Wij gaan niet opzij

Jeugdinternational Jevon Simons vertrekt naar PSV

Thiestemberg

Een flinke aderlating voor de NAC jeugdopleiding. Jevon Simons zal deze zomer de overstap maken naar de jeugdopleiding van PSV. Het verblijf van het 14-jarige talent bij NAC blijft dus beperkt tot een seizoen, afgelopen zomer kwam hij over van Spartaan 20'.

Hoofd jeugdopleiding Eric Hellemons gaf via de officiele kanalen van NAC aan dat hij Simons graag had willen behouden en zijn vertrek betreurt. Er zijn meerdere gesprekken gevoerd met Simons en zijn directe omgeving, toch is de keuze uiteindelijk op PSV gevallen. 

Simons was een van de pareltjes uit de jeugdopleiding, de linkermiddenvelder ontwikkelde zich goed in zijn eerste jaar bij een BVO.  Met als beloning meerdere selecties voor Oranje O-15. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
22 Reacties
91   2  
nac bredaa

vergoedingen moeten omhoog als jeugdspelers van kleine naar grote clubs gaan elk jaar gaan er bij ons wel grote talenten naar grote clubs voor een zakcentje en dan gaan die clubs later pronken dat ze een wereldtalent hebben gecreeërd...

23   4  
Molenschot Loco

Tja daar kun je niks aan doen......recht van de sterkste....ten opzichte van de kleintjes...

91   2  
nac bredaa

vergoedingen moeten omhoog als jeugdspelers van kleine naar grote clubs gaan elk jaar gaan er bij ons wel grote talenten naar grote clubs voor een zakcentje en dan gaan die clubs later pronken dat ze een wereldtalent hebben gecreeërd...

6   8  
J nac

Als hij echt zo goed is kan nac zulke spelers toch niet houden.
Is jammer maar niets aan te doen.
Focus op de spelers die wel blijven volgend seizoen.

33   1  
Wanny

@ NAC Bredaaa

Dat gebeurt niet. Het hele voetbalsysteem is ingericht zodat de grote clubs groot blijven en de kleintjes klein.

De grote clubs krijgen veel meer televisiegelden. Ze krijgen miljoenen uit de CL of EL. En daarmee hebben ze een voorsprong die ze nooit meer kwijt raken. Enige manier om daar tussen te komen is met een rijke eigenaar die er veel geld in pompt. Zoals bij AZ destijds.

Zou veel beter zijn als je wereldwijd met een salarisplafond werkt en de inkomsten uit televisie en startgelden Europa Cup gelijkelijk verdeeld. Dan krijg je competities waarbij veel meer kanshebbers zijn.

37   4  
Breda-Loyal

In onze onder 15 lopen heel erg veel goede spelertjes rond.

Misschien een idee voor onze mannen van Front om eens bij een belangrijke pot van dit team een sfeeractie te houden.

Kan er voor zorgen dat ook de nog jongere spelertjes meer binding met de club krijgen en ze ons niet zo snel verlaten.

Complimenten overigens weer voor onze opleiding dat ze , 1 : Oog voor talent hebben en 2: ze goed ontwikkeld worden.

26   13  
Cool hand

1 bezoek aan de Herdgang en je bent om. Boeimeer of de Herdgang, bijna gênant om die vergelijking te maken.

13   0  
L.

Zal wss weer een verhaal worden zoals bij zoveel voetballertjes: Wordt nu opgeleid door PSV, op z'n 19e jaar blijkt hij te licht voor PSV1 en stapt dan weer transfervrij over naar een kleinere BVO of buitenland.

2   4  
DunErwt

@L

Met medewerking van NAC.
Zo zit de voetbalwereld inmekaar.

13   2  
Buurman

Dit is echt een groot probleem hoor. Zeer goed gezien van Wanny. De voetbalwereld is een afspiegeling van de maatschappij waar het verschil tussen arm en rijk ook steeds groter wordt. De enige (!!) oplossing daarvoor is eerlijk herverdelen. Wanny geeft een paar goeie voorbeelden. Grote clubs zouden via een goed stelsel voldoende moeten afdragen om de kleinere clubs mede in het zadel te houden. Dit vanuit het besef dat zonder die clubs de competitie niks meer is. Maar de praktijk is dat ze de kleine clubs laten spartelen en ze loeren in feite alleen maar op de internationale toernooien. Ook competities fuseren zodat alleen nog de grote tegen elkaar spelen hoort daarbij. Als je het langs deze weg bekijkt het betaald voetbal voor de kleintjes naar de mallemoer. Het heeft niks meer met sportiviteit te maken. Wat WW hier laatst schreef is zo gek niet hoor. Terug naar verenigingen en semiprofs. Maar dan haken wel de grotere clubs af. Die stappen dan over naar onderlinge competities. Beter is daarom dat grote clubs worden gedwongen voldoende geld af te dragen aan de nationale competities. Het is al weer een tijd geleden dat NAC altijd door PSV werd uitgenodigd voor de top 7 vergaderingen in de eredivisie. Moet je kijken waar we nu staan.

7   6  
Falco

En maar denken dat we meer moeten hebben van onze jeugdopleiding en maar investeren. Alle goede spelers willen toch niet bij ons blijven.

12   0  
Wanny

@ Buurman

Het is gewoon een soort kartel.

Internationaal van de grote clubs, dat zijn er een stuk of 10. Die hebben zich verzekerd van CL voetbal, aangezien de grote landen altijd 4 plekken krijgen. Clubs uit landen als Nederland moeten het met een voorronde doen. Daardoor kwalificeren ze zich niet elk jaar en wordt het gat steeds groter.

Nationaal hetzelfde verhaal met de grote 3 a 4 clubs.

Wat dat betreft was het tot pakweg 1960 veel beter. Toen maakte je het verschil door een goede organisatie en opleiding. Meteen na de oorlog hebben we geloof ik 13 verschillende landskampioenen gehad in minder dan 20 seizoenen. Toen was NAC ook gewoon een topclub in het zuiden.

Daarna kwam het geld erbij en toen kreeg je de dominantie van een beperkt aantal clubs, die steeds extremer wordt. Laatste 55 jaar maar 5 verschillende kampioenen.

2   3  
Arie

Boeie, geen woorden aan vuil maken.

8   1  
braze

Als je als 14 jarige goed bent is dat nog geen garantie dat je een topper word.
Er is bij NAC weer plaats voor een jongen met ambitie en een NAC hart
Overigens vind ik het hemeltergend dat topclubs al spelers die nog maar net van de lagere school komen wegkapen bij hun "collegaclub ".

6   2  
Maarten

Ik kan me nog een ene Sweres herinneren maar die had daar ook nooit naar PSV moeten gaan. Beter bij een kleinere club rijpen dan nagenoeg geen kans krijgen bij een grotere club.

13   2  
Shady

Hij kwam van de zomer over van Spartaan 20.
Oftewel uit Rotterdam. Dus nou niet doen of hij al jaren bij nac voetbalt.
Tuurlijk is het jammer. Maar NAC handelt bij amateurs net zoals PSV bij NAC etc
En ja is jammer dat NAC het geen knoop oplevert maar dat is nou eenmaal het verschil. Dat Calimero gemauw gaan dan supporteren voor Barcelona ofzo.
De ouders bepalen toch 9 van de 10 keer dat er gegaan word naar de club met het meeste geld of status. NAC ? De meeste van die leeftijd weten nog niet eens bij welke stad het hoort......

3   2  
Badeend

Wanny en Buurman - laat me een romanticus of idealist zijn maar het allermooiste zou toch zijn als we een League kunnen organiseren a la het Gaelic Football in Ierland. Dit is nationaal een enorm grote sport met veel publiek én enorme betrokkenheid. De spelers zijn weliswaar allemaal amateurs (wat mij betreft geen vereiste) maar vooral per team allemaal afkomstig uit dezelfde plaats/parochie. Van mij hoeft dat zeker niet via religie gevormd te worden maar lokale binding door lokale spelers zou wel echt iets heel moois zijn. Natuurlijk onhaalbaar om de huidige betaald voetbalstructuur hierin te evolueren, dus misschien een schaduwleague? Te beginnen met teams van supporters van BVO's?

1   0  
Wanny

@ Badeend

In principe heb je dat al met amateurvoetbal. Hoewel je daar ook figuren hebt die elk jaar ergens anders voetballen.

@ Maarten

Jorn Sweres speelt nu bij Beek Vooruit. Lijkt me dat die bij NAC ook tekort gekomen was.
De vader van Jorn, Jack Sweres, was in de jaren 80 ook een groot talent. Speelde ook voor vertegenwoordigende elftallen. Heeft wel de nodige seizoenen in NAC 1 gespeeld, maar toch ook nooit echt doorgebroken.

Dus in vertegenwoordigende elftallen spelen zegt ook niet alles. Pierre heeft ook nooit in die nationale jeugdteam gespeeld volgens mij. En vervolgens 46 A interlands.
Wie weet is Van Hecke de volgende met een dergelijk traject.

1   2  
geelzwartwit

Het echte scoutwerk zou ik dan vooral doen bij spelers die de leeftijd hebben je in het eerste jaar dan ook een contract mag aanbeden. Ik lees afgelopen twee jaar dat onze jeugdopleiding zo goed is en er ook steeds pareltjes weggaan. Voor wie leidt je dan op als je er nagenoeg niks aan kan verdienen of als ze blijven en niet goed genoeg zijn om het eerste te halen? Net even een wat hogere leeftijd scouten.

4   1  
ome cor

Er zou een constructie moeten komen die voorkomt dat grote clubs wat jeugd betreft een soort Manchester City zijn en alles goedkoop opvegen om maar te voorkomen dat een kleine club een keer succes heeft (sportief of financieel)

Wat dat betreft raar dat van Hecke niet vorig jaar al is weggehaald.

Zonder gedegen bescherming blijven kleine clubs altijd ver van de Nederlandse top net zo als de Nederlandse top nooit iets in Europa zal betekenen.

3   0  
Buurman

Ik begrijp het in ieder geval Badeend. Kan daar ook van dromen. ?

0   4  
Breda1976

Stoppen met jeugdopleiding. Kost alleen maar geld en alles wat een bal kan raken, is al weg voordat ie 1x bij NAC 1 in de wei heeft gestaan. Opdoeken!

2   1  
scheppioni

Da's moi klote en het ergste is dat er de meeste alsnog afvallen en dan zwemmen tussen wat clubs, maar goed een mooie vergoeding dan maar.

Laad alle berichten na dit bericht in