Wij gaan niet opzij

Korte: ‘’Ik zou het gaaf vinden als ze me goed ontvangen’’

Italo

Morgenavond speelt NAC de derde competitiewedstrijd tegen SC Cambuur. Bij de Noorderlingen staat ex-NAC speler Giovanni Korte sinds deze zomer op de loonlijst. In een uitgebreid interview met BN De Stem blikt hij terug op zijn NAC periode, en kijkt hij vooruit naar de confrontatie met zijn oud-werkgever.

Korte streek in het seizoen 2016/2017 neer in Breda. In zijn eerste seizoen bij NAC was de rappe buitenspeler een vaste waarde in de ploeg die via de nacompetitie promoveerde naar de Eredivisie. Dat moment heeft veel indruk gemaakt bij Korte: ‘’Niemand, ik ook niet, had verwacht dat we zouden promoveren omdat we als vijfde waren geëindigd in de competitie. Alles viel goed in de play-offs. De assist op Dessers tegen NEC (1-0 zege in de heenwedstrijd van de play-offs finale) vind ik het belangrijkste moment uit mijn carrière. NEC was stukken beter, wij hadden niks te vertellen. De laatste dertig minuten bij NEC wisten we op het veld dat we gepromoveerd waren. Vervolgens was het tijdens de huldiging op de parkeerplaats bij het stadion een groot feest met duizenden mensen. Dat was niet normaal.’’

Na drie seizoenen Breda kwam er afgelopen seizoen een einde aan het huwelijk tussen NAC en Korte. Dit was vooral de keuze vanuit NAC, benadrukt Korte. ‘’NAC wilde niet met mij door, ze hebben niet eens met mij gesproken, terwijl ik het voor mijn gevoel niet slecht heb gedaan.’’

Het bevalt de Hagenees prima in Leeuwarden. ‘’Foeke Booy (technisch directeur) en Henk de Jong (trainer) wilden mij super graag hebben. Ik had de keuze tussen onderin de eredivisie of bovenkant eerste divisie. Omdat ik niet meer wilde verliezen werd het de eerste divisie. In de afgelopen vijf, zes weken heb ik meer plezier gehad dan in het laatste jaar bij NAC. Ik ben razend enthousiast over ons team. Het is niet meer de hele tijd achteruit lopen, maar lekker vooruit. Ik heb weer plezier in het voetballen.’’

Morgenavond staat Korte dus tegenover zijn oude club. Samen met een andere NAC-speler van het vorige seizoen, Robert Mühren, zal Korte proberen om morgen een resultaat neer te zetten. Tegelijkertijd kijkt hij uit naar het weerzien met de supporters. ‘’Ik zou het gaaf vinden als ze me goed ontvangen.’’

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
39 Reacties
152   1  
rade

Leuke gast, harde werker en beperkte voetballer. Verdient zeker een blijk van waardering vanuit het publiek morgenavond.

87   1  
0162

Dat ontvangst kan je krijgen! De afgelopen jaren altijd positief en altijd die drang naar voren. Veel medespelers kunnen daar een voorbeeld aan nemen.
Jammer voor NAC en Korte, maar de club moet door en heeft keuzes gemaakt. Succes in het noorden, maar hier geen goal of voorzet aub ;-)

152   1  
rade

Leuke gast, harde werker en beperkte voetballer. Verdient zeker een blijk van waardering vanuit het publiek morgenavond.

49   1  
RV

Zonder twijfel op de banken voor Korte.

59   0  
Links buiten adem

Korte = NOAD

Natuurlijk wordt deze naccer warm ontvangen

38   1  
Ivo

Dan ben ik toch ook wel benieuwd hoe Muhren terugkijkt naar zijn periode bij NAC. Wat maakte die een slechte indruk bij ons zeg.

26   3  
Toontje

Verdient zeker een goed onthaal. Altijd geweldige inzet. We hadden hem nog best goed kunnen gebruiken.
Hopelijk speelt hij morgen niet al te best evenals Muhren.

44   3  
enaaceebreda

Schandalig dat er zo om gegaan is met spelers als Korte. Had van mij geen nieuw contract hoeven krijgen, maar een bedankje en wat duidelijkheid is het minste wat je kunt doen voor een speler die een aantal seizoenen als gegeven heeft voor ons club. Stuur je aders maar Giovanni, dan zorgen wij wel dat je bloemen en kaartjes krijgt ;-)!

38   2  
Belgische Naccer

Korte en Mühren...

Hoe groot kan het verschil tussen 2 spelers zijn?

Korte: Beperkte (te kleine en te lichte) voetballer maar met de beste wedstrijdinstelling ooit. Verzaakte als enige vorig jaar NOOIT! Krijgt van mij een groot applaus!

Mühren: Hier ga ik geen woorden aan vuil maken of enige energie in steken. Dat heeft hij zelf namelijk bij NAC ook nooit gedaan. Echt de grootste LAMLUL ooit. Is een NAC shirt onwaardig. Krijgt van mij een striemend fluitconcert!

HUP NAC! Geef het publiek morgen waar ze recht op heeft. Weer 3 punten!

19   33  
Van "taajlaand

Was bij ons een speuler die in ieder geval inzet toonte, het laatste jaar helaas in een gezelschap wat dat niet kon of wilde.
Prima dat NAC voor nieuwe spelers koos, maar zie deze gast niet als de 'grootste verzaker' bij het meest slechte seizoen wat ik me kan herhinneren.

Morgen speler bij de 'vijand', en dus geen extra applaus of klappen wanneer hij het veld betreed.
Ik ben voor NAC en al dat 'sentimentele gedoe' wanneer spelers van de tegenstander terug komen, is niet mijn ding.
Stel dat hij morgen één of twee keer scoort tegen ons.....

Als er na afloop een waardering richting ons komt, krijgt hij die van mij absoluut terug.

32   0  
Ouwe Spionkop

Dat komt wel goed met Korte morgen. Goeie gast die niet te beroerd is de mouwen op te stropen.
Verzaker Muhren heeft gisteren tegen de pers gezegd wraak te willen nemen op NAC en te bewijzen dat hij het wel kan.
Ik vermoed dat het welkom voor hem wat minder zal zijn.

13   0  
Fanneke

Goed ventje. Als hij maar niet scoort vrijdag. Krijgt hij ook nog een paar biertjes.

9   6  
Pietjebel

Oud naccers scoren altijd tegen nac
Let maar op die robert ok

49   8  
Buurman

Ik denk dat we van Korte en Muhren morgen veel last gaan hebben. “Wraakzucht” in de sport maakt veel onverwachte krachten vrij. Hoe harder je klapt voor Korte en hoe harder je fluit naar Muhren des te harder gaan ze werken. Mijn advies ; achter NAC staan en beide heren negeren. Einde wedstrijd voor Korte een applausje.

13   1  
Enkhuizer rat

Ik denk dat Buurman hier een goed punt heeft. Wél een goeie test voor onze verdedigers maar daar zit ik eigenlijk morgen niet zo op te wachten ;-) HUP NAC

19   0  
RV

Ik ben overigens ook niet van plan om me dan morgen maar op Muhren te gaan richten. De aandacht niet waard, laten we daar boven staan. Belangrijke wedstrijd morgen, tijd om achter NAC te gaan staan.

22   2  
PPG

Prima om oud spelers een applaus te geven. Maar het is een beetje jammer dat ze vaak harder worden toegezongen dan de huidige spelers.

17   3  
Jan Bril

Korte heeft nooit verzaakt in zijn NAC jaren. Die verdient vrijdag een staande ovatie als afscheid. Muhren een striemend fluitconcert bij ieder balcontact.

23   0  
Des NAC’s

Die interceptie en steekpass op Dessers op 25 mei 2017-> Daardoor Gio altijd +1

28   0  
SjorsNAC

Applaus NA de wedstrijd, daarvoor is hij de tegenstander. Had van mij mogen blijven in de kkd.

Muhren... meest waardeloze speler bij nac ooit.

25   0  
Benn076 (BSR)

Assist aan Cyriel tijdens NAC-NEC, 1-0 in de Kuip tegen Feyenoord.

Ongeacht de uitslag verdient deze man een rondje langs de tribunes na de wedstrijd.

11   4  
Vreven4President

Korte is een topper en ook een onderschatte voetballer. Zijn voorzetten waren vaak matig, maar zijn techniek en explosiviteit dan weer erg goed.

Ik zal hem altijd een warm hart toedragen. Hij is altijd welkom in Breda??

Giooovani Korte jalalalala Giovani Korte jalalalala

Hup NAC!

13   1  
Tico

Heb altijd van de inzet van Gio genoten, vond het ook jammer dat ie weg moest!
Ik ben het wel met sommige eens hier, een groot applaus maar dan wek na de wedstrijd!! Muhren kan me gestolen worden.

9   10  
Henkie

Buiten dat hij niet gepresteerd heeft, zelden opgesteld werd en lang geblesseerd was, heeft Muhren zich toch nooit echt negatief uitgelaten over nac? Snap die haat naar hem toe niet.

4   0  
Boxer

Ik vind het terecht dat NAC niet met hem door is gegaan en hij komt inderdaad te kort(e).
Heeft echter nooit verzaakt ook vorig jaar niet en verdien daarom wat mij betreft een warm welkom

2   11  
Real Robert

Ik ben bang, dat Korte morgen een geweldige avond gaat

hebben tegen Mashar.

En je zult zien, ook Muhren gaat scoren.

5   7  
Boxer

@Hij liep er bij als een flapdrol. Lichaamshouding zegt soms genoeg

2   1  
Breda 1965

Is gewoon een goeie gast,goeie mentaliteit.Cambuur is ook een mooie club( zonde van het kunstgras),een beetje het ouwerwetse NAC in het klein

5   1  
Baosje

iedere stoot adem die ik aan Muhren verspil, zijn er gewoon 2 teveel

pisvlek eerste klas die NAC enkel maar een bak geld gekost heeft

pak hem morgen maar flink aan , schupttum mij part morgen maar tegen zijn schenken ..dattie maar niet zijn gram mag halen

6   2  
geelzwartwit

Morgen 3 punten en Korte speelt bij de tegenstander.

Mijnheer Korte als je deze site leest; Bedankt voor je inzet bij NAC en hou het plezier in je werk bij Cambuur. Zo hebben we dat ook weer gehad en doorrrr

IK heb het liever over de spelers van NAC die morgen voor NAC op het veld staan.


3   3  
RaraNAC

Het zou niet voor het eerst zijn dat een oud NACcer scoort tegen ons..

Ik ben serieus bang dat die Muhren nu ineens het net weet te vinden.
We blijven natuurlijk NAC hè..

3   0  
Breda

Korte zeker. Muhren kunnen ze beter niet opstellen...

15   15  
van Flieger

Een tegenstander opbouwen en sterker maken ? Waar slaat dat op ? Mensen die afscheid willen nemen van deze Cambuur speler kunnen dat doen na afloop. Lieden die vooraf gaan juichen voor dit mannetje dienen een stadionverbod te krijgen.

6   0  
D'N Klaagmuur

Helemaal eens met Buurman. Uitfluiten van Muhren zal waarschijnlijk olie op het vuur zijn voor die gast en wij hebben nogal een historie als het gaat om ex-spelers die tegen ons scoren. Gewoon met zijn allen als supporters boven dat gedrag van vorig seizoen van hem staan en negeren.

Gio kan na de wedstrijd uiteraard gewoon een applaus krijgen.

4   0  
Braze

Natuurlijk is Korte een aardige jongen en heeft hijbij NAC altijd zijn best gedaan.
Maar nu is hij onze tegenstander .
Van mi krijgt hij in ieder geval geen applaus als hij tegen ons mooie acties maakt.
Zijn vrienje Muhren bij Cambuur verdient het om van het veld gefloten te worden omdat hij bij Nac de lamstraal uithing en nu bij Cambuur begint te scoren.
Nee, morgen is Cambuur met Korte en Muhren de tegenstander die de steun van het uitvak moet krijgen en niet van onze supporters.

2   0  
Vinnie Jones

Hopen dat ze eerst l Muhren en daarna pas Korte zijn naam voorlezen. Anders is het applaus van korte duur....

2   0  
Plastic beker

Gio moet een rondje geven

5   0  
Tico

Helemaal eens met D’n klaagmuur!
Die Muhren geen aandacht geven en korte na de wedstrijd toezingen!
We gaan winnen!??
HUP NAC

1   0  
Fred1

Zou het ook gaaf vinden als hij goed wordt ontvangen, maar zou het nog gaver vinden als hij niet scoort en geen assist geeft. Laten we voor ons maar hopen dat hij en Muhren de lijn van vorig seizoen door trekken, dan hoeven we weinig te vrezen. Maar denk dat ze wel gefocust zijn. Snel, harde werker, toffe jongen maar allemaal net niet en daaf hadden we er te veel van.
Hoor net dat contract Brusselsers per direct ontbonden is.

4   0  
Nachoreca1

Leuk manneke. Maar waarom zou ik hem leuk ontvangen? Uit het oog uit het hart bij dit soort passanten. Morgen 3 punten en voor het huidige nac Breda klappen...hoop ik tenminste...

Laad alle berichten na dit bericht in