Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #156

Das Phantom

Na een overwinning bij Jong PSV zijn we weer terug met onze wekelijkse podcast. Thijs, Thijs en special guest Yannick waren alle drie aanwezig op De Herdgang en bespreken de wedstrijd, die overduidelijk twee gezichten had. Verder komen de nieuwe contracten met NHG en OK aan bod en kijken de heren vast vooruit op de wedstrijden met MVV en Jong Ajax.

Jong PSV - NAC (1-2) 
Wie maandag na de eerste helft nog had gehoopt op een overwinning tegen Jong PSV, zou waarschijnlijk zijn uitgelachen. Toch wist NAC de wedstrijd om te draaien in de tweede helft en was het captain Cuco die met twee treffers de overwinning binnen sleepte. In de slotfase werd NAC nog geholpen door Saibari... 

NHG en OK verlengen 
Vorige week maakte NAC bekend dat de contracten van hoofdsponsor OK en horecapartner NHG zijn verlengd. Vooral dat tweede nieuwtje deed veel stof opwaaien in Breda. Er is nog altijd geen algemeen directeur, maar toch worden er lange samenwerkingen aangegaan op advies van Toon Gerbands, de aandeelhouders en RvC. Hoe kijken de heren daar tegenaan? 

NOAD Cup is uitverkocht 
Binnen enkele uren kon de webshop weer worden gesloten: alle tickets voor de NOAD Cup waren verkocht. Het belooft op 15 juli weer een mooi NAC-feestje te worden op het terrein van JEKA. Dit jaar zijn ook bezoekers van harte welkom op het terrein! 

Belangrijk tweeluik 
Vrijdag en maandag speelt NAC in het Rat Verlegh Stadion tegen MVV en Jong Ajax. Een belangrijk tweeluik, want vrijdag is er nog een kleine kans op een periodetitel en bij winst gaat NAC over MVV heen. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #156
Bron:
B-Side Rats
46 Reacties
119   6  
NAC4EVER

Hopelijk laat NAC weer de tussenstanden op de andere velden zien. Jammer dat dat niet meer gebeurd sinds de nieuwe scoreborden er hangen.

Stel wij staan voor en wij zien allemaal op hetzelfde moment dat Almere gelijk of achter staat.
Ik denk dat dat wat positiefs kan doen met de sfeer.

35   8  
Ome Cor

Vrijdag:
(kleine) kans op een periodetitel...
Idem geldt voor een mooie prijs in de Staatsloterij.
Ik reken op niks, dan kan het niet tegenvallen.

Hup NAC

17   10  
Nr. 20

Come on. Weg met dat Calimero gedrag.
100% inzet en er vol op in deze wedstrijden. Zo’n slechte start als tegen jong PSV Of een slechte helft hebben we nu wel gehad. Dus gasten die in de basis staan, INZET, STRIJD EN PASSIE en niet dat afwachtende gedoe. Duels WILLEN winnen en ervoor gaan i.p.v. verschuilen. En ben je niet in vorm dan werk je voor een ander. Geen excuses meer. The only wat is up!

119   6  
NAC4EVER

Hopelijk laat NAC weer de tussenstanden op de andere velden zien. Jammer dat dat niet meer gebeurd sinds de nieuwe scoreborden er hangen.

Stel wij staan voor en wij zien allemaal op hetzelfde moment dat Almere gelijk of achter staat.
Ik denk dat dat wat positiefs kan doen met de sfeer.

14   1  
Sting

@ NAC4ever

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk!
Helaas is er de laatste tijd ook weinig reden geweest om de tussenstanden te laten zien. Op het moment dat je zelf je grootste tegenstander bent in bepaalde wedstrijden, zijn andere tegenstanders/concurrenten(?) minder belangrijk.
Maar verder dacht ik hetzelfde als jij...
Kleine kans dat Almere punten verspeelt, maar in deze rare competitie lijkt alles mogelijk, dus met z'n allen volle bak morgenavond!

5   5  
Nb.vos

Als een team zich tweemaal weet te kronen tot periodekampioen, zullen ze tweemaal het Bronzen Kampioensschild ontvangen. Het gewonnen ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs is maar één keer te winnen. Het Play-Off ticket schuift in dat geval door naar de nummer twee van de periodestand, indien dit een jong-team betreft dan schuift het door naar de eerstvolgende op de ranglijst.

22   17  
Thierry14

2x thuis ,6 punten gevraagd niks meer of minder! En dan zien we op de telefoon wel wat er uitkomt.... word onderhand wel eens tijd om een serie weg te zetten...
Klaar met al die excuses, Hyballa laat t onderhand maar eens zien

29   4  
Henri

@Thierry14
De spelers moeten het laten zien.

11   6  
Chef076

Contract met NHG verlengt, PSV heeft TopEvents maar NHG is van TopEvents dus het is allemaal één pot nat. Daarom dat er barpersoneel van PSV bij NAC werkt en vice versa.De klachten over de horeca in z'n algemeenheid komen dan ook niet helemaal uit de lucht vallen.
Daarbij niet te vergeten dat de praktische mogelijkheden in het stadion om de horeca te verbeteren zit aardig aan de max, omdat het inmiddels zo vaak is aangepast of 'verbeterd' dat het een keertje ophoudt.

47   3  
Ouwe Spionkop

Wat een onzin om 6 punten te eisen de komende 2 wedstrijden van Hyballa.
Probeer het zelf maar eens met 8 geblesseerde spelers (alle buitenspelers) en een stel verdedigers die bij de amateurs nog niet meekunnen.
Hyballa wil niks liever dan gegenpressing spelen maar dat is vrijwel onmogelijk met de beschikbare spelers.
Hij moet zelfs noodgedwongen met 5 man achterin spelen omdat het daar zo lek is als een zeef.
Gezien de omstandigheden doet Hyballa het gewoon prima.

2   38  
Lars

liever vrijdag geen periode titel..

bij de 1ste 9 eindig je toch wel..
als je de periode binnen haalt is het seizoen voorbij en is de spirit weg

9   0  
Sting

Plaats 9 is in dat geval te laag, tenzij er een "jong"-ploeg tussenstaat, maar dan nog moet er geen periode gepakt worden door een ploeg onder ons (bijv. de 4e periode).

7   20  
scheppioni

Periodetitel is een bijzaakje, dan begin je in ronde 1, gewoon bij de eerste zeven eindigen dan begin je in ronde 2 dan ben je al dicht bij de finaleronde !
Deze tweeluik komend weekend zes punten en niks anders !!! HUP NAC, strijd en overtuiging !

19   4  
Van t Zuiduh

Sorry Scheppioni, maar ik ga je toch verbeteren.
Alle 6 geplaatste teams stromen in dezelfde ronde in. Het eredivisie team komt wel pas in ronde 2 binnenwandelen.

17   1  
die ne gast

@Lars
Vrijdag juist heel graag een periodetitel!

Dan zijn we tenminste verzekerd van play-offs. In de vierde periode moeten we tegen bijna de gehele top-7, dus zo vanzelfsprekend is het niet dat we op de 9e plaats of hoger gaan eindigen.
Met een periodetitel op zak, kan je veel vrijer spelen en je echt klaarstomen voor de play-offs.
En volgens mij levert het ook nog iets van 80.000 euro op. Dat zijn tegenwoordig bedragen die NAC goed kan gebruiken om het jaarlijkse begrotingstekort weer wat kleiner te maken.

7   1  
NAC4EVER

@STING
09 maart 2023, 09:06

Eens, dit is volgens mij zelfs pas de eerste keer sinds de nieuwe scoreborden dat we iets aan een tussenstand op een ander veld kunnen hebben.

Maar bij de nieuwe scoreborden heb ik mij nooit gestort dat we de tussenstanden zagen terwijl het voor ons niet veel uitmaakte.

Zelf volg ik nu de tussenstanden op mobiel.

17   34  
Van Flieger

Hyballa is volledig verantwoordelijk voor het wanstaltige debakel tegen jong Utrecht waardoor je nu de 3e periode niet pakt. Ook de eerste helft tegen ADO was ondermaats. Die tegen jong PSV was van het zelfde laken een pak: in totaal 36% balbezit tegen een pupillenelftalletje. En maar excuses opvoeren!

13   18  
Van Flieger

Die ne - dat geld krijg je alleen als je 'm ook echt wint. Niet als je 'm in de schoot geworpen krijgt als je bijvoorbeeld tweede wordt achter PEC.

0   4  
Fan uit Zevenbergen

@ CHEF076 klopt helemaal

8   10  
Ome Cor

De play offs.....
Hopen op de derde periode, want in de vierde periode krijg je te sterke tegenstanders....en dat wil promoveren?

Ik verwacht dat NAC de playoffs haalt op basis van het eindklassement en dat daarin een voortijdige uitschakeling plaats vindt, dus geen promotie.

En sportief gezien is dat beter ook.
In het volgende transfer window moet je de selectie compleet maken voor de promovendus van 2023/24.
Nu ben je daar nog veel te zwak voor en moet je bij promotie te veel bij kopen om boven de streep in de ere te eindigen.

8   1  
NAC4EVER

@SCHEPPIONI
09 maart 2023, 12:45

Dat was voor de nieuwe opzet van de play-offs. Sinds de nummer 2 rechtstreeks promoveert hebben de play-offs een nieuwe opzet gekregen.

26   2  
Geelzwartwit

@omecor

1. Per ongeluk dit jaar promoveren en volgend jaar een karrevracht aan contracten wat er niet meer is en meteen eredivisie waardige spelers halen en met eredivisie budget werken

2. Dit jaar niet promoveren en volgend jaar een promotiewaardig elftal samenstellen en hopen dat die promoveren. Maar na promotie zit je dan in de eredivisie met kkd spelers die nog maar moeten laten zien dat ze de ere aankunnen.

Een promotie dit jaar zou een geschenk zijn voor het budget de nieuw te halen spelers, de sponsors, de inkomsten en supporters

Laten aub promoveren. Als je volgend jaar toch spelers moet halen laat het dan tbv de eredivisie zijn.

18   1  
Ruud

Natuurlijk zeg je op basis van resultaten promoveren?? Dat verdienen we niet en willen we niet eens… ik heb er geen vertrouwen in dat we eventuele playoffs overleven en er mee promoveren maar wat zou het een geschenk zijn!!

Hoeveel clubs zijn ons niet voorgegaan die vanaf plaats 7/8 kkd via de playoffs promoveren en het in de eredivisie gewoon redden!
Hoe eerder hoe beter en gelukkig zijn de playoffs een buitenkansje ( zie vorige promotie) om te promoveren en dan zullen er ook spelers van een ander kaliber willen gaan komen en tekenen!

Maar laten we eerst die Playoffs maar eens halen! En dan zien we wel waar het schip strand.

Hup NAC

14   2  
RaraNAC

Ik mis in de podcast wat meer de kritische blik naar NHG.

Wat doet de clubraad in deze? Weer handje vast houden van Ome Toon oh een hard maken voor beter eten?

20   4  
Ivo

In het verleden promoveerden ook wel eens clubs die op dat moment totaal niet eredivisiewaardig waren, maar die zitten nog steeds in de eredivisie.

RKC, NEC en Go Ahead als voorbeelden.

NAC is sinds speelronde 19, toen Lokhoff het overnam van Molenaar, tot nu, speelronde 27, gedeeld 1e samen met PEC. Voor de rest haalde niemand evenveel of meer punten uit die 9 wedstrijden.

Een promotie zou een wonder zijn, na zo'n slechte 1e seizoenshelft, maar we hebben het vaker zien gebeuren. Als we met z'n allen achter het team gaan staan ipv dat gemekker en gecalimero, kan het nog eens wat worden. Morgen MVV thuis, volle bak ambiance en strijdend naar weer 3 punten.

11   22  
Van Flieger

Ivo - 36% balbezit tegen de pupillen van PSV op een druilerige maandagavond in de KKD verdient natuurlijk niet de schoonheidsprijs. Maar goed, morgen gaat het beginnen. En bij verlies is het ook meteen afgelopen. Maar hey 'Wij Doen Het Voor Jullie!'.

30   4  
Ivo

@Flieg
"Het is afgelopen", dat riep je ook al na het gelijkspel tegen Helmond en de nederlagen tegen Jong Utrecht en ADO.

Hou op schei uit. Bij ieder tegenslagje de handdoek in de ring gooien, dan zijn we ook geen knip voor ons neus waard. Een beetje lef en opportunisme, daar is niks mis mee.

17   7  
Karel de grote

Joh Ivo.

We weten toch allemaal wat voor een wanstaltig persoon Hansje is?

Dat NAC in de laatste 11 wedstrijden maar 3 keer verloren heeft zegt dit stukje ellende niet.

Nee blijven janken om 3 verlies partijen. Bloedzuiger dat het is.

5   8  
Michel

Het is beter voor ons dat we niet per ongeluk promoveren, de organisatie is in wederopbouw en dat maakt dat je dadelijk weer structureel / stabiel Eredivisie kan gaan spelen.

Volgend seizoen is zoveel gezonder qua promotie dat dat eerlijk gezegd mijn voorkeur heeft, NAC is te groot voor de KKD maar dan nog geldt dat ook grote clubs hard kunnen vallen en weer op moeten staan: dat opstaan zijn wij nu aan het doen.

17   0  
Bas

Per ongeluk promoveren zou een zegen zijn. We hebben nu de juiste mensen aan boord om door te pakken. De halve selectie vertrekt en er zijn dan middelen om Eredivisiewaardige spelers aan te trekken. Genoeg clubs in het verleden hebben laten zien dat per ongeluk of te vroeg promoveren en er daarna inblijven kan. Andersom is geleidelijk promoveren of op het juiste moment geen garantie om erin te blijven. Succes lijkt in de praktijk aan andere factoren te liggen.

7   7  
Ome Cor

@GEELZWARTWIT
Ik snap wat je zegt, maar ik denk dat de wens om dit jaar al te promoveren groter is dan dat het daadwerkelijk zinvol is.

Na een jaar oppermachtig te zijn geweest promoveren met een paar versterkingen erbij zie ik meer zitten dan per ongeluk promoveren en dan weer snel snel een eredivisiewaardig geheel bij elkaar te kopen. Dan kies je voor paniekvoetbal in de organisatie.

Ik krijg visioenen van ervaren spelers als Mitchel te Vrede, Kastaneer, Caïro en Kali
Of het terughalen van el Allouchi en Koch bijvoorbeeld.

Te vroeg promoveren dwingt NAC anders te handelen dan middels het geplande opbouwen van de club. De club wil en moet werken met spelers die een transfersom opleveren bij vertrek.
Er is nog steeds geen bodemloze geldput in de stadionstraat ontdekt.

Geduld is bij veel supporters niet (meer) aanwezig, maar dat is toch echt wat we nodig hebben voor we onze club weer op het gedroomde niveau gaan zien.

Tuurlijk zie ik NAC ook liever in de eredivisie, maar niet als we terugvallen naar het NAC wat kleurloos strijdt om de plekken 16, 17 en 18 met ervaren profs die in de nadagen van hun carrière hier nog ff cashen.
Doe het dan maar iets langzamer aan en wél goed.

7   14  
Nacdictive

Laten we aub ophouden over promotie..

1. Mbt de afgelopen jaren: toen had je dubbele kans om te promoveren tov nu.
2. De resultaten zijn niet slecht vanaf 1-1 maar tegen welke ploegen en met welke cijfers?
3. Met een karrenvracht aan geblesseerde spelers, hoe zou dat komen? En waarom telkens bij NAC?
4. Wat is het netto resultaat van alle gehaalde spelers na de winterstop?
5. Er is nog steeds geen AD? Volgens wel geïnformeerde bronnen, wordt de komst binnen afzienbare tijd gepresenteerd.. 🤣

Slaap lekker verder.. in de Efteling bestaan sprookjes.

13   4  
Ivo

@NACDICTIVE
Zat er teveel azijn in je koffie? Zo zuur joh.

NAC hoort thuis in de eredivisie, de afgelopen jaren zagen we veel kleinere clubjes dan ons promoveren via de playoffs na een stunt. En nog in de ere blijven ook. Laten we eerlijk zijn, Go Ahead, Excelsior, RKC, Emmen, Volendam, daar hoeven wij toch niet onder voor te doen. Kom op zeg.

Gewoon die playoffs halen en hopen op een herhaling van het kunstje van Stijn Vreven. Juist als je het niet verwacht, gebeurt het. Ook dat is NAC. Een paar jaar geleden gaf ook niemand ons een kans.

Vanavond moeten we de boel gewoon weer lekker opstoken, er op klappen, 3 punten pakken en de playoffs zijn weer een stapje dichterbij. MVV draait niet geweldig de laatste weken dus het kan gewoon.

11   21  
Van Flieger

'De manier waarop' was de opgegeven reden om Ernie Brandts te lozen bij ons NAC. Inmiddels doet Hyballa nog een extra duit in het zakje door een divisie lager tegen pupillenteampjes met 30% balbezit te komen. Maar daar mag je dan niks van zeggen, want oh oh oh.

10   1  
De leste

Als het moet geven we nooit thuis ben benieuwd vanavond.

20   1  
die ne gast

@Ome Cor
Per ongeluk promoveren is altijd beter dan niet promoveren. Als je het jaar daarna eventueel weer degradeert, krijg je extra financiële steun vanuit de KNVB mee en wordt iets structureels opbouwen ook weer wat makkelijker.
En als je er wel inblijft, kan je verder gaan met uitbouwen en het structureel neerzetten van een middenmotor-waardig Eredivisie elftal.
Mochten Groningen en Cambuur degraderen, heb je alweer twee zware concurrenten terug. Een promotie vanuit de KKD kan je niet plannen, er blijft altijd een geluksfactor nodig. Dus wat mij betreft hoe eerder uit de KKD, hoe beter.

Overigens: gezien het nog resterende zware programma voor NAC is er een reële kans dat NAC naast een play-off-ticket gaat grijpen en een 'per ongeluk promotie' er überhaupt niet in gaat zitten. Daarom zou een periodetitel vanavond extra lekker zijn.

9   1  
Geelzwartwit

@omecor

Hoeveel langzamer is ietsje langzamer en over geld gesproken hoeveel kost ieder jaar langer in de kkd?

NAC is te duur om lang in de kkd te blijven daarnaast heb je altijd te maken met de lange en korte termijn en niet alleen de lange termijn.

@bsiderats
Overigens is dit ook weer een mooie vraag aan Maas.
Meteen naar de eredivisie of liever iets langzamer naar de eredivisie

Ook goed om het aan de Commerciële afdeling te vragen

0   3  
den hulk

word nac mvv uitgezonden

10   1  
Van Flieger

Volgens Nikolic in BndSpuiter is de wedstrijd tussen de nummers 9 en 6 een topduel. Wat is het duel tussen de nummers 1 en 2 dan? Een superultratopmatch? Echt mensen, hoe lang nog deze onzin?

2   6  
scheppioni

Ik heb zojuist nog de opzet gelezen en in principe is toch echt ronde 1 voor de periode kampioenen wat ik zo lees, alleen zullen de periode kampioenen ook allen bij de eerste negen eindigen...... maar plek 3 en 4 in de kkd stromen samen met de eredivisie in ronde 2 in wat ik zo lees ! HUP NAC tegen us mvv 3-0 vanavond !!!

2   3  
Van Flieger

Nummer 7 tegen 9. Nog meer top.

6   1  
NAC4EVER

@SCHEPPIONI
10 maart 2023, 13:04

Dat klopt niet.
Alle zes de KKD ploegen stromen in in de eerste ronde.

De drie winnaars vormen samen met de nummer 16 van de Eredivisie de halve finalisten.

Vanuit de KKD kun je je niet meer rechtstreeks voor de halve finale plaatsen.

De nummers 3 en 4 van de KKD en de vier periode kampioenen spelen play-offs. Maar doordat periode kampioenen vaak hoog eindigen schuiven plaatsen door.

0   1  
NAC4EVER

@SCHEPPIONI
10 maart 2023, 13:04

In die opzet zouden vijf KKD ploegen om de laatste halve finale plaats spelen. Hoe zie je dat voor je?

2   4  
Van Flieger

Gelukkig is de amateurcompetitie in Brabant dan al klaar en hoeft er niemand op bezoek bij oma's en opa's, zodat iedereen kan kijken, toch?

0   1  
NAC4EVER

@NAC4EVER
10 maart 2023, 14:06

Ik zei vijf, bedoel vier.

2   0  
Fan uit Zevenbergen

Nac mvv live op espn 4

0   2  
Ome Cor

@ geelzwartwit
@dienegast

Eerst vanavond maar eens van "us mvvke" winnen na de blamage in Maastricht.

Als je al uit gaat bij promotie van degradatie en de financiële steun moet je ook zo slim zijn om uit te gaan van een leegloop in de selectie. Know your history.

Met een harde plasser naar NAC-Ajax, NAC-Feyenoord en NAC-PSV kijken en als schlemiel van het betaalde voetbal weer keihard terug geworpen worden naar de eerste divisie en dan de beste spelers zien vertrekken. Als je daar blij van wordt dan ben je niet goed bij je hoofd.

Promoveren willen we allemaal, maar wel met het doel om de eerste jaren niet meer over degradatie na te hoeven denken.
Dan moeten we balen van het feit dat we net geen Europees hebben gehaald, maar niet wauwelen over degradatie en subsidie astemblieft.

Een beetje meer trots graag.


Laad alle berichten na dit bericht in