Wij gaan niet opzij

Kortsmit krijgt één wedstrijd schorsing

Benn076

Roy Kortsmit zal alleen de thuiswedstrijd van aanstaande woensdag ontbreken in het elftal van NAC. De keeper kreeg van de KNVB één wedstrijd schorsing opgelegd wegens zijn overtreding op Ruben van Bommel gisteren.

Dat betekent dat Pepijn van de Merbel alleen aanstaande woensdag in het doel zal staan. Voor de uitwedstrijd op zaterdag kan Kortsmit weer spelen. 

Naast Roy Kortsmit kreeg ook Anselmo Garcia Mac Nulty een schorsing aan zijn broek. Door een tweede gele kaart in de play-offs mist hij eveneens het duel van aanstaande woensdag. 

Bron:
B-Side Rats, KNVB
Volgend bericht
B-Side Stats: MVV-NAC (1-4) 44 reacties
55 Reacties
145   18  
bier en friet

Schade blijft beperkt. Komen we echt goed mee weg.

Als we de wedstrijden tegen Emmen overleven hebben we een goede kans op promotie (vvv en almere zijn te doen), dus de komende ronde is eigenlijk onze finale. Laten we er woensdag dan ook volle bak achter gaan staan en idd massaal in het geel.
Woensdag zal een jonge, onervaren en wss onzekere keeper in de goal staan. We kunnen allemaal iets van de situatie en zijn kwaliteiten vinden, maar laten we hem ook massaal steunen voor de volle 90 minuten en het probleem iig niet verergeren.

44   5  
RaRa

Kom je nog erg goed mee weg. Al is het al tijden geen geweldenaar onder de lat.

46   31  
Tegel

Roy(d) Kortsmit laten gaan vd zomer! Wat een domme aktie! #flashback

32   44  
Twan

De belangrijkste positie om te versterken deze zomer is de keeper.
Wat een weg gooier hebben wij onder de lat!!!!

17   29  
Janus

Lomperd. Jammer voor hem, maar ik denk dat ze na een aantal wisselende optredens dit jaar echt gaan zoeken naar een andere keeper voor komend seizoen. Heeft hiermee nu echt zijn kruit verschoten. Heeft Branderhorst van NEC al een nieuwe club?

145   18  
bier en friet

Schade blijft beperkt. Komen we echt goed mee weg.

Als we de wedstrijden tegen Emmen overleven hebben we een goede kans op promotie (vvv en almere zijn te doen), dus de komende ronde is eigenlijk onze finale. Laten we er woensdag dan ook volle bak achter gaan staan en idd massaal in het geel.
Woensdag zal een jonge, onervaren en wss onzekere keeper in de goal staan. We kunnen allemaal iets van de situatie en zijn kwaliteiten vinden, maar laten we hem ook massaal steunen voor de volle 90 minuten en het probleem iig niet verergeren.

94   1  
Eastwood

Twee oliedomme kaarten, maar wij kunnen maar één ding doen en dat is woensdag met 19 duizend man volle volle bak achter deze jongens gaan staan. Stop alle energie vanaf nu in supporten in plaats van afkatten van individuen en laat het woensdag weer ouderwets kolken en spoken in ons rat Verlegh

56   1  
Leonnac

Laten we woensdag echt achter van de merbel staan en laten zien dat ie er niet alleen voor staat dan hoop ik dat de zenuwen bij hem ook wat afnemen

73   2  
Mf3

Wat hoop ik dat van de Merbel de wedstrijd van zijn leven keept woensdag!!! Mijn 100% steun heeft hij zeker.

Laten we er woensdag met zijn allen een heel groot gekkenhuis van maken. We zijn de komende 2 wedstrijden echt niet kansloos.

Zo trots op ons team en technische staf!

Dit NAC gevoel was ik de laatste jaren toch echt wel verloren.

Hup NAC 🟡⚫️

31   25  
Wouter

Kan Babos niet ff een wedstrijdje keepen?

66   8  
The Don

Bijzonder weinig aandacht aan wat er vooraf ging aan de overtreding van Kortsmit.

Wat een laffe invalbeurt van Staring. Het truttige verdedigen van Staring, wat eerst een tegengoal oplevert en daarna ook de pass op van bommel.
Dan laat je je eigen keeper gewoon in de steek. Hij gaat voor de bal, hij heeft hem niet.

48   12  
Cees-2

Wat betreft Kortsmit slaat menigeen overdreven hard door. Deze kaart valt zeker niet onder een "domme" rode kaart. Inderdaad, hij kwam zeker onbeholpen in, mist daarvoor duidelijk de finesse, maar Staring, zeker hij en Lucassen waren ook, mede-debet aan dit voorval. Dat zag er ook erg amateuristisch uit.

14   23  
Theoden King

Hopelijk heeft deze domoor nu eindelijk zijn lesje geleerd. Hij benadeelt het team met zijn onbezonnen acties.

32   9  
Scheppioni

Blijft een prima keeper voor ons NAC, Roy moet alleen leren bij het uitkomen niet met benen naar voren maar gewoon je lichaam in de breedte gooien ! 1 wedstrijd is normaal, hopelijk stijgt van Merbel boven zich uit woensdag !💪💛🖤

11   2  
Jandorstig

Waarom gaan keepers altijd naar de grond?, als hij blijf staan is het een stuk moeilijker voor van Bommel om er langst te komen.

17   7  
leeuw

Roy heeft toch lang genoeg gezien hoe het moet zoals Olij dit deed, maar waarom heeft hij dit niet in zich, zou het gewoon zijn dat hij dit niet kán?

47   3  
NAC Vooruit!

Woensdag volle bak achter NAC en Van de Merbel!

Laten we stoppen met Kortsmit afbranden. Uit tegen Emmen hebben we hem nog hard genoeg nodig.

Alle energie in de eerst volgende horde Emmen thuis!

Hup NAC! 💛🖤💪🏻

24   9  
Bertus

Ben het wel eens met sommigen hier dat je de tegengoal én de rode kaart wel mede en wellicht vooral op het conto van Staring mag schrijven.
Wat een beroerde invalbeurt zeg.
Ook zo opgefokt en ongeïnspireerd.
Laten we deze speler bij de volgende wedstrijden aub maar achterwege en ook Velthuis, Rutte, Omgba en Herman, het maakt je team plots ontzettend kwetsbaar.
Vaak klopt het dat de bank voor een groot deel het succes bepaalt, bij NAC daalt het niveau schrikbarend na de wissels.

24   2  
Bogdanovic

Nogmaals laten we iedereen blijven steunen, ook Kortsmit! We hebben iedereen en een positieve sfeer nodig om Emmen en VVV of Almere te verslaan en eindelijk terug te keren naar de Eredivisie waar NAC thuishoort !

36   8  
Grote Kerk

Kortsmit is voor ons gewoon een goeie keeper !

12   40  
Nm

Deze clown in nac onwaardig. Stoor me al maanden aan deze druktemaker in het doel. Heeft het lef om de verdediging verrot te schelden na 3 blunders in 1 wedstrijd.

18   1  
RaRa

Babos a la playa!

8   29  
Fan uit Zevenbergen

Mocht van de Merbel het woensdag goed doen hem gewoon de play-off s aflaten maken 👊👊👊👊💪💪💪

8   2  
NAC4EVER

Komen we niet slecht weg.

29   2  
NAC4EVER

#BIER EN FRIET
28 mei 2023, 12:40

'Als we de wedstrijden tegen Emmen overleven hebben we een goede kans op promotie (vvv en almere zijn te doen), dus de komende ronde is eigenlijk onze finale'

Dachten een aantal dat twee jaar geleden ook niet?
Gewoon iedere wedstrijd als een finae beschouwen.

11   12  
Bredaaaaa

Dom dom dom. Doorselecteren.

15   8  
Tip

Inderdaad is Staring voor 50 procent mede veroorzaker aan deze goal. Terechte doch milde straf voor Kortsmit. Verder nu geen discussie’ s wat mij betreft over ‘ schuldigen’. Woensdag alle support aan Pepijn. NAC gaat het woensdag Emmen zeker lastig maken. Of dat genoeg zal zijn hangt van meerdere factoren af zoals de scheidsrechter en geluk. En in hoeverre Emmen er mentaal door zit. Ik heb allemaal het gevoel dat Banzuzi heel dichtbij het punt zit dat hij de belangrijkste kartrekker wordt. Wat heeft die gast bovenop techniek en inzicht een fysiek en loopvermogen. Daarnaast blijft hij altijd cool. Hij is nog iets te onervaren en daardoor soms nog wat te druistig. VVV schat ik nu hoog in. Het is een hele sterke fysieke ploeg. W2 heeft me heel de competitie niet kunnen bekoren. Dat kunnen ze sowieso natuurlijk niet. Maar deze ploeg kon in de keuken een beetje op resultaat spelen , verder zit er in dat elftal helemaal niks in. Ik denk dat nu Eindhoven en Almere de zwakste broeders zijn. We gaan het wel zien.

19   7  
Bou

Wat is dat toch met Kortsmit? Lijkt wel of ie altijd zenuwachtig en opgefokt is, doe eens rustig man, is ook beter voor het team. Wellicht toch Troost maar eens proberen volgend seizoen!

31   2  
Bp

Keessie Luijckx zegt het ook op espn.
Nac heeft "beesten" middenveld met Garbett, Banzuzi, Vet en Agougil. Emmen gaat het lastig krijgen in Breda.

8   19  
King

Weer een olie romme rode kaart
had gewoon in z'n doel moet blijven
ipv als een idioot uit te komen
leert absoluut niet van z'n fouten

gelukkig volgend jaar Tein Troost onder de lat

6   16  
Peter

Is Teintje Troost al beschikbaar?

13   7  
Sir Smokalot

Jongens maak je niet al te druk
Als je door Nac wordt gescout ben je toch al een bovengemiddelde keeper mag ik hopen
Als ze zo spelen net als gisteren dan komen ze nog niet eens bij de keeper in de buurt

6   11  
Scheppioni

@ BP
Kan ook zomaar een offday van ons NAC worden, Banzuzi ook niet fit voor woensdag en vaak als mensen denken dat men het lastig gaat krijgen in ons BREDA komen we bedrogen uit !

6   7  
Pietjebel

Komen we goed weg zeg

Al vind ik Roy geen slechte keeper maar wat een onbesuisde ist hé al is hij dat drukte maken al wat minder als maanden geleden

9   5  
Ricardo b

Leuke keeper zolang er nog niets op het spel staat zodra dat wel het geval is ontstaat er een kronkel in zijn hoofd ook toen hij nog bij Sparta speelde dus een ervaren keeper erbij vlgd jaar aub en staring moet nog veel leren idd viel in als een oud wijf

7   7  
The Cosmic Gate

Hoezo vd Merbel ...en niet v. Lare?
Dit is echt wel klote ...

4   2  
Ibio

1 wedstrijd, valt mee
Tja, zo'n keeper hoort wel een beetje bij NAC. Iig nooit saai

4   57  
Noad1976

Wees maar blij mannen. Emmen gaat elke bal op goal rammen. 0-3 en dan mag Kortsmit nog ff in Emmen voor spek en bonen keepen.

Veel plezier met je seizoenskaart volgend jaar in de KKD.

9   4  
NAC Voor Altijd

Volgend jaar Troost op doel zetten!
Is een jongen van de stad.
En koos toen voor Feyenoord, omdat NAC toen totaal in verval was.

30   4  
Peter Maas is een baas

Noad1976

Sterkte daar in Tilburg !

7   3  
TVB

Hopelijk kan v Merbel zich staande houden. Benieuwd naar vervanger mc Nulty(die laatste wedstrijden steeds beter is gaan spelen) Ik verwacht Vet achterin en Staring op middenveld dan , hoewel hij minder in vorm is (apart want de rest van de middenvelders vind ik juist steeds beter spelen) Zou Bakker kunnen starten achterin misschien?

19   2  
TVB

Ach NOAD, we kijken al zo’n jaar of 6 kk divisie voetbal. Nog een jaartje kan er ook wel bij. Volgens mij is vanuit de overname aangegeven dat er 3 transferwindows nodig zijn om een team weg te zetten dat voor promotie kan spelen. Nou dan liggen we voor op schema toch? Ik denk 3-4 spelers van kaliber omarsson of Vd Sande en dan zie ik het wel gebeuren. Ook met ontwikkeling van jeugd als Banzuzi (duidelijk stijgende lijn), Garbet, Agougil.
Misschien moet je je naam aanpassen, want NOAD zie ik niet terug in je reacties. Geef anders eens opbouwend kritiek, of mail nac als je ideeën hebt. Ik weet dat ze er voor open staan en ze reageren binnen een dag terug. 😀

2   4  
Fritske d'n Olifant

Natuurlijk was het doorkomen van Von Bommel jr. het resultaat van slecht of nauwelijks ingrijpen/ nonchalant verdedigen. Maar het is niet de eerste keer dat dit gebeurt en ook zeker niet de laatste keer met deze jonge groep. Misschien moet onze teammanager maar eens met Roy aan de slag. De Karel was in zijn gloriedagen ijzersterk in uitkomen.

8   2  
Willem 4,5

Zie dat jan l.. de behanger ook weer terug is met zijn geraaskal. Dat iemand daar nog serieus op reageerd is heel speciaal.

7   3  
Scheppioni

Mag toch echt hopen dat Hyballa/Lokhoff/Babos de stressbestendigheid van de twee jeugdige keepers in zicht heeft...... maak me daar toch wel zorgen om, geen ervaren keeper, tsja Babos keepen kan natuurlijk niet !

8   3  
Nacman

Ik denk dat we een eredivisie waardige opvolger voor roy kortsluiting moeten zoeken.
Dit gedoe kan ons de promotie kosten.

20   2  
BredaParel

Wat een klagende bende hier. Kortsmit blijft, ondanks al die jaren onder Olij, zonder morren. Hij staat er direct als een huis en pakt heel veel punten eerste seizoenshelft. De versterkingen vanaf januari zijn een aanwinst en er is nog meer rust achterin, ook dankzij de keeper. Hij blijft op de lijn betrouwbaar. En dan pakt ie twee stomme kaarten (een geseponeerd, ander maar 1 wedstrijd oftewel eigenlijk geen zware overtreding).

Prima keeper, beetje een heethoofd soms en daardoor echt NOAD: komt ie niet uit, dan zit iedereen te zeiken dat ie uit had moeten komen…

18   1  
Belgische Naccer

Dat Kortsmit deze kaart pakt is jammer. Maar het is ook niet heel gek. Hij wilde koste wat kost de tegentreffer vermijden. Want als die bal erin vliegt, was misschien alles weer wel voor niks geweest. MVV gaat er dan weer in geloven en je maakt het jezelf weer onnodig moeilijk dan.

Nu win je hem toch vrij simpel. Merbel kan aan de bak, maar ik zie het wegvallen van McNulty als een groter probleem. Backer kan hem (nog) niet vervangen en met Staring of Velthuis ben je echt wel een stuk zwakker. Vet, Banzuzi en Agougil moeten gewoon op het middenveld blijven.

Je moet de thuiswedstrijd winnen tegen Emmen, anders gaat het als een nachtkaars uit. 1-0 zou prima zijn. Dan moet Emmen komen thuis, net zoals MVV, en dan zijn ze kwetsbaar. Zeker als NAC zo effectief is als tegen MVV. Daar word je moedeloos van als ploeg.

Maar dat we hier nu staan, halverwege de playoffs met alle kansen nog open. Is te danken aan 1 man, en dat is Hyballa. Die van deze beperkte groep toch weer een team heeft gesmeden. Dat is Steijn, De Graaf en Molenaar NIET gelukt. Toptrainer voor NAC! En ik gun hem de grote markt. Dat zou zijn schofterige vertrek onder Manders, weer een beetje goedmaken!

2   1  
Scheppioni

Ik zie echt maar ene optie voor Mc Nulty Belgische NaCCer !😉🙃

0   3  
G

Heeft iemand enig idee waar Tijn Troost komend seizoen in de pikorde zal staan?

4   2  
nec nijmegen

@ Janus, die is in onderhandeling met meerdere eredivisieclubs.Zou wel perfect bij NAC , hele goede lijnkeeper,prima gozer.Heeft zich altijd heel netjes opgesteld.Ook toen die rare transfer van Cillessen er kwam.
Daar hadden veel supporters toch een heel vreemd gevoel bij.
Dat was wel de laatste positie die versterkt moest worden.
Nou ja,we hebben het gezien de afgelopen maand hoe het is afgelopen..

5   2  
Lamington

Ho ho...
Laat Van de Merbel eens keihard verrassen en de pannen van het dak af keepen! Als hij een dijk van een wedstrijd keept, waarom dan per sé inwisselen voor Kortsmit?
Ja, eerste keeper en heeft ook mijn voorkeur. Maar die knuppel krijgt het in korte tijd voor elkaar om in de belangrijkste fase van deze competitiejaargang niet één maar twéé rode kaarten te scoren. Dan ben je goed doordacht bezig.
Kijken hoe woensdag gaat en aan de hand daarvan conclusies trekken. Nu telt écht de club en niet het individu.

Hup NAC en Hup Pepijn!

4   1  
Scheppioni

Ik hoop het Lamington, dan vatte we er inne op in de Beatrix 🍻👊

2   2  
van Flieger

Waardeloze domme actie. Kan je zo maar promotie kosten.

2   0  
Ad B uit Roosendaal

Helaas missen we nu 3 spelers in de defensie, inclusief de keeper, in de 1e wedstrijd tegen Emmen.

Wat een domme acties van MC Nulty en Kortsmit met gelukkig alleen maar gevolgen voor één wedstrijd .

2   0  
Ome Cor

In de 83e minuut 1-3 voor staan en dan rood pakken.
Dan ben je toch best wel niet zo heel slim.
Had desnoods de vlaaien 2-3 laten maken.
Met de 1-0 in Breda was zelfs een 3-3 nog genoeg geweest om door te gaan.

Laad alle berichten na dit bericht in