Wij gaan niet opzij

'KNVB doet voorstel: NAC krijgt 50.000 euro vergoeding'

Das Phantom

Volgens sportmarketeer Chris Woerts heeft de KNVB de clubs die schade hebben geleden door het stopzetten van de competities een financieel voorstel gedaan. Dat meldt hij op Twitter. NAC zou, omdat het een periodetitel heeft gewonnen, 50.000 euro ontvangen.

OOk FC Volendam krijgt een halve ton overgemaakt als iedereen akkoord gaat met de regeling. Cambuur Leeuwarden, die eerste stond op de ranglijst, zou 425.000 euro op de rekening krijgen. Nummer twee De Graafschap moet het doen met 375.000 euro. 

Daarnaast krijgt ook FC Utrecht een schadevergoeding van 600.000 euro. Dit wegens het mislopen van een Europees ticket terwijl het een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de concurrent. Volgens Woerts wordt er donderdag een klap op het voorstel gegeven tijdens een KNVB-vergadering. 

Bron:
B-Side Rats, Chris Woerts
Vorig bericht
Justin Munezero volgende aanwinst NAC O21 20 reacties
Volgend bericht
BSR Interview: Eric Hellemons 5 reacties
Terug naar overzicht
31 Reacties
138   21  
Ouwe Spionkop

Zijn ze gek? Die play offs hadden tonnen in het laatje gebracht aleen al aan recettes. Zeg 3 x 16.000 = 48.000 x € 15 = € 720.000,00
Dan de drankomzet nog.
Dit is onaanvaardbaar.

7   66  
nac bredaa

zou prima zijn

33   5  
Uit Je Naaht

Lijkt me aan de magere kant, maar niet irreëel. Neem aan dat NAC nog een beetje gaat zitten zeiken dat we meer willen, en wellicht scheelt dat nog een paar procentjes. Daarna is de kous wel af neem ik aan.

13   7  
Amarilla Negra

Geen bijzonder hoog bedrag, maar aangezien ik er alweer een beetje vanuit was gegaan dat NAC en Volendam helemaal niks zouden krijgen, valt het me toch niet tegen. Voor 50K kun je toch weer 2 talenten een jeugdcontractje geven denk ik zo.

5   2  
Ratjeduneerste

Ach bekijk het zo, dat is weer 9 maanden beschikking over een extra speler.

138   21  
Ouwe Spionkop

Zijn ze gek? Die play offs hadden tonnen in het laatje gebracht aleen al aan recettes. Zeg 3 x 16.000 = 48.000 x € 15 = € 720.000,00
Dan de drankomzet nog.
Dit is onaanvaardbaar.

33   5  
Uit Je Naaht

@Ouwe Spionkop

Recettes en drankomzet worden uiteraard niet vergoed - dat zijn inkomsten die voor alle clubs (en voor ondernemers heel veel sectoren) verloren gaan. Als je dat soort dingen mee gaat wegen zou het einde echt zoek zijn - zou Volendam dan een lagere vergoeding moeten krijgen omdat er bij hen gemiddeld minder supporters op komen dagen en er minder bier gedronken wordt?

NAC wordt niet vergoed voor de gederfde inkomsten, maar voor de sportieve gevolgen van het afbreken van de competitie.

6   13  
geelzwartwit

Geld is geld.
weer 50k erbij hoppa!

25   11  
Wanny

Je moet het in verhouding zien met wat anderen krijgen.

Cambuur dik 4 ton, wij 50k. Dat is een verschil van 3 goede KKD spelers. Oneerlijke concurrentie.

Ik zou daar als andere clubs ook nooit mee akkoord gaan. Gewoon geen schadevergoedingen en iedereen begint op hetzelfde punt aan het nieuwe seizoen.

5   18  
Kipiani

Belachelijk. Een advocaat erop !!!!
Wat heeft trouwens die, overigens door de arbiter schandalig nadelig beïnvloede, beker match in Kuip ons effectief en hard opgeleverd aan munten ?
Mogen wij niet weten natuurlijk. Kop houwe.

7   5  
Ed

Lachertje.

Moet je nagaan wat je met een paar wedstrijden en een evt promotie had binnengeharkt. Minimaal 1 tin vergoeding. Laat je niet afschepen!!

13   2  
fvf6

Zoals ik hier boven ook al lees een na -competitie had veel meer opgeleverd. Ik zou als NAC net als alle andere periode kampioenen geen genoegen nemen met 50.000. Ook fc utreg moet niet akkoord gaan ondanks het mooie bedrag van 600.000 In Europa hadden ze zeker meer binnen gehaald.

8   1  
Oldskool

Is nu al duidelijk of de degradatievergoeding van 400K is blijven staan, aangezien er geen degradanten zijn. Of betaalt de KNVB/Eredivisie deze vergoedingen uit dat potje en is de 1e divisie weer dom akkoord gegaan?

(Als Cambuur, Graafschap en NAC gepromoveerd waren bespaart de ere 4 + 2 + 2 = 8 ton, als het niet NAC maar een andere ploeg die al langer in de 1e divisie had gespeeld, zelfs 1 miljoen)

16   5  
henk

Deze vergoedingen zijn m.i. laag. De verhouding tussen de vergoeding van NAC met Cambuur en De Graafschap klopt wel vrij aardig. Zij lopen miljoenen mis door het niet promoveren. NAC loopt de kans op promotie en dus miljoenen mis. De kans dat een club in de nacompetitie promoveert is met drie knock-outwedstrijden ook 1 op 8. Dus die verhouding klopt aardig. Misschien een afwijkende mening, maar het is m.i. ook een faire manier om de prestaties van afgelopen jaar te waarderen.

8   5  
Buurman

Mooi dat we een vergoeding krijgen want er heeft zich een behoorlijk drama afgespeeld. En nog trouwens. Ik vind het voorstel wel eerlijk. Maar bij het zakelijk spel hoort dat je wat meer probeert te krijgen. In deze misschien gewoon accepteren , er zijn mensen en zaken en organisaties veel erger getroffen.

5   14  
YLLWBLCK

Ja we hebben er recht op! En nog meer ook!!
We laten al geruime tijd slecht voetbal zien, slecht management en veel ellende. Maar toch, we willen meer compensatie!!! Hoppa! Harken waar je kunt harken...
Schaam!

13   7  
NAC Vooruit!

Sorry, maar 425K voor Cambuur en 375k voor De Graafschap.. dan komen we er met 50k wel heel slecht vanaf!

7   1  
Nacman

Wat gierig KNVB ik mis een nuleke

9   6  
J nac

Ik vind het verschil tussen cambuur en nac ook nogal veel.
Was cambuur al kampioen.?
Een kwart 100.000 vind ik wat meer op zijn plaats.
Je moet eens rekenen wat nac aan recettes mis loopt.
Nee dit vind ik een kut regeling waar nac geen ja op kan zeggen

8   3  
Rens

Ze willen het afdoen met een fooi. Hier moet NAC absoluut niet mee akkoord gaan. Staan totaal niet in verhouding met wat Cambuur en graafschap krijgen. Absurd waar ze mee bezig zijn bij de knvb

6   2  
The Cosmic Gate

Ik vind het allemaal maar een erg kromme verhouding ! Het verschil met een Cambuur en de Graafschap is echt wel heeel groot. En dan wetende dat er echt een reëele kans van promotie was .
Dat de KNVB de gemiste drank omzet niet zal vergoeden is begrijpelijk,maar NAC komt er zo echt wel erg bekaaid vanaf !

2   2  
Scheppioni

Ik had niks anders verwacht van de knvb, totaal belachelijk naar mijn inziens, maar ja helaas hebben geen poot om op te staan ! Zeer cruw dit ...

9   1  
sanderson

Dit is niet serieus te nemen.

Cambuur en De Graafschap stonden een straatlengte voor op driekwart van de competitie, leuk, maar dan heb je officieel nergens recht op. Net als FC Utrecht.

NAC en FC Volendam hebben al een afgeronde competitie (periodetitel) gewonnen en hebben daarmee recht op bepaalde zaken. Dit is toch echt (juridisch) anders. Deze rechten kunnen echt niet afgekocht worden met maar € 50.000.

7   4  
Rbull

Dat de KNVB dit nog heeft durven voor te stellen. Ben benieuwd waarom ze denken dat € 50.000 euro een acceptabel bedrag is.

Dit is een regelrechte schande.

5   6  
Buddha

De knvb zal er alles aan doen Cambuur en De Graafschap te laten promoveren.
Bij ons moet Monsalve weg omdat hij een dure jongen is met naar verluid een ton salaris. Van dat kaliber spelers kan Cambuur met dat corona geld er dus gewoon 4 halen. Zou me niks verbazen als die straks met Drost aan de haal gaan.

1   2  
Hoge Vucht

Ik zou als ik nac was de rest proberen te overtuigen akkoord te gaan. Niet omdat ik de vergoeding hoog genoeg vind, maar omdat als nac een hoger bedrag eist dit ook zal leiden tot een hogere vergoeding aan de Graafschap en Cambuur. Waarschijnlijk met dezelfde factor als nu gebeurd (1 euro voor nac staat voor 8 euro’s aan de graafschap).

Beter dat wij 50k krijgen en zij 400k in plaats van wij 200k en zij bij wijze van 1 tot 1.5 miljoen.

6   1  
Uit Je Naaht

De commentaren hierboven vind ik behoorlijk naïef. De KNVB is er niet om de door de corona-crisis ontstane problemen op te lossen, de KNVB is er om de voortijdig afgebroken competities netjes af te wikkelen. Deze compensatie staat dus los van de NOW (overheid), het steunfonds van 11 miljoen en de versoepelde licentie-regeling (KNVB) en eventuele salarisverlagingen (VVCS).

Je kunt je geweldig besodemietert voelen, maar de enige die je echt de schuld kunt geven is een willekeurige persoon die in Wuhan aan een ongekookte vleermuis heeft zitten knagen. Het betaald voetbal zit geweldig in de shit en het geld klotst niet bepaald tegen de plinten. Ook dit soort vergoedingen moeten uit de lengte of de breedte en veel meer dan een halve ton gaat NAC echt niet krijgen voor die vrij kleine kans die er was op promotie.

Uithuilen en doorgaan.

6   0  
Oldskool

Inmiddels antwoord van Manders gehad op mijn bericht hierboven.

“Degradantenvergoeding wordt weer bepaald door EMM (Eredivisie Media & Marketing CV) en hierover moet later nog een besluit worden genomen”

Staat iig op de radar. Ook top dat ie reageerde (twitter)

4   3  
malpolon

NAC had 12,5% kans gehad om via de nacompetitie te promoveren (de minieme kans dat het via de reguliere competitie nog was gelukt, zal ik buiten beschouwing laten - dat heeft de KNVB trouwens ook gedaan, anders had Volendam meer moeten krijgen dan NAC). Cambuur krijgt 8,5 keer meer dan NAC. Dan mag de KNVB mij toch eens uitleggen waarom ze denken dat Cambuur 106,25% kans had gehad om te promoveren. Het bedrag dat Cambuur krijgt, moet in ieder geval lager zijn dan 8 keer het bedrag dat NAC en Volendam krijgen, anders is het niet logisch.

2   1  
Badeend

Serieus, Ouwe Spionkop?

Recettes zonder kosten als referentie nemen? En "horeca-opbrengsten" die al jaren geleden voor een appel en een ei verkwanseld zijn aan die charlatan van NHG?? Zo simpel kun je toch niet zijn?

Accepteren en opnieuw beginnen. En niet janken.

1   0  
Die ne gast

Al het geld dat NAC krijgt is meegenomen.
Zelf vind ik dat Cambuur en De Graafschap niet eens zo heel veel krijgen. Als ze wel gepromoveerd waren, dan hadden ze al 1,5 mln aan TV-geld gehad. Die hebben meer te klagen dan wij.

0   0  
Belgische Naccer

Ik mis een nulletje. 500.000 ljkt mij een realistischer gebaar voor Nac en Volendam.

En 1 miljoen voor cambuur en de Graafschap.

Dit is weer blij maken met een lollie en een dropje. Zoals we dat van het zuinige bondje gewend zijn. Helemaal als het om NAC gaat.

Geen goed woord over voor die k*t KNVB.

Laad alle berichten na dit bericht in