Wij gaan niet opzij

Speeldagenkalender seizoen 2020/'21 is bekend: competities starten later

Temminho

De KNVB heeft de speeldagenkalender voor het seizoen 2020/'21 van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vastgesteld en bekendgemaakt. De agenda's kunnen weer worden ingevuld.

In vergelijking met het lopende seizoen vinden er aankomend seizoen een aantal wijzigingen plaats. Voor fans en clubs betekent dit onder meer dat het seizoen later van start zal gaan. De aftrap van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zal plaatsvinden op 14 augustus. De bal rolt in de Eredivisie weer vanaf 15 en 16 augustus. Een voordeel hiervan is volgens de KNVB dat clubs meer tijd krijgen om bijvoorbeeld vriendschappelijke toernooien in het buitenland te spelen. Maar ook conflicteerd een latere start minder met de vakanties van veel fans. Aangezien het seizoen later start, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat het ook later eindigt. De Eredivisie eindigt op 16 mei en de Keuken Kampioen Divisie op 7 mei. Daarmee lopen de competities meer in de pas met de overige competities in Europa. Bovendien geeft de KNVB aan dat de weersomstandigheden om te voetballen en naar het stadion te gaan dan over het algemeen uitstekend zijn. 

Een ander voordeel van de latere start van de competitie lijkt, dat er meer ruimte is om de winterstop van de Keuken Kampioen Divisie een week te verlengen zonder dat er een extra maandagavondronde nodig is. In de Eredivisie zijn er twee midweekse speelrondes (2-4 februari en 20-22 april). Hierbij voetballen de clubs zoveel als mogelijk eenmaal ‘uit’ en eenmaal ‘thuis’. De reistijd voor alle supporters wordt op deze werkdagen daardoor zoveel mogelijk beperkt. 

Wat niet verandert ten opzichte van het huidige seizoen is dat clubs in de Keuken Kampioen Divisie in aanloop naar seizoen 2020/21 wederom de mogelijkheid om bij de KNVB aan te geven of ze wel of niet willen spelen tijdens interlandweken. Clubs die niet willen voetballen tijdens interlandperiodes, komen op de eerstvolgende maandag na de interlandperiode tegen elkaar in actie (met uitzondering van maart 2021, als hun wedstrijd op de voorafgaande maandag wordt gespeeld).

De strijd om de TOTO KNVB Beker start voor Betaald Voetbal Organisaties in de week van 27-29 oktober. Net als dit jaar geldt dat de clubs die zich weten te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League of Europa League zijn vrijgesteld van deelname aan speelronde 1 en pas in speelronde 2 instromen (15-17 december). De finale van de TOTO KNVB Beker is op 18 april 2021 in de Kuip.

Tot slot laat Jan Bluyssen, manager competitiezaken, op de website van de KNVB weten dat bij het opstellen van de uiteindelijke speeldagenkalender er elk jaar een heel traject vooraf gaat om de wensen en belangen van alle clubs, supporters en gemeenten op een rij te krijgen. "Nadat deze gewogen en besproken zijn en de speeldagen zijn vastgesteld, kunnen alle betrokkenen vroegtijdig aan de slag gaan met hun planning. Gezamenlijk hopen we er weer een heel mooi seizoen van te kunnen maken.”

De volledige speeldagenkalender is hier terug te vinden.

 

 

 

Bron:
B-Side Rats, KNVB
4 Reacties
23   1  
NCBRD

Het zullen toch ontzettend veel maandagavonden worden voor NAC vrees ik. Aangezien we dit jaar de beker winnen zullen we niet na op donderdag europees gespeeld te hebben, al op vrijdag moeten opdraven.

Toch jammer dat bekersucces van dit seizoen he.. ;)

7   1  
Han Mulders

Goed nieuws! Het weekend van de start van de competitie is ook Vuelta in Breda. Ik neem dus aan dat we eerst een uitwedstrijd spelen gezien alle drukte in de stad.

1   1  
Wanny

Die speeldagenkalender is niet zo moeilijk vast te stellen.

De interlandperiodes en de CL/EL gaan sowieso voor. Dus zodra je die weet is het einddatum prikken en dan kun je de rest van de data zo invullen.

De moeilijkheden komen pas als ze de wedstrijden gaan vaststellen.

23   1  
NCBRD

Het zullen toch ontzettend veel maandagavonden worden voor NAC vrees ik. Aangezien we dit jaar de beker winnen zullen we niet na op donderdag europees gespeeld te hebben, al op vrijdag moeten opdraven.

Toch jammer dat bekersucces van dit seizoen he.. ;)

3   5  
ome cor

Eerste ronde:
Telstar uit

Twee ronde
Jong PSV thuis

Derde ronde
Helmond Sport thuis

Vierde ronde
MVV uit

......





Of zoiets

Laad alle berichten na dit bericht in