Wij gaan niet opzij

Joris Gieske nieuwe commercieel manager NAC

Thiestemberg

NAC meldt dat Joris Gieske per 1 december begint als commercieel manager in Breda. Na een dienstverband als woordvoerder van de KNVB wordt dit zijn tweede baan in het betaalde voetbal. Eerder was hij actief in de wintersport, de hockeywereld en was hij betrokken met het nationale beachvolleybal stadion in Den Haag.

Gieske heeft een eigen bedrijf Gieske United. Daarnaast was hij lang ruim acht jaar werkzaam bij de Nederlandse Ski-vereniging. Ook werkte Gieske voor periodes van twee jaar bij de Oranjecamping, Hockeclub HDM en SnowWorld. Aan ervaring in de sportwereld dus geen gebrek bij Gieske. NAC wordt nu zijn eerste baan in het betaald voetbal.

Gieske: "Ik ben enorm trots dat ik NAC commercieel mag gaan vertegenwoordigen. De eerste keer dat ik de potentie van NAC met eigen ogen zag, was toen ik nog werkzaam was voor De Oranjecamping. Ik mocht als ‘buitenstaander’ mee naar ‘Avondjes NAC’ en vanaf dat moment was ik verkocht. Sindsdien volg ik de club op de voet. Dat ik nu commercieel voor deze mooie club de verantwoording draag, zie ik als een grote verantwoordelijkheid. Ik zal dan ook mijn ziel en zaligheid inzetten om de club commercieel klaar te stomen voor de Eredivisie."

Als nieuwe commerciële man is straks eindverantwoordelijk voor de sales, marketing, communicatie en merchandise binnen NAC. Hij krijgt daar bij dus ook volop te maken met de uitdagingen die corona met zich meebrengt.

Mattijs Manders is blij met de komst van Gieske: "Gieske is de juiste man op de juiste plaats. Zijn ruime ervaring en grote netwerk gaan NAC helpen om commercieel stappen te zetten. Beiden zien wij de enorme potentie van de club en deze willen wij voor de stad Breda, onze supporters en partners ontsluiten zodat we weer kunnen acteren op het niveau waar wij horen."

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
46 Reacties
145   8  
Chris W.M.

Me even verdiept in de beste man. Komt oorspronkelijk uit Haarlem, en zit zijn hele werkzame leven al in de Sales, Marketing and Communicatie. Heeft dus op dat gebied meer dan genoeg ervaring.
Ook nog een paar jaar bij de KNVB gewerkt, altijd handig om dat soort ingangen te hebben. Bij SnowWorld en de Oranje camping al kennis kunnen maken met hoe het er in Brabant aan toe gaat, zijn CV leest ook niet alsof het een echte jobhopper is. Ook wel prettig.

Dat hij nu in Den Haag werkt zegt me dan weer even niet zoveel, tot nu toe geen enkele link met ADO en Manders weten te ontdekken. Behalve dan het woordje Den Haag. Aangezien het ook een vacature betreft waar iedereen op kon reageren ben ik niet zo bang voor vriendjespolitiek. Niet zoals met Schoenmakers junior in ieder geval.

18   107  
Arie

Ik lees hockey en krijg meteen kotsneigingen van de dejavu's naar Oltmans.

7   103  
Arie

En meteen nog wat braaksel erachteraan daar het een Hagenees is.

Doemscenario's liggen geschiedkundig alweer op de loer zo.

12   117  
Henk

Hoppa en weer haalt Manders een Haagsche bekende binnen. Natuurlijk gelijk weer en vast contract. Ongekend wat voor schade deze man aanricht bij ons. Walgelijk gewoon.

26   94  
Fan uit Zevenbergen

En weer iemand uit Haagse vrienden groepje
Ze lachen der eigen rot die Gasten

Er is toch heus wel iemand uit Breda die dat ook kan !!!!

14   13  
HUP NAC

Hopelijk gaat NAC zich door deze man niet op glad ijs begeven....

11   83  
Nacman

We kunnen straks onze club beter NAC den Haag noemen in plaats van NAC Breda.
Onze td zal ook wel een Hagenees worden.
Let op deze jongen gaat het niet redden bij NAC

23   6  
N1912

Succes!

En nu als de wiedeweerga als club doorpakken en op hele korte termijn met een TD aan komen. Mochten de beoogde kandidaten nog niet beschikbaar zijn dan is dat pech, dan verleg je de aandacht maar naar anderen.

Cruciaal dat er nog liever vandaag dan morgen een capabele en onafhankelijke TD met visie wordt aangesteld. Eigenlijk is de komende winterse transferperiode je lot in handen van Steijn leggen al dodelijk voor de toekomst van NAC. Vooral voor op de lange termijn zou dat een hele slechte zaak zijn. Daarnaast is het van essentieel belang dat de nieuwe TD met een onafhankelijke blik aan de toekomst van NAC gaat werken, dit mag absoluut geen vriendje van Steijn en consorten worden.

12   50  
Dino Zoff

Ah, daar is de persoon met een sterk CV en een pak aan ervaring, zoals de vacaturetekst aangaf.

Of nee, het is iemand zonder kennis van zaken van de voetbalwereld, die iets heeft gedaan met Hockey en Skiëen. Gaat weer net zo'n succes worden als de Disney-experience van Stefaan Eskes. Waarschijnlijk wel een vast contract, 100k+ en een lease-auto.
Heeft Edelenbosch de selectie weer gedaan?

54   4  
Svt076

Wat boeit afkomst nou weer, als ie maar goed is in zijn vak.
Valt nog genoeg winst te behalen op commercieel vlak bij NAC, simpel voorbeeld is de ongelofelijke rommel altijd rondom de wedstrijdshirts.
Succes Joris!

29   11  
Theoden King

Een verleden in de hockey- en skiwereld is prima. Deze man zal vast kwaliteiten hebben.

Maar voor een commerciële functie is zeer sterke binding met de stad Breda en regio West-Brabant wel een vereiste. Dat is bij deze kandidaat een opvallend manco.

We gaan het zien...

10   40  
Guuske

Zonder de man te kennen of te beoordelen op zijn evt. Kwaliteiten denk ik gezien zijn achtergrond....kansloos hier in Brabant. Een Haags " vriendje" van ....dit gaat slecht aflopen met onze club.

16   4  
nacorakel

De connectie met de stad Breda en de ondernemers die ons NAC een warm hart toedragen moet wederom worden opgebouwd. Voor de zoveelste keer sinds Justin. De achtergrond van Joris ten spijt, maar loopt er nu echt geen goede Commerciële Directeur rond in het Bredase?

De accolades kunnen trouwens weg; Haagse Joris maakt het op LinkedIn zelf wereldkundig. Ondanks alles, succes Joris en laat Disney thuis.

145   8  
Chris W.M.

Me even verdiept in de beste man. Komt oorspronkelijk uit Haarlem, en zit zijn hele werkzame leven al in de Sales, Marketing and Communicatie. Heeft dus op dat gebied meer dan genoeg ervaring.
Ook nog een paar jaar bij de KNVB gewerkt, altijd handig om dat soort ingangen te hebben. Bij SnowWorld en de Oranje camping al kennis kunnen maken met hoe het er in Brabant aan toe gaat, zijn CV leest ook niet alsof het een echte jobhopper is. Ook wel prettig.

Dat hij nu in Den Haag werkt zegt me dan weer even niet zoveel, tot nu toe geen enkele link met ADO en Manders weten te ontdekken. Behalve dan het woordje Den Haag. Aangezien het ook een vacature betreft waar iedereen op kon reageren ben ik niet zo bang voor vriendjespolitiek. Niet zoals met Schoenmakers junior in ieder geval.

42   5  
Kinderkaartje

Welkom Joris.
Normaal zeggen we hier "Make us proud", tegen jou zou ik willen zeggen;
"Make us rich!"

En mensen hier, lig niet te zeiken over zijn Haagse afkomst.
Als hij weet hoe hij sponsorcontracten kan sluiten, houden en uitbreiden, de winkel vol gave merchandise hangt en de (potentiele) NAC bezoekers meer geld uit de zak kan kloppen dan is het goed, he.

Of ie dan uit Den Haag, Timboektoe of Breda komt maakt echt geen zak uit.

41   1  
Chris W.M.

Even van LinkedIn geplukt;

Joris Gieske over zijn aanstelling: “Ik ben enorm trots dat ik NAC commercieel mag gaan vertegenwoordigen. De eerste keer dat ik de potentie van NAC met eigen ogen zag, was toen ik nog werkzaam was voor De Oranjecamping. Ik mocht als ‘buitenstaander’ mee naar ‘Avondjes NAC’ en vanaf dat moment was ik verkocht. Sindsdien volg ik de club op de voet. Dat ik nu commercieel voor deze mooie club de verantwoording draag, zie ik als een grote verantwoordelijkheid. Ik zal dan ook mijn ziel en zaligheid inzetten om de club commercieel klaar te stomen voor de Eredivisie.”

66   6  
Heksenketel

Wat is er toch aan de hand met een aantal mensen hier? Echt alles en iedereen wordt afgezeken. Geef die man een kans en als ik zo zijn eigen berichten lees, is het iemand met een kloppend NAC hart. Wat wil je nog meer.

Oproep aan al die luitjes hier, die hun negatieve reactie meteen klaar hebben: Ga lekker volgend jaar ergens anders heen!

22   3  
Matc

Ach Heksenketel, als het bij NAC straks beter gaat hoor je die gasten niet. Dan vallen ze in een gat omdat ze niks te pijpzeiken hebben. Maak je niet druk om zulke droeftoeters!

2   6  
Lamington

Ok

14   1  
@....

Als je nooit in staat bent geweest om een stabiel beleid op te bouwen, terwijl je in potentie subtop ere bent, dan ben je hoe dan ook op een gegeven moment overgeleverd aan andere mensen die het (wel even) komen regelen.
Onze grootste aandeelhouders komen uit Rotterdam, en het management , en deels technische staf, uit Den Haag.

Zeiken hierover helpt niks. Gewoon hopen dat deze mensen hun werk eerlijk en goed gaan en blijven doen. Ik zeg wel eerlijk dat ik er geen voorspelling over durf te doen of dit allemaal goed gaat aflopen. Dat kan niemand trouwens voorspellen.

Maar NAC is in deze situatie gekomen door eigen onkunde in heel brede zin.

Laten we maar voor de heel korte termijn kiezen en zien te winnen van Dordrecht thuis. Want dat is wel de situatie. Ik zou ermee leren leven, heb ik zelf ook gedaan.

6   31  
Real Robert

In niets zijn wij nog een Brabantse club.

Laten we dan ook maar gauw die miljoenen van een buitenlandse investeerder aantrekken.

Beter dan die gijzeling doo de Rotterdamse botenschrobbers en de door hun aangestelde, zich snel uitbreidende Haagse kliek.

Gieske? Een populaire jongen met een snelle babbel.

20   1  
FCSP

@Real Robert, jij kent de beste man persoonlijk? Hoop voorbarige negatieve reacties hier, maar dat hebben we aan ons eigen (club)verleden te danken.
Geef de man een kans! Welkom Joris, help de slapende reus wakker te maken.

15   3  
Dos

Ik heb oprecht te doen met de zeurpieten hier. Je zal maar zo in het leven staan...Vermoeiend voor jezelf vooral.

7   18  
den hulk

nac stopt toch met voeren van haagse ooievaars de kolonie word anders te groot

16   2  
Nicky

NAC heeft echt een enorme commerciele potentie.. Want iedereen kan lullen en chagerijen wattie wil. Maar NAC wordt nog steeds aanbeden door het avondje NAC. In Breda niet meer zo door al dat negatieve gejank.. Maar ver daar buiten zeker..

Maar los daarvan zijn er nog zoveel commerciele kansen die nu blijven liggen. Bij de juiste persoon die de club begrijpt en het bijzondere ervan kan respecteren in zijn plannen, is er goud in handen.. Daar plukken we uiteindelijk allemaal de vruchten van. Onderschatte sleutelrol binnen NAC.

9   1  
Cool hand

Mooi, eindelijk een onderwerp waar ik absoluut geen mening over heb.

7   7  
Harrie

Wat een geluk dat deze kerel vanaf nu ook verantwoordelijk is voor de communicatie. Dan zijn we misschien eindelijk verlost van de waardeloze standaard teksten en citaten bij iedere nieuwkomer die werkelijk niemand zijn strot uit kan krijgen.

7   11  
Harri

De uitspraken van Manders zijn dit seizoen gebakken lucht gebleken. Dus logisch dat mensen niet gelijk mee gaan in de malaise.

28   5  
ome cor

Gelukkig wordt de beste man al uitgekotst op basis van dit kleine stukje tekst op bsiderats.
Stel je voor dat we hem zouden beoordelen op z'n kwaliteiten, potentie of hem een eerlijke kans geven.

Nee hoor trefwoorden als hockey, Den Haag en "eerste baan in het betaald voetbal" zijn voor de kenners hier genoeg om hem de singel in te smijten bij aankomst in Breda.

* diepe zucht*

7   11  
Fratelli

Ze kunnen beter een TD aantrekken. Het is echt een schande dat Manders en Steijn er dit even bij doen.

8   2  
Tram

Heel veel succes, Joris! Zet hem op!

8   1  
Den Hoge

Ogenschijnlijk een prima persoon voor de functie. De factor Den Haag is toevallig te noemen. Zet vooral in op de webwinkel en merchandise. De recent gelanceerde ‘street wear’ is al een mooie eerste stap. Aan uitdaging geen gebrek. Succes!

9   3  
Braze

Heeft NAC het bedrijf van Gieske gecontracteerd of heeft Gieske zijn bedrijf opgedoekt voor een baan als commercieel manager bij NAC?
Toch geen belangenverstrengeling tussen die 2.

18   1  
Chris W.M.

@ BRAZE

Heeft hij op naam van z’n vrouw laten zetten...

8   2  
Scheids!

NAC is écht een supermooie en leuke club , met veel positief aanzien tot vér buiten Breda. Maar man man man, wat zitten er tegenwoordig toch een hoop sneue zeikerds tussen dit forum!
Bijna álles gaat goed , buiten het veldspel om, maar nóg weten sommigen de boel af te kraken ! Jammer hoor, maar ik heb en houd vertrouwen in mijn club!

14   4  
Ouwe Jos

Dol komische negatieve reacties op het feit dat de man niet uit Breda komt....

Decennia lang probeert NAC met commerciële managers uit de regio een constante factor in linkerrijtje eredivisie te worden. Met 18.000 man op de tribune zijn we al enige tijd subtopper in ........... de eerste divisie.

Ik krijg steeds meer het idee dat wat minder binding met regio en weinig voetbalverleden ons op organisatorisch vlak juist verder brengt.

Durf eens vertrouwen in een ander te hebben wanneer die niet dezelfde bloedgroep heeft en uit hetzelfde ‘dorp’ komt.

5   2  
geelzwartwit

Welkom!

Genoeg werk aan de winkel dus veel succes gewenst. The only way is up

6   3  
Belgische Naccer

Welkom Joris, bij de mooiste club van Nederland.

Hopelijk lukt het jou om NAC naar het niveau te brengen, waar we thuis horen. Namelijk subtop eredivisie.

Succes!

12   5  
Bommel

@Chris W.M

Geloof jij nou serieus dat het toeval is dat Grieske uit Den Haag komt? Zo naïef kun je toch niet zijn. Hij was een jaartje (2011/2012) werkzaam voor de Oranjecamping. Sindsdien is hij dus verknocht aan NAC en volgt hij de club op de voet. De eerste leugen is al verkocht. In zijn twittertijdlijn van de afgelopen 10 jaar is NAC nog nooit voorgekomen. Joris is voor Ajax.

https://twitter.com/JorisGieske/status/726714098163929088?s=20

Maakt verder niets uit, maar verkoop dat soort ongeloofwaardige onzin niet bij je aanstelling.

9   8  
Nonkel Frans

De investeerders, de leiding en de staf van onze regionale club komen niet uit de regio.
Het blijft een pijnlijke constatering. Dit doorbreek je niet zomaar, nee het wordt steeds erger. Dat tonen wetenschappers al aan. Bij sollicitaties zoekt soort soort. Tenzij er in een vacatureprofiel wordt gezet afkomstig uit de regio ( en bij deze functie bekend met en spreekt taal van lokale bedrijven) strekt tot aanbeveling.
Je maakt mij niet wijs dat er in onze regio geen bekwame marketeers te vinden zijn. Heeft er niemand van hier gesolliciteerd?

Vergelijk eea eens met de staf bij de graafschap cambuur eindhoven kowed heerenveen daar lopen in meerderheid locals op dit soort posities. Het aanzoeken van lokale bedrijven voor zoiets belangrijks als het sponsorship van "onze" lokale club: je ziet het voor je.........met de trouwe supporterschare als het grootste USP van NAC gaat deze marketeer van buiten de lokale boer op.......... o ja en vergeet vooral de bekende troeven zoals die ene " toffe jongen " op het veld/bank ; de onbezoldigd stadion speakster plus Ben, niet om de boel aan te prijzen. Verder dan de bekende iconen komt een buitenstaander niet. Hij moest eens weten, die nieuwe marketeer.
Is er eigenlijk sowieso wel iemand van de Nac organisatie uit de regio om deze vreemdeling de weg te wijzen?

Zijn jullie wel eens tijdens een volle bak wedstrijd via de hoofdingang richting horeca en skyboxen geweest?. Dat lijkt wel een andere planeet en die planeet heet geen Breda en ook geen Baronie en ook geen Brabant. Marketeers van buiten trekken volk van buiten. Brrrr.

Zelf zie ik het me niet doen een club verkopen waar ik niet tot in mijn botten mee verknocht ben in een streek die ik niet ken.
Eerlijk gezegd - ik zou niet durven.
Maar ja als je solliciteert bij types met dezelfde mancos en blinde vlekken maakt dat dus niet uit.
Onze club wordt uitgehold op deze manier.

Gezond chauvinisme en/of wat regionale trots en eigenheid omdat we gewoon die regionale club zijn is toch niet verkeerd? Dat komaf er niet toe doet maar slechts de functionele kwaliteiten tellen zoals andere forumleden hier stellen, klinkt mij te kil in de oren. Dat klopt niet. Zoals een hart dat niet klopt.

"Wij zijn goud waard " vertelde de vorige marketeer en de heer Manders ons recentelijk. Mooi, mag daar iets tegenover staan? Een Clubraad met een cultuurmanifest mag die ook eens wat inspraak hebben bij een sollicitatie procedure, zeker voor functies waar ons imago wordt ingezet en wij worden gebruikt. Kan een vacature zoals deze eerst gepromoot wordt bij de achterban wellicht? Zet dit alles eens op de agenda Clubraad.

Zwijgen helpt in ieder geval niet.

Hup NAC!!!

11   7  
ome cor

@ ome Frans
Misschien komt dat omdat het in de regio stikt van de mensen die DENKEN ergens verstand van te hebben en van alles en nog wat roeptoeteren, maar te licht zijn of het lef niet hebben om iets voor NAC te betekenen.

De tijd dat NAC mee kon doen met de grote jongens door vooral regionale spelers, bestuurders en andere medewerkers in te huren ligt al zeker veertig jaar achter ons.
Jammer ? Ja ! Maar wel de realiteit.

6   6  
Real Robert

Voor mijn kennis: is er een vacature geplaatst door

NAC of is er een headhunter ingezet?

Of toch gewoon de Haagse klapper van Manders?

5   1  
Fred1

In mijn optiek moet je ook een beetje de taal spreken.
Erik Matijssen kon dat als geen ander.
Denk dat Sander ook niet opgewassen was tegen het NAC gebeuren.
De zoektocht had naar eenzelfde type moeten gaan als Erik , ik denk inderdaad dat je in deze functie ook een beetje NAC fan moet zijn.
Uiteraard klopt het voor geen meter dat deze man al jaren NAC volgt.
Geloof best dat hij nieuwe kanalen kan aansnijden maar bij de Brabantse ( Bredase ) ondernemers zul je toch van goed huize moeten komen.
Die kijken daar doorheen , Hans van de Enden had ook een vlotte babbel en lulde zich er bij velen wel doorheen, maar als je eerst roept dat je een RBC Hart hebt daarna is NAC je leven en nu ben je ADO man in hart en nieren dan is de geloofwaardigheid snel weg.
De man zal van goede huize moeten komen en zal de taal moeten leren spreken, anders wordt het een moeilijk traject.

4   5  
L.

Als je een vlotte babbel moet hebben om Bredaase ondernemers "over de streep moet trekken", dan zie ik liever deze man die nieuwe (inter-)nationale netwerken kan verzilveren en we eindelijk eens de stap kunnen maken die de stad Breda verdiend!

5   4  
Kisku

Jammer dat we een vreemde legioen zijn en ik roep het al eerder word nooiiiitttt niets zonder eigen mensen tussen de 20.000 suporters,oud spelers zit genoeg kwaliteit met mensen die iets met de club hebben

6   5  
YLLWBLCK

Als Bredase ondernemer van een middelgroot bedrijf, kan ik zeggen dat een vlotte babbel, een verleden in andere sporten en een netwerk in de randstad me weinig kunnen boeien. Een moderne commercieel manager is geen gladde auto- of keuken verkoper maar iemand met inlevingsvermogen, regionale/lokale kennis en iemand die een wisselwerking zoekt. Dus iemand die me niet lastig valt met korting op reclamebordjes, netwerkborrels met biertjes en bitterballen of een handige link op de website. Een manager die NAC voor mij neerzet als een podium om te investeren en om daarna te kunnen verdienen. Een lange termijn relatie. Een kennis die hieraan voldoet had gereageerd via LinkedIn want zo werkt dat tegenwoordig. Hij kreeg een mailtje: je mag niet op gesprek komen want je hebt geen briefje erbij gedaan....

4   3  
Nonkel Frans

@YllwBlck precies dat!

Laad alle berichten na dit bericht in