Wij gaan niet opzij

Kennismakingsinterview met Mattijs Manders

Praatpapegaai

Mattijs Manders is de nieuwe Algemeen Directeur van NAC na het vertrek van Luuc Eisenga. Omdat we natuurlijk het erg belangrijk vinden om even kennis te maken met de nieuwe AD spraken we hem vandaag al even over zijn overstap naar NAC.

Bron:
B-Side Rats
23 Reacties
102   4  
Blancobedankt

Prima zet om de primeur aan bsiderats te geven. Heel wat betrouwbaarder en actueler dan de "clubwatcher" van BN.

37   1  
NAC Vooruit!

Hoor Mattijs geen onverstandige uitspraken doen. Geef hem graag een kans om NAC weer terug te helpen naar de Eredivisie.

Hup NAC!

48   1  
Guuske

Gesprekken liepen al ruim voor de corona shit . En is niet gelekt...wow

102   4  
Blancobedankt

Prima zet om de primeur aan bsiderats te geven. Heel wat betrouwbaarder en actueler dan de "clubwatcher" van BN.

46   2  
Buurman

Gewoon de man een goeie kans geven. Hoop echt dat het hem gaat lukken. Mooi dat Bsiderats de primeur krijgt , dat zegt veel.

38   2  
Uit Je Naaht

Zo lang hij geen basketbal-tak bij NAC wil starten vind ik het prima.

22   2  
Dun Diëe

Hij klinkt wat losser als Eisinga. Die woog zijn woorden wel heel erg voordat hij de uitsprak.

22   0  
@10Diego

Goed verhaal. Alle vertrouwen in.

Hup NAC!

6   17  
Hoge Vucht

Nou daar gaan we weer. Ben benieuwd.

26   3  
Sjef de gevulde koek

Ik zal even wat positiefs zeggen dan. Ik heb hem in 17 minuten al meer verstandige dingen horen zeggen dan Eisenga in een heel jaar. Hij heeft er idd geval zin in dat hoor je wel.

12   0  
Ad B uit Roosendaal

Ik wens Mattijs alle succes toe.

Hij komt goed over, volgens mij iemand die de "drukte" bij NAC wel aan kan.

17   1  
@10Diego

Nou nou Sjef, als wij al positief worden...

2   37  
jvt

Gewoon wat open deuren en onliners als niet promoveren en erna degraderen en toe maar, we zijn weer vertrokken.

Schijnbaar is er in de mindset van de RvC al eerder afscheid van Eisenga genomen terwijl het bericht was dat de laatste gesprekken van de afgelopen maand tot verschil van inzicht en breuk leidde.

Volgende financiële compensatie, geld zat! Deze nieuwe directeur zal geen 20% van zijn salaris inleveren en zal als uitleg een lager salaris geaccepteerd hebben geven. Restant tegoed seizoenskaart terugstorten aan de houders die dat vervolgens in een spelersfonds storten en met een ervaren man dit geld aan 2 spelers van klasse besteden. Voordeel spelers fonds geld verdienen een transfers en vergoeden in de vorm van korting op de SSC en afdracht van de korting aan NAC en niet meer afhankelijk van TvdA met een veel te grote selectie met lichtgewichten.

17   0  
Ratjeduneerste

Je hoort direct aan deze man dat hij de taal van het bedrijfsleven beheerst. Hij is commercieel ingesteld maar kijkt ook naar duurzaamheid en mogelijkheden binnen de omgeving.

Ik heb hem veel verstandige dingen horen zeggen en je merkt gelijk dat het een man is die de slagen van de zweep binnen de commerciele wereld kent.

Ik denk ook dat hij binnen een functie van AD bij een BVO veel beter tot zijn recht kan komen dan als leider van een 'sekte' bij de KNVB in Zeist. Ben benieuwd met wat voor nieuws en plannen deze man de komende tijd naar buiten zal treden.

Inhoudelijk gezien ben ik nog wel benieuwd naar hoeverre de wisselwerking tussen hem en TvdA zal zijn? Zou hij Tom ondersteunen, bijstaan, bijsturen, raadplegen etc... hoe ziet hij (en ook Tom) dat voor zich?

Veel succes bij onze club Mattijs, ik hoop snel weer zo'n interview te mogen horen met inhoudelijke diepgang wanneer je eenmaal de functie bekleedt.

2   10  
Diep Holland

De ontmoeting met Peter Hyballa, kan boeiend zijn. Die is de uitkomst van een gang van zaken , waar de vertrekkende Fries, een hoofdrol in had. En juist dat was nogal onverenigbaar, met ‘ de anderen ‘ , met andere plannen . Waarom , werd daarover niet gevraagd ? Ze waren al met elkaar bezig voor Corona. Blijkt !
En, wanneer NAC , nog wel met de andere clubs , in een mini-toernooi , onder de geschikte voorwaarden , de competitie , samen met Volendam, Cambuur, ADO, RKC, Graafschap , Sittard , wel tot een sportieve afronding mag laten komen, dan is niet uitgesloten dat Peter Hyballa, ze gewoon dit jaar al in de Eredivisie krijgt . Daar zou Paul Depla , zijn bijdrage aan mogen leveren . Dan helpt hij zichzelf in ieder geval ook , aan een behapbaar aantal clubs in de eredivisie , want wanneer er daar 20 in komen , is dat ook alleen omdat , dit eindtoernooi , in mini- versie , ten onrechte , niet plaats zou vinden . Mogelijk dat deze nieuwe directeur , die al aardig vertrouwd is met al de eredivisie clubs , na de rechtszaak vrijdag , van Graafschap en Cambuur, er mede voor kan zorgen dat NAC in Augustus , in dat aangepaste mini-toernooi, niet eerst nog een jaar , in herhaling gaat , want als supporter , wil je dat niet nog een keer meemaken.

Diep Holland

8   1  
Henri

Een interview waar hij, moet ik eerlijk stellen, beter voor de dag komt dan Goetzee en Eisenga. Je hoort toch meteen dat hij wat meer studieboeken heeft gelezen en ook in het bedrijfsleven heeft gewerkt.
Belangrijk te mogen horen dat hij aangeeft op een transparante wijze zijn visie en missie te willen communiceren. Als hij dat in de praktijk kan is er erg veel gewonnen. Een leider neemt alle betrokkenen rond de club mee in een dan gezamenlijke reis/missie. Als dit open, eerlijk, transparant en consequent wordt gehanteerd ontstaat er enthousiasme. Dat was de kracht van Munsterman tijdens zijn beginperiode bij Twente. Hij wist iedereen van hoog tot laag van rijk tot arm enthousiast voor zijn plannen met Twente te krijgen en het liep daar op alle vlakken als een tierelier. Dat hij later de kolder in de kop kreeg en frauduleus werd is natuurlijk zwaar betreurenswaardig, maar doet aan de succesvolle beginfase niets af.
Ik hoop van harte dat Mattijs Manders gebruik maakt van regionaal commercieel netwerk van mensen die een bewezen trackrecord hebben zoals, Aad Ouborg, JW van Dijk, Ron Graumans en een John Peek want hoe we het wenden op keren er is weinig tijd te verliezen vanwege het coronavirus en het gegeven dat NAC volgend seizoen zal moeten promoveren.
Kritische noot naar de interviewer, als MM terecht aangeeft dat het nog te vroeg is om al met zijn plannen, visie, missie naar buiten te treden, vraag dan aan hem wanneer hij daar redelijkerwijs de tijd wel rijp voor acht. Het is tenslotte een redelijk ervaren (voetbal)bestuurder en hij moet ongeveeer wel weten of dat 1 maand, 3 of 6 maanden gaat duren. Want ik beschouw het zo dat de reis vandaag deels is begonnen en wil daar graag in meegenomen worden. Anders wordt het in mijn ogen een verhaal dat we in Breda al meerdere keren hebben meegemaakt, helemaal kennen en ons niets heeft gebracht.

7   1  
RaRa

Verlang soms wel terug naar iemand als Henk ten Cate. Vol bravoure en gedrevenheid. Eiste het maximale van iedereen binnen de club. Niks duurzaam blabla, gewoon doen wat er van je verwacht mag worden!

5   1  
Buurman

Goed verhaal Henri. Ook betreffende Joop Munsterman met je eens. Munsterman heeft in eerste instantie Twente op een ongekend positieve wijze op de kaart gezet. En dat leverde een landskampioenschap op. Als hij het geluk had gehad dat de Champions miljoenen hadden opgeleverd zoals nu , dan was die enorme investering verantwoord geweest. Je hebt het over frauduleus. Nuance. Bij mijn weten heeft Munsterman nooit zijn eigen zakken gevuld. Wel ging hij het ene 'gat ' met het andere 'gat' opvullen.

Inderdaad komt Manders in dit interview goed over. Nu nog de daden. We mogen geen wonderen van Manders verwachten, wel goed management. Het begin is in ieder geval goed.

3   0  
Hugo

Na alle ellende, na alle sores, ben ik niet positief of negatief. Eerst zien , dan geloven. Hup NAC

2   0  
Da Pope

@Henri

Ik begreep dat het de bedoeling is om na 1 juni een uitgebreider interview te doen. Dan weet Manders beter hoe de club ervoor staat en kun je dieper ingaan op zijn plannen en planning.

9   0  
10Diego

@buurman, Munsterman was de fase van geld al voorbij. Die wilde verheerlijkt worden en dacht dat hij over water kon lopen.

Onze voorzitter Willem vd H en onze directeur Theo M hebben zich ook niet verrijkt bij NAC, maar wel een tyfuszooi achtergelaten. Dat laatste heeft Jan Willen van D, de Bredase Scheringa, overigens ook gedaan. Niet bij NAC, wel bij Spaar Select en honderden gezinnen.

5   1  
Dutchbird

@Henri ik zou Mattijs Manders nadrukkelijk adviseren om weg te blijven van dat rijtje en dan in het bijzonder JW van D want aan die man hebben al teveel mensen hun vingers gebrand. Laat die man lekker tweede hands telefoontjes in elkaar prutsen en een beetje sponsoren, maar verder helemaal niets.

3   2  
Robbie Rafello

@ Henri

JW van Dijk, Ron Graumans hebben zich bewezen ?hahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaa

0   0  
Badeend

Is dit hierboven de échte Henri? Ik kan het me niet voorstellen. Zo klakkeloos met open ogen en twee benen in deze opendeurenrethoriek trappen, dat past niet.

Laad alle berichten na dit bericht in