Overal waar we komen

Jeugd: zeges voor O17 en O19

Masthow

Slechts drie jeugdelftallen van NAC speelden afgelopen weekend in de competitie. Twee wedstrijden werden gewonnen, de andere werd verloren. Verder oefende NAC O12 vriendschappelijk en kwam NAC O14 in actie op een vierluiktoernooi van Cambuur, waar het als derde eindigde.

NAC O19 boekte een belangrijke zege op bezoek bij NEC. De mannen van Michael Dingsdag wonnen met 0-2. Van Doorn opende na een kwartier spelen de score. In de 82ste minuut zorgde Kestens voor de tweede NAC-goal. Het opvallendste moment van de wedstrijd was de invalbeurt van Rached tien minuten voor tijd. De 14-jarige aanvaller speelt normaal zijn wedstrijden voor NAC O15, maar omdat de Onder 15 afgelopen weekend geen wedstrijd speelde, zat Rached bij de selectie van de Onder 19. Door de zege blijft NAC in de race voor een plek in de kampioenspoule, die in de tweede helft van dit seizoen gespeeld zal worden. Voor deelname aan die poule moet NAC bij de eerste acht eindigen. Op dit moment staat NAC op een tiende plaats.

Thuis op Sportpark Heksenwiel won NAC O17 overtuigend van AFC, dat voorafgaand aan de speelronde nog koploper was: 5-1. De Jonge zorgde met goals in de zesde en achttiende minuut voor een 2-0 ruststand. In de tweede helft maakte Jaddi de derde voor NAC, waarna de bezoekers iets terug deden. Klemans en Mol maakten de laatste twee doelpunten voor NAC. Met nog één wedstrijd te gaan is de Onder 17 zich zo goed als zeker van een plek bij de eerste vier. De top vier speelt in de tweede helft van het seizoen in een promotie/degradatiepoule waardoor NAC O17 kan promoveren naar de B-junioren Eredivisie.

NAC O12 speelde op in en tegen Utrecht een oefenwedstrijd. Helaas werd met 6-2 verloren. NAC O11 ging hard onderuit. Op eigen veld werd het 5-23 voor Sparta.

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Vorig bericht
Jong NAC wint derby 18 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Angelino op radar van Ajax en PSV 29 reacties
Terug naar overzicht
4 Reacties
9    
Wanny

Een jongen van 14 die meespeelt bij Onder 19. Die is of fysiek zijn tijd een beetje vooruit of gewoon heel goed. Of beide.

Hopen dat ie niet weer weggeplukt wordt.

6    
Brecht

Ik krijg met deze resultaten van de jeugd en Jong NAC het gevoel dat we eindelijk eens gaan bouwen op de eigen jeugd met een goede organisatie en begeleiding. Het wordt wat professioneler

9    
Wanny

Een jongen van 14 die meespeelt bij Onder 19. Die is of fysiek zijn tijd een beetje vooruit of gewoon heel goed. Of beide.

Hopen dat ie niet weer weggeplukt wordt.

0    
Ratjeduneerste

@Wanny

Scoorde dit seizoen idd al 15 goals en gaf 6 assists in 12 wedstrijden voor O15. Meer dan verdiend dus die plek bij O19.
Is fysiek geen grote of sterke jongen maar technisch vaardig (typisch Marrokaans voetballertje.)

Gaf overigens direct de assist voor de 0-2 bij O19!
Kan wel eens gaan uitgroeien tot een grote voetballer, is idd te hopen dat hij niet wordt weggeplukt. Als hij zich blijft ontwikkelen snel een contract geven op zijn 16e.

3    
Dimitri

mijn zoon Tijn heeft 1 jaar bij JEKA o13-1 met hem gespeeld, Moes was toen 1e jaars en als hij het op zijn heupen kreeg niet te houden. Was alleen af en toe afwezig, maar niet gek als je 11 bent.
Belangrijker is dat Moes een ontzettend vriendelijk mannetje is die heel graag wil.


Laad alle berichten na dit bericht in