Wij gaan niet opzij

John Karelse looft Roy Kortsmit

Thiestemberg

John Karelse heeft zich tegenover BN de Stem lovend uitgelaten over reservedoelman Roy Kortsmit. Ondanks drie tegentreffers maakte de doelman een sterke indruk in de wedstrijd tegen Roda JC. Karelse is dan ook van mening dat er voor volgend seizoen een spannende concurrentiestrijd zou kunnen ontstaan.

Karelse is van mening dat Kortsmit het complete pakket is. Hij is groot en heeft een goede uitstraling, daarnaast combineert hij reflexen op de lijn met sterke optredens bij hoge voorzetten. Iets dat Olij nog kan verbeteren volgens de voormalig NAC-doelman en trainer. Daarmee wil Karelse Olij absoluut niet afvallen, de geboren Haarlemmer heeft het nodige krediet opgebouwd in de laatste twee seizoenen besluit Karelse.

Beide doelmannen hebben een doorlopend contract (Olij tot 2024, Kortsmit tot 2022). Dat betekent dat er in de zomer wellicht een zwaardere concurrentiestrijd zal onstaan dan menig supporter dacht. Volgens Karelse is Olij dan ook niet per se onomstreden: "Als het nieuwe seizoen straks begint, is de strijd open. Want Olij en Kortsmit hebben het beide goed gedaan" 

 

Bron:
B-Side Rats BN de Stem
Vorig bericht
'Hendriks op lijstje van Cambuur' 42 reacties
17 Reacties
58   2  
Theoden King

Het is inderdaad knap dat Kortsmit zonder wedstrijdritme een betrouwbare keeper blijkt. Fijn gevoel, twee toppers op goal.

Dat is niet zo lang geleden wel anders geweest.

58   2  
Theoden King

Het is inderdaad knap dat Kortsmit zonder wedstrijdritme een betrouwbare keeper blijkt. Fijn gevoel, twee toppers op goal.

Dat is niet zo lang geleden wel anders geweest.

13   7  
Tante Annie

Roy Kortsmit heeft veel pluspunten en ik vind het mooi dat er aan hem gedacht wordt, maar persoonlijk vind ik Olij toch een klein stapje beter. Ben het wel eens met dat er volgend jaar een interessante concurrentiestrijd mag plaatsvinden

12   9  
Regoalio Simons

Wat mij betreft is Olij zeker wel onomstreden; met Karelse en Babos één van de betere NAC keepers. Kortsmit gun ik een mooie toekomst, maar de timing is ongelukkig met Nick als eerste doelman.

32   2  
NBFC1912

Qua keepers zitten we natuurlijk in een luxepositie. Zowel Olij als Kortsmit zijn van Eredivisie niveau.

6   2  
jan

Beide toppers! Hopelijk promoveren we nog dan kunnen ze zich een niveautje hoger ook bewijzen. Persoonlijk denk ik dat de beiden minimaal middenmoot eredivisie aan zouden moeten kunnen.

6   11  
Barry

Ik vond Olij net als vorig seizoen in het begin vaak goed voor een 8, maar aan het eind van het seizoen vlakt het toch weer wat af lijkt het wel. Vooral de timing bij het wel/niet uitkomen gaat de laatste tijd nog wel eens mis. Uit bij Volendam bijvoorbeeld. Zijn uitrappen gaan wel steeds beter. Doet me denken aan de combinatie tussen Babos en Boussaboun toentertijd. Lang geleden dat we zo'n luxe positie hadden met keepers.

2   11  
Geelzwartwit

Negatief weer zeg van zo'n oud speler trainer

😊

9   2  
Mike Zonneveld

Bij heren doen het top en hebben een echte winnaarsmentaliteit. Wat mij betreft de twee spelers met de meeste NOAD in de selectie momenteel.

5   7  
Real Robert

Ik denk, dat Olij niet nog een jaar in de 1e divisie onder Steijn gaat keepen.
Wij hebben dan in ieder geval een prima keeper achter de hand.
De enige fatsoenlijke aankoop van het Haagse duo.

5   1  
scheppioni

Dat ziet d'n Karel goed !
Karel was zelf ook jarenlang een meer dan prima keeper voor ons NAC, dus Kortsmit niet laten gaan ! Prima voor ons NAC, twee klasse keepers nu !!

5   10  
BATI

Olij verkopen als je een mooi prijsje ervoor kunt vangen en het contract van Kortsmit verlengen.

Olij is een prima lijnkeeper met goede reflexen maar ik vind hem dit seizoen een bron van onrust achterin als hij een bal heeft. Daar waar andere keepers vaak kiezen om de bal vast te houden en rustig met de bal aan de voet te kiezen voor een opbouw van achteruit kiest Olij veel te vaak voor een blinde trap naar voren.

En de slechte opbouw van achteruit is mijn inziens ook 1 van de oorzaken van het slechte voetbal dit seizoen. Het lijkt af en toe wel of ze bij NAC liever geen balbezit willen hebben.

8   2  
076

Kortsmit is gewoon een betere keeper in wat ie heeft laten zien. Maar Olij is veel belangrijker in coaching. medespelers aansporen en zijn voortzettingen. Geweldige passing en uittrappen.
Luxe probleem. Niks aan doen dus!

6   2  
SjorsNAC

En dat kunnen we allemaal beoordelen op basis van 3 potjes?

0   1  
NuFfNie

@Sjorsnac
Ja. Wat goed is is goed. Wat minder of slecht is kan je een kans geven. Als het dan voor lange tijd niet goed is dan heb je een probleem.

4   0  
Martinus

@Sjorsnac:
Ik denk dat je dat aardig kan beoordelen. Juist omdat Kortsmit steeds langere tijd niet speelt en dus geen ritme heeft, maar er echt meteen staat... Dat spreekt voor mij boekdelen.

4   0  
De Professor

Kortsmit in de spits!

1   1  
Ome Cor

In de beginfase van Karelse hadden we ook nog Ron de Graauw als reserve keeper. Beiden waren in die tijd keeper in een Oranje jeugdselectie.

Laad alle berichten na dit bericht in