Wij gaan niet opzij

Kaj Van der Veldt gaat voor én-én: ‘Promoveren met NAC O21 en NAC 1’

Masthow

De nul gehouden, zelf twee keer gescoord en nauwelijks in de problemen gekomen. Daarmee is de wedstrijd van NAC O21 tegen VVV Venlo kortweg samengevat. Voor centrale verdediger Kaj van der Veldt voelt de cleansheet en driepunten als een dubbele overwinning.

Met de eerste zege op zak is Van der Veldt een tevreden man, met name opgelucht dat zijn ploeg van de hatelijke nul punten af is. Al heeft hij de verbeterpunten vlak na de 2-0 overwinning al paraat. “Ik denk dat we zeker in de eerste helft veel kansen hebben gehad. Aan het einde van de tweede helft kunnen we er ook nog drie, vier maken. Dan mist het een beetje aan scherpte of het echte willen van het scoren van de kansen.” Het maken van doelpunten bleek tot dusver vaker een probleem voor NAC. In de eerste twee competitieduels werd niet gescoord en in de voorbereiding liet de ploeg met name tegen ook VVV het na om met 6-0 te winnen. Vlak voor rust viel zaterdag de 1-0 pas. Sprake van paniek was er niet. “Het is meer vasthouden en erop hameren dat je die kansen moet benutten. Vooral verdedigend je taken blijven doen zodat je hem niet tegen krijgt, dat is denk ik het belangrijkste.”

In de eerste drie wedstrijden miste de 20-jarige Van der Veldt geen minuut. Voor de trainingen meldt hij zich in Zundert bij de eerste selectie. In het weekend zal hij voornamelijk in actie komen voor de O21. Het is het beeld dat hij deze zomer voorgespiegeld kreeg voordat hij de overstap maakte van Heerenveen naar Breda. “Ik kreeg zelf van Heerenveen niet echt het gevoel dat ik daar door kon groeien tot een eerste elftalspeler. Ik had al een tijdje meegetraind, maar daarna werd ik weer teruggestuurd. Aan het eind van het jaar ben ik om me heen gaan kijken en was NAC geïnteresseerd.” In de gesprekken die gevoerd werden kreeg hij geen garanties. “‘Je moet het zelf laten zien’, zeiden ze. Als er kansen komen bij het eerste moet je die aangrijpen. Dat sprak me wel aan en ik had vertrouwen in mezelf dat dat zou gaan lukken.”

Meteen een NAC-gevoel
Tijdens de voorbereiding kwamen al meteen de kansen voor Van der Veldt om zich te bewijzen. Hij kijkt tevreden terug op zijn prestaties en spreekt ook zijn bewondering uit over de supporters. “Bij de eerste wedstrijd was het al helemaal vol. Dat was ik zelf niet heel erg gewend, dat bij een amateurclub wel vijfduizend man kwam kijken. Daarna dat de supporters het veld op kwamen, dat is mooi.” Bij SC Heerenveen speelde hij ook eens een paar wedstrijden in de oefencampagne, maar vaak minder in de regio. “Daar had je ook wel dat iedereen het veld op kwam, maar het was niet zo druk als dat het bij NAC was. Hier maakte het niet uit waar, tegen welke club, ze gingen allemaal mee.”

Zelf komt Van der Veldt uit Nieuwkoop, vlakbij Alphen aan de Rijn. Daar begon hij in de jeugd van Alphense Boys, voordat hij door Feyenoord werd opgepikt. Na een avontuur in het noorden is hij nu ‘verhuist’ naar het zuiden, al woont hij nog steeds thuis. “Af en toe blijf ik hier slapen bij iemand van de O21, als we op vrijdag trainen en ik zaterdag met de O21 meega naar een uitwedstrijd. Zo hoef ik of mijn moeder niet de hele tijd heen en weer te rijden.” Ondertussen volgt hij ook nog de opleiding bedrijfsadministratie in Rotterdam, maar voetbal staat voor hem op één.

Hij omschrijft zichzelf als een echte allrounder. Van der Veldt heeft een voorkeur voor links centraal achterin, maar kan ook de positie van linksback invullen. “Verder een speler met een goede trap, verdedigend goed inzicht en in de lucht verdedigend sterk.” Voor zijn ambities gokt hij met twee paarden op het hoogst haalbare. “Qua teamprestatie van de O21 hoop ik eigenlijk dat we gaan promoveren, maar we hebben een slechte start gehad. We moeten ons nu dus eerst even op onszelf focussen, punten gaan halen en dan kijken we verder vanuit de positie waar we dan staan.” Voorlopig ligt zijn focus ook bij de O21. Mocht hij nodig zijn bij het eerste elftal, dan zal hij er staan. Maar ook wanneer hij niet bij de selectie zit, hoopt hij maar op één ding: “Promotie naar de eredivisie.”

Bron:
B-Side Rats
2 Reacties
2   0  
Nelis

precies, erger als nu kan niet en een speler met zelfvertrouwen kunnen we wel gebruiken.

2   2  
Ed

Proberen zou ik zeggen in NAC 1

2   0  
Nelis

precies, erger als nu kan niet en een speler met zelfvertrouwen kunnen we wel gebruiken.

Laad alle berichten na dit bericht in