Jeugdoverzicht: NAC O21 verliest in slotfase

Masthow

Vijf ploegen van de NAC-jeugd kwamen afgelopen weekend in actie voor de competitie. De O21 en O13 verloren hun wedstrijd, de O18, O15 en O14 speelden allemaal gelijk. De enige zege kwam van NAC O16, die een oefenwedstrijd speelden tegen leeftijdsgenoten van Wolfsburg. De ploeg van Anthony Lurling won met 6-0.

Door een doelpunt in de extra tijd bleef NAC O21 met lege handen achter. Op bezoek bij ADO Den Haag verloor de ploeg met 3-2. Kosiah zette NAC na acht minuten spelen op voorsprong door een penalty te benutten. Nadat de thuisploeg niet veel later gelijk had gemaakt, scoorde Kosiah na ruim een half uur spelen opnieuw. In de tweede helft hield NAC, met onder andere Omgba en Van Schuppen in de basis, lang stand. In de zeventigste minuut maakte ADO gelijk en in de eerste minuut van de extra tijd maakten de Hagenezen de winnende treffer.

NAC O18 kwam thuis tegen FC Den Bosch niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In een weinig enerverende wedstrijd zat het venijn hem in de staart, maar doelpunten bleven uit.

Bij NAC O15 wil het sinds de winterstop nog niet echt vlotten. De ploeg had na de degradatie uitgesproken direct weer te willen promoveren, maar zaterdag bleven ze steken op een 2-2 gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Fatih opende namens NAC net binnen het eerste half uur de score. Door een tegendoelpunt vlak voor en vlak na rust moest de ploeg van trainer Sander Wirix in de achtervolging. Pas zo’n vijf minuten voor tijd maakte Benzahra de gelijkmaker, waarmee NAC het eerste punt van deze nieuwe competitie pakte.