Overal waar we komen

Jeugd: O19 verliest van Feyenoord, O17 wint ruim

Masthow

Zes jeugdelftallen van NAC kwamen afgelopen weekend in actie voor de competitie. Twee wedstrijden werden gewonnen, twee gelijkgespeeld en ook twee verloren. Onder 11 speelde daarnaast een vierluiktoernooi, waarop het als derde is geëindigd.

NAC O19 kreeg het Feyenoord van Dirk Kuyt op bezoek. Ondanks dat NAC het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg was, verloren de mannen van Michael Dingsdag met 1-2. Na een klein kwartier had Kestens NAC nog wel op voorsprong gezet. Vlak voor rust viel de gelijkmaker en tien minuten na rust kwam de uitploeg op voorsprong. Bijna meteen na de 1-2 werd Feyenoord-speler Azarkan er met zijn tweede gele kaart vanaf gestuurd. NAC wist de overtalsituatie helaas niet uit te buiten en de verdiende gelijkmaker bleef uit.

In Kerkrade boekte NAC O17 een 0-4 zege op Roda JC. In de veertiende minuut werd de score geopend. Na ruim een uur spelen verdubbelde aanvoerder Marijnissen de voorsprong. Door twee goals in de laatste paar minuten werd het een ruime overwinning.

NAC O15 speelde op bezoek bij SC Heerenveen met 2-2 gelijk. In de eerste helft zette Rached NAC op een 0-1 voorsprong, maar binnen een paar minuten stond het alweer gelijk. In de tweede helft was het Banzuzi die NAC weer de voorsprong bezorgde. Helaas kon de ploeg ook deze keer de gelijkmaker niet voorkomen. Twee minuten voor tijd werd het 2-2.

Op Sportpark Heksenwiel won NAC O14 met 2-1 van PEC Zwolle. Na een half uur kwam de uitploeg op voorsprong. Tien minuten na rust kwam NAC langszij via Wagemakers. Diezelfde Wagemakers bezorgde NAC vlak voor tijd de overwinning.

NAC O13 speelde met 2-2 gelijk tegen FC Volendam. Alexandrov opende namens NAC de score. Toch ging de ploeg met een achterstand rusten. Sarfo redde voor NAC een punt met een doelpunt in de laatste minuut.

NAC O12 verloor met 6-17 van PSV.

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Vorig bericht
Bax fluit NAC-MVV 11 reacties
Volgend bericht
Jong NAC fier aan kop na zege op Jong RKC 8 reacties
Terug naar overzicht
4 Reacties
1    
nb @Omecor

Tegenwoordig spelen ze op 2 velden naast elkaar meerdere potjes. Iedere club levert dus eigenlijk 2 teams, waarbij uiteindelijk de totaalscores worden opgeteld.
Heb met dit dus onlangs laten vertellen...

-4    
ome cor

Verloren met 6-17 ?
Hoe dan ? Was dit het NAC- korfbal team ?

De 17 treffers van PSV geven wel een heel groot krachtsverschil aan.
Bijzonder is het dan weer dat ze toch 6 tegengoals toestaan.

Om het cliché af te sluiten: volgende keer beter, mannen.

1    
nb @Omecor

Tegenwoordig spelen ze op 2 velden naast elkaar meerdere potjes. Iedere club levert dus eigenlijk 2 teams, waarbij uiteindelijk de totaalscores worden opgeteld.
Heb met dit dus onlangs laten vertellen...

0    
Nacdictive

@ome Cor: die leeftijdsgroepen focussen zich vooral op het voetballende/aanvallende deel.

0    
Van "taajlaand

Jammer,

Maar ik blijf hopen dat, al zijn het maar twee speulerkes van onder de 19, volgend seizoen met ons eerste, wél weten te winnen van het 'grote' f-nert.

Laad alle berichten na dit bericht in