Jeugd: O19 verliest van Feyenoord, O17 wint ruim

Masthow

Zes jeugdelftallen van NAC kwamen afgelopen weekend in actie voor de competitie. Twee wedstrijden werden gewonnen, twee gelijkgespeeld en ook twee verloren. Onder 11 speelde daarnaast een vierluiktoernooi, waarop het als derde is geëindigd.

NAC O19 kreeg het Feyenoord van Dirk Kuyt op bezoek. Ondanks dat NAC het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg was, verloren de mannen van Michael Dingsdag met 1-2. Na een klein kwartier had Kestens NAC nog wel op voorsprong gezet. Vlak voor rust viel de gelijkmaker en tien minuten na rust kwam de uitploeg op voorsprong. Bijna meteen na de 1-2 werd Feyenoord-speler Azarkan er met zijn tweede gele kaart vanaf gestuurd. NAC wist de overtalsituatie helaas niet uit te buiten en de verdiende gelijkmaker bleef uit.

In Kerkrade boekte NAC O17 een 0-4 zege op Roda JC. In de veertiende minuut werd de score geopend. Na ruim een uur spelen verdubbelde aanvoerder Marijnissen de voorsprong. Door twee goals in de laatste paar minuten werd het een ruime overwinning.

NAC O15 speelde op bezoek bij SC Heerenveen met 2-2 gelijk. In de eerste helft zette Rached NAC op een 0-1 voorsprong, maar binnen een paar minuten stond het alweer gelijk. In de tweede helft was het Banzuzi die NAC weer de voorsprong bezorgde. Helaas kon de ploeg ook deze keer de gelijkmaker niet voorkomen. Twee minuten voor tijd werd het 2-2.

Op Sportpark Heksenwiel won NAC O14 met 2-1 van PEC Zwolle. Na een half uur kwam de uitploeg op voorsprong. Tien minuten na rust kwam NAC langszij via Wagemakers. Diezelfde Wagemakers bezorgde NAC vlak voor tijd de overwinning.

NAC O13 speelde met 2-2 gelijk tegen FC Volendam. Alexandrov opende namens NAC de score. Toch ging de ploeg met een achterstand rusten. Sarfo redde voor NAC een punt met een doelpunt in de laatste minuut.

NAC O12 verloor met 6-17 van PSV.