Jong NAC fier aan kop na zege op Jong RKC

Italo

Jong NAC behoudt in de beloftencompetitie haar maximale score. Op bezoek bij de reserves van RKC Waalwijk werd gister met 1-3 gewonnen. Doordat runner-up Willem II een dag eerder verloor van Roda JC, staat Jong NAC met 24 uit 8 nu fier aan kop.

Jong NAC schoot in Waalwijk uit de startblokken. Boris Kudimbana, afgelopen maandag buiten de wedstrijdselectie gehouden voor het treffen van het vlaggenschip met Jong PSV, scoorde al in de vierde minuut de openingstreffer op aangeven van Robin Schouten. Na deze vroege openingstreffer hield Jong NAC de touwtjes stevig in handen en dit resulteerde in de 0-2 door van Hecke, nog binnen het kwartier.

Jong RKC Waalwijk staat hoog op de ranglijst en deed tot vorige week ook nog serieus mee om de koppositie, maar de ploeg kreeg in de eerste helft geen grip op haar tegenstander. Ook de 0-3 viel nog voor rust. Wederom was het van Hecke die vanuit een standaardsituatie tot scoren wist te komen.

Mede door de tussenstand was de tweede helft minder sprankelend. De thuisploeg kon nog iets terugdoen in de score, waardoor beide ploegen met een 1-3 eindstand van het veld stapten.

Dankzij deze overwinning behoudt Jong NAC de maximale score. Na acht gespeelde wedstrijden is de ploeg nog zonder puntenverlies. Het enige elftal dat kon volgen, Jong Willem II, verloor de aansluiting met de Bredanaars door een 2-3 nederlaag tegen Jong Roda JC. Jong NAC is al enige tijd verzekerd van een plek in de landelijke kampioensgroep, en lijkt nu ook de koppositie niet meer te kunnen ontgaan.

Opstelling Jong NAC: Custers; Schouten, Pavert, van Hecke, Plezier; Bozkurt, Reuvers, Azzagari; Bohui, Kudimbana, Kuiper