Wij gaan niet opzij

Kaj de Rooij op de weg terug

BsideBart

Hij werd vorig jaar gepresenteerd als een van de duurste aankopen van NAC in de afgelopen jaren. Kaj de Rooij kwam voor naar verluidt 500.000 euro over van FC Eindhoven. Toch wist De Rooij vorig seizoen nog niet echt zijn stempel te drukken. Mede dankzij blessureleed hebben we ook dit seizoen nog niet van de buitenspeler mogen genieten, toch lijkt dit snel weer het geval te kunnen zijn als we BN De Stem mogen geloven.

Het treffen met zijn oude club FC Eindhoven lijkt, net als vorig jaar, te vroeg te komen voor de buitenspeler. Toch is de verwachting dat we De Rooij zéér binnenkort weer terug mogen verwachten in de wedstrijdselectie van coach Edwin de Graaf. 

De Rooij, die bezig was aan een sterke voorbereiding, raakte in de laatste oefenwedstrijd tegen Lommel SK geblesseerd. Na vorig seizoen na zes wedstrijden gespeeld te hebben kwam een blessure deze keer eerder voor pechvogel De Rooij. Dit seizoen ging het in eerste instantie om hamstringklachten maar werd als snel duidelijk dat dit ook doorstraalde naar de rug van de aanvaller. Het bleef voor zowel De Rooij als de doktoren een groot mysterie waar nu eigenlijk de pijn vandaan kwam. 

Edwin de Graaf gaf vorige week al aan dat De Rooij op de weg terug is en al delen van de training heeft hervat. Wel gaf de trainer hierbij aan dat FC Eindhoven waarschijnlijk nog te vroeg zal komen. Daardoor is de volgende mogelijkheid op speelminuten voor De Rooij op 1 oktober tegen Excelsior. Of trainer Edwin de Graaf hier al risico's mee gaat nemen valt te betwisten. Na Excelsior is er een interlandperiode waarin De Rooij tijd heeft om zich helemaal klaar te stomen voor de drukke periode eind oktober. 

Waar NAC De Rooij mist is in ieder geval Ralf Seuntjens wel van de partij. NAC mist door blessureleed nog wel Moreno Rutten (hamstring), Michaël Maria (achillespees) en DJ Buffonge (knie).

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
Vorig bericht
Kosiah wederom opgeroepen voor Liberia 5 reacties
26 Reacties
135   12  
Henri

Ik word altijd een beetje moe van het feit dat bij ieder artikel dat over Kaj de Rooij gaat wordt vermeld dat hij de duurste aankoop ooit is en dat het transferbedrag wordt genoemd. Informatie die volgens mij onder NAC-volgers meer dan bekend is.

135   12  
Henri

Ik word altijd een beetje moe van het feit dat bij ieder artikel dat over Kaj de Rooij gaat wordt vermeld dat hij de duurste aankoop ooit is en dat het transferbedrag wordt genoemd. Informatie die volgens mij onder NAC-volgers meer dan bekend is.

26   2  
Eddie_V

Nou die kunnen we er wel bij gebruiken! hopelijk heeft hij de vorm nog!

14   11  
J

Hopelijk ook meteen de sportschool in geweest om de rest van zijn lichaam een beetje sterker te maken. Want wat was dat schrijnend tegen Jong Ajax vorig jaar zeg, hoe hij door 17 jarige kids aan de kant werd gezet.

39   3  
Bart

Pff wat kunnen we hem goed gebruiken.. Velanas is geen vleugelspeler..

14   2  
Janus

Fijn voor hem dat hij weer terug is. Afgelopen jaar maar weinig van hem en zijn "talent" kunnen ontdekken eerlijk gezegd. Heeft ook veel pech gehad en speelde natuurlijk in verdedigend klote systeem van MS.

Hopelijk wordt hij snel een keer echt fit en kunnen we als supporters eens gaan zien hoe goed hij daadwerkelijk zou moeten zijn. Stond niet voor niets op de radar bij andere (grotere) clubs en ook Sjaak Swart was positief over hem als ik de Gegenpressing podcast moet geloven.

Succes Kaj!!

60   2  
Dun Diëe

Heeft al aardig wat mooie dingen laten zien en stoor me aan het negatieve commentaar op hem na een verloren wedstrijd. Hij kan er weinig aan doen dat hij de grootste aankoop in de geschiedenis is. En neem ook het volgende in overweging: NAC heeft bijna de druk van een topclub qua verwachtingen, zeker voor zo’n jonge speler die met zulke bombarie wordt binnengehaald. En niks ten nadele van de staf, maar in niets heeft NAC de begeleiding die zo’n jongen eigenlijk nodig heeft. Een beetje compassie is dus op zijn plaats. Hoop dat hij er snel en weer helemaal fit bij is.

24   1  
JN

Hup Kaj!

33   6  
PietP

Das weer goed nieuws op de donderdag!

Op naar de eerste minuten, waarna de tokkies hier met goedkeuring van BSR je finaal kunnen afbranden en weg kunnen zetten als 'wijf', 'meisje' en 'miet'.
Nu al zin in.

32   2  
FCSP

Op het moment dat hij blessurevrij is en vrij mag voetballen op zijn intuitie, gaan we hier nog ontzettend veel plezier aan leveren. Zulke voetballers moet je koesteren en niet opzadelen met verdedigende taken. Hup Kaj!

21   2  
Grote Trainer

Ikzelf geloof nog steeds in zijn kwaliteiten. Die jongen kan echt wel voetballen, al werd hij vorig seizoen gewoon verkeerd gebruikt. Dat hij ook pech heeft met blessures helpt ook niet mee. Als hij weer volledig fit is, denk ik oprecht dat hij bij de betere van de KKD hoort. HUP Kaj en HUP NAC!

27   2  
Scheids!

Ik ben benieuwd hoe begripvol het publiek reageert als het meerdere wedstrijden zal gaan duren, voordat hij weer het ritme en duelkracht terug gaat krijgen!
Veel spelers krijgen in mijn ogen te veel negatieve kritiek, omdat “wij” vinden dat zij er meteen moeten staan!
Als je een volledig wedstrijdfitte selectie hebt en je toont geen inzet en lef, zéker met 10-12 duizend man die je steunen, dan mogen wij zeker klagen. Maar kom op, er zijn nog 30 wedstrijden waarin nog veel te winnen valt , waarin wij als publiek dragend moeten zijn op een positieve manier! Houdt moed mannen en vrouwen, eens komen we weer bovendrijven!

19   0  
Demeul

Komt goed met Kai! Zeker met Lurling aan zijn zijde als meester!

13   3  
Sprečo

Deze jongen is voetbaltechnisch echt getalenteerd. Bovengemiddeld. Is de investering meer dan waard maar moet wel fit worden/ blijven.
Hij is alleen teveel liefhebber en iets te weinig professional. Typisch de attitude die bij een creatieve Buitenspeler passen.
Komt goed met Kaj. Ik heb al zoveel mooie dingen van hem gezien, dat wordt alleen maar beter en frequentiever.
(Hoop ik)

6   3  
scheppioni

Wat ik dus al zei, vanuit Kaj's mond zelf bij vvv, dit gaat in oktober ook nog lastig worden .....
Hopelijk gaat het wel lukken een keer in oktober, maar ja de oorzaak van zo'n blessure is mega belangrijk. We zijn ondertussen zes weken verder, dus zijn we allemaal maar Kaj zelf nog het meest gebaat bij duidelijkheid ! HUP NAC, met KAJ !!!

12   0  
Ivo

Ik herhaal het nog maar een keer, Kaj lijkt me een goede linksbuiten, maar daar moet je wel een goede linksback achter zetten, zodat Kaj zijn ding kan doen zonder dat het verdedigend een gatenkaas wordt. Wij hebben Mashart en de nog steeds niet fitte Maria, dus ik zie dat somber in.

Men is vergeten te investeren in onze linkerflank, op rechts zijn Ligeon en Antonia gekomen, op links helemaal niks terwijl dat vorig seizoen ook al een zorgenkindje was.

9   1  
DunErwt

Kaj goed nieuws!

7   11  
Frank

Er staan 5 (!) fysiotherapeuten vermeld bij de begeleidingsstaf. En dan nog weten ze niet of het een hamstringblessure is, of een rugblessure? Bij een speler die je de hele dag tot je beschikking hebt is het wel echt heel droevig om na zo'n tijd nog geen idee te hebben wat het nou eigenlijk is. Zit het amateurisme zo diep geworteld dat ze ook in de medische staf een paar prutsers hebben lopen?

4   0  
guuske

Hopen op een succes, dat heeft die jongen wel verdiend

4   1  
TheBeek

Ah!

Er komt weer een interlandperiode aan!

Kunnen we daarna weer vlammen!

Dan zijn malone, bilate, ligeon, antonia en kai zeker wel fit. (nou ja....nac fit)

1   0  
Rob Pend

Kaj de rooij zit morgen gewoon bij wedstrijd selectie dus kans op minuten hopelijk gaat hij ons een extra impuls geven voorin de rest van het seizoen...kwaliteit heeft deze jonge wel voor doelpunten en assist kom maar rap in de basis hopelijk mogelijk tegen excelsior

0   0  
Dutchbird

Die jongen kan echt wel voetballen maar het zit hem nog niet mee sinds hij bij NAC onder contract staat. Hopelijk nu een lange reeks wedstrijden zonder blessures zodat hij lekker ingespeeld raakt op Haye en Seuntjens.

5   0  
Peter13

@Frank

"Het bleef voor zowel De Rooij als de doktoren een groot mysterie waar nu eigenlijk de pijn vandaan kwam".

Er staat "de doktoren". Waaruit leid jij af dat NAC alleen een legertje fysiotherapeuten op Kaj heeft losgelaten?

2   0  
dennis

We kopen een linksbuiten en we zetten hem.... rechtsbuiten.

Ik hoop dat deze trainer hem op zijn eigen plek zet. Succes kerel!

0   1  
Frank

@peter13

Ik leid dat nergens aan af, maar bij de staf op de website van NAC staat alleen een leger fysiotherapeuten.

En al zouden het doktoren zijn: een hamstringblessure is een makkelijke diagnose.

Als je geen hamstringblessure is, moet je verder gaan kijken. Maar als je na deze tijd nog steeds niet weet of het een hamstringblessure is of niet, zijn ze gewoon heel n werk niet aan het doen... Dokters èn fysio's

0   0  
ctk

Laat hem maar de tijd nemen om te herstellen, dit seizoen is toch al verloren omdat deze selectie absoluut niet mee kan om de bovenste plaatsen.

1   0  
Peter13

@Frank

Het gaat om hamstringKLACHTEN, maar het is geen eenvoudige hamstringBLESSURE. Het is onduidelijk waar de pijn en uitstraling naar de rug door worden veroorzaakt. Om dan meteen over amateurisme en prutsers te gaan praten, is wel een heel botte conclusie.

Laad alle berichten na dit bericht in