Wij gaan niet opzij

Kestens voelde zich in de steek gelaten bij NAC vorig jaar: "Moeilijke periode"

Das Phantom

Pjotr Kestens heeft in een interview met Het Laatste Nieuws gezegd dat hij zich vorig seizoen in de steek gelaten heeft gevoeld bij NAC. "Dat was een moeilijke periode, want als jonge speler wil je feedback waarmee je aan de slag kan gaan", aldus Kestens.

Kestens heeft het over de periode na de winterstop als er twee vervangers worden aangetrokken voor zijn positie en hij ineens wordt teruggeslingerd naar de beloftes. Daar kon hij op dat moment alleen maar trainen in verband met de coronaregels. Hij besluit om zijn kop niet te laten hangen. "Dat andere spelers in mijn plaats ongeduldiger zouden zijn? Misschien wel, maar ik hield me vast aan de gedachte dat in het voetbal alles snel kan veranderen. Dat is ook gebleken", aldus de Belg tegen HLN.  

Dit seizoen kwam Kestens tijdens bijna alle wedstrijden in actie, amaar hij leert het meest van wedstrijden waar hij in de basis mag beginnen. Het vraagt volgens hem om een andere mindset dan wanneer je invalt. "Je moet meteen klaar zijn en krijgt ook meer tijd om al je kwaliteiten te tonen en aan je statistieken te werken." 

De buitenspeler geeft verder aan dat hij nog altijd vindt dar NAC voor promotie moet gaan. "De play-offs zijn wat mij betreft een minimum, want ik vind dat we best de promotie mogen ambiëren", aldus de Belg. "Niet alleen verdient een club als NAC het om in de Eredivisie te spelen, maar ook voor een speler is dat natuurlijk het mooist." 

Bron:
B-Side Rats, HLN
17 Reacties
30   3  
neles

Mits deze jonge gast de juiste handvaten ruimte krijgt om te ontwikkelen ben ik er in overtuigd dat deze nog een grote speler kan worden.
heeft echt wel genoeg potentie maar daar moet ook goed mee omgegaan worden

30   3  
neles

Mits deze jonge gast de juiste handvaten ruimte krijgt om te ontwikkelen ben ik er in overtuigd dat deze nog een grote speler kan worden.
heeft echt wel genoeg potentie maar daar moet ook goed mee omgegaan worden

13   0  
RV

Vind het een aardige speler die met zijn kap en draai bewegingen toch meer een verrassingselement heeft dan veel van onze andere buitenspelers. En daarnaast een goede voorzet (met toch een paar assist dacht ik, kan me nog een voorzet op Seuntjens herinneren).

Zou hij minder meedraaien in de productie (assists/goals) als de Rooij als hij net zoveel speelminuten krijgt? Ik denk het niet eigenlijk.

6   19  
ome cor

Leuke jongen die Pjotr, maar hij is er nog lang niet.

Vanuit Kestens zijn kant gezien heeft hij gelijk.
Vanuit de andere kant denk ik dat hij als mannetje van 19 vorige jaar niet goed genoeg was voor de trainer om het team door een taaie competitie naar de finale van de playoffs te brengen.
De keuze van Steijn om anderen te halen en Kestens te passeren begrijp ik volkomen. Ik heb hooguit wat moeite met de namen van die anderen...maar kennelijk was dat het beste wat NAC kon krijgen.

Nu is meneer 20 en laat hij af en toe hele mooie dingen zien, maar kan hij ook nog wel eens een uiterst belabberd optreden hebben. Geeft niet, maar accepteer dat je nog geen grote meneer bent in voetballand.
Als NAC op miraculeuze wijze zou promoveren dan vraag ik me af of hij eredivisiewaardig genoeg is of dat NAC hem beter elders stalt als vaste waarde in de eerste divisie om verder te kunnen rijpen. Niet elke jonge speler bij NAC wordt meteen een Jan Paul van Hecke.

6   1  
Rob

Kaj in 12 wedstrijden: 713 minuten 2 doelpunten en geen assists.

Pjotr in 17 wedstrijden: 885 minuten 2 doelpunten en 2 assists

8   1  
Nacdictive

@ome Cor: waar staat dat hij er al is?

5   2  
Willem 4,5

@ ome cor. Aan jou hebben we ook moeten wennen hoor, is toch ook goed gekomen!

15   5  
Ivo

Dit soort artikelen zitten een beetje in mijn irritatiezone. Ik ben van mening dat je het met pure kwaliteit en talent altijd afdwingt. Anders ben je gewoon niet goed genoeg.

Ik vind Kestens gewoon niet van het niveau wat NAC moet nastreven.
Een paar jaar geleden had zo'n jongen nog niet eens op de bank gezeten.
Veel te licht, fysiek makkelijk van de bal te brengen en daardoor ook in verdedigend opzicht onvoldoende van waarde. Als je bij NAC in de KKD op de vleugelpositie speelt moet je gewoon leveren. Goals en assists. Iedere week weer.

En op je 20e moet je er gewoon staan als prof. Dat geneuzel van langzaam brengen en laten groeien, kom op zeg. We zijn al 4 jaar bezig om van Mashart een goede back te maken. Gaat gewoon niet lukken! Je hebt het of je hebt het niet. Van Hecke had het. Gudelj had het. Sydney heeft het misschien. Van Schuppen misschien ook. Maar de rest is gewoon niet goed genoeg.

Er staan nu noodgedwongen ineens heel veel jonge jongens op het veld, maar ze gaan geen van allen de eredivisie halen. Laten we wel realistisch blijven.

8   1  
Tip

Het is simpel. Als een jonge speler er aan toe is en dus goed genoeg is dan kan een trainer niet om hem heen. Daar moet een speler vooral zelf voor zorgen.
Tom Smits, Martien Vreyssen en Ton Lokhoff waren naar enkele inval wedstrijden niet meer uit de basis in de eredivisie weg te denken. Ze stonden er. En na twee seizoen waren ze routiniers en bepalende spelers. Zo zijn er meer NACers te noemen. En bij al die gasten werden er geen eieren onder gelegd toen ze jonkies waren.
Kestens moet gewoon nog veel leren, maar dat mag niet blijven duren.
En inderdaad voor Kaj geldt hetzelfde, die heeft nog echt veel te weinig laten zien terwijl hij in potentie heel goed kan ballen. Maar alleen aan potentie heb je niks.
In plaats van dat een profclub met een speler aan blijft kloten dient men door te selecteren als het maar niet komt.
Kortom Kaj en Kestens moeten het komend half seizoen laten zien. En ze moeten zich realiseren dat ze niet eens op het hoogste niveau acteren. De bal ligt bij hun en bij niemand anders.


1   1  
Ivo

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, TIP. We zijn het een keer eens. ;-)

2   2  
Scheppioni

Ik kan me volledig vinden in de woorden van Kestens betreft vorig seizoen, nu krijg je wel je kans dan moet je h'm wel pakken ...... succes !

3   1  
Nr.20

@Ivo helemaal mee eens. Je staat er en komt bovendrijven of je redt het gewoon niet. We willen toch een profclub zijn dan moet dat ook het klimaat worden. Als kerstend vorig jaar goed genoeg was dan waren er ook geen vervangers aangetrokken. Of die vervangers beter waren is een ander verhaal maar indien het (ook financieel) kan dan moet de kwaliteit in het elftal gewoon omhoog en moet er een winnaarsmentaliteit komen. En laten we eerlijk zijn door heel de situatie zitten er nu gasten bij de selectie die er normaliter gewoon niet in thuis horen.

4   6  
Foute Bingo

Bewijst wekelijks het gelijk van Steijn.

9   0  
Atleet

Jullie kunnen allemaal gelijk hebben maar het is de trainer zijn taak om de jeugd beter te maken!!

Dat heeft hij NIET gedaan want hij liet ze links liggen, had nog niet eens gesprekken met ze hoe en wat.

De trainer moet alle ins and outs van al zijn spelers weten zodat hij weet hoe hij ze beter kan maken of lul ik nu uit m’n nek zeker volgens jullie?

Op bewegingsweteschappelijk gebied hebben de meeste hier echt geen kaas van gegeten!!!

0   0  
Rat uit Rijen

@ivo 👍. Niets aan toe te voegen!

2   0  
GB

Kan het 100x zeggen, heeft weinig met niveau te maken. Heeft veel meer te maken met sfeer, cultuur binnen de club en mentaal allemaal goed in het vel zitten.

Als dat niet goed zit, komen alleen de mentaal sterksten er nog bovenuit. Dat lijkt, ik zeg met nadruk lijkt, qua spelers tot nu toe alleen Haye echt te kunnen.......

U zijt gegroet!

3   2  
Foute Bingo

Aanvaller
22 wedstrijden
2 goals
2 assists

Het ligt allemaal aan de trainers.


2   1  
Fritske d'n Olifant

Eens met GB. Los van het feit of Kestens wel of niet de kwaliteiten heeft voor de basis. Als er een cultuur is die gericht is op ontwikkeling en waarin jongere spelers de ruimte krijgen van de staf en gecoached worden door de oudere garde dan worden spelers ook sneller beter. En die cultuur is er simpelweg niet. Het is heel makkelijk om te wijzen naar een speler en al diens tekortkomingen te benoemen, maar het geeft wel te denken dat de spelers die bij NAC of na NAC doorbreken dat vooral aan zichzelf te danken hebben dus eigenlijk eerder ondanks dan dankzij NAC. Aykut Demir was volgens velen een lichtgewicht en mocht naar Excelsior waar hij onder Lokhoff wel veel speelde. Later werd hij een beer van een verdediger in Turkije en werd international. Bayram had ook lang geen basisplaats toen hij naar Turkije vertrok en daar eveneens international werd. Mats Seuntjens was vaak de Kop van Jut vanwege zijn flegmatieke uitstraling. Gudelj is opgeleid door papa. Van Hecke kreeg pas speeltijd onder Weijs en was na 11 wedstrijden vertrokken. Laten we het over Sydney maar niet hebben. Het is niet voor niets dat Lokhoff vorig seizoen een taak voor zichzelf zag weggelegd om met de kloof tussen jeugd en selectie aan de slag te gaan. Dat begint natuurlijk met een ontwikkelingsgerichte cultuur bij het eerste elftal en de staf. Maar dat was tegen het zere been van onze vorige trainer.

@Tip

Het argument dat grote NAC spelers uit het verleden er wel direct stonden slaat nergens op. Je hebt het over de jaren '70 van de vorige eeuw. Vreijsen en Lokhoff werden volwassen in teams met ervaren gasten als Brouwers, Graaumans, Quaars en Budisic. Dat is met alle respect wel andere koek dan Dion Malone en Anco Jansen die vorig seizoen vooral met zichzelf worstelden.

Laad alle berichten na dit bericht in