Jeugdoverzicht: NAC O21 speelt gelijk, O15 onderuit

Masthow

Drie elftallen van de NAC-jeugd kwamen afgelopen weekend in actie voor de competitie. NAC O13 won, de O21 speelde gelijk en de O15 ging onderuit. Daarnaast boekte NAC O14 in een oefenwedstrijd een knappe 0-2 zege op FC Utrecht en won de O16 eveneens in vriendschappelijk verband met 6-0 van Helmond Sport.

Voor NAC O21 stond er een inhaalwedstrijd tegen De Graafschap op het programma. De wedstrijd werd in januari afgelast vanwege de sneeuwval. Beide ploegen stonden voor aanvang op zes punten uit vijf wedstrijden. Op slag van rust kwamen de bezoekers op voorsprong door een schot van afstand. Silva maakte namens NAC gelijk, ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd.

NAC O15 heeft het vooralsnog lastig op het derde niveau. Zaterdag werd op bezoek bij FC Volendam met 3-0 verloren. Al na twee minuten spelen kwam de ploeg op achterstand. Na een kwart wedstrijd verdubbelde FC Volendam de score. De laatste treffer viel een kwartier na rust.

Thuis tegen FC Emmen boekte NAC O13 de eerste zege sinds de winterstop: 3-1. Daarbij moet wel gezegd worden dat de O13 zaterdag pas de vijfde officiële wedstrijden speelde dit kalenderjaar. NAC kwam nauwelijks in de problemen en liep gedurende de wedstrijd uit naar een voorsprong van drie doelpunten. Pas aan het eind van de wedstrijd deden de bezoekers iets terug.