Jeugd: zeges voor O17 en O19

Masthow

Slechts drie jeugdelftallen van NAC speelden afgelopen weekend in de competitie. Twee wedstrijden werden gewonnen, de andere werd verloren. Verder oefende NAC O12 vriendschappelijk en kwam NAC O14 in actie op een vierluiktoernooi van Cambuur, waar het als derde eindigde.

NAC O19 boekte een belangrijke zege op bezoek bij NEC. De mannen van Michael Dingsdag wonnen met 0-2. Van Doorn opende na een kwartier spelen de score. In de 82ste minuut zorgde Kestens voor de tweede NAC-goal. Het opvallendste moment van de wedstrijd was de invalbeurt van Rached tien minuten voor tijd. De 14-jarige aanvaller speelt normaal zijn wedstrijden voor NAC O15, maar omdat de Onder 15 afgelopen weekend geen wedstrijd speelde, zat Rached bij de selectie van de Onder 19. Door de zege blijft NAC in de race voor een plek in de kampioenspoule, die in de tweede helft van dit seizoen gespeeld zal worden. Voor deelname aan die poule moet NAC bij de eerste acht eindigen. Op dit moment staat NAC op een tiende plaats.

Thuis op Sportpark Heksenwiel won NAC O17 overtuigend van AFC, dat voorafgaand aan de speelronde nog koploper was: 5-1. De Jonge zorgde met goals in de zesde en achttiende minuut voor een 2-0 ruststand. In de tweede helft maakte Jaddi de derde voor NAC, waarna de bezoekers iets terug deden. Klemans en Mol maakten de laatste twee doelpunten voor NAC. Met nog één wedstrijd te gaan is de Onder 17 zich zo goed als zeker van een plek bij de eerste vier. De top vier speelt in de tweede helft van het seizoen in een promotie/degradatiepoule waardoor NAC O17 kan promoveren naar de B-junioren Eredivisie.

NAC O12 speelde op in en tegen Utrecht een oefenwedstrijd. Helaas werd met 6-2 verloren. NAC O11 ging hard onderuit. Op eigen veld werd het 5-23 voor Sparta.