Wij gaan niet opzij

Matig NAC O18 blijft steken op 0-0

Masthow

NAC O18 heeft ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop niet gewonnen. Tegen FC Den Bosch werd het een bloedeloze 0-0. Beide ploegen wisten niet veel te creëren. Pas in de slotfase, toen NAC door een onterechte tweede gele kaart met een man minder speelde, kwam de wedstrijd los. Desondanks verdiende deze wedstrijd geen winnaar.

De eerste helft was bepaald geen spektakelstuk. Dat was mede te danken aan het lage tempo. FC Den Bosch kreeg door slordigheden van NAC de eerste kansjes. Op een poging naast en recht in de handen van doelman Van Zutphen na had het niet veel om handen. Aan de andere kant had Roeland pech toen hij een uittrap van de keeper kraakte, maar de bal naast zag gaan.

Na de eerste tien minuten kreeg NAC meer vat op de wedstrijd. Dat leidde alleen niet tot veel kansen. Een schot van Boldewijn ging een ruime meter over en Grabovac schoot na zelf de bal te hebben veroverd wild naast. In het vervolg zakte het niveau ver weg. NAC had wel de bal, maar creëerde niks. FC Den Bosch stelde daar ook weinig tegenover. Zodoende kwam de rust als geroepen.

De tweede helft kon niet veel slaapverwekkender, al scheelde het in de openingsfase daarvan niet veel. Ook nu waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers. Een lange bal die over de verdedigers viel werd voorlangs geschoven. Even later werd er twee keer kort achter elkaar ruim over geschoten. Na driekwart wedstrijd was daar plotseling FC Den Bosch met de eerste echt gevaarlijke kans. Een steekpass verraste de NAC-defensie, waarna de goed uitgekomen Van Zutphen redding bracht met de voet.

NAC had niet meer de controle die het in de eerste helft had en kwam zo regelmatig onder druk te staan. Zo’n vijf minuten voor tijd raakte een zege nog verder uit beeld doordat linksback Sloots zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg. Sloots gleed net als zijn tegenstander naar de bal en de NAC-verdediger won het duel. Toch zag de scheidsrechter er een overtreding in. Toen Sloots de handen voor het gezicht sloeg van ongeloof, zal de scheids dit hebben opgevat als misbaar waarop hij de kaart trok.

In de lange blessuretijd werd het ineens interessant doordat de ruimtes groter werden. Invallers Badi en Van den Berg schoten van afstand ongecontroleerd over en Boldewijn had een vrije trap op de rand van het strafschopgebied moeten krijgen. Die kreeg hij niet, waarna El Battah ten koste van een gele kaart de counter eruit haalde. De vrije trap voor FC Den Bosch bleef hangen en werd net naast geschoten. De corner die erop volgde werd door Valerius met het hoofd van de lijn gehaald. Zo bleef de wedstrijd zonder doelpunten.

Opstelling:
Van Zutphen; El Battah, Valerius, Van Daalen, Van Ooijen, Sloots; Boldewijn, Grabovac © (62’ Van den Berg), Wagemakers (62’ Jacobus); Roeland (85’ Badi), Siby (79’ Mperanyi)

Bron:
B-Side Rats
19 Reacties
20   4  
Nick-air

Op basis van wat zou Karelse een goede HJO zijn?

8   3  
Sir Smokalot

Scheidsje toch
Ik was erbij en pfffffff whyyyyyy is mijn enige vraag
Ik vind dat er overigens veel te weinig naar de scheidsrechters wordt geluisterd , maar deze kaart kon toch echt niet
Hoep NAC

9   2  
Gjoewie

Leuk verslag, zelfs voor een wedstrijd die in 0-0 eindigt!
Ik ben benieuwd wat NAC gaat doen met de jeugdopleiding en wie daar verantwoordelijk voor wordt. De laatste jaren zijn er (noodgedwongen?) wel wat spelers doorgebroken, maar daar zitten niet echt jongens bij (behoudens Banzuzi dan) die ons transfergeld gaan opleveren.
En voor de twijfelaars onder jullie: Banzuzi staat al op de radar van verschillende clubs in Engeland. Zo gauw hij wat volwassener wordt, zowel fysiek als in zijn spel, dan kan hij ons een klein fortuin opleveren. Als je ziet dat die Amin Sarr voor 12 miljoen verkocht wordt, terwijl hij toch niet echt opviel door zijn spectaculaire spel, dan zit er voor ons ook nog wel wat in het vat. Ik hoop dat PH dat inziet.

7   5  
Greve i. Ch

@ GJOUWIE
Jeugdopleiding?
John Karelse , eind deze competitie vrij man .

20   4  
Nick-air

Op basis van wat zou Karelse een goede HJO zijn?

1   11  
Vent van de bok

@gjoewie

Hoe het verder gaat met de jeugd opleiding ?

Dat zal aan al die zaakwaarnemers liggen die er rond lopen bij boeimeer en natuurlijk ook in de burelen zitten bij de directie.

Zonde dat EH weg moest bij de jeugd alhoewel hij moest weg van PvH.

Dus ben benieuwd hoe PvH en TL de jeugdafdeling opnieuw gaan inrichten
Want daar gaan ook genoeg geruchten over

12   6  
Bas

Er waren ook geruchten dat er niet voldoende geld was om in de selectie te investeren. De realiteit blijkt anders. Ik kan dit soort geruchten moeilijk serieus nemen omdat er tegenwoordig niks meer uitlekt. Het zijn dan ook geen geruchten, maar gokjes van ongeïnformeerde buitenstaanders.

3   7  
Atleet

@bas

Zeker lekt er op dit moment niet veel maar heb EH gisteren zelf gesproken bij boeimeer.

Verder zie ik elke training van de jeugd s middags en soms in de ochtend.

Er heerst grote onrust bij de jeugd hoor en terecht.

10   3  
Bas

@Atleet
Dat is dan ook geen gerucht. EH weet uiteraard ook niet wat er gaat gebeuren.

2   8  
Atleet

@bas

Spreek genoeg mensen bij boeimeer waaronder ook ouders dus dat er onrust is is geen gerucht hoor

3   18  
Van Flieger

Bas - alles lekt nog steeds uit. Zelfs de naam van de beoogd AD.

13   2  
Arnac

Onrust is er vaak vooral onder ouders die zien dat hun kind minder aan voetballen toekomt. En aan ouders die ontwikkeling niet los kunnen zien van resultaat (als dat achter blijft)
In een selectieteam spelen er kinderen die soms dienen als opvulling.
Het klinkt oneerbiedig, maar zo werkt het vaak wel binnen een bvo.

10   5  
Beultje

Zitten wel een paar leuke talenten bij dit 11 tal...
Ik vindt die Wagemakers wel een talent .
Ik heb hem een keer of 4 bezig gezien dit seizoen...
Of ik heb er geen kijk op ???

6   2  
Stleet

@arnac

Dat klopt, heb je helemaal gelijk in wat je zegt.

Maar dat bedoel ik niet te zeggen ….sinds EH zijn eigen meer bezig ging houden met het eerste werd de jeugdopleiding een stuurloos schip …was totaal geen leiding meer en is er nog steeds niet.

8   2  
Arnac

@STLeet

Aha, dat is inderdaad geen beste zaak.
Het is tijd dat er in ieder geval gesprekken gevoerd worden over volgend seizoen, een Hjo is dan wel van belang.

4   2  
Hoekie_B

@Beultje

Het één hoeft het andere niet uit te sluiten

6   16  
Van Flieger

De jeugd, NAC Opleidingen, is de afgelopen jaren volledig naar de ratsmodee gegaan. Waar speelt onze jeugd nog tegen PSV, Ajax, Feyenoord of Sparta? Nergens. Overal afgezakt, tweede niveau of erger. Het is echt weerzinwekkend wat die Hellemons heeft uit mogen vreten. Niks fatsoenlijks leveren aan het eerste en zelf afglijden naar bedenkelijk niveau en opleiden voor Kozakken Boys, ASWH of Halsteren. Schei toch uit zeg.

0   1  
witzwartgeel

@gjoewie

Daarom is het zaak zo snel mogelijk te promoveren.
Als een speler doorbreekt in de eredivisie levert die nogal wat meer op dan in de KKD

2   1  
Vent van de bok

@fliegertje

Nou nou wat een praat alweer zeg

Maar leg jij nu is uit hoe EH het dan had moeten doen bij de jeugd ?

Met dit budget doen ze het gewoon goed in de jeugd en het is toch normaal dat een talentvolle speler op jonge leeftijd eerder voor een grote club kiest dan voor NAC.

3   3  
scheppioni

De beste jeugd wordt toch negen van de tien keer over het hoofd gezien blijkt ........

Laad alle berichten na dit bericht in