Wij gaan niet opzij

'Overname door NAC=Breda zo goed als rond, komende week handtekeningen op papier'

Das Phantom

De overname van NAC is bijna afgerond. Dat meldt Omroep Brabant. Volgens de regionale omroep worden komende week de handtekeningen gezet en komt er daarmee een einde aan het maandenlange proces.

Omroep Brabant bevestigt wat iedereen al een tijd weet: de groep NAC=Breda betaalt zeven miljoen euro voor de aandelen en gaat daarnaast minimaal vijf miljoen euro investeren. Volgens de lokale omroep staat niets de overname weer in de weg en heeft de groep ondernemers de zaken op orde en kunnen ze voldoen aan alle finaciële verplichtingen. 

Komende week moeten de handtekeningen worden gezet. Dan gaan de plannen naar de Gemeente Breda, de RvC en de KNVB nog wel hun goedkeuring geven aan de deal. 

NAC=Breda wil de aandelen onderbrengen in een onafhankelijke stichting. "Deze stichting krijgt een bestuur - dat wordt samengesteld door een extern adviseur - dat twee taken heeft: het beheren van de aandelen en het benoemen van een Raad van Commissarissen", aldus Omroep Brabant, dat zich onder meer baseert op een brief die is verstuurd naar de aandeelhouders. Daarnaast zou NAC=Breda uiteindelijk de aandelen naar de club willen overhevelen, maar daar moeten de nodige fiscale hordes voor worden genomen. 

Investeringsfonds 

Het collectief NAC=Breda wil na de verkoop een investeringsfonds in het leven roepen. Daar zit op dit moment al vijf miljoen euro in, maar de groep roept mensen op om ook deel te nemen aan het fonds. NAC kan via een achtergestelde lening geld uit het fonds halen. Volgens de regionale omroep is de rente dan anderhalf procent en de looptijd van de lening vijftien jaar. De eerste tien jaar zou er geen aflossingsplicht zijn. 

NAC=Breda heeft als doel gesteld om iedereen weer bij de club te betrekken om zo rust te krijgen in Breda. Daarom zouden ook de huidige kleine en grote aandeelhouders benaderd zijn om deel te nemen aan het fonds. Het is geen financiële noodzaak, maar zou zorgen voor meer rust, stootkracht en eensgezindheid, aldus Omroep Brabant. 

Bron:
B-Side Rats, Omroep Brabant
131 Reacties
202   22  
Charles

Heel blij mee, past het beste bij onze club.

78   13  
Geelzwartwit

Mooi dan kunnen we het hopelijk snel weer over fatsoenlijk voetbal hebben

202   22  
Charles

Heel blij mee, past het beste bij onze club.

83   19  
Das Phantom (BSR)

Fijn, een update. Was ik wel aan toe.

Aangezien er tot nu toe vrij weinig naar buiten is gekomen, om alles zo rustig mogelijk te laten verlopen en niemand tegen de schenen te schoppen, ga ik er vanuit dat dit in samensprak is gegaan met alle partijen.

Goed dat ze iedereen vragen om geld in te leggen wie dat wil. Hoe meer slagkracht je weet te creëren, hoe beter. Wie weet wat je ophaalt. Als de mensen die dat eerder hebben gezegd inderdaad echt NAC-supporters zijn, is dit de tijd om in te leggen.

Aandelen (uiteindelijk weer helemaal) terug naar de club, baas in eigen huis, geld om te investeren en geen onderdeel van een Football Group. Welke dan ook.

Hopelijk kunnen we heel snel vooruitkijken. Toe aan een onbezorgd oefenpotje bij een lokale FC tegen een amateurclub met een biertje in mijn hand.

Hup NAC.

27   11  
Rat verlegh

Erg blij mee. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat het nog even zou duren door de eventuele stugheid van van Aalst.

Nu de verdere plannen uitwerken. Komt er idd een ‘grootheid’ om binnen 100 dagen een nieuwe AD, RvC en TD aan te stellen of is er al een nieuwe AD in het vizier?

72   20  
Chris W.M.

Heel blij mee dat er eindelijk zekerheid lijkt te komen. Het geld is 1, het gaat er nu om om de juiste mensen aan te stellen die in het belang van NAC gaan denken en handelen. Geen geld voor een ander verdienen, maar voor de club. Dat is belangrijker dan welk bedrag er geïnvesteerd wordt ook.

Het zou de aandeelhouders, of een deel hiervan, sieren om ook mee te doen in het investeringsfonds. Ze hebben altijd geroepen in het belang van NAC te handelen, en af te willen van de verantwoordelijkheid. Nu kunnen ze het bedrag wat ze terugkrijgen voor de aandelen direct weer in de club steken, wat goed voor de club is, en ze hebben geen verantwoordelijkheid meer. Win win zou je zeggen.

20   16  
Beest

Yessss

Heel blij mee!

Helden

37   13  
Belske

Goed nieuws al ga ik pas in de polonaise als de handtekening definitief is gezet.

Ben wel een beetje bezorgd over het concept dat het (weer) een uitgestelde lening wordt. Of zie ik beren die er niet zijn?

40   4  
Johan o

Hopelijk wordt er een directeur aangesteld die gepokt en gemazeld is in de voetbalwereld en NAC vooruit kan helpen...

22   3  
Dun Diëe

Een deel van mijn scepsis is weggenomen. Ben vooral benieuwd hoe het investeringsfonds gaat aanslaan en of de grote drie er in mee gaan doen.

De twijfel die blijft is: de nieuwe eigenaren willen zich niet met lopende zaken bemoeien. “Er moeten gewoon een paar kundige mensen worden aangesteld”. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wie gaat die kundige mensen aanstellen als de mensen achter NAC=Breda zich niet met lopende zaken wil bemoeien? En wie zijn die kundige mensen dan? We hebben nu eenmaal een geschiedenis van het aanstellen van mensen die in eerste instantie op handen gedragen worden (Edelenbosch, Smulders en Manders bijvoorbeeld - technische staf en spelers daargelaten, maar die volgen hetzelfde patroon), om daarna tot aan hun enkels afgezaagd te worden als zaken niet lopen zoals het zou moeten.

Kortom, waarop gaat er gebaseerd worden wie de kundige mensen zijn die de club moeten gaan leiden en uit het slop moeten gaan trekken? Wellicht is hier al een heel simpel antwoord op bedacht, maar verder dan “gewoon kundige mensen” heb ik er nog niet over gehoord.

30   22  
Leur 1912

Eerst zien dan geloven. Er zijn al tal van loze beloftes gedaan. We zouden met carnaval al de polonaise lopen.
Overigens is de oproep aan de huidige aandeelhouders om aan te sluiten natuurlijk wel een kwestie van een magere financiële huishouding. Vrolijk heeft echt niet toevallig z’n 2 bedrijfspanden in Moerdijk vorige week te koop gezet op Funda.

19   14  
Bammes

Pff eindelijk!! Dikke streep eronder en door ! Op naar de eredivisie!!

9   9  
Snipes

Mooi!

44   25  
Beest

Mensen die gaan spreken over weinig financiële stootkracht .

City heeft Lommel nu al 3 jaar en 8 miljoen ingepompt( omgezet in leningen en spelers. Lommel gaat dus gewoon keihard failliet) Ze staan nog steeds 1 na laatste omdat Virton zo goed al failliet was.

Het gaat er niet om hoeveel je inlegt maar welke personen je aanstelt. Daar is City het voorbeeld van met 6 verschillende trainer dit jaar.

Aandeelhouders bedankt voor het redden van de club 10 jaar geleden!

Nieuwe eigenaren. Bedankt dat jullie nu mijn club redden!

Op naar betere tijden

28   13  
Henkie

“Investeringsfonds”.

Gewoon een lening.. Met rente.

Verder fijn dat het eindelijk opschiet.

32   5  
Belske

Wel goeie campagne voor de verlenging van mijn seizoenskaart

20   14  
Lamington

Ik ben hier heel blij om. Ik ben wel heel benieuwd naar het complete plan. Laat NAC maar weer NAC worden.

Hup NAC!

23   7  
Soulfinger

Zodra de handtekening binnen is, gaat de aanvraag voor de nieuwe seizoenkaart de deur uit.

17   5  
TvB

Blij dat er een eind komt aan dit gedoe. Had persoonlijk gehoopt op een erg rijke partij die tekorten met een glimlach aftikt maar die zijn het niet geworden.
Ik hoop met een goede Ad, td en trainer dat we mooie tijd tegemoet gaan!

24   9  
La matanza

Een inversteringsfonds, een lening die na 10 jaar afgelost moet gaan worden. Wat als er dan geen geld is , een lening blijft een lening en niemand gaat geld ergens in pompen en dit niet meer terug willen zien. Ik ben blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren maar of dit nu wel zo betrouwbaar is vraag ik me dan wel af. Nac=breda klinkt natuurlijk als muziek in de ooren maar dan liever zonder een investeringsfonds met rente en verplichte aflossing.

21   3  
Henri

Het belangrijkste is welke AD en TD sturing gaan geven aan het project om NAC terug te brengen naar de ere en dan wel het linker rijtje. Wat ik wel sterk vind is dat ze een AD ad interim willen benoemen zodat er zonder tijdsdruk een goede AD kan worden gezocht of worden opgeleid.
Hopelijk laten ze zich niet door tijdsdruk gek maken. Dit is echt de laatste kans voor NAC in deze opzet. Uitgaande van nog een jaar KKD is het belangrijk dat bij de start van de tweede competitiehelft alles staat als een huis. Dan kan er altijd eventueel via de nacompetitie alsnog promotie worden bereikt. Doe het nu goed ipv te snel en ondoordacht. Als dit niet gebeurt zal het uiteindelijke resultaat zijn een faillissement of alsnog een buitenlandse overnamen. Ze/we hebben het voor de laatste keer zelf in de hand! Succes!!

20   5  
Fan uit Zevenbergen

@ LEUR 1912

Vrolijk heeft die panden in Moerdijk niet meer nodig nu hij voor 100 % in Breda zit met zijn bedrijf ...

14   6  
RV

Al met al gematigd positief. Voornaamste is dat er op de AD en TD functie twee echte beleidsbepalers komen, die vervolgens ook een capabele staf kunnen samenstellen.

De kapitaalinjectie is met gezond beleid meer dan voldoende om te investeren en weer tot de top KKD budgetten te horen.

Herkenbaar elftal, de huidige AD onder druk en zonder afkoopsom de deur uit bonjouren op basis van deze wanprestatie (misschien moeten de supporters daar bij helpen om op een normale manier deze knakworst er uit te zetten) en gewoon lekker bovenin meedraaien. Het is echt niet zo moeilijk, met 19 thuiswedstrijden kun je al 57 punten halen. Paar goede spelers in de as (niet de Cargro's van deze wereld) met fysiek die vooruit willen ballen en een goede mindset hebben, jeugd er omheen en positiviteit kweken.

Al met al is het wel de constructie die past binnen onze club en ik ben ook wel trots dat een gigant als City buiten de deur gehouden wordt. Doet me nog een klein beetje denken aan het rauwe NAC.

Op dit moment vooral tevreden (niet meer dan dat) en benieuwd welke kant het op gaat, wie er aangesteld worden en of we volgend seizoen nog kunnen redden.

Twee goede beleidsbepalers en een welwillende RvC, er is echt niet veel nodig om kleine succesjes te behalen als een promotie. En die eerstvolgende promotie zal dan ontzettend trots voelen en een explosie veroorzaken verwacht ik.

21   11  
Leur 1912

@fan uit Zevenbergen
De opslag van Vrolijk zit nog steeds in Moerdijk aan de Plaza 5B en staat sinds vorige week te koop. Moment van verkoop is wel erg toevallig, niet?
Verder gaat bij mij pas de vlag uit als ‘zo goed als rond’ gewoon 100% rond is.
Laatste 10 maanden al genoeg van dit soort berichten voorbij zien komen.

14   5  
Scheids!

Rust in de tent en op naar boven! 💛🖤

9   3  
witzwartgeel

@henri

Ik ben heel benieuwd naar het masterplanwat ervoor zorgt dat we snel financieel en sportief gezond worden. Wordt met behoud van culturele waarden gewerkt met de blauwdruk van AZ? Of waar gaat men zich aan spiegelen. En eigenlijk meteen al de vraag; wie gaat die blauwdruk van wat en hoe NAC de komende decenia moet en gaat zijn uitwerken en op poten zetten? Die blauwdruk ligt er hopelijk al, wellicht gebaseerd op wat Smulders ooit schreef, Puntenplan Lokhoff, Visie Vreven en Hyballa enz.

Wie is NAC (en nu niet even wij de supporters) maar wie en wat is NAC en wie en wat gaat NAC de komende 10 jaar zijn? De club die altijd uit eigen opleiding de nummer 10 door laat stromen?

Ik ben benieuwd naar de blauwdruk, hoe die eruit gaat zien en vooral wie die opstelt en gaat uitvoeren. Dat kan niet anders dan iemand zijn die dit al vaker bij een club succesvol gedaan heeft.

En nog steeds is de club erg gebaat bij een snelle voortgang van zaken.

Iemand een idee wie de sportieve fundering van de club kan bouwen?

26   16  
Arie

Mooi, Manders op straat en we kunnen de SCC gaan verlengen.

32   4  
Henri

@WitZwartGeel
Voor een ad interim heb ik al eens eerder geschreven dat wat mij betreft een Toon Gerbrands uitermate geschikt lijkt. Hij is gestopt bij PSV en woont in Noord Brabant. Heeft destijds AZ na het faillissement ook uitstekend bij de hand genomen en de basis gelegd voor wat het nu is. Bovendien in in mijn ogen een integere man die geen loopje met zich laat nemen. Hans Nijland vind ik eventueel een goed alternatief. Heeft bij een echte volksclub als FC Groningen toch een erg goed fundament gelegd waarop nu jonge directeuren verder bouwen.

19   13  
Sjef de gevulde koek

Allemaal leuk dit. Ik ben benieuwd naar de
Concrete plannen. Hoe snel flikkeren ze die lul van een Manders buiten. Wie gaat dat betalen ? En hoe snel hebben we een fatsoenlijke TD en AD dat is wat er echt belangrijk is. Hup nac

14   5  
Ginnekenees

Dat is prachtig nieuws!

Ik hoop wel dat men zich bij NAC=Breda realiseert dat ze de lat, bewust of onbewust, heel hoog hebben gelegd voor zichzelf.

13   9  
witzwartgeel

@henri

Blanco had al contact met Toon Gerbrands gezocht en die was daar niet van gediend. Zul je zien dat dat soort personen dan denken... sjeetje begint dat gezuig van die krant nu al? Zo ga ik er geen zin in hebben. Het kan echt wel meespelen bij kandidaten lijkt mij. De media, de meningen van de supporters etc. Als je bij een club als Ajax gaat werken weet je dat het erbij hoort maar daar kom je ook in een topsportomgeving en heb je mensen die al dat gezuig afvangen. Maar bij NAC?

@sjef
Manders schijnt geen afkoopsom te hebben. Als ze van hem afwillen is het waarschijnlijk zo dat ze hem netjes melden niet door te willen gaan en hij 2 maanden heeft om lopende zaken over te dragen. Tenminste dat is wat Bndestem wist te melden





18   4  
De Bolle Damen

Heel blij. Eindelijk actie. En zoals ik al maanden roep : top TD en top AD aanstellen.
Spelers met power en mentaliteit die over het randje willen en kunnen gaan. Ik wil Vollgass voetbal 90 minuten lang in een kolkend Rat Verlegh. En een fatsoenlijk glaske bier. Dan is voor mij de hemel stralend blauw. Hup NAC !

Ps waarom alle aandeelhouders niet een deel sponsoren? Ego’s opzij en gas erop !

24   11  
Tram

Mooi nieuws. En nu snel Manders eruit lazeren.

8   3  
Henri

@WitZwartGeel
De rol van de pers speelt overal wel denk ik, maar die van de supporters en sponsoren is bij NAC zonder meer (veel) groter dan bij de gemiddelde club van gelijke strekking. Maar dat weet je als je er aan begint. Het belangrijkste is dat met name de AD samen met de voorzitter van de RvC weten hoe te communiceren met de achterban. Nogmaals het moet een project worden waarbij de AD iedereen weet te motiveren en betrekken van mede bestuurders, TS, spelers tot aan sponsoren en supporters. Het moet echt een we gaan met z'n allen worden... waarbij de communicatie van en door een charismatisch leider alles bepalend gaat worden.

19   11  
Pascallos

Sceptisch sorry, een lening met 10 jaar aflossingsvrij…? Ben heel benieuwd of dat echt zo is of dat er sprake is van enkelvoudig of samengestelde rente (simpel gezegd: de schuldrest neemt dan dus toe met de niet betaalde rente).

Hoop dat het goed komt, alles valt en staat met de juiste personen op de juiste plek.

Gecombineerd met supporters die na de eerste paar tegenslagen (in veld en beleid) niet direct een boeman zoeken en voor onrust zorgen. Geef ze ten minste twee jaar zodat ze de tijd krijgen om een geoliede machine te maken. De prestaties op het veld volgen dan wel.

Hoop erop, maar ben sceptisch of deze voorwaarden bij NAC aanwezig zijn. Meerendeel hunkert naar sportief succes en dat gaat echt nog even duren. Eerst de organisatie gezond maken

44   41  
Rens

Oude wijn in nieuwe zakken.

19   14  
Scheppioni

Eerst allemaal maar eens zien, de beren zijn nog lang niet allemaal van de weg, plan is oke, de uiteindelijke uitvoering gaat nog een tijd duren ....... weer mooier dan dat het is !

19   10  
Belske

@ SCHEPPIONI
Beter alternatief was er niet dus hopen dat het een succesverhaal wordt, maar ben ook nog wat huiverig

10   4  
Bredafun

het jarenlang zoete praatjes maakt nu,.... eerst zien dan geloven!
t moet tenslotte op t veld gebeuren, en nu niet vanuit n staf.
laat dit team nu samenhorig zijn, en vrijdag met uiteindelijk 'n ticket naar de Play-offs!

12   4  
witzwartgeel

@henri

De (juiste) volgorde is toch;

1 aandeelhouders stellen RVC aan
2. RVC stellen directie aan (AD TD CD)
3a. TD Stelt technische staf + scouts aan
3b. TD stelt technisch hart samen ter bewaking en controle actieve uitvoering en ontwikkeling van het sportieve beleidsplan
3c. TD stelt Selectie NAC 1 samen en overlegt instroombeleid met technisch hart en Jong NAC.

Of gaat de huidige RvC aan de slag...?

24   12  
Kinderkaartje

Morgen bevrijdingsdag. Zou mooi symbolisch zijn om dan de deal te tekenen.

Ik hoop echt dat dit door gaat.
Zodra dit rond is gaat de vlag hier uit en verleng ik mijn seizoenskaarten.

13   2  
NAC4Ever

Naar mijn mening heeft NAC=Breda nog alles te bewijzen. Maar de eerste berichten klinken goed.

Ben benieuwd wanneer ze er voor kiezen geld te investeren. De RVC zal denk ik snel een beoordeling geven. Bij de gemeente heb ik geen idee. Maar de KNVB kan daar lang over doen. Als we daar op gaan wachten verwacht ik weer een lastig seizoen.

Aan de andere kant. Stel dat je geld hebt geïnvesteerd en de KNVB keurt het af. Dan kun je net als Den Bosch in de rechtzaal belanden.

Ook ben ik benieuwd wie er in de RVC komen en we de algemeen directeur en technisch directeur worden.
Op basis van hoe zij gaan functioneren kunnen we naar mijn mening aardig beoordelen of dat NAC=Breda de juiste eigenaren voor NAC zijn.

Maar op dit moment zou het vooral prettig zijn dat er duidelijkheid is voor alles en iedereen in en rond de club.

Hup NAC!

13   4  
Talent

Goed nieuws! Hopelijk wordt de club met de juiste mensen van boven naar beneden opnieuw ingericht en niet andersom. Verder hoop ik dat meer kapitaalkrachtige partijen zich verenigen in ‘t investeringsfonds zodat je een soort idee krijgt als ‘Brainport Eindhoven’ bij PSV.

17   23  
Belgische Naccer

Ok en nu graag meteen doorpakken!

Stap 1: Olij voor de club behouden en voor 4 jaar vastleggen zonder gelimiteerde transfersom (van gelimiteerde transfersommen moeten we zowiezo van af!)

En nu graag eindelijk eens een fatsoenlijke staf installeren! Voor de verandering graag eens geen koekenbakkers als AD en TD graag, maar doorgewinterde klasbakken en en goede trainer, die de sterkste 11 opstelt en niet zijn beste "vriendjes"

Met 5 miljoen een promotiewaardige selectie samenstellen lijkt me een uitdaging, als je vanaf 0 moet beginnen. Maar ik laat me graag verrassen!

Hup NAC!

16   3  
NAC4Ever

@BELGISCHE NACCER

En wat als een goede speler zonder gelimiteerde transfersom niet tekent?

8   0  
Henri

@WitZwartGeel
Dat is volgens mij de enige juiste volgorde en waar het alle voorgaande jaren/keren juist verkeerd is gegaan. Zoals bijv. eerst een trainer en dan pas de TD. Al denk ik wel dat de AD een belangrijke invloed zal hebben bij de benoeming en vulling van zijn directieteam en dan ook een vinger in de pap zal/wil hebben bij de benoeming van de TD en eventueel een CD.

29   3  
Ivo

Ik ben blij dat deze Soap eindelijk in de afrondende fase zit en we met NAC weer een beetje vooruit kunnen gaan kijken. De laatste jaren zijn we diep gezonken en dat is ook ten koste gegaan van de sfeer en de beleving.

Je kan een club niet leiden zonder bezieling en passie. Met alleen op de winkel passen kom je er niet. Daarom ben ik blij met deze nieuwe constructie, met mensen die echt iets met NAC hebben en die het niet zien als een business investering.

Een nieuwe RVC en directie zijn een logische eerstvolgende stap. Ik hoop dat er al mensen klaar staan zodat dat allemaal wat sneller gaat.

Het gaat niet om tientallen miljoenen, die hebben clubs als Cambuur, Go Ahead, NEC, Emmen en Volendam ook niet nodig gehad. Maar wel de juiste mensen op de juiste plek en een duidelijke koers. En niet het hap/snap gebeuren zoals de laatste jaren waarbij iedere tussenpaus het helemaal naar zijn hand kon zetten, vaak totaal anders dan de voorganger.

Hopelijk komt snel de bevestiging. Hup NAC!

11   27  
Didier

Benieuwd of iedereen bij het kruisje gaat tekenen. De ‘grote drie’ zullen wel tekenen. Die zijn helemaal klaar met NAC. Bij de kleine 17 staat het gros niet te trappelen om te tekenen voor dit initiatief. Zal uiteindelijk allemaal wel loslopen, maar ga er maar vanuit dat er weinig tot geen gaan blijven zitten of mee gaan in het investeringsfonds. Tuurlijk zou dat het beste zijn om dit te laten slagen, maar daarvoor ontbreekt het echt aan draagvlak voor solist Vrolijk.

20   39  
Gampel

Regen... drup...
investeringsfonds, achtergestelde leningen, bijdrage van supporters en noem maar op.
Achja, beter dan het schoothondje van een vrouwenmepper of McDisney maar over een paar jaar klagen we hier weer.
Als er nou iemand met echt geld achter zou zitten wiens kinderen niet klagen over de erfenis dan ok... maar dit wordt nog voor 2030 weer een grote pot ellende.

21   46  
Henricos

Over 3 jaar weer in de shit. Dit gaat niet lukken. Te weinig geld.

15   48  
Sjef de gevulde koek

Als dit bijna rond is. Kan iemand mij hier uitleggen wie en waarom die spits van Eindhoven al gekocht is ? Dus je bent zo goed als rond met nieuwe eigenaren en dan koop je een week daarvoor een nieuwe spits. Flikker toch op man dit stink alweer natuurlijk en klopt helemaal niks van. Gewoon weer vieze spelletjes en achterkamer beleid niks meer en niks minder.

25   9  
H.V.M.

Prima nieuws!
Dit is het beste resultaat.
Zeikerds en zeurders zullen er altijd blijven, net zoals het om de zoveel jaar weer eens volledig uit de (financiële) klauwen loopt.
Dat gedoe zit namelijk diep verankerd in onze club.
Vergeet echter niet dat het bij het gros van de BVO's ook niet allemaal rozengeur en maneschijn is.
Die onrust gaat vaak aan ons voorbij.
Maar als het gras bij een ander groener is, is het maar al te vaak kunstgras.

Minimaal voorlopig vijf miljoen investeren is voor een club als NAC een heel behoorlijk bedrag.
Ga er wel vanuit dat sponsor- en marketingbedragen, TV en entree gelden, etcetera, hier nog bovenop komen.
Verder is het interessant om te weten over welke periode deze vijf miljoen euro geïnvesteerd gaat worden!
Enfin, nog genoeg vragen te beantwoorden.
De eerste belangrijke stappen in de overname lijken definitief gezet te zijn.
Hopelijk gaan we hierdoor binnenkort eindelijk eens in rustiger vaarwater terecht komen.

En wat de City Group betreft!
Ach, die vinden op korte termijn wel weer een ander slachtoffer.

18   34  
Harm

Iedereen wist van te voren dat het plan van city afgeschoten zou worden door de stichting noad. Dat was geen verassing. Dit plan klinkt niet hoopvol weer zelfde als nu rare constructies en mensen die geld inleggen en zogenaamd niks Gaan bepalen.... geen professionele organisatie met kennis en kunde. Maar veel al dezelfde kliek aangevuld met bekende van bekende. Zonde, is weer even pappen en nat houden....

32   5  
HarmeNAC

Het is vooral fijn als NAC weer echt op eigen benen gaat staan. Daar hoort zelf je broek ophouden ook bij, je hebt geen miljardair nodig om eredivisie te kunnen spelen.

22   8  
Die ne gast

Snel de handtekeningen zetten en doorrr. Als overname definitief is, zal Manders er -op termijn- ook wel uitvliegen. Dus als er inderdaad witte rook komt, kan ik mijn SCC verlengen. Yes!

En tuurlijk is het vanaf nu niet alleen maar hosanna en zal elke aanstelling een succes worden of elke nieuwe speler een nieuwe Angelino zijn, maar we zijn wel van deze afschuwelijke overname soap af en we zijn geen afdankertjes filiaal geworden van City.

Wordt Ons NAC nog nieuw leven ingeblazen of een supporters crowdfunding voor het investeringsfonds opgezet. Ik wil ook wel wat betalen om NAC meer armslag te geven en in rustiger vaarwater te brengen. Ik verlang er naar dat we weer alleen over voetbal gaan praten.

35   33  
Ome Cor

Okay je bent tegen City, maar dit ongefundeerde plan is gelukkig geen luchtfietserij ?

We zijn niet verkocht aan een grootheid en zullen zelf billenknijpend moeten afwachten welke poppetjes er komen en hoe het staat met het vertrouwen in hen.

Iedereen mag hoop hebben, vooruit juichen etc. Over een paar jaar zoeken we weer iemand die de aandelen wil kopen. Wedden ?

7   4  
Freqderat

Ik ben benieuwd, maar voorzichtig positief. Vooral omdat de mensen die er geld in stoppen redelijk op afstand geplaatst (lijken te) worden. Hierdoor hopelijk een wat langere en constante lijn die gelopen kan worden.

Plan van leningen uit investeringsfonds vind ik niet gek klinken. In elke andere constructie (behalve een rijke lokale investeerder zonder interesse in achterlaten geld) had je in ieder geval de eerste paar jaar ook met leningen gewerkt. Beter dan een spelersfonds waar de bestuurders van dat fonds een vinger in de pap hebben over de investeringen (spelers), nu alleen over terug vragen lening.

De constructie en voorwaarden maken daarbij wel heel erg veel uit, zowel voor NAC als voor deelnemers fonds (kan ik me ook inkopen voor 10€ per maand (en met mij 8000 supporters voor ongeveer een miljoen extra per jaar? En kan ik er net als bij normaal fonds periodiek ook weer uit?).
Kan NAC na een verkoop ongelimiteerd boetevrij eerder aflossen? Wat als er na 10 jaar geen geld is, wat gebeurt er dan? Kan het alleen gebruikt worden voor spelers voor het eerste, of ook 50k per jaar voor versterken jeugdopleiding? Zit er maximum aan het bedrag dat NAC maximaal kan lenen per jaar (percentage begroting?) idee van leningen uit investeringsfonds vind ik echt niet gek en geen reden voor paniek, maar de voorwaarden moeten glashelder en in het voordeel van de club zijn.

15   8  
NAC4Ever

@OME COR

Ik vind dit het tegenovergesteld van luchtfietserij. Ze benoemen een factor die het slagen onzeker maakt.
Maar door een goed plan kan dit slagen. De club zal geld moeten gaan verdienen.

In het geval dat dit plan werkt ben ik blij dat we in handen komen van mensen wie de club kennen i.p.v. mensen wie misschien weten dat de club in 1912 is opgericht.

10   4  
TvB

@sjef; ik denk dat in overleg met een nieuwe td ( Lokhoff) deze keus is gemaakt

19   41  
Das Phantom (BSR)

City ook gewoon een club losers blijkt maar weer.

10   42  
Bredaaaaa

Prachtig nieuws. NAC blijft onafhankelijk.
5 mil investering is genoeg. Onze selectie is voor 80% op oorlog sterkte voor volgend seizoen. We hebben een briljante trainer. Lekker verlengen die contract. Met Hellemons en Molenaar hebben we een state of the art youth academy. NAC is in goede handen.

10   23  
Belgische Naccer

@nacforever

Als een speler niet tekent zonder gelimiteerde transfersom, dan mag hij lekker bij Willem 2 gaan voetballen of bij Almere City.

We moeten vooruit met NAC. Waarom zou Heerenveen of Groningen wel 6 miljoen voor een speler kunnen vangen en NAC niet?

Het is allemaal een kwestie van beleid en je zaken goed op orde hebben. TvdA deed dat en stuk beter dan die hansworsten Steijn en Manders. Haye was ook weer gratis weggelopen als hij een dergelijke clausule had gehad. Daar moeten we nu echt eens van af.

Als ze niet willen tekenen, dan willen ze ook niet voor NAC spelen. Klaar met de passanten en figuranten. NAC moet weer een club worden waar spelers willen spelen, in plaats van waar spelers zo snel mogelijk weg willen!
Weg met de angsthazerij.

Maar dat dat lastig is, besef ik ook, na 10 jaar wanbeleid is het vertrouwen volledig weg. Maar met goede mensen in de staf en de top, kan dat zo om slaan. Maar niet met malloten als Manders of Steijn nee, dan niet.

26   9  
Das Phantom (BSR)

@Bredaaaa

Hoelang blijf je eigenlijk die cynische reacties plaatsten? Vroeg ik mij gewoon even af

11   20  
Tip

Of het gaat lukken is m.i. afhankelijk van twee zaken. 1. Of het lukt op korte termijn meer investering te vergaren en 2. Dat de juiste mensen, vooral AD en TD, zijn te vinden. Uiteraard ga ik als NAC supporter hopen dat het goed komt ! Ben daarnaast benieuwd wie worden aangesteld in het nieuwe bestuur en RvC.
De tijd zal het leren, dat is bij ieder plan.
Sowieso belangrijk dat we de nieuwe mensen een kans geven en niet gelijk gaan affakelen.
Belangrijk denk ik dat er snel weer iets terugkomt van de ouderwetse gemoedelijkheid en gezelligheid.

Even nog afwachten of er niet alsnog een kink in de komt.

Voor ons, denk ik, althans voor mij, focus nu op de nacompetitie.

( zojuist Real - City gekeken, wat is voetbal een machtig mooi spel.)

5   18  
Tip

... kabel....😎👍

19   45  
Belgische Naccer

Volledig eens met de zorgen van Ome Cor. Hij legt de vinger precies op de zere plek.

Het hele Breda=NU of NAC verhaal van de lokalen blijft een nobel initiatief maar gaat ongetwijfeld eindigen op het RBC spoor. Been there done that. Het blijft een herhaling van zetten. Oude wijn in nieuwe zakken.

Te weinig geld, schulden zullen zich opstapelen, sportieve resultaten blijven uit, supporters gaan weer mokken enz. en niemand wil meer bijstorten. Kortom een herhaling van de laatste 9 jaar.

Er zit gewoon te weinig geld achter. En voordat er een goede organisatie staat en een promotiewaardige selectie ben je 5 jaar en 20 mlijoen verder. En die tijd en dat geld gaat er gewoon nooit komen uit de omgeving van Breda, anders was dit er al jaren geweest. Het gezaag aan de poten van Vrolijk is alweer begonnen door de bekende colonne.

Eenmalig 5 of 6 miljoen is gewoon niet genoeg. En als je dan over 3 jaar nog KKD speelt, breekt de pleuris weer los, en kun je City gaan bellen. Maar die zullen de telefoon niet meer oppakken dan.

Kortom we zitten op het RBC spoor.
Nog 3 jaar en dan is het over.
Maar gelukkig zijn we zelfstandig.

32   7  
Big That

Even over die lening waar een paar mensen zich zorgen over maken: dat geld kan om wettelijke niet geschonken worden. Moet je veel belasting gaan betalen en zo.
En het mag ook geen rentevrije lening zijn. Vandaar 1,6% (= het minimale) en wel 10 jaar aflossingsvrij.

Aan mensen die blijven roepen: "die gasten willen er wat voor terug, want niemand geeft zomaar iets weg!" zeg ik: kijk nou eens goed wat voor namen hierbij horen. Deze lui zijn samen de Van Seumeren van NAC. Meer NAC dan dit ga je ze niet krijgen.

16   5  
Big That

Belg, denk je nou echt dat dit al het geld is? Vrolijk had in zijn eentje al een plan van 20mio ingediend. Daar zijn nu geldschieters bij gekomen.
Bovendien roepen ze mensen op om mee te investeren in dat investeringsfonds. Dat gaat lukken, let maar op.
Dit is niet een stel pannenkoeken die een plannetje hebben ingediend he, en die vervolgens niet bedacht hebben wat zoiets nou zou kunnen gaan kosten. Hier zit veel (inter-)nationaal voetbalverstand achter en jaten ervaring in de voetbalwereld.

21   5  
Kinderkaartje

Mensen staren zich blind op die 5 miljoen, maar dat is natuurlijk niet alles wat er is.

NAC heeft al gewoon een begroting van -even uit het hoofd- 11 miljoen, met een spelersbegroting van 4 miljoen per jaar.

Laten we even voor het gemak aannemen dat dat zo blijft (een goede AD zal zorgen dat de totale begroting omhoog gaat, en het aandeel voor spelersbegroting ook, want de verhouding is nogal zoek, volgens mij)

Die 5 miljoen zijn dus bedoeld om een keer transfergeld te betalen voor een speler die we echt graag willen hebben, of misschien een transfervrije speler te halen die eigenlijk niet helemaal binnen het salarishuis past.

Als je dat goed en gericht doet, kun je met 5 miljoen in een paar jaar een heel eind komen lijkt mij. Dan moet je natuurlijk niet a la Manders Hiltermannen halen en aan Jan en Alleman afkoopsommen betalen en a la Steijn je aanstormende talenten de deur uit jagen voor nop.

Eerst maar eens een goed RVC en AD aanstellen.

Hup NAC.


6   6  
Rotje

Rvc moet dit ook nog wel even goedkeuren...geloof dat die niet zan fan zijn van Vrolijk....niet te vroeg juichen ...iets met ezel en steen....

10   24  
Ernie

Beetje wazig verhaal van we moeten ff snel een alternatief op tafel toveren. Je kan op je klompen aanvoelen dat dit een ramp wordt voor onze club.

10   2  
Nonkel Frans

@Die Ne Gast dat hoop ik ook. Regeren is vooruitzien. Onsnac heeft al het werk toch niet voor niets gedaan? Zij ( lees wij) kunnen ook deelnemen in het investeringsfonds. Zodra de nieuwe organisatie op poten staat komen ze er hopelijk weer in.

Dit " bijna witte rook" nieuws - komt via Omroep Brabant. BNde Stem is nu driftig aan het rondbellen of dit wel waar is. .. .
Laat het gezeur nu snel afgelopen zijn. Ook op dit forum - teveel lelijke stemmingmakers, stampvoetertjes en stuurlui aan de wal.
23 mei kunnen we hopelijk de kaarten gaan verlengen!

12   3  
Stan

Ernie.
Je wijst een slecht plan af. En je komt met iets terug wat nog veel slechter is:)

21   7  
Tonn

@das phantom
Wat een zielige reactie over City. Ik heb goed voetbal gezien van Real en City.

6   7  
Sjef de gevulde koek

Dat woordje bijna heb ik ook al heeeeeeel vaak gehoord. Maar wat ik heb gehoord is dat er nog veel onrust is over dit plan en klein aandeelhouders dus dat woordje bijna neem ik met een korreltje zout

18   9  
1 van de 2

Tja, ik ben benieuwd, ben voorzichtig positief.

Vind het wel zorgelijk en ook gewoon niet kunnen dat

Das Phantom namens BSR het woord losers gebruikt.

Lijkt onschuldig maar dat is het niet, ik verwacht van de BSR objectieve berichtgeving en niet dit kleuterniveau.

16   12  
Paulus

Een ezel stoot zich niet 2 x aan dezelfde steen. Behalve bij nac..... echt dit kun je toch niet menen , weer tig mensen die zich gaan bemoeien al zeggen ze van niet.... dit is gedoemd te mislukken. Is voor even misschien een oplossing maar hier komt weer heibel van. Vreselijk slecht nieuws als dit door zou gaan.

16   14  
Molenschot Loco

Dit gaat idd FOUT!!!!!! Krijgen haantjes gedrag.......kijk mij eens belangrijk wezen.........

20   9  
Spongebob

@das phantom

Mag ik vragen waarom je city een losers club noemt ?

Omdat ze in de laatste minuten een voorsprong uit handen geven ?

Nee Real heeft schoon geld …. Volgens mij miljarden schuld ….
Alle clubs met schulden moeten ze hun licentie afpakken.

Je behoort gewoon een positieve balans te hebben anders geen bedrijf.

Beetje raar dat je dit schrijft maar goed jullie zijn de alwetende onder de supporters.

Fijne Bevrijdingsdag iedereen

13   26  
steven73

NOU ja rust komt er wel eventjes. Dat zal niet lang duren zodra die sekteleiders Van NIjnatten, Mossou en Lokhof de "macht" hebben. Nac gaat weer terug zoals het vroeger was. Op naar de 12 miljoen schuld

17   24  
cyriel

Beste Supporters,

Net zo als jullie wil ik dat het NAC goed gaat, maar lees aub dit nu eens goed. Dit systeem brengt NAC over 10 jaar diep in de problemen. Dit systeem LEENT geld aan NAC. Dus dit betekent dat bij het gebruiken van 10 miljoen dat er jaarlijks 150.000 euro aan rente betaald dient te worden. Na 15 jaar moet het betaald zijn. Dus 1,5 miljoen (mits men op de laatste dag de lening terug betaald).
Op zich niet zo'n probleem. Maar dan moeten die 10 miljoen terug worden betaald. Ik neem aan dat ze voorlopig geen geld hebben om terug te betalen en gebruiken maken van de eerste niet verplichtte aflossingsperiode van 10 jaar.
Dat betekent dat NAC in 5 jaar tijd naast de rente even 10miljoen moet aftikken.
Hoe dan?

15   15  
ELH

Een lening past idd beter bij NAC pffff.
Binnen 5 jaar staan we weer bij de gemeente te schooien omdat we andrs failliet zijn.
Maar ik krijg heel graag ongelijk in deze.
Alles blijft eigenlijk hetzelfde......

21   10  
PietP

@Cyriel en Elh
Als je niet bereid bent, of niet in staat bent, om een artikel te lezen, zou ik je willen aanraden om niet te reageren.

13   17  
La matanza

Wel mooi om te zien dat er toch veel mensen het niet zien zitten in deze overname. Ik heb al een keer aangegeven dat ik het raar vind dat (vrijwilligers) hiermee bedoel ik stichting noad beslissen over hoe wat en door wie nac word overgenomen,ik heb het idee dat er op emotie en clubliefde een beslissing word genomen in het afwijzen van de city deal, en het aanstellen van nac=breda en niet voor 100% word gekeken naar wat nu echt het beste is. financieel , verdeling aandelen etc

21   14  
John de Beuker

Dit kan weleens heel mooi nieuws zijn. Maar: komen de B-Side Farts ook nog met een kritische analyse van deze plannen of blijf het hallelujah?

19   24  
Tip

Tja... Ik heb een gruwelijke hekel in de feestvreugde bederven, in de polonaise meelopen is echt veel leuker.
Maar ik vind het mijn plicht, klinkt wellicht raar, deze reactie te schrijven aangaande de financiën.

NAC krijgt een lening van 12 miljoen waarvan al 7 miljoen de prijs voor de aandelen is. Daarnaast zijn de overgebleven 5 miljoen minimaal nodig in maximaal de eerste 2 seizoenen.
Betekent een lening van 12 miljoen met een looptijd van maximaal 15 jaar. Dat is gewoon kort. Dat betekent per jaar 180. 000 euro rente ( dat is op zich weinig en wordt bij aflossen van de schuld minder) maar 850.000 euro jaarlijkse aflossing. De eerste 10 jaar niets aflossen is natuurlijk een sigaar uit eigen doos. Dan kom je te staan voor een aflossing van 2.4 miljoen per jaar in de laatste 5 jaar van de looptijd.
Met tracht het leningsfonds verder te vullen , maar geld dat erin komt zal tegen de zelfde condities zijn neem ik aan. Dus je gaat steeds meer lenen..... , normaal gesproken ga je met meer lenen steeds verder de put in.

Mensen die zeggen dat Lommel ook volgestopt wordt met schulden door CFG; dat ligt echt anders. Dat City daar leent is meer boekhoudkundig. Onder de streep heeft Lommel namelijk de garantie dat de City Holding het verlies ieder seizoen compenseert. Dat is echt volledig anders dan bij ons.

Let wel medesupporters , mogelijk ligt het toch wat anders (gunstiger) omdat ik te weinig informatie heb ! Ik ga er namelijk vanuit dat ook de 7 miljoen voor de aandelen terug betaald moet worden. Dus ik schrijf deze reactie onder enig voorbehoud !

Ik hoop echt dat het goed komt en gaat lukken, maar ik zie toch wel grote financiële beren op de weg.

18   25  
Nachoreca1

Laatste wat ik erover zal zeggen of typen....
Dit wordt 1 grote farce! Haantjesgedrag van de bovenste plank komt op ons af. Het gaat ons werkelijk niets meer brengen dan nu het geval.
Mark my words!

19   7  
Ivo

@TIP

De 7 miljoen die naar de aandeelhouders gaat, is natuurlijk geen lening aan NAC. Dat is de overnameprijs die aan de aandeelhouders overgemaakt moet worden om de macht over de club terug te krijgen. Een bizar bedrag voor als je ziet hoe ze de toko hebben achtergelaten, maar goed.

Deze overname is een nieuw begin, lokale en regionale partijen moeten het nu ook écht waar maken. Ik denk wel dat sponsoren en supporters meer gecharmeerd zijn van deze variant dan het opgaan in een conglomeraat. De BV Breda kan zich nu ook niet meer verstoppen achter enkele aandeelhouders. Ze zullen het samen én zelf moeten doen.

Maar aan de andere kant is het straks niet meer zo, dat sponsor A geld investeert in NAC, en aandeelhouder B daarvan profiteert in de vorm van waarde van de aandelen. Die zieke constructie is straks weg. Ik denk dat dat een stap vooruit is. Er ontstaat hopelijk een wat meer gelijkwaardige relatie, en minder beslotenheid, zodat ook anderen makkelijker kunnen instappen.

NAC zal NAC blijven met af en toe goede en vaker slechte tijden, maar het heeft in ieder geval de controle terug. We worden niet langer gekaapt door eigenaren die eigenlijk geen eigenaar wilden zijn en zijn ook geen onderdeeltje van een groter geheel geworden.

15   10  
Yellow

@Tip: ongetwijfeld dat je te weinig informatie hebt, maar dat hebben ze hier allemaal. Krachtig is dat jij er nog objectief en positief onderzoekend naar kijkt. Zelf hoop ik ook dat deze constructie werkt, maar ‘gratis’ geld bestaat niet. Al die ego’s die veel geld lenen gaan er uiteindelijk iets voor terug willen. Al is het erkenning, bemoeienis of een gunst. Helaas zijn de emoties bij velen zo sterk aanwezig dat een kritische afweging op voorhand al onmogelijk is. Zie ook de reactie van Das Phantom. Niet doen.

6   4  
Jf

Tevreden dar het eindelijk bijna afgerond is. Echter ben ik wel argwanend over deze constructie en moet ik het eerst zien.

Bij mij zal er pas vertrouwen komen als de AD en TD aangesteld zijn en dit figuren zijn waar je op kan bouwen.

16   4  
Wanny

Als dit niet werkt dan kun je over een aantal jaren alsnog verkopen aan een investeringsmaatschappij.

Als het wel werkt is het het beste wat NAC kan overkomen.

Dit valt of staat met de juiste mensen op de juiste plek. Dan kun je ook zonder extern geld succesvol zijn.

Er zijn bovendien nog zoveel kansen om meer financiële ruimte te creëren. Denk alleen al aan merchandising, de gokmarkt en de horeca.

9   5  
Tonn

@wanny
Een kans is de gokmarkt? Wil jij serieus jongelui aan een gokverslaving blootstellen om NAC overent te houden als deze deal onsuccesvol is?

15   6  
bas

@Tip
7 miljoen is de overname prijs. 5 miljoen wordt in NAC gestopt middels een lening. Eerder is al gemeld dat NAC een rentepercentage moet betalen omdat schenken niet zomaar kan. Daarom verhogen degenen die NAC het geld lenen hun sponsorbijdrage zodat NAC in de praktijk netto geen rente zal betalen. Dit is wat er al weer even bekend is. Daarom is het opvallend dat sommigen hierover 'vragen' blijven stellen en zich 'onderzoekend' blijven opstellen.

16   6  
Kinderkaartje

@TIP

Wat Bas zegt, en verder.
Het hebben van een schuld an sich is voor een particulier of bedrijf helemaal geen probleem.
Iedereen hier op de site met een eigen huis, een auto op afbetaling/ private lease heeft een schuld.
Onze geliefde overheid hangt van schulden aan elkaar.

Zo lang je aan je rente en aflossingsverplichtingen kan voldoen en deze niet als een molensteen om je nek hangen is er niets aan de hand.

Een rente van 150.000 per jaar op een begroting van 11 miljoen is 1,4% van je begroting. Geen bedragen waar je als organisatie wakker van ligt.

Het is niet zo dat we dat geld lenen van de maffia tegen woekerrentes ofzo. Het zijn gewoon normale bedrijfskundige constructies waar helemaal niets mis mee is.

13   4  
Kees B5

Dat zou goed nieuws zijn! Hopelijk een goede algemeen directeur en Ton Lokhoff TD.

15   7  
Real Robert

Overigens staat het NAC hierna vrij een samenwerkingsverband te zoeken met een internationale groep.
Kunnen de Amerikanen zijn of zelfs de City-groep;
natuurlijk altijd met een minderheidsbelang in NAC.
NAC is gewoon een interessante partij!

13   5  
Mo

Alles is beter dan doorgaan met Van Aalst en Manders!

3   13  
ELH

@pietp
Ooh ooh nog zo een alwetende supporter.

@das phantom
Jouw reactie zegt meer over jouw persoon dan over city...

11   15  
Nacdictive

"Lood om oud ijzer".. Mark this quote.

24   3  
Das Phantom (BSR)

Note to myself:

Geen grapjes meer plaatsen over City als ze verliezen in de halve finale Champions League.

Heb twee wedstrijden op het puntje van mijn stoel gezeten en genoten van het spelletje. Het, voor mij overduidelijke sarcastische, grapje viel niet goed bij iedereen, begrijp ik.

16   3  
Das Phantom (BSR)

@ John de Beuker

B-Side Farts. Leuk mopje.

Wij gaan zeker kritisch naar de plannen kijken en willen ook heel graag in gesprek met de nieuwe eigenaren om de vragen die er zijn onder de supporters te stellen. Tot nu toe wordt dat echter nog niet gedaan, omdat ze eerst alles rond willen maken.

Ik hoop dus ook snel dat er mensen van NAC=Breda aan willen schuiven. Dan wel bij ons, dan wel ergens anders. Juist om de vraagtekens die er zijn weg te nemen, zoals ze dat ook gedaan hebben met de vragen die bijvoorbeeld Stichting NOAD had over het plan.

7   20  
Tip

@Kinderkaartje. Het gaat ook niet over de rentekosten , ik schrijf zelf al dat die niet te hoog zijn, maar over de aflossing. Overigen wat je schrijft is natuurlijk allemaal duidelijk maar de vraag is wat is voor NACeen te zware molensteen ?
@Bas. Begrijp ik je nu goed dat we dus die 7 miljoen niet terug hoeven te betalen? Ik begreep juist uit eerdere informatie dat die 7 miljoen wel in de lening zitten.

Dat mensen vragen stellen over een dergelijke belangrijke keuze en beslissing lijkt me evident en goed. Om in twijfel proberen te trekken dat mensen hier minder goede bedoelingen mee hebben lijkt mij de wereld op zijn kop.

3   13  
Nacman

Dus de eerste 10 jaar geen problemen voor de club, maar dan moet er worden terug betaald en NAC en terug betalen is een probleem zijn dan de heren ook zo coulant met NAC of is het dan keiharde zaken dóen.
En komt de club weer te koop met alle sores daar om heen.
Beste NAC = Breda dit wat jullie doen moet een oplossing zíjn voor de komende 100 jaar en niet een tijdelijk lapmiddel of nu praat voor de bühne.
Ik ben zeer benieuwd naar de juiste mensen op de juiste plaats en dat ze minemaal 5 jaar liefst langer het beleidsplan voor de club kunnen uitvoeren eventueel op punten bijsturen zonder inmenging van de geldschieters.
Over het investering plan voor de club zet dit zo grootste mogelijk op laat de middenstand van Breda en omstreken de huidige sponsers en zeker niet te vergeten de supporters daar in mee participeren.
Immers hoe meer geld des te beter voor de club maar geef niemand zeggenschap over welke spelers er gehaald of verkocht moeten worden.
En geld van eventuele transfers kan terug het investering fons worden gestort.
Maak het een breed maatschappelijk gedragen plan/investeringsfonds.
Veel wijsheid sucses toegewenst.

9   17  
Darren

@realrobert
In Manchester word NAC inmiddels uitgekotst, en dat is begrijpelijk na alle haat. Dus verwacht niks meer van City.
Cheerio lads with no firm.

6   4  
1 van de 2

Das phantom

Prima dat je er nog even op terugkomt, sarcasme was mij ontgaan, maar opgelost en door.....

4   11  
Spongebob

@das phantom

Dat sarcasme begreep ik al wel maar dan nog…..

Je kan alles recht lullen wat krom is maar uiteindelijk zie je daar wel mooier voetbal ondanks al het vuile geld.

Maar wat ik al eerder schreef ze zijn het niet alleen … heb je een negatieve balans licentie inleveren en stoppen!!!!

15   4  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarnac

95% wat hier reageert weet helemaal niet of dit goed is voor NAC. Het is puur onderbuikgevoel. En dat is ook prima, maar ga niet semi-intelligent lopen doen. Alsof je nu ineens de moeilijkst bestuurbare club van Nederland af is van de bestuurlijke en financiële vloek die er 110 jaar over hangt. Dat is natuurlijk klinkklare onzin.

Daarentegen voelt het in ieder geval goed dat er licht is aan het eind van de tunnel. Breda vooruit!

9   10  
AccountantDSB

Ik ben accountant geweest van de DSB bank en ik heb er eens grondig een analyse op losgelaten. Als ik kijk naar de K/D ratio dan ziet dat er gewoon gunstig uit voor de club.

7   4  
Mr X

ctrl f
naxioma invoeren
geen resultaat

3   3  
Lievereensoaaanm’nzakdanmeteenqrcodenaarnac

Accountant, ik geloof je. Jammer dat het met DSB niet zo goed afliep

9   3  
j.d.BSIDE

De insteek van NAC=BREDA is ook om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, ik lees hier veel verdeeldheid....
Misschien met zijn allen de focus op NAC 1 ivm play offs....
Laat men eerst maar eens tekenen en uitleg geven, alvorens alles de grond in te boren (is men behoorlijk goed in bij NAC).

12   9  
@Big that

Vrolijk heeft nooit een plan gehad om alleen 20 mio in NAC te stoppen. Dat kan hij ook helemaal niet.
Met de vergelijking met Van Seumeren sla je plank zo mogelijk nog verder mis. Die man is goed voor ca 450/500 mio.
De oproep om aan te sluiten bij NAC = Breda lijkt na het eerste belrondje met de kleine aandeelhouders niet echt aan te slaan. Alvorens mensen grof geld ergens in gaan stoppen zal er eerst geloof en draagvlak moeten zijn. Samengevat is het allemaal niet zo simpel en rooskleurig als jij stelt.

4   14  
Tip

Op DROL wordt het overname verhaal door NAC=Breda geheel anders gebracht !! Daar staat letterlijk dat de nieuwe eigenaar " geen rendement en terugbetaling willen."

Dus ook geen terugbetaling !! Alle geld vloeit direct of indirect naar de clubkas.
Graag, indien mogelijk, reactie van @Naxioma.

Ik denk dat we het best kunnen afwachten wat NAC = Breda en de huidige aandeelhouders en RvC zelf te vertellen hebben. Wat mij betreft verder even op de parking stand. Eerst maar nacompetitie halen.

2   16  
Tip

.... nieuwe eigenaren....

7   24  
Cees-2

NAC-Breda: Ik kan kort zijn, zeer kort. NAC-Breda denkt door iedereen erbij te betrekken, dat dan de rust wederkeert! Een nobel streven, echter tot mislukken gedoemd. Een naïeve sprookjes achtige gedachten. Nog nooit in de historie is dat ergens gelukt, dus ook in de toekomst in Breda niet. Hoe meer haantjes, hoe meer oorlog. Net als in een roedel. Maar goed, men wil het, dus laat het ze maar ondervinden. Voor de zoveelste keer. Men wil gewoonweg niet leren uit het verleden. Telkens opnieuw, "ja maar nu gaat het wel lukken." Mijn zegen heb je, die zal je hard nodig hebben. Succes.

9   4  
Maarten

Ik hoop dat Karel Vrolijk die blauwe stoelen eens gaat vervangen.

10   6  
gjoewie

Wat ik tot dusver gehoord en gezien heb van het plan van NAC = Breda, kan ik concluderen dat ze er toch echt wel goed over hebben nagedacht. De nieuwe eigenaren stoppen een berg geld in de club en beloven het niet terug te vragen. Bijna te mooi om waar te zijn, toch?
Het hele bedrag wordt als een terugwerkende lening in de boeken gezet. In principe niet aflosbaar, maar als de club verstandig doet, dan zal het bedrag beetje bij beetje terugbetaald worden. Alleen de rente van die lening al zal de club als een molensteen om de nek hangen.
Het hele plan staat of valt bij de invulling van de leidinggevende functies. Ik denk dat er een financieel mannetje in het bestuur moet, die contact onderhoudt met alle nieuwe eigenaren van de club. Er zal ook een algemeen directeur moeten komen die niet alleen de rust binnen de gelederen bewaart, maar ook korte lijntjes onderhoudt met de nieuwe Raad van Commissarissen. Niet iemand die de thuiswedstrijden van de club maar overslaat, want dan heb je gewoon geen binding met de club.
Verder hebben we een technisch directeur nodig die orde op zaken gaat stellen. Hij krijgt de beschikking over een flink budget, maar willen we volgend jaar (de) kruiken kunnen breken, dan zal hij op korte termijn een selectie moeten samenstellen die komend seizoen wel om de bovenste plaatsen mee gaat doen. En zeg niet dat dat niet kan, want dat heeft Emmen wel laten zien. Die waren begin van dit seizoen elf spelers kwijt en ze zijn toch kampioen geworden. Direct onder deze technisch directeur hebben we ook nog een goede trainer nodig. Ik vind dat Edwin de Graaf zich kranig geweerd heeft, maar het is niet geworden wat we er van verwacht hadden. Wat ik zo over de huidige selectie hoor, heeft hij ook niet echt vat op de spelers. Dan is het moeilijk om de jongens te motiveren. We hoeven nog niet direct te kijken naar een trainer van buitenaf, ik heb al eerder voorgesteld om Robert Molenaar naar voren te schuiven.

8   9  
Dutchbird

7 mio is eigenlijk een belachelijk bedrag voor een KKD club die compleet is leeggetrokken. Die 1,5 mio van Ons NAC was misschien geen realistischer waarde voor de aandelen. Maar als je een optelsom maakt van de kosten van bestuursfouten door van Aalst, van Weelde en Burema dan kom je op hooguit 4 mio als reële waarde.

Dat geld van die bestuursfouten was van NAC, maar is door het putje gespoeld door meneer van Aalst zelf of door klootviolen als Rutjes, Edelenbos, Eisenga en Manders die door hem zijn aangesteld om namens hem de directie te voeren.

En iedereen die roept dat van Aalst ooit de club heeft gered snapt echt niets van financiering. Het enige wat hij heeft gered is zijn eigen lening, want die was hij kwijt geweest als de lening niet was omgezet in aandelen. Dus niet net doen alsof je ooit een weldoener bent geweest van Aalst. Maar je kunt die weldoener nog steeds worden als je het geld dat je voor je aandelen krijgt aan de club schenkt in plaats van het in je eigen zakken te stoppen.

5   2  
Breda F2

@ cees 2: ik snap wat je bedoeld. Echter kun je nog steeds hiërarchieke lijnen uitzetten binnen een brede groep.

Duidelijkheid, respect, visie, eerlijkheid en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Alles is op Dit moment mogelijk.

Maar goed, we zullen zien hoe het zal gaan lopen. Ik ben wel benieuwd.

12   7  
Jb

Het is alleen maar een site voor die pannenkoeken die een mening hebben.... want van andere supporters die een mening heben woord er uit gefilter stelletje zielig nep supporters

13   9  
Chris W.M.

@NOAD1976

Waarom zou een aandeelhouder geen eigen mening mogen hebben? Het zijn gewoon mensen toch? Maar gelukkig kiest NAC=Breda voor een structuur waarin ze geen invloed kunnen uitoefenen. Dus de duiventil van de afgelopen 8 jaar wordt hiermee voorkomen.

8   12  
Fanneke

Dit is meer van: een kinderhand is gauw gevuld.
Ik ben zeer sceptisch. Hoop dat het slaagt, maar ik heb er echt een hard hoofd in.
Zal SCC verlengen, maar ben bang dat het de laatste keer zal zijn.

13   7  
Walter

Het wordt inderdaad helaas weer pappen en nat houden en dit gaat helaas niet werken. Het is jammer, dat er een groep mensen bij de club zijn die altijd maar dwars zijn om zelf maar belangrijk te kunnen blijven zijn. Ipv als ze echt liefde voor de club hebben eens pas op de plaatsen maken. En dat cultuur hou vast, kom op zeg laat dagt gaan. De jaren 90 komen niet meer terug, ben blij en trots dat ik het heb mee mogen maken. Maar de tijden zijn veranderd. De supporters maken de club, dat is altijd zo geweest. Ik weet dat de uitspraak al vaak is voorbij gekomen maar deze raakt echt alles en vat alles samen. “ nieuwe wijn in oude zakken”

10   10  
Tip

Nog even alles nagelopen voor zo ver de informatie nu reikt. We krijgen een lening en geen schenking. Het is ook geen investering die zich terug verdiend voor de investeerders als er winst wordt gemaakt.
Het is een lening en dat betekent rentekosten betalen en aflossing.
Die rentekosten zijn inderdaad laag. Maar een klein percentage van vele miljoenen is toch een groot jaarlijks bedrag. De aflossing hoeft eventueel de eerste 10 jaar niet te worden betaald. Dat is een sigaar uit eigen doos. Na 10 jaar geen aflossing betalen is je aflossing zo hoog dat je het niet meer kunt betalen. Dat komen we in exact dezelfde situatie als nu.

Kortom ; ik geloof helaas niet in dit lokaal initiatief.

Ik hoop hartstikke dat de supporters die (fel) voor de overname zijn later kunnen zeggen ; " zie je wel, we hadden gelijk.... "
En ik hoop dat ik dan kan zeggen; " inderdaad mijn bedenkingen waren niet nodig, het gaat prima....."
Maar zoals ik het nu kan overzien ben ik zeer sceptisch, ik geloof helaas niet in deze lokale overname. Hopen dat ik ongelijk krijg !

8   9  
Cees-2

Ik zie de duimpjes naar beneden, ik betreur het dat ik die mensen niet naar hun mond "kan" praten. Dan had ik duimpjes omhoog gehad. Maar ik weiger me hypocriet voor te doen. Ik wens "niet" diegenen succes die City om drogredenen niet wilden, wel diegenen die dit echt zien zitten. Hopelijk, valt voor NAC het kwartje goed. Maar dit zelfde kwartje is al teveel gebruikt, en de afloop is KKD. Of niet? Alleen het jaartal van het muntjes is anders.

3   3  
fvf6

Veel zal afhangen van een nieuwe a.d. en t.d , en welke spelers kunnen worden aangetrokken . Als NAC dit jaar geen promotie maakt zal het volgend jaar moeten gebeuren , anders zal NAC voor langere tijd kkd spelen ben ik bang , en zullen veel supporters de handddoek in de ring gooien

6   2  
PietP

@Tip
Misschien dat je afgelopen weken een podcastje hier of daar gemist hebt, maar je informatie is niet compleet. Ik weet ook niet in welke podcast het volgende is verteld, maar de informatie is zeker gedeeld:
Schenken is om fiscale redenen geen optie, daarom wordt er met een lening gewerkt. En je bent verplicht om rente te rekenen op een lening, vandaar het (lage) percentage van 1,5%.
Echter is het de bedoeling dat die rente terugvloeit in de vorm van sponsorbijdrage, zodat het netto 0 is.

Ik zie dat je moeite doet om het geheel te overzien, maar ik zou je willen vragen wat terughoudender te zijn met je conclusies.
De bal ligt nu bij de aandeelhouders. Mochten zij akkoord gaan, dan komt de tijd dat alles op tafel komt en kunnen ook wij de inhoud toetsen en kritische vragen gaan stellen.

2   7  
Tip

@PietP. Duidelijk. Dat de rente netto nul wordt is me inderdaad ontgaan. Een heel goed idee om het zo te doen. Aflossing blijft natuurlijk een issue. We wachten af. Als ik erin ga geloven ga ik dat natuurlijk ook direct melden. 👍

5   1  
@Maarten

Inderdaad man, de prioriteit ligt momenteel op het vervangen van de blauwe stoelen. Dat je met zo’n bijdrage de duimpjes omhoog krijgt is veelzeggend.

2   5  
Jb

Niet alleen blauwe stoelen naar nieuwe zwarte klapstoelen net als bij de ere tribune ,,, en wat dacht je
Van de nac jeugd twee goede trainer, s weg gelopen
Moet zeker een mil extra bij komen in de jeugd om
Mee tedoen met de andere jeugdopleidingen van andere clubs voor de toekomst dan nieuwe bestuur en directie
En directeur trainers jeugd en voor het eerste elftal
Nieuwe aankopen van spelers ...waar moet dat geld vandaan komen door alleen maar lening en straks
Schuldeisers op de stoep

2   2  
Overal waar we komen

Haha Bside Farts 😂😂😂
Overal we komen
Vragen mensen
Wie we zijn
En dan zeggen wij
We zijn de josties

Het zal gewoon nooit veranderen.
Blijft een kut zooitje.
Over paar jaar Baronie tegen Jong Ajax en NAC is van de aardbodem verdwenen

2   3  
sprang-capelle

Komt die prutser van een Lokhoff weer om de hoek kijken zeker? Schei toch uit zeg. Dit is leuk voor een regionale club als je in de bierliga speelt, niet als je echt mee wil gaan doen in de ere.

Veel te weinig daadkracht, slagkracht en dadelijk weer bonje in de tent, iedereen zijn eigen winkeltje.

Let maar op. Drama in optima forma. Bert Haanstra's de fanfare. Zo iets.

Maar iedereen loopt juichend de polonaise, maar dan wel een doodlopende straat in.

Laad alle berichten na dit bericht in