar enig beleid en visie zie ik er totaal niet in. En openheid al helemaal niet. Dan had hij zelf duidelijkheid moeten geven over het verhaal wat nu achteraf op de forumavond naar buiten komt.

Het stinkt bij NAC aan alle kanten, er wordt gekonkeld en gedraaid, dingen verzwegen, afspraken niet nagekomen, en onze AD en TM doen daar volop aan mee. Misschien is dat wel hun taak, maar dan hoef ik het er toch niet me eens te zijn?

2    
Dutchbird

We zien het volgende lijk al weer drijven. Nu dat van Hyballa die binnen anderhalf jaar wil promoveren. Er is al weer zoveel extra geld uitgegeven in de eerste helft van het boekjaar 2019 dat het budget voor spelerssalarissen in het tweede half jaar stukken lager ligt. Met deze selectie betekent een kleinere selectie altijd een mindere selectie en dus opnieuw weer geen promotie.

We kunnen het scenario nu al uittekenen. Jammer dat het nog anderhalf jaar duurt alvorens we dat pijnlijk gaan ervaren. Hopelijk heeft de RVC zoveel ballen dat we geen anderhalf jaar hoeven wachten op de vervanging van de directie.

1    
Braze

Mag je bij NAC ook meer presteren dan in de doelstelling vastgelegd?
Heeft de algemeen directeur ook al een serieus idee hoe hij NAC weer tot een gezonde goed presterende betaald voetbalclub kan maken?
Ik hoor alleen een verhaal om zich in te dekken voor een periode van 5 jaar.Met dit beleid haalt de AD zelf die 5 jaar niet.

0    
jvt

Jvt roept al jaren van minder spelers en meer kwaliteit maar nee hoor, gewoon doorgaan het het kaartenhuis.

En nu komt de volgende al weer met een 5 jaren plan dat natuurlijk pas over een jaartje of drie echt geëvalueerd kan worden en dus drie jaar werkgelegenheid voor deze directie...

Promotie is en was de doelstelling en daar wordt NIET naar gehandeld, supporters krijgen loze beloftes en zien hun club, en wat er nog van over is met al die graaiers, slaafs ten onder gaan.

Er is geen enkel teken op herstel, 0,0. Oja voor de positivo's, dit is niet tijdelijk, dit is al sinds het vertrek van onze held Ernie.

Laad alle berichten na dit bericht in