Overal waar we komen

Grote wijzigingen in structuur NAC Jeugdopleiding

Thiestemberg

Eerder dit jaar werd al bekend dat NAC volgend jaar een nieuw onder-21 team zou opzetten. Nu zijn daar wat wijzigingen bij gekomen. De Onder-19 en de Onder-17 verdwijnen. Hier komen nieuwe teams voor in de plaats.

De Onder-17 en -19 worden naast het eerder genoemde Onder-21 elftal vervangen door een Onder-16 en Onder-18 elftal. Dit betekent naar verwachting dat de negentienjarige spelers direct aan zullen sluiten bij de Onder-21. Met deze nieuwe structuur probeert NAC in het komende seizoen ook weer sterk te kunnen presteren met haar jeugdelftallen. De zogeheten onderbouw blijft intact. Die teams zullen ook volgend jaar over de bekende leeftijdscategorieen verdeeld blijven. NAC Onder-15 gaat in Divisie 1 uitkomen en NAC Onder-13 in Divisie 2.

Eerder deze week publiceerden wij in een bericht al in welke competitie de Onder-21 komt te spelen. Nu zijn ook de competities van de Onder-18 en 16 bekend.

NAC O-18, Divisie 2. Tegen ADO Den Haag, HFC, AFC, FC Groningen, FC Twente/Heracles Academie, FC Volendam, N.E.C. (voetbalacademie) en Vitesse.

NAC O-16, Divisie 1. Tegen Ajax, Alphense Boys, AZ, Feyenoord, PSV, Sparta Rotterdam en Vitesse.

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Volgend bericht
KNVB stelt licentie-toets uit 10 reacties
Terug naar overzicht
10 Reacties
24    
Steefl

Onder 16 lekkere competitie, worden die jongens beter van.(nu nog behouden).

7    
Marti

Ik hoop dat het wat oplevert voor de toekomst naar het 1 ste elftal

3    
Rade

Gaat de onder-21 ook gewoon op zaterdagmiddag voetballen of wordt dat doordeweeks op maandag of dinsdag?

-16    
WillyG

Zijn deze wedstrijden ook zonder publiek? Anders lekker met zijn alle hier gaan kijken ;)

13    
ome cor

Noem mij ouderwets, maar ik vind het huidige principe van O-leeftijd een stuk minder dan vroeger de A t/m F jeugd.

Het komt allemaal zo vrijblijvend over van kies maar een leeftijdje.

4    
Jordy

@BSiderats
Ik ben misschien een kommaneuker, maar in de kop staat 'wijzingen', wat natuurlijk 'wijzigingen' moet zijn.

13    
Edjenac

Hoe is het toch mogelijk dat amateur clubs als AFC en Alphense Boys zo hoog kunnen spelen. Waarom worden die clubs niet leeggehaald? Hoe werkt dat?

3    
D’n Dijk

Er is helemaal niets vrijblijvends aan hoor ome Cor .

Bij de A t/m F mocht je van een bepaalde leeftijd tot een bepaalde leeftijd in een bepaald team uitkomen.
Dat is nu nog exact hetzelfde, alleen de benaming is dus veranderd. 😉


5    
Joop Klepzeiker

@Edjenac

Toevallig afgelopen jaar een keer op bezoek geweest bij Alphense Boys en Spartaan '20. Twee amateurclubs met altijd hoge jeugd. Vooropgesteld; daar wordt wel degelijk aan spelers getrokken. Zo hebben wij een paar jongens van Spartaan rondlopen, maar wordt er in die regio natuurlijk ook actief gescout vanuit Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en ook Alkmaar.

Hoe die clubs dan toch aan zoveel talent komen? Eigenlijk vrij eenvoudig; de club staat bekend als springplank en dat is voor jonge regionale voetballers met talent natuurlijk aantrekkelijk. Door de opleidingsvergoedingen die die clubs krijgen voor spelers die later doorbreken, kunnen zij die jongens ook faciliteren met goede trainers, materialen en begeleiding. Spartaan '20 bijvoorbeeld hield vorig jaar ruim een ton over aan opleidingsvergoedingen die uitgekeerd werd omdat El Ghazi daar vroeger in de jeugd speelde en een internationale transfer maakte. Dat zijn voor zulke clubs echt klappers, en wat mij betreft een gezonde ontwikkeling. Het maakt het voor profclubs ook gemakkelijker en gerichter scouten. De onverwachte parels moet je daarvoor zien op te duiken. Daarom gaat NAC natuurlijk ook werken met 'amateur-scouts'.

1    
Harrie

NAC werkt al jaren met amateurscouts voor de jeugdteams. Ze gaan het team alleen groter maken.

Laad alle berichten na dit bericht in