Jong NAC wint van Jong Excelsior

Eddy W

Jong NAC mocht gisterenavond aantreden tegen Jong Excelsior. Het mag inmiddels geen verrassing meer heten dat het tweede elftal ook deze wedstrijd winnend afsloot. NAC moest winnen om boven Jong Willem II te blijven. Jong NAC wist wederom niet teleur te stellen en won met 3-1. Hierdoor staat de belofte ploeg op de eerste plek in de competitie.

Nadat beide ploegen in de eerste helft niet tot scoren kwamen, was de tweede helft een stuk doelpuntijker. In de 60e minuut stond de belofteploeg al op 2-0 voorsprong, waarna Excelsior in de 80e minuut de aansluitingstreffer mocht maken. In de 85e minuut gooide Jong NAC het duel op slot, 3-1 dankzij de doelpunten van Luca den Heijer, Tom Plezier en Finn Stokkers.

Opvallend was vooral de terugkeer van Bohui. De buitenspeler mocht twintig minuten voor tijd invallen voor Sjaak Kuyper en maakte zo zijn eerste minuten van het seizoen. De oud speler van Manchester United moest na de voorbereiding geblesseerd toekijken hoe zijn ploeggenoten de eerste periodetitel pakte. Nu mag de Engelsman minuten gaan maken bij Jong NAC zodat hij later dit jaar in kan vallen bij het vlaggenschip.

Naast Den Heijer, Plezier, Stokkers en Bohui mochten ook Sem Custers, Jan Paul van Hecke, Jordan van der Gaag en Jop van der Avert minuten maken.