Wij gaan niet opzij

KNVB wil tuchtzaak bij te veel besmettingen bij een club

Das Phantom

De KNVB is voornemens om wedstrijden in de toekomst gewoon door te laten gaan als een deel van de selectie in quarantaine moet. Mocht het voorkomen dat een ploeg niet genoeg spelers kan opnemen in de selectie, komt er een tuchtzaak waar wordt onderzocht of de club alles heeft gedaan om de protocollen na te leven.

Dat zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen in De Telegraaf. Mogelijk krijgen clubs na onderzoek van de tuchtcomissie een boete of een reglementaire nederlaag aan de broek. "We hebben in het betaald voetbal met z’n allen in juni en juli keihard gewerkt om de protocollen op te stellen en reglementair vast te leggen. Die protocollen en het testbeleid zijn het fundament, waardoor we door moeten kunnen gaan met voetballen", aldus Bluyssen. 

Bluyssen denkt dat positieve gevallen bij clubs niet te voorkome zijn, maar vreest niet voor het einde van de competitie als de clubs de protocollen zoals afstand houden en niet langer dan 15 minuten in ruimtes waar dit moeilijker is naleven. "Als die goed nageleefd worden, dan zal de GGD quarantaine niet nodig vinden en kan er gewoon gespeeld worden." 

Bron:
B-Side Rats, De Telegraaf
Vorig bericht
Ex-NAC: Dessers debuteert voor Nigeria 9 reacties
Volgend bericht
Een groepje NAC-supporters met een hobby 14 reacties
Terug naar overzicht
42 Reacties
89    
Nacman

Zit snoei nu al bij KNVB maffia

56    
Rubenac

Als zelfs Ronaldo het op kan lopen...
Iemand die op en top voor zichzelf zorgt.

42    
Ed

KNVB wil ook hier geld aan verdienen??

Clubs moeten er idd wel alles aan doen, maar geheel voorkomen is niet te realiseren.

63    
Heksenketel

Ben nu al benieuwd naar hun persbericht dat ze een tuchtzaak opstarten omdat er bij de KNVB zelf Corona is geconstateerd.

26    
Heksenketel

Overigens nu ook Corona bij De Graafschap op kantoor.

28    
drsMarcellus

@bsr

Zonder de taalnazi te willen uithangen maar "wordt onderzoekt"........dakannieeej 😉

14    
Ratjeduneerste

Ze zouden eens wat zaken aan moeten spannen tegen de KNVB. Wat een hypocriet, arrogant en zelfingenomen clubje is dat bij elkaar zeg. Bahbah.

Houden eerst de handen op en zeiken op de verscherpte maatregelen m.b.t. het amateurvoetbal, willen vervolgens alle profclubs erbij naaien als het daar uit de hand loopt.
Alsof de profclubs er zelf bij gebaat zijn de regels niet te volgen en besmettingen in de selectie te stimuleren??

Wat een hersenloos volk zit daar in Zeist. Dat het lot van het complete Nederlandse voetbal in de handen van die bende ligt is gedoemd te mislukken. Incapabel van boven tot onder in de organisatie.

14    
ABC

Het is werkelijk fameus en onvoorstelbaar. Omdat er protocollen en tests beleid zijn opgesteld MOET er gevoetbald worden.
Dus het is onmogelijk dat een beleid en/of protocollen wel eens niet werken ?

Een virus is niet te sturen, hooguit zo veel mogelijk te ontwijken , dus zo min mogelijk contacten. En de echte oplossing is een vaccin. Ik pak zojuist een brief van de post , als die goeie brave postbode met het deponeren van de brief in mijn bus even heeft gekucht, dan kan ik al de sigaar zijn middels besmetting via mijn handen.
Dus al leeft een mens of organisatie nog zo goed mogelijk de regels en protocollen na, besmetting is heel goed mogelijk. Dat gaat als een dief in de nacht.

En overal duikt dit virus in orgznisaties wel een keer op. Ook bij de KNVB. Of je hebt statistisch onmogelijk veel geluk. Ik hoop dat als er een besmetting ergens wordt geconstateerd mensen niet echt ziek worden.

6    
Da Huge

Zorg maar voor een grote bak geld. Zet alle clubs in een bubbel en werk binnen drie maanden de competitie af. Bij de NBA gedaan dus als KNVB het zo wil doen regel het maar. Het is helaas gewoon niet realistisch.

12    
Brecht

We hebben protocollen; dus daarmee is het geregeld........Misschien even buiten kijken?

12    
Bredafun

KNVB draait weer eens door, respectloos naar getroffen spelers.

5    
Mitchel

Ik zie niet in waarom dit niet proportioneel en effectief kan uitpakken.

Clubs dienen protocollen op te stellen. Worden die nageleefd en er ontstaan besmettingen dan leidt dat niet tot tuchtrechtelijke gevolgen. Worden die protocollen niet nageleefd met besmettingen tot gevolg dan staat er wel een sanctie op.

Lijkt mij niet meer dan logisch dat ook aan clubs een zorgplicht wordt opgelegd die getoetst moet kunnen worden. Het gaat om te grote belangen dat niet te doen.

25    
Ton

Volgens zijn inlichtingen (supporters SuperBoeren) is Mike Snoei besmet het corona virus. #heksenjacht

Nu vinden wij het uitermate vervelend dat Mike Snoei het virus heeft opgelopen. En wensen wij hem namens alle supporters heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Wij hopen dat je snel hersteld Mike.

50    
Breda

Ach, zodra er corona bij ajax is wordt dit teruggedraaid

8    
Ouwe Spionkop

Maak je niet druk KNVB. Over 2 weken (evaluatie van deze lockdown) of over max 4 weken krijgen we een complete lockdown.
Dan ook einde voetbal. Zeker tot maart of april volgend jaar.

13    
DenN

Het is gemakkelijk wijzen naar anderen voor de KNVB.

Het is onmogelijk voor clubs om op deze manier te waarborgen dat niemand besmet raakt. Toch heeft de KNVB besloten dat de competitie hervat mocht worden.

Als de commerciële belangen zo groot zijn, dan had je clubs en staf maar intern in Zeist moeten plaatsen om daar een spoedcompetitie af te werken.
Maar ga niet - achteraf - als een stelletje hypocrieten dreigen met allerlei sportieve sancties.

5    
ABC

@Mitchel. Wat je schrijft klinkt logisch. Maar hoe wil je dat gaan controleren ? Die protocollen hebben alle clubs en ze leven ze uiteraard ook zo goed (mogelijk) na. Hoe ga je achteraf bewijzen dat een club of speler dat niet heeft gedaan ? Daarnaast is een papieren protocol heel goed en noodzakelijk maar je houdt er geen virus mee buiten de deur.
Daarnaast lijkt het me nogal opdringerig dat als er een besmetting is geconstateerd, en enkele spelers of mensen van die club worden ook flink ziek, dat je dan met een "onderzoek die een tuchtzaak op kan leveren" komt aanzetten.

3    
Eljé

Tja, fantastisch weer hoor KNVB. Clubs zullen nu eerste wel even hun testprotocollen heroverwegen net als iedere burger zal doen om te voorkomen dat je in quarantaine moet voor een kriebel in de keel.

12    
Hedden'um

Dit gaat toch helemaal nergens over. Het is niet dat die voetballers zoals wielrenners in de Tour in een bubbelleven waarbij er geen enkel persoon meer thuis kan komen?

Vaak brengt de vrouw des huizes gewoon de kinderen naar school en doet boodschappen. Dat lijkt mij heel normaal. Dan kan het dus inderdaad voorkomen dat er een speler besmet raakt en dan gaat het natuurlijk hard.

Ik kan me niet voorstellen dat er een club in Nederland is die bewust de regels aan de laars gaat lappen. Iedereen wilt toch gewoon weer voetballen?

7    
Dun Diëe

Alsof werkelijk alle risico’s zijn te vangen in een protocol. Denk dat dit als manier gezien wordt om het af te dwingen en eventuele misgelopen kosten door knvb zo op de clubs te kunnen verhalen. Fijne samenwerking zeg.

6    
Klundert

Het bericht vanuit de KNVB is wel wat uitgebreider. Men geeft aan dat profclubs ook nog beschikken over spelers van een 2e elftal (jong elftal). Als blijkt dat een wedstrijd niet door kan gaan omdat een club geen 13 spelers ter beschikking heeft over deze 2 elftallen dan betekent dat dat het niet gaat over 4 of 5 coronagevallen.

Dus als je het als club voor elkaar hebt gekregen dat je geen 13 spelers op kunt stellen uit 2 volledige volwaardige elftallen dan kan ik me voorstellen dat de KNVB vragen gaat stellen hoe serieus je de maatregelen als club nog neemt... of als individuele speler.

-2    
Mitchel

@Abc

Op de manier waarop feiten in iedere civiele procedure als vaststaand moeten worden aangenomen. Dat is niet zo heel moeilijk.

4    
signase

@Klundert:

Goede nuance. Maar ik vraag me af of de KNVB dit zomaar kan uitvoeren. Dan moet je juridisch aantonen dat het keihard en onomstotelijk de schuld van de club en spelers is dat er corona is uitgebroken. Volgens mij kan dat niet. En ontbreekt vervolgens iedere juridische basis voor een boete.

1    
Klundert

@Signase

Nee, helemaal mee eens hoor. Ik wil alleen maar aangeven dat ik me als NAC zijnde niet voor kan stellen dat je alle regels goed gehanteerd hebt als je minder dan 13 spelers beschikbaar hebt. Als een hele selectie in quarantaine moet, zoals bij ons, geeft het aan dat men, in een binnensituatie, minimaal 15 minuten in nauw contact is geweest met elkaar. Dat zou al niet moeten kunnen.

Maar zoals je zegt. Ik vraag me af of ze dit soort dingen juridisch kunnen verantwoorden vanuit de KNVB.

-6    
Lamington

Krijg eens even de tering den'k

3    
Maarten

Verzorgingshuizen ook maar voor laten komen? Alsof je expres de

12    
Die ne gast

Storm in glas water. Als de GGD zegt dat de spelers in quarantaine moeten, ook al zijn alle protocollen nageleefd, dan houdt het gewoon op. Dan heeft de KNVB in de tuchtzaak geen poot om op te staan. En de GGD zal uit voorzorg altijd zeggen dat spelers in quarantaine moeten.

4    
scheppioni

Idd Die ne gast !!

-5    
Matc

We zouden het toch niet meer over carona hebben?

4    
Jamack

Aan eenieder die het betreft.

Waarom zo opgewonden reageren? Volgens mij zegt de KNVB niet meer dan dat ze tuchtzaak zullen opstarten als een club aantoonbaar de corana-protocollen niet volgt.

Wat snap ik niet wat jullie wel snappen?

0    
Nac

Dit is echt belachelijk overal breekt carona uit dus ook bij een club
Willen ze zeker boetes opleggen voor hun zelf
Belachelijk

4    
Dun Kees

Ik mis in heel de discussie het voetbal. Het gaat om sport, sportiviteit en een eerlijke competitie. Als een club dertien spelers bij elkaar kan trommelen waaronder jeugdspelers waar blijft dan de eerlijke competitie etc. Goed dat het voetbal doorgaat vooral omdat we dan thuis voor de buis dan een leuke afleiding hebben.
Maar dit niet ten koste van alles. Of je laat alleen wedstrijden doorgaan waar geen besmettingen zijn (nadeel veel inhaalwedstrijden) of je gooit de zaak 4 weken plat waarbij hopelijk de besmettingskans een stuk kleiner in de samenleving kan zijn.

6    
Scheids!

Dit is uiteraard een uitvalsbasis om zichzelf in bescherming te nemen!
Wát is er dan makkelijker om eventueel een club te straffen, zoals een NAC of Emmen? Het zal absoluut nooit gebeuren bij een topclub, die hebben téveel invloed op dat schorem in Zeist!

8    
Tombola Breda

Dit is gewoon een dreigement om de boel op scherp te zetten bij de clubs. Juridisch gezien staat de KNVB hier natuurlijk uitermate zwak in. Bewijs maar eens dat een club nalatig is geweest. Dat is niet te doen.

2    
den hulk

met een corona controle aparaat is een nieuwe schijnbaar voor de ingang gaan staan van het stadion die geen corona hebben allemaal toelatenen de wedstrijden laten bekijken

8    
Naar Boven Heeft Voorrang

Begrijpelijke maar domme reflex.

Gevolg van zulke sancties is dat spelers symptonen gaan verzwijgen, omdat ze het niet voor hun club en de supporters willen verpesten. Drie weken later is de godganse KKD besmet, en gaat de KNVB nog met een we-hebben-nog-zo-gewaarschuwd-vingertje zwaaien, zogenaamd onbewust van hun eigen dubieuze rol.

2    
Nicky

Statistisch gezien is de kans dat dit bij NAC gebeurd wel wat kleiner geworden nu.. Dus puntenaftrek voor de andere teams is prima... Het geluk van een kampioen? :)

-3    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Ik begreep uit Den Haag dat de knvb de grootste financier is van de nog in te voeren Corona-politie. Deze politie krijgt straks de bevoegdheid om achter iedere voordeur te controleren of een ieder wel 1,5 m uit elkaar zit. Tevens mogen zij straffen opleggen bij vermoedens van overtreding en mogen verklikkers via een app bewijs aanleveren om zo overtreders te beboeten.

Hè, waar ken ik dit nog meer van...

2    
Belgische Naccer

Wat een farce toch weer dit bericht van de KNVB.

Dit virus laat zich niet temmen met een paar protocolletjes.

Ook binnen de KNVB zullen besmettingen voor gaan komen. De vraag is alleen of ze dit naar buiten zullen brengen. Wellicht zijn er al mensen besmet bij de KNVB.

0    
geelzwartwit

Als bond die er voor de clubs is financiële sancties opleggen bij clubs die al financieel in een gat gevallen zijn en sportief gezien al een erg groot probleem hebben als er spelers besmet zijn.. Lekker bondje.

Nog maar niet te spreken over het nooit 100% kunnen afschermen van een virus.

2    
NAC4Ever

Wat is er mis met onderzoeken of alle protocollen na worden geleeft?
Zolang ze niet geen straffen uitdelen op basis van het aantal besmettingen, maar op basis van het niet na leven de protocollen lijkt het mij prima.

0    
Jos lucas

Normaal gesproken als er iemand van een gezin besmet is dan moet de rest van het gezin thuis blijven . Nu als er iemand van de of een selectie besmet is dan moet inprincipe de hele selectie in carantene ,waar is de knvb mee bezig

Laad alle berichten na dit bericht in