Wij gaan niet opzij

KNVB volgt richtlijn UEFA met betrekking tot uitdoelpunten in play-offs

Gerrit

De UEFA besloot dit jaar om de uitdoelpuntenregel in de Europese clubtoernooien af te schaffen. Eerder dit seizoen heeft de KNVB dezelfde beslissing genomen omtrent de play-offs.

Het nieuws omtrent deze beslissing van de KNVB was al langer bekend, maar we wilden hier toch nog even kort de aandacht op vestigen. De KNVB heeft hiermee besloten dat uitdoelpunten in de play-offs om Europees voetbal en promotie/degradatie niet meer dubbel tellen met ingang van dit seizoen. 

Concreet houdt dit in dat als er evenveel doelpunten zijn gemaakt door twee teams, een verlenging van twee keer vijftien minuten volgt en – als de stand dan nog steeds gelijk is – een strafschoppenserie de wedstrijd zal moeten beslissen.

Waar vorig jaar er door corona enkele duels werden gespeeld, zal dit nu weer hersteld worden naar twee wedstrijden. Ook de finale van de play-offs wordt daarom weer uitgevochten in een tweeluik. 

 
 
 
Bron:
B-Side Rats, ED
72 Reacties
123   17  
JapieOG

Even snel dit verplicht nummertje afwerken, en dan alle pijlen richten op een mooie klassering in de Eredivisie volgend seizoen!

42   21  
scheppioni

Gelukkig gaan we alles in de plee offs met 3-0 winnen dus geldt dit voor ons NAC niet !

123   17  
JapieOG

Even snel dit verplicht nummertje afwerken, en dan alle pijlen richten op een mooie klassering in de Eredivisie volgend seizoen!

19   15  
Willem 4,5

Zullen we eerst eens kijken hoe het te tegen Excelsior gaat voor dat we weer verder dromen.

68   10  
ECG

De finale tegen Willem II wordt in de strafschoppenserie beslist door een stiftje van Boris!

36   13  
Tip

Thuis publiek kan het verschil gaan maken. Zeker tegen keuken ploegen. Ik denk tijd om weer allemaal de schouders eronder te gaan zetten wie de nieuwe eigenaar ook wordt. Ik hoop tevens dat de technische staf alles uit de kast gaat halen om de selectie scherp te krijgen. Met een paar rake klappen kunnen ze alles maken goed en als helden worden toegejuicht. Als dat je nog niet motiveert …

8   11  
KONING TOTO

Ervan uitgaande dat we boven de Graafschap eindigen lijkt me verliezen tegen Excelsior het beste en dan hopen dat ADO niet wint van en bij Emmen. In dat geval krijgen we Excelsior en niet ADO in de playoffs. ADO wil je echt niet hebben, met o.a. Verheydt. zonder die -6 strafpunten zou ADO nog volop meedoen voor rechtstreekse promotie samen met Volendam.

17   9  
L.

Waarom zou deze selectie, waarvan de meeste spelers ivm hun kwaliteit weten niet te mogen blijven na promotie naar de ere-d, er alles aan doen om te promoveren?

12   32  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarnac

Precies als in 2006 tegen Top Oss. Toen brak de pleuris uit omdat een deel van de aanhang dacht dat we gedegradeerd waren. Maar ook toen gold de regel dat een uitdoelpunt niet dubbel telde.

19   1  
Arnac

Afgelopen jaren is steeds een underdogploeg gepromoveerd...

20   4  
Pietjebel

Laat alle ellende van dit seizoen een mooi einde krijgen
Volgende week een nieuwe eigenaar en NAC promotie 🙏🏻

29   39  
Scheids!

Graydonmannetje en de grootste oplichter uit de geschiedenis bij NAC Manders, heeft zijn gore grafbek al 2 maanden niet laten zien, maar wel €17,500,- per maand binnen geharkt!
Hierbij de oproep om een statement te maken en géén scc aan te schaffen, totdat die bedrieger is opgerot uit Breda!

40   18  
Tipex

@Scheids!

Scheids eens uit man. Allemaal negatieve energie. Ik verleng lekker, met of zonder Manders. Ik kom voor het voetbal.

12   5  
Reflektor

Nou zeg ik denk dat scheids een broodje papagaai heeft gegeten ....zegt elke keer het zelf.

20   10  
Mark

Zijn Van Aalst en Manders al weg?

6   2  
NAC4Ever

Had niets tegen en ook niets met die regel.
Soms zat het mee dat de regel niet gold (Oss 2006), soms zat het tegen dat de regel wel gold (Roda 2015).

Vond het wel vreemd dat de regel ook tijdens de verlening gold. De uitploeg had een half uur langer de tijd om uitgoals te maken (waar wel tegenover stond dat de thuisploeg een half uur langer het thuisvoordeel had en dat blijft ook zonder de uitgoal regel).

Hopelijk pakt de afschaffing van deze regel voor ons goed uit. (Als het daar op aan komt).

28   4  
NAC4Ever

Mooi niet dat ik Manders mij uit het stadion laat houden.

22   5  
Adnac

Heel de affaire rond Jeredy Hilterman zou weleens de positieve impuls kunnen zijn binnen de selectie van NAC. Alle neuzen dezelfde kant op en we hoeven echt niet voor NIEMAND onder te doen. HUP NAC.

13   50  
frank

hahaha Tipex, bij welke club ga je verlengen dan als je voor het voetbal komt?

Ff serieus: Iedereen die verlengt spreekt daarmee steun uit aan van Aalst en Manders. Bezint eer ge begint aan verlengen, maar misschien vind jij het wel prima zo?

44   3  
Matc

Ik laat me door niemand tegen houden. Ik blijf gaan naar MIJN, ONZE CLUB en laat me niet weg jagen door een paar passanten!

28   12  
Play offs here we Go

Matthijs Manders voel je je eigen ook bedreigd zeker dat je al 7 wedstrijden thuis niet laat zien maar vanuit huis wel even zeggen dat de spandoeken weg moeten wat aan jou gericht is schaam je kapot jij maakt de club kapot Meneer Manders gauw oprotten vieze man dat je er bent !!!!!!!

3   13  
Braze

Na de finale van de nacompetitie kun je beslissen of je je seizoenkaart verlengt!!!!!

8   3  
Sanseveria

@Braze

Dat is niet handig, dan is de termijn om je eigen stoel te behouden al voorbij en heb je zeker op B-side en vak G al de kans dat je daar geen plek meer hebt.

17   1  
Kolkka fan

Even tussendoor, weet iemand waar Kortsmit is?

8   3  
JanO

Ik hoop dat iedereen zich beseft dat we ons team aan moeten moedigen en aan blijven jagen.
Dan kan het lukken, want de tegenstander moet altijd via Breda
En dat zijn wij!!!!!

9   8  
Scheppioni

Azzagari weg bij NAC !? Gepresenteerd bij fc eindhoven ???

11   1  
TvB

@schep; lijkt me goede keus voor hem als het waar is!

0   0  
NAC4Ever

@SCHEPPIONI
Ik zie alleen dat ze het contract van Ogenia hebben verlengd.

4   2  
Beest

Schep

Dat is zijn broer.

27   5  
Pascallos

Jammer dat er geen aandacht wordt gegeven aan hetgeen nu bij NAC=Breda speelt. Wellicht heb ik het gemist (las t net op voetbalprimeur) maar vind het jammer.

Zou mijn inziens goed en transparant zijn tov de bezoekers (ondanks de duidelijk voorkeur van deze website voor dit alternatief) als we het over de overname hebben.

Geen rancune tov jullie, ik waardeer de website zeer en start de dag niet op voordat ik gekeken heb naar updates.

Wat ik heel jammer vind is dat er door deze soap alleen maar verliezers zijn. Polarisatie tussen NAC supporters, ik heb dat niet eerder zo heftig meegemaakt. Hoop dat dat nog goed komt.

22   10  
Sjef de gevulde koek@ PASCALLOS

Heb ik 2 weken geleden hier al geroepen dat het missie kansloos was. Ook weer dezelfde mensen benaderen je blijft in dezelfde cirkel. Als het een goed plan was hadden ze het 6 maanden geleden al wel gedaan. Dit is een gebed zonder eind.

2   9  
Scheppioni

Geen wonder beest, ik vond het al best raar

14   17  
Realist

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1028746/volgende-hoofdstuk-in-overnamesoap-nac-breda-dat-is-wel-vrij-pikant.html

Van de regen in de drup is precies de juiste verwoording.

15   6  
Scheppioni

Toch best raar die periodes, wanneer de graafschap twee weken geleden niet bij fc eindhoven hadden gewonnen, hadden ze drie punten minder gehad, maar was NAC en de graafschap wel al zeker van de play offs geweest.......

17   19  
Tip

Inderdaad op voetbalprimeur een artikeltje dat bevestigt dat sceptisme t.o.v. NAC=Breda zeer gerechtvaardigd is. En dan druk ik me netjes uit. Wat zijn we in een diepe crisis geraakt mensen. Wat een puinzooi.

17   13  
Beest

Ach de pauper trolletjes gaan nu wel af op het woord van Bn de stem.

Inzake City waren ze nog de onrust stokers. Het is maar net wanneer het je goed uit komt he.

En noad1976. Reageer gewoon onder 1 naam ipv 3 want je bent te lomp om het onherkenbaar te doen.

23   3  
Semsi

Dat stuk over NAC=Breda op voetbalprimeur komt uit de gegenpressing podcast van bn de stem. Als je die luistert kun je het hele verhaal horen.

20   14  
Beest

Sessie

Nee dat willen ze helemaal niet. Dan horen ze Karelse zeggen dat er gewoon genoeg geld is voor de komende jaren en dat het binnen 1 week rond is.


Maar dat komt de paupertjes uit kamp city natuurlijk helemaal niet uit. Die gaan vanaf nu overal tegen aan lopen schoppen wat betreft NAC=breda.

4   8  
Beest

*semsi

14   16  
Arie

Haha Tipex komt voor het voetbal. Kom jij al heel veel jaren beteuterd thuis.

19   11  
Tipex

Tuurlijk is het voetbal soms niet om aan te gluren, maar ik blijf de spelers steunen. Je kan natuurlijk alles wel als negatief benadrukken. Ondanks dat heb ik dit seizoen ook erg leuke wedstrijden gezien in ons stadion. De Graafschap, Excelsior, VVV (competitie en beker, PEC Zwolle (beker), FC Utrecht (beker).

13   24  
Tip

Dat NAC = Breda de kleine aandeelhouders 1 voor 1 heeft benaderd lijkt een feit. Dat beoordeel ik , en ik ben voor het beste plan , als zeer dubieus. Nogmaals advies, hou de discussie inhoudelijk en fatsoenlijk.

14   10  
Bas

Rancune is de huidige aandeelhouders niet vreemd. Dat leert het verleden. Het zal me niks verbazen dat ze lokalen liever niet succesvol zien. Dat stukje van die copy-paste site zegt me daarom weinig. Of de G3 zijn wellicht bang voor juridische stappen in de toekomst. Dat risico loop je niet met CFG.

9   11  
Didier

Van alleen maar overnamenieuws naar helemaal geen overnamenieuws? Het is veelzeggend over de situatie bij NAC wat er nu gebeurd, maar zegt ook veel over de plannen van NAC = Breda. Vandaar dat het waarschijnlijk niet gepost wordt.

11   21  
Tip

@Bas. Het zijn juist de kleine aandeelhouders die het initiatief NAC = Breda financieel weinig geloofwaardig vinden. De grote 3 zijn het stront beu, zien het initiatief ook niet zitten , maar willen verkopen om van het hele gebeuren af te zijn. Het is allemaal niet best in ieder geval. In mijn ogen zou een combi van NAC = Breda met CFG of met de Amerikanen het beste zijn. Dan krijg je stabiliteit. Ik las net dat Karelse ook van alles roept. Is hij tegenwoordig ook al bedrijfseconomisch overname specialist of wacht er er wellicht een leuke job ?

13   18  
Didier

@Tip Karelse was een top keeper voor NAC en een echte NACcer en misschien zelfs wel een held. Voor de rest komt er weinig zinnigs uit...

24   4  
Ivo

Typisch dat de aandeelhouders allemaal weer wat anders willen.
Lekker zo doorgaan, dan mag er binnenkort weer "tegen wil en dank" bijgestort worden om de gaten te dekken. En dat is dan toch echt hun eigen schuld.

Maanden verloren met Crossmindsgeneuzel, wat op niks uitliep. Ondertussen nog gehannes over welke BV nu eigenlijk te koopstond, zodat er met een spelersfonds gerommeld kon worden.
Toen toch een deal, maar de RvC greep in zodat van Aalst City naar voren kon schuiven.
Daarna mocht NOAD een plasje doen en NAC=Breda naar voren schuiven.

We zijn 10 maanden verder en nog geen zicht op een deal. Het is te bezopen voor woorden.

19   31  
Sjonnie

Dat NAC=Breda word een groot fiasco , ze hadden gewoon met CFGof die Amerikanen in zee moeten gaan

16   5  
NAC4Ever

@TIP
Karelse heeft de plannen (Van zowel, CFG, NAC=Breda en de Amerikanen) in gezien.
Volgens mij heeft oud-NAC een vertegenwoordiger in Stichting NOAD en Karelse maakt deel uit van oud-NAC.

11   4  
Nonkel Frans

De grijsgedraaide gramofoonplaten worden weer opgezet. Next topic graag @BSR.
Is Hilterman al weg?.

16   11  
Tip

@NACforever. Klopt inderdaad. Dat wist ik. Maar mijn vraag is of Karel de kennis heeft plannen financieel te beoordelen ?En hoe objectief is Karel als hij mogelijk een job krijgt als het NAC = Breda wordt ? Dat geldt overigens niet alleen voor Karelse maar voor veel meer mensen. Er komen een hoop functies en plaatsen vrij. Ik stel maar vragen eej, dat mag toch.? Ik blijf hopen dat als het NAC = Breda wordt een andere partij meedoet.

23   0  
Nacman

Wie NAC ook overneemt et zijn altijd mensen op tegen

10   4  
bas

@Tip
Die vragen die jij stelt over Karelse kan je ook over de kleine aandeelhouders stellen (m.u.v. dat baantje). Opvallend dat je dat niet doet. Neigt naar doelredeneren. Ik sta er wat neutraler in.

21   9  
Chris W.M.

Dat NAC=Breda de kleine aandeelhouders benaderd is heel logisch. Ze willen zoals bekend meer en meer investeerders toevoegen aan het plan, zodat het potje waar NAC geld uit kan halen groter en groter wordt. Wanneer nu kleine aandeelhouders besluiten mee te doen ipv hun aandelen te verkopen, wordt de verkoopprijs dus lager en is er meer geld beschikbaar om te investeren. En aangezien deze mensen al met aandelen in de club zitten kan er wellicht al een snelle slag geslagen worden. Zo gek is het dus niet.

22   5  
De Bolle Damen

Mijn gevoel zegt het dat het de Amerikanen worden.
Kan ík het weten?
Nee.
Heb wel enkele kleine aandeelhouders gesproken en die waren van de Yanks gecharmeerd.

We gaan het zien. Snel, dat moet en gaat ook gebeuren.

En ik blijf verlengen, tot mijn dood.
NAC is mijn club en in al die 50 jaar is er al zoveel ellende voorbij gekomen dat ik bokhonden als Manders c.s. als noodzakelijk voorbijgaand kwaad zie.
Maar ik blijf het zeggen; het allerbelangrijkste is:
1) stel een degelijke capabele betrouwbare rust uitstralende AD aan
1A) Stel een uitzonderlijk goede TD aan. Mag geld kosten want is de allerbelangrijkste schakel in een eventuele "wake up " van de Sleeping Giant.
Hup NAC!

8   13  
Spion

Even off topic:
‼️ NAC SUPPORTERS OPGELET ‼️
Wil jij ook shinen in een gesigneerd NAC uit-shirt? 😍 Wij gaan komende donderdag 150 shirts weggeven! Hiervan zijn er 6 volledig gesigneerd. 🤩 De overige shirts kun je ter plekke laten signeren! 🖊 Lees snel verder…

WAT MOET JE DOEN?
✔️ Tank vandaag of morgen minimaal 25 liter brandstof bij een OK tankstation
✔️ Bewaar je kassabon!
✔️ Lever je kassabon donderdag 5 mei tussen 17.00 en 19.00 uur in bij de NAC Fanshop
✔️ Ontvang jouw NAC shirt
✔️ Laat je shirt ter plekke signeren

Let op: wees op tijd – wie het eerst komt, het eerst maalt…

#NAC #OK #Breda #OKtankstation #altijdlekkeronderweg #altijdok

17   8  
Nonkel Frans

Als kandidaat koper een ronde langs je aanstaande verkopers doen is niet meer dan fatsoenlijk en gangbaar. Dat deze partijen ook aandacht behoeven is helder. Zij kantelen alle voor en tegens en eigen scenarios nog eens om. Paniek nee waarom. Je kunt alles wel blijven opstoken.
Dat er hier op dit forum types zijn die van alles suggereren zonder de details te weten en zonder deel uit te maken van het verkoopproces is storend. We zijn het inmiddels gewend. Was het eerst Lokhoff nu wordt het de sport om Karelse onderuit te trappen. Deze keer wordt BNdeStem vergeten maar zoals hier reeds gezegd dat kwam de stokertjes nu ff niet uit.
Ik hoop dat zodra de leden van deze "Stampvoetertjes Stichting" hun zin straks niet gekregen hebben ze vertrekken uit deze NAC familie en elders hun voetbalglorie gaan zoeken. Logisch toch. Wij zijn dan immers naar hun zeggen ten dode opgeschreven en nergens toe in staat. Daar wil je echt niet bij horen. Gauw wegwezen aub.

13   10  
Didier

Dat Vrolijk en cs. 1-op-1 de kleine aandeelhouders heeft benaderd (iets waar Van Fessem al op hinkte in zijn interview met BSR) geeft aan dat hun plan nog wel wat kapitaal kan gebruiken. Dat het gros van de kleine aandeelhouders (waarvan velen al jarenlang geld in NAC pompen) de plannen niet zien zitten is zorgelijk.

15   7  
Yellow army ambassadeur

Seuntjens net eerste doelpunt voor FC Imabari 😄

11   3  
gjoewie

Ambassadeur > En nog meteen de winnende ook! En nog uit tegen Kamatamare Sanuki! Altijd lastig!
Imabara staat nu zesde met 3 punten achterstand op de nummer 1.

10   13  
gjoewie

Horen jullie nog wel eens iets van Naxioma?

17   6  
Henkie

Het overnamedossier van NAC Breda wordt er niet bepaald overzichtelijker op. De City Football Group en een Amerikaanse partij hadden interesse, daarna diende een groep lokale ondernemers zich aan: ook daar is echter geen breed draagvlak voor, klinkt het in de Gegenpressing Podcast van BN DeStem.
De plannen van de City Football Group ketsten onlangs af, vanwege weerstand onder de NAC-aanhang. Begin april werd duidelijk dat 'een Bredaas collectief van lokale ondernemers' schermde met serieuze overnameplannen. Vijf verenigde partijen willen 99 procent van de aandelen overnemen, met behoud van het zogeheten gouden aandeel. "Daar speelt wel het een en ander, dat is wel vrij pikant", blijkt één maand later.
Ook dit collectief krijgt het namelijk niet cadeau. "Wat wil nu het geval? Dat leden van NAC = Breda (een ander lokaal initiatief, red.) kleinaandeelhouders hebben gebeld. Meteen even duidelijk maken: we hebben er niet één of twee, maar meerdere gesproken. En bij de kleintjes is er weinig tot geen vertrouwen in het lokale plan, omdat men vindt dat het plan financieel gewoon niet sterk genoeg is. Zij denken dat je van de regen in de drup belandt met de mensen die het straks gaan overnemen. Ze hebben de huidige aandeelhouders ook gevraagd om mee te participeren in het nieuwe project, ook opvallend."
Ondertussen hebben de grotere en kleinere aandeelhouders van NAC uiteenlopende ideeën over het overnamedossier. "Wim van Aalst (één van de grote aandeelhouders, red.) wil City, maar die is er helemaal klaar mee. Je krijgt nu een soort patstelling: de kleintjes – en daar is een meerderheid van – vinden dat het Amerikaanse plan, de Global Football Corporation, financieel en sportief het beste is voor NAC."
Waar dit gaat eindigen, is nu de vraag. Volgens BN DeStem hebben meerdere kleine aandeelhouders het inmiddels gehad. "Men is er zo helemaal klaar mee, dat ze op het punt staan om de aandelen maar te verkopen. Omdat ze ervan af willen, maar niet omdat ze NAC = Breda inhoudelijk en financieel het beste plan vinden. Dus dat is wel vrij opmerkelijk, ook omdat het lokale initiatief de kleinaandeelhouders weer benadert om mee te doen in hun plan."

6   14  
Cees-2

Menigeen is zo opportunistisch als het maar zijn kan, net als de leiding bij NAC! Men wint weer een wedstrijdje en men wil zich wijsmaken dat men in de playoffs een "serieuze kans" gaat maken. Raakt kant nog wal. Uiteraard gebeuren er gekke dingen. Je mag hopelijkmeedoen, maar succes daarin is vrijwel nihil.

11   1  
NAC4Ever

@CEES-2
04 May 2022, 13:23

Dat is over veel play-off winnaars gezegd.
Bijvoorbeeld RKC (2019) en vorig jaar NEC. Maar op deze site ook over ons in 2017.
De selectie moet er vol voor gaan en wij kunnen ze daar bij helpen.
Nee heb je, ja kun je krijgen.

Hup NAC!

13   1  
nb.vos

De ene keer verliezen we van Helmond en de andere keer zetten we Utrecht opzij in de beker!
we zijn nooit kansloos! In de wedstrijden die we hebben gewonen zag je strijdt. In alles wat we verloren hebben ontbrak dat.

Er is geen 1 wedstrijd geweest waarvan ik zeg die hebben we verloren maar we hebben er alles aangedaan. Want elke keer als we afgingen waren de spelers er met hun hoofd niet bij. Liepen ze niet voor de bal etc.

Dus playoffs in vol NOAD op en naast het veld!!

9   10  
naxioma

@gjoewie

No worries! We zijn er nog steeds hoor. Achter de schermen druk bezig.
En als je goed gelezen hebt dan heb je gezien dat ik gereageerd heb onder podcast artikel op bsiderats en ook op drol.

16   4  
RV

Met het huidige virtuele speelschema zouden we de play offs starten tegen Ado. Een wedstrijd waarin we wel wat fysiek kunnen gebruiken verwacht ik.

Thuis tegen Ado was een fantastische wedstrijd waarin met name Adilehou die Verheydt helemaal uit de wedstrijd speelde. In dit soort wedstrijden zal dan ook blijken of de Graaf het tactisch en motivatie technisch wel kan. Je zult zien dat hij dan toch kiest voor Malone met Bakker.

Zo jammer dat Moise zo weinig kansen krijgt.
Ik denk in potentie een van de weinige (met Olij) die snel kan groeien en een stapje kan maken.

6   1  
Andre Vermeulen

Zou het geld van Bologna al binnen zijn ?

2   11  
Tip

@NonkelFrans. Ik lees uw, volgens mij oprecht, geëngageerde reacties graag. Maar oprecht geëngageerde mensen verliezen nogal eens realistische doelen uit het hoog.

Zowel de kleine aandeelhouders als de drie grote zien dat de plannen van NAC=Breda financieel onhaalbaar zijn. En die aandeelhouders zijn echt niet gek. Hamvraag is op basis van wat de stichting NOAD de plannen financieel wel als haalbaar beoordeelt. Dat dienen ze toch te kunnen toelichten. Zijn gewoon een paar simpele rekensommen. Kunnen ze , st. NOAD, dat niet, en de aandeelhouders kunnen wel de onhaalbaarheid bewijzen dan moeten er m.i. direct andere ijzers in het vuur worden gestoken. Verkopen om er maar vanaf te zijn is onverantwoord. Ik hoop, want dat lijkt me een reddingsboei, dat men, alle partijen, gaat bestuderen op het lokaal alternatief , wat financieel geen alternatief lijkt te zijn , kan gaan samenwerken met de CFG of de Amerikanen.

0   5  
Tip

..... op = of .......

9   0  
Zwampie
6   3  
Atleet

Mooi en leuk bericht op omroep Brabant!!!

Hopelijk dan ook snel de staf en management rond zodat ze aan de slag kunnen.

Als WvA nu een echte supporter is stort hij hij ook tig miljoen in dat fonds, dan is het een vent.

Fijne avond allemaal

5   0  
PietP

Daar is de witte rook

Laad alle berichten na dit bericht in