Overal waar we komen

KNVB stelt licentie-toets uit

Benn076

Ieder jaar moeten clubs op 15 juni hun begroting voor het komende seizoen ingeleverd hebben. Met de huidige coronacrisis heeft de KNVB besloten om deze datum uit te stellen, omdat veel clubs in afwachting zijn van hoe het komende seizoen eruit gaat zien. Op dit moment is het nog niet bekend hoe en óf de bond voor komend seizoen de clubs gaat toetsen voor het verkrijgen van een licentie.

Daarnaast wordt er in Zeist gesproken over een noodfonds voor clubs die het financieel lastig krijgen wanneer zij, onder andere zonder publiek, aan de competitie zullen starten. De bond wil voorkomen dat clubs die aan het seizoen beginnen, de competitie door financiële problemen niet kunnen afmaken. 

 

Bron:
B-Side Rats, AD
Terug naar overzicht
10 Reacties
8    
Ivo

@van Flieger

Er is nog steeds niemand opgestaan met een zak geld om de aandeelhouders uit te kopen. En dat gaat de komende periode waarschijnlijk ook niet gebeuren. Dus zij zijn aan zet.

NAC moest sowieso al saneren, Corona gaat daar nog overheen. Hoe ga je hier met een promotiewaardige selectie uitkomen? Met nu al 23 doorlopende contracten (hoi Kali, Leigh is er ook nog) en een doodgeslagen transfermarkt waar spelers veilig op hun plek blijven zitten en clubs niet kunnen investeren. Je komt dus ook niet makkelijk van de spelers af die je wil vervangen.

Ook komend seizoen wordt het dus gewoon lastig. Cambuur en de Graafschap hebben de gunfactor, we gaan zien dat die regelmatig gematst gaan worden. Volendam, Go Ahead, Excelsior, NEC en Almere hebben net als NAC serieuze ambities maar niet het financiële waterhoofd dat NAC wel heeft. Die kunnen een veel hoger percentage van hun begroting aan spelerssalarissen blijven betalen.

Het wordt gewoon een lastig verhaal tenzij de TD voor wonderen zorgt en de aandeelhouders stevig bijstorten.

0    
MLBredaaa

@Ivo,

jij hebt wel een enorm goede glazen bol zeg! Wanneer mogen ze weer voetballen?

Heb wel een vraagje, waarom zou je investeren als er blijkbaar nog ruimte is voor verbetering, of zoals jij het zegt NAC een financieel 'waterhoofd' heeft? Dan investeer je toch niet maar zet je er een goede directeur op die je centen beter uitgeeft? Dan moet er iets veranderen en dat doe je niet door er meer geld in te steken?

3    
Ivo

@MLBredaaa

We mogen rekenen op een competitiestart op 1 september en dan zonder publiek. Dat is toch wel bekend.

Bij alle clubs staat het voortbestaan nu op 1. We weten niet hoe lang dit nog gaat duren. Investeren in extra/betere spelers is een risico, tenzij er iemand garant staat en alle tekorten afdekt.

NAC heeft sportief een stevige achterstand op Cambuur en De Graafschap. Die hebben betere en bredere selecties. Kunnen we dat gat in deze tijd dichten? Hoe dan? Ik vraag me dat af.

@Flieger
Je hebt gewoon een fors bedrag nodig om de aandeelhouders uit te kopen (wat zou het totale gestorte kapitaal nu zijn?) en dan nog een fors bedrag om NAC structureel hogerop te krijgen. Het kan, maar dan heb je wel een giga suikeroom of consortium nodig. En of we daar dan gelukkig van worden? Hebben we Quote-achtige figuren in de regio die dat willen en kunnen ophoesten?

2    
YLLWBLCK

Die toets is meer bedoeld om ook achter de schermen fairplay na te streven en om clubs bewust te maken/houden. Clubs als NAC, Vitesse, Willem II, Heerenveen vallen niet zomaar om vanwege het brede draagvlak en de lange historie. Ups and downs in begroting zijn wel aan de orde en die down hebben we duidelijk te pakken. Die Up komt ook ooit weer...

2    
Nice

De vlieger is terug. Toch wel mooi.

-8    
Theos

Beste redactie, jullie spamfilter hapert; ik zie van Flieger er doorheen komen...

1    
Die ne gast

Ben benieuwd hoe dat noodfonds eruit gaat zien en wat voor voorwaarden eraan vast zitten. Her en der wat tonnetjes om clubs als Telstar, Eindhoven, Helmond en Dordrecht overeind te houden zal iedereen nog wel mee instemmen.
Maar Cambuur 1,5 miljoen geven omdat zij al Eredivisie contracten uitgedeeld hebben, begint al naar competitievervalsing te ruiken. En hoe weet je dat een club zelf al echt een uiterste inspanning heeft gedaan om de begroting sluitend te krijgen en niet te makkelijk zijn hand op houdt? Extra steun (zeker in de KKD) is welkom, maar competitievervalsing is dat zeker niet.

1    
Baosje

Ik ben toch wel enorm blij dat Vlieger er weer bij is... inhoudelijk toch redelijk goed ingelicht

Welkom terug

1    
nacorakel

@BSIDERATS - er zijn verwijzingen naar een reactie van Van Flieger - is die verwijderd?

1    
Die ne gast

@NACorakel
Niks gemist, nog steeds zelfde riedeltje:
De grote 3 aandeelhouders zijn minkukels, helpen de club naar de verdommenis en het ergste is nog dat ze weigeren hun aandelen voor een habbekrats aan Van Flieger en zijn vrienden te verkopen.

Laad alle berichten na dit bericht in