Wij gaan niet opzij

Klomp: "Het was even schakelen"

Eddy W

Daan Klomp speelt op huurbasis bij Helmond Sport, de verdediger hoopt bij zijn tijdelijke werkgever vooral veel speelminuten te maken. Het is een cruciaal seizoen voor de Zeeuw, zijn contract bij NAC loopt volgend jaar af en zal in Helmond stappen moeten maken om in aanmerking te komen voor een nieuw contract.

Klomp had gehoopt op meer krediet vanuit NAC na de degradatie. Hij had immers in de Eredivisie redelijk wat minuten mogen maken en hoopte stiekem op meer in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd echter een jaar Helmond Sport. "Ik heb vorig seizoen best wel wat minuten gemaakt bij NAC en ik had gehoopt dat het na de degradatie nog meer zou worden. Dat was ook mijn insteek maar de club dacht er anders over. Het was even schakelen. Maar ik zet nu vol mijn zinnen op Helmond Sport, ik heb het prima naar mijn zin."

Ondanks dat Klomp het naar zijn zin heeft, hoopt hij op een terugkeer naar NAC. “Ik hoop een goed seizoen te draaien en dat NAC dan wil verlengen. Zo niet, dan een andere club.”

Bron:
B-Side Rats, Omroep Zeeland
Vorig bericht
Mis niets van FC Dordrecht – NAC 31 reacties
Volgend bericht
De concurrentie: De Graafschap 13 reacties
Terug naar overzicht
12 Reacties
50   3  
Ivo

Was een prima 3e/4e centrale verdediger geweest achter Riera en Monsalve.
Maar ook van Hecke is er nog, misschien een nog groter talent, en jonge gasten moeten spelen.

Als hij bij Helmond mooie dingen laat zien krijgt hij vast een nieuw contract.

33   11  
Vak g

Hadden we goed kunnen gebruiken.
Vond hem vorig jaar 1 van de weinige lichtpuntjes ( als jeugdproduct dan toch)..
Veel succes daar en hopelijk tot volgend jaar

50   3  
Ivo

Was een prima 3e/4e centrale verdediger geweest achter Riera en Monsalve.
Maar ook van Hecke is er nog, misschien een nog groter talent, en jonge gasten moeten spelen.

Als hij bij Helmond mooie dingen laat zien krijgt hij vast een nieuw contract.

26   0  
Chris W.M.

Zelfde verhaal als vorig jaar met Meijers. Minuten maken en wekelijks spelen is in deze fase ontzettend belangrijk. Hopelijk dwingt hij een basisplaats af bij Helmond en haalt hij wekelijks een goed niveau, dan zit een contractverlenging er zeker in. Maar dan moet hij het wel zelf laten zien.

17   0  
geelzwartwit

Speelt nu in de zelfde competitie als NAC en krijgt bij Helmond in de verdediging vast nog meer te doen dan bij NAC. Wordt hij alleen maar beter van. Doe je het goed bij Helmond dan kan je bij NAC verder. Succes!

18   0  
JN

Er valt bij Helmond natuurlijk ook nog genoeg te leren voor hem. Duidelijk nog wat te licht voor onderkant Eredivisie en blijkbaar ook nog te licht bevonden voor top KKD. Wel een harde werker waarvan ik toch wel hoop dat ie zich mooi door blijft ontwikkelen. Hopelijk kan ie volgend jaar aansluiten bij de kern van NAC.

11   7  
Arie

Begin maar vast Spaans te leren dan voor volgend jaar.

8   22  
Zwampie

Deze jongen hadden ze erbij moeten houden.
Prestaties bij Helmond wil niet zeggen of hij wel of niet goed genoeg is voor NAC.
Andere club,lager niveau, mindere goede spelers om zich heen.
Als hij maar niet stil komt te staan in zijn ontwikkeling.
Een messi zal ook bij NAC niet zo renderen als bij Barcelona.

19   6  
Arie

Wat ook erg meespeelt is dat de huidige voetbalwereld gemaakt is op kopen, kopen, huren, aantrekken en dan elke trainer en TD ook nog met zn eigen lijstjes en voorkeuren. Vrijwel geen enkele club gooit zulke jonge gasten gewoon een heel seizoen voor de leeuwen. Pas dan worden ze echt beter, niet bij Helmond. Kijk naar Heerenveen met Vlap en Pierie, AZ met Til, Stengs, Boadu, Koopmeiners, Groningen met Reis die nu naar Barca is. Waar Utrecht bijv. net zo bang is om dat zelfde te doen met Venema, Troupee etc. en Vitesse met dat spitsje Buitink, durven wij de jeugd ook nooit echt een kans te geven. Paar minuten hier en daar of een keer 2 basisplaatsen achter elkaar en vervolgens weer de bank maken je niet beter. Maar een verdediger uit de 3e Liga in Spanje ook niet lijkt me. Het is een smerig netwerk van zaakwaarnemers, clubs, td's en agentschappen die continu alles van links naar rechts verplaatst krijgen, waarbij achteraf blijkt dat de echte meerwaarde t.o.v. wat je zelf hebt vaak te verwaarlozen is.

8   6  
Nacorakel

De huidige directie laat de eerste tekenen van een lange termijn beleid zien. Jonge gasten met meerjarige contracten die potentieel hebben. Geen volgevreten vedetten of jarenlange middelmaat in de selectie. Met alle respect voor Klomp, 3 jaar en nu nog geen / weinig uitzicht op een basisplaats, lijkt me genoeg reden om door te selecteren. Laten we het proberen met andere jonge parels uit de opleiding.

3   1  
D’n Dijk

@ Arie ,

Bij AZ , Vitesse , Sparta en dit jaar Volendam hebben ze gekozen om met de jong teams tweede divisie te gaan spelen.

Dan zit je qua niveau dichter tegen het niveau van de a-selectie aan .

In de tweede divisie spelen ploegen met oud betaald voetballers , en jongens die tegen het betaald voetbal aanzitten.

Heel veel jongens uit de jeugd van BVO’s kunnen niet aanhaken bij dit niveau , omdat het veel sneller en fysieker er aan toe gaat als in de jeugdcompetitie.

Je hebt het echt al over semi-betaald voetbal.

Als je dan met goede begeleiding en goed gescoute eigen spelers zo’n competitie ingaat met je jong team kunnen ze de stap naar het 1e uiteindelijk wel maken , omdat de stap dan minder groot is.

Bij promoveren naar de ere zou je jong team dan zelfs naar de kkd kunnen.

AZ had daarin gewoon een goed plan , en dat betaald zich nu uit.

Bij Groningen loopt Danny Buijs die spelers veel vertrouwen geeft en ze ook echt beter maakt .
Nu was het Reis , maar Lundgvist kan bijvoorbeeld ook wel eens een flinke stap gaan maken.

Je moet gewoon een goed plan maken voor de toekomst , maar ik denk dat we dat aan Tom en de rest van de staf wel over kunnen laten . ??

5   0  
10diego

Klasse Daan, knop om, focus op waar je invloed op hebt en niet zeuren.

Succes !

3   0  
Sharkskin

Ik heb vrijwel alle wedstrijden van J NAC de afgelopen jaren gezien en dan is het voor mij onbegrijpelijk dat ze deze jongen naar HS wordt gestuurd .
Is in zijn ontwikkeling veel verder dan V Hecke . Bovendien krachtiger , sneller en wendbaarder .
Ben benieuwd naar de prestaties van de Spaanse enclave die onze nieuwe TD heeft binnengebracht .
De tijd zal het leren!

Laad alle berichten na dit bericht in