Overal waar we komen

Jong NAC fier aan kop na zege op Jong RKC

Italo

Jong NAC behoudt in de beloftencompetitie haar maximale score. Op bezoek bij de reserves van RKC Waalwijk werd gister met 1-3 gewonnen. Doordat runner-up Willem II een dag eerder verloor van Roda JC, staat Jong NAC met 24 uit 8 nu fier aan kop.

Jong NAC schoot in Waalwijk uit de startblokken. Boris Kudimbana, afgelopen maandag buiten de wedstrijdselectie gehouden voor het treffen van het vlaggenschip met Jong PSV, scoorde al in de vierde minuut de openingstreffer op aangeven van Robin Schouten. Na deze vroege openingstreffer hield Jong NAC de touwtjes stevig in handen en dit resulteerde in de 0-2 door van Hecke, nog binnen het kwartier. 

Jong RKC Waalwijk staat hoog op de ranglijst en deed tot vorige week ook nog serieus mee om de koppositie, maar de ploeg kreeg in de eerste helft geen grip op haar tegenstander. Ook de 0-3 viel nog voor rust. Wederom was het van Hecke die vanuit een standaardsituatie tot scoren wist te komen. 

Mede door de tussenstand was de tweede helft minder sprankelend. De thuisploeg kon nog iets terugdoen in de score, waardoor beide ploegen met een 1-3 eindstand van het veld stapten. 

Dankzij deze overwinning behoudt Jong NAC de maximale score. Na acht gespeelde wedstrijden is de ploeg nog zonder puntenverlies. Het enige elftal dat kon volgen, Jong Willem II, verloor de aansluiting met de Bredanaars door een 2-3 nederlaag tegen Jong Roda JC. Jong NAC is al enige tijd verzekerd van een plek in de landelijke kampioensgroep, en lijkt nu ook de koppositie niet meer te kunnen ontgaan.

Opstelling Jong NAC: Custers; Schouten, Pavert, van Hecke, Plezier; Bozkurt, Reuvers, Azzagari; Bohui, Kudimbana, Kuiper

Bron:
B-Side Rats, NAC
Volgend bericht
Luka Ilic op jacht naar eerherstel 6 reacties
Terug naar overzicht
8 Reacties
16    
Frankthinktank

Top nieuws dit! Fijn dat Bohui op deze manier ook rustig aan z’n minuten kan komen

10    
Michel

Als ik die namen zo eens bekijk kunnen er wel wat meer speeltijd in het eerste krijgen: Reuvers, Azzagari, Kudimbana (doelgerichtheid is ook kwaliteit die we af en toe missen), Bohui (al snap je dat Josh op de weg terug is), Van Hecke ook.

Dan bouwen we kapitaal op en komt de identificatie met de supporters nog meer terug. Ik hoef geen CL winst, maar het zou al mooi zijn als je een hardwerkend en herkenbaar team opbouwt dat kans maakt op EL deelname af en toe

6    
ome cor

Ben benieuwd hoe Bohui het deed.
Tuurlijk moet die jongen rustig gebracht worden.
Leuk dat we ook bij Jong NAC een scorende verdediger hebben rondlopen.

7    
Dennis1912

Echt die Kudimbana scoort aan de lopende band bij jong. Zou hem toch graag eens een paar keer als stormram zien, mocht het echt niet lukken.

Zonde dat deze jongen zo weinig kansen krijgt!

0    
Scheppioni

Knap jong NAC !!! Veel meer stabiliteit dan NAC zelf, winst bij jong p$v was prima maar gezien het weer enorm wegzakken in de tweede helft, blijft het op langertermijn zeer zorgelijk met ons NAC !! Goed dat we in ieder geval periode hebben, in principe zijn we al net zo ver as de nummer 16 van de ere ! Come in NAC !!!!

9    
De Maarschalk

Mooi dat onze toekomstige trainer nu al wordt klaargestoomd voor het grotere werk. Zal blij zijn als Willem volgend jaar of het jaar daarna aan het roer komt :-)

4    
e.ricvan

Schouten diverse keren verdienstelijk ingevallen in het 1e. een prima back en als rechts achter, op zijn plaats. doet het ook in Jong NAC zeer goed

0    
Peerke

EL deelname? Zou al blij zijn als we weer eredivisie spelen. En dat gaat niet gebeuren met de namen die hier genoemd worden. Mogelijk misschien van Hecke, maar laten we Kudibama vergeten. Heeft de eerste wedstrijden minuten gemaakt en aangetoond volledig ongeschikt te zijn.

Laad alle berichten na dit bericht in