Wij gaan niet opzij

Kortsmit sluit aan bij keeperstraining, BN DeStem spreekt van interesse voor Olij

Das Phantom

Goed nieuws van het trainingscomplex in Zundert. Roy Kortsmit heeft namelijk de keeperstraining hervat, laat een woordvoerder van NAC desgevraagd weten.

Kortsmit ontbrak tijdens de voorbereiding bij NAC en kon geen minuten maken in de oefenwedstrijden. Dat de tweede doelman nu weer is aangesloten is goed nieuws, want mogelijk vertrekt zijn collega Nick Olij nog richting Rotterdam. 

BN DeStem meldde namelijk dit weekend dat Sparta belangstelling zou hebben voor de doelman. Bij de Rotterdammers lijkt Maduka Okeye te vertrekken richting Alkmaar als vervanger van Marco Bizot.

Bij NAC is officieel nog geen navraag gedaan naar Olij en de club heeft ook geen bod ontvangen uit Rotterdam, meldt de krant. Olij heeft nog een contract voor drie seizoenen in Breda, dus Sparta zal een trasfersom moeten betalen. 

 

Bron:
B-Side Rats, NAC, BN DeStem
52 Reacties
101   6  
Noadhugodver

Ondanks dat ik enorm zal balen als Olij weg zou gaan, zie ik dit toch als een win-win scenario. Olij heeft pas voor 3 jaar getekend en zegt het bij Nac naar zijn zin te hebben. Dus als hij blijft weet je dat je een goede, gemotiveerde keeper hebt. Als hij weg gaat kan je een hoog transferbedrag vragen vanwege zijn contract en heb je Kortsmit die het over kan nemen. Het geld kan Nac heel goed gebruiken.

Zelf hoop ik dat hij blijft!

12   149  
Kipiani

Wie behandeld bij NAC de belangen van NAC Breda bij in- en vooral uitgaande transfers ?
Dat kan en mag Manders nooit, nooit zijn.
Maar wie dan wel ?
SUKKELS !

101   6  
Noadhugodver

Ondanks dat ik enorm zal balen als Olij weg zou gaan, zie ik dit toch als een win-win scenario. Olij heeft pas voor 3 jaar getekend en zegt het bij Nac naar zijn zin te hebben. Dus als hij blijft weet je dat je een goede, gemotiveerde keeper hebt. Als hij weg gaat kan je een hoog transferbedrag vragen vanwege zijn contract en heb je Kortsmit die het over kan nemen. Het geld kan Nac heel goed gebruiken.

Zelf hoop ik dat hij blijft!

51   7  
Ivo

Olij is een topkeeper voor ons, maar wat ik van Kortsmit gezien heb vorig seizoen was ook heel goed. Dus wat dat betreft zitten we denk ik in een luxe positie.

Mocht Olij naar Sparta gaan dan zou een terugkeer van Tim Coremans (als 2e keeper achter Kortsmit) een mooie oplossing zijn, als part of the deal.

89   6  
Vamos NAC Deze gebruiker is een admin

@ Kipiani (en een aantal andere negatieve veelreageerders hier op de site mogen zich ook aangesproken voelen)

Prima om kritiek te uiten, en dat is ook een taak van een liefhebbend NAC-supporter, maar is het dan echt weer nodig om in hoofdletters te gaan lopen schelden?
Toon eens een beetje fatsoen. ik mag hopen dat je in het dagelijks leven niet zo met je medemensen om gaat.

24   116  
Kipiani

Het is een grof schandaal en minachting voor de supporters van NAC dat Manders en Lex jr. zich überhaupt nog met de toekomst van NAC mogen bemoeien.
We worden in maling genomen. We hoeven echt niet alles te weten maar dat dit stinkt en voor de club het slechtste is wat de club in jaren is overkomen m.b.t. de voorbereiding op een nieuw seizoen is nauwelijks te ontkennen. Degene die dit toestaan zijn sukkels. Grote sukkels. Anders kan ik er niet over denken.
Wat goed is is goed. Slecht is slecht.

29   4  
Adriaan

Kipani zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij
Zie ook Dumfries bijv.

52   7  
Ivo

@Kipiani

Stel dat we op deze manier 4 of 5 ton kunnen opstrijken, die we kunnen herinvesteren in een goede middenvelder en aanvaller met opnieuw marktwaarde. Dan ben je gewoon goed bezig.

Met Kortsmit ben je gewoon al voorzien van een goede keeper voor dit niveau.
Zo werkt de voetbalwereld gewoon, spelers zien NAC niet als eindstation, maar als tussenstap.
Als je daar niet mee om kan gaan moet je lekker supporter worden van Barca of Manchester City.

85   2  
Andre Vermeulen

AZ vangt 5 miljoen,vervolgens vangt Sparta 3 miljoen voor hun keeper van AZ. Voor Olij
dan minimaal 1 miljoen vragen,lijkt me redelijk.

33   3  
Nonkel Frans

Het is hopelijk niet zo maar als het dan toch moet:

1,5 miljoen

28   5  
Dutchbird

Olij is dankzij zijn stabiliteit meer waard dan 1 miljoen. Constant een goed niveau halen is superbelangrijk. Toen Jelle er mee stopte hebben we bij NAC geleerd wat het betekent als die stabiliteit er niet is. Eredivisieclubs beseffen dat en weten dat het geld kost.

6   47  
den hulk

voor olij moet je zekerdrie miljoen euro vragen om uit de problemen te komen je zit met akoopsommen stein en immers en aankopen of huren van spelers

11   2  
Ed

Sparta ontvangt 3 miljoen van AZ. Kunnen wij wel een miljoen vragen of net iets eronder. Laat ze maar betalen. Kunnen er twee topspelers voor komen.

25   3  
Dj Buffonge

Tenenkrommend het roepen zonder verstand……
Een afkoopsom voor immers? Hij stopt zelf met voetballen.Ik hoop dat Olij blijft, maar zijn keuze zou ik 100% begrijpen en supporten. Ik blijf het ook jammer vinden dat we nooit een mooi nummer voor hem hebben kunnen bedenken.
Hij heeft altijd het beste voor de club gedaan. Hij tekende een nieuw contract vroeg in het seizoen hierdoor kan NAC nu aan hem verdienen daarom vind ik hem sowieso al een baas (tuurlijk was dit een verbeterd contract).

Gelukkig is het allemaal nog speculeren en zitten we in een luxe positie! Het is wel eens anders geweest

28   11  
Ouwe Spionkop

Er wordt hier nogal met miljoenen gesmeten.
Ga er maar van uit dat een clubje als Sparta er nooit meer dan 4 ton voor over heeft.
Vertrek Olij is enorme aderlating.
Als Haye ook nog vertrekt hebben we geen enkele speler meer die nog boven middelmaat uitsteekt.

4   3  
TpT

Vanuit het oogpunt van Olij zou dit een logische stap kunnen zijn. Sparta was gewoon een subtopper in de eredivisie vorig jaar. Ik denk dat Olij dat niveau ook wel aankan.

Verder zou het signaal naar de rest van de selectie niet top zijn als je een sterkhouder laat gaan, tenzij er met een vrijgekomen geld een goed plan gemaakt kan worden.
Gasten als Thom Haye willen alleen blijven als ze echt kans maken op promotie en Olij is toch wel cruciaal voor de kansen. Kortsmit is ook een prima keeper, maar daarachter zit momenteel niet veel. De waarde van 2 gelijkwaardige keepers is vorig seizoen wel gebleken. Een vertrek van Olij is dus altijd een achteruitgang.

36   11  
Chris W.M.

Olij heeft niets meer te bewijzen in de KKD. Hij is klaar voor een stap omhoog. Als Sparta 5/6 ton biedt, gewoon aan mee werken. Is ook een onderdeel van je imago naar nieuw te halen spelers; je kunt je hier verbeteren en voor het juiste bedrag mag je een volgende stap maken. Niet krampachtig aan boord proberen te houden in ieder geval. Je hebt Kortsmit nog, van de Merbel als talent, en je zou eventueel Alessandro Damen kunnen proberen te strikken om met Kortsmit de concurrentie aan te gaan. Kortsmit heeft elk jaar wel een blessuretje of een pijntje waardoor hij wat wedstrijdjes mist, dan is het lekker als daar een ervaren jongen achter zit.

Hoe dan ook, een vertrek van Olij is ( itt Haye) niet onoverkomelijk.

18   2  
Dj Buffonge

Sparta zou overigens ook zo voor warner hahn kunnen gaan. Is transfer vrij en een redelijke keeper

2   24  
Scheids!

Dat Nick het niet naar zijn zin heeft bij NAC straalde hij meer uit dan andersom!
Nu weet je het nooit met zijn heerlijke nonchalante lichaamstaal, maar alles zegt dat deze kanjer de overstap gaat maken naar onze vrienden op Spangen en dat zij hem gegund!

46   4  
ome cor

Olij ligt nog een paar seizoenen vast, dus het lijkt me niet dat NAC deze keeper zo maar laat gaan om van zijn loonkosten verlost te zijn.

Misschien moet NAC een voorbeeld nemen aan Eindhoven in de transferzaak van Kaj de Rooij.
Ga maar eens (te) hoog in de boom zitten.

Als Sparta een goede keeper wil halen dan zullen ze moeten betalen. Dus als de Rotterdammers net 3 miljoen gevangen hebben dan is er geld om Olij te kopen tegen een marktconforme prijs.
Zo niet ? Dan stellen ze toch gewoon lekker Van Leer op ?

Degene bij NAC die Olij voor een paar ton durft laat gaan verdient een verfrissende plons in de singel en een stadionverbod voor het leven.

16   2  
Maarten

Olij gewoon behouden .

13   1  
Sjef de gevulde koek

Als net voor de eerste wedstrijd je keeper weg word gehaald is dat gewoon verschrikkelijk. Helemaal omdat nummer 2 nog niet fit is. Dit omtrent coachen achterin etc. Ook de verdediging zoals de graaf voor ogen heeft hebben nog niet samengespeeld. Mocht dit gaan gebeuren ben je weer een paar weken verder voor het staat en gaat dit je zeker punten kosten met ons programma. Verder gun ik het Olij zeker en als er 5 a 6 ton mee gemoeid gaat ook zeker doen. Maar ideaal is anders en punten gaat het zeker kosten.

17   4  
ome cor

Overigens meldt BN de Stem ook iets over een spits waar NAC bijna mee rond is.
Ik zeg: Georgios Giakoumakis kom er maar in !

Onbegrijpelijk dat die jongen daar nog niet weg is.
Zul je zien dat ie net tegen NAC beslissend is en twee dagen daarna vertrekt uit Venlo.

8   5  
Ikke

Jammer dat Olij zal gaan vertrekken gelukkig hebben we de opvolger al in huis.hopelijk doen ze hem niet voor een appel en ei weg.....En benieuwd welke aanvaller we mogen gaan verwelkomen deze week....de namen Vente en Platje hoor je vaak.

4   3  
Chris W.M.

@Ome Cor

" Overigens meldt BN de Stem ook iets over een spits waar NAC bijna mee rond is."

Ik ken de verhalen, maar heb het nergens in BN De Stem gelezen. Toch?

15   10  
Henk

3 miljoen vragen,en zo niet, blijft Olij lekker in Breda.
Het is graag of niet.

2   1  
Kisku

Leuk geld en een speler vragen als ze komen een fitte korsmit is zeker ook een goede keeper

11   0  
Ikke

@Chris....staat vandaag idd in de krant.....Nac dichtbij een akkoord met een aanvaller....technisch hart zet in op een lopende spits en een rechtsbuiten.Dat zal een dezer dagen beklonken worden.......Op een extra middenvelder zet nac niet in om de progressie van Azzagari niet te laten stagneren alleen als Haye vertrekt komt er een middenvelder...verder zal op korte termijn Luc Marijnisen zijn eerste profcontract tekenen !!

3   8  
Geelzwartwit

Ik zal er maar vanuit gaan dat het contract van Olij destijds met een clausule erin verlengd is.

Komt er een linkerrijtje eredivisie club dan mag ik voor X bedrag weg en wil ik zelf 30%. Zoiets.

Lukraak een bedrag van bijvoorbeeld 1 miljoen kunnen vragen lijkt mij onwaarschijnlijk maarrrr we weten het allemaal niet en gaan het dus zien.

6   0  
Chris W.M.

@Ikke

Top. Heb geen papieren krant, alleen de digitale en daar kan ik het niet vinden. Benieuwd of het kortstondig volgen van NAC door Platje op Instagram er iets mee te maken heeft gehad. Kan ook zijn dat hij de verrichtingen van oud ploeggenoot Seuntjens wilde volgen. Botermans speelde dit weekend wederom een oefenwedstrijd mee bij Den Bosch, dus die lijkt het ook niet te gaan worden.

16   7  
fvf6

Met nog een contract op zak van 3 jaar en een contract waar geen clausule in is opgenomen , kan je een aardig bedrag vragen als az 5miljoen ontvangt voor Bizot en daarvan 3 miljoen besteed om de keeper van sparta los te weken dan kan NAC niet achterblijven en tussen de1,5 en 2 miljoen voor Olij vragen. Nu hoor ik al mensen roepen dat krijg je nooit , en dat zou best mogelijk zijn , maar je moet zo hoog mogelijk inzetten ,en in het achterhoofd houden dat wij niet van Olij af hoeven , maar als dat munten oplevert daar best voor open staan.

5   1  
Zwampie

BsideRats
Melde de Stem ook niet dat de keeper van az weg is en dat er vanuit Rotterdam er nog geen contact naar NAC is gemaakt.
Dus tja tis allemaal speculeren. Laten we hopen dat hij blijft, anders voor een mooi bedrag weggaat en dat de transfer dan pas na het weekend afgerond wordt.
Heeft Kortsmit meer tijd om te herstellen en wordt de voorbereiding naar zondag zo minimaal verstoord.

1   1  
Zwampie

Nodige vraagtekens bij NAC, nog geen beweging rond Olij

https://www.bndestem.nl/nac/nodige-vraagtekens-bij-nac-nog-geen-beweging-rond-olij~a59fa4aa/

Wellicht een update?

5   1  
Breda-mike

@ikke zou die spits dan toch dylan vente zijn? Bij roda gaan ze er al vanuit dat hij toch naar kerkrade komt.

4   2  
Ikke

@ Breda - Mike Er staan helaas geen namen bij Vente zou een optie kunnen zijn...maar voor dat speurwerk hebben we Chris !!

9   8  
Badeend

1. Ik ben absoluut geen fan van Manders.
2. Hij mag nu laten zien wat hij waard is en of hij geleerd heeft van de "onderhandelingen" met FC Eindhoven vorig jaar. Die hebben uiteindelijk gewoon in een zetel zitten wachten tot NAC hen effe 5 ton kwam brengen. De een-na-duurste aankoop van NAC ooit. Mag Manders nu laten zien uit welk hout hij gesneden is en het onderste uit de kan halen.

Het referentiekader voor keepers is als volgt:

De meeste keepers lijken zo ongeveer transfervrij te gaan, maar:
Bizot voor 5 miljoen naar Frankrijk
Scherpen voor 5 miljoen naar Engeland
Drommel voor 3,5 miljoen naar PSV
Okoye voor X naar AZ?
Verbruggen voor 300K naar Anderlecht (geen wedstrijd op profniveau gekeept)

Laat het maar zien. Mijn gevoel zegt dat 500K voor een doorlopend contract aan de lage kant is.

5   7  
Molenschot loco

Minimaal ivm zijn 3 jarig contact 750.000.......

6   5  
Lamington

Minimaal 1 mln zou ik het minimale vinden, gezien zijn kennis en kunde, de persoonlijkheid én het nog langlopend contract.

17   3  
H.V.M.

De miljoenen voor Olij vliegen hier al over de BSR digitale tafel.
Deze 'optimisten' gaan bij een eventuele verkoop keihard teleurgesteld wakker worden.
Ik duim mee voor allen die denken of hopen op zeven cijferige bedragen, maar de realiteit zal flink afwijkend zijn.
Om overigens enige kans op promotie te maken moet je o.a. twee goede Keepers hebben.
Er komt een lang en zwaar seizoen aan!
Ik zie Kortsmit geen 38 wedstrijden onder de lat staan.
Achter Kortsmit zit op dit moment weinig kwaliteit.
Olij en Haye behouden lijkt mij de beste optie.

11   6  
scheppioni

1,5 miljoen en anders gewoon blijven Nick !!

0   24  
Pirke12

Hopelijk is Roy Korsmit weer snel hersteld. Heel erg dat Olij ons gaat verlaten, maar ik gun het hem. Als hij slim is gaat hij, goede keeper en verdient het. En met Roy hebben we echt een prima keeper als vervanger.....

OH ja, schrijf je nog ff in.

https://www.voetbalpoules.nl/poule/134640/aanmelden

4   2  
Willem 4,5

@ kipiani. Prachtig statement hoor, petje af 'wat goed is is goed, slecht is slecht. Nu ook nog inhoud in je reactie en wat minder gescheld en je komt een heel eind!

10   5  
Belgische Naccer

2 miljoen en anders houden

7   3  
Altijdnacsupporter

1 miljoen, anderhalf miljoen, 2 miljoen... Laten we nu gewoon reël blijven en beseffen dat we een kkd team zijn en Olij ook nooit op eredivisie niveau bewezen heeft hier 33 van de 34 potten goed staat te keepen. Vooropgesteld ik heb alle vertrouwen in die gozer maar ... U get it?

In alle realiteit denk ik dat het eerder rond 500.000 zal liggen. Wat Nac iig behoort te doen is een doorverkooppercentage bedingen..

Kunnen we niet met zijn allen " trots" zijn? Was dit niet een doel op zich? Goedkopere/ transfervrije spelers oppikken, ontwikkelen en transferwaarde creeeren?

Met kortsmit hebben en een topper in de KKD achter de hand. Denk dat menig ploeg een Kortsmit zou willen hebben. Een goedkope ervaren 2 doelman er achter en compleet.

Geld investeren in een buitenspeler en een dynamische middenvelder met transferwaarde in de toekomst.

In mijn optiek een positieve ontwikkeling rond Olij. Beseffende dat geen enkele keeper ( ok ok op Ten rouwelaar na) een club 10 jaar trouw gaat zijn op KKD niveau, terwijl je deze eigenlijk ontgroeit bent.

Economisch goed voor Nac en de toekomst!

4   5  
Ger koot

5 miljoen voor een appel en ei moet je op de rommelmarkt zijn gewoon harder worden met zaken doen

8   0  
Veerse naccer

Niks verkopen ,nog een jaar houden en je verkoop hem voor Zelfde geld of meer als die nog een jaar laat zien.als kortsmit geblesseerd raakt hebben we geen een speler die boven uit steekt. Olij heeft meer punten gepakt voor ons dan onze spitsen of middenvelders

2   10  
NixNACNix

@kipiani, ja laten we Hellemons de boel laten regelen. Is een topper. Vrees dat Hellemons vandaag of morgen wordt weggehaald door een andere club. Echt een betrouwbare competentie vakman.

10   1  
Sneer

Maar Sparta heeft met Van Leer toch al een Eredivisiewaardige keeper?

7   0  
Ben

Sparta heeft een probleem.
.2 miljoen voor nick olij.
Met door koop vergoeding

9   7  
ome cor

@ALTIJDNACSUPPORTER
Met die kruidenier mentaliteit kom je nergens.
Kaj de Rooij kopen voor de hoofdprijs en zelf spelers verkopen voor een r drol en een flesje cola omdat ze geen eredivisie ervaring hebben. Man man man
Jij bent het beleid van de afgelopen jaren, waardoor alles kut ging.

2   0  
Beter de Laat dan nooit

Heb mijn naam maar veranderd want eens in de zoveel maanden post er ook een andere Peerke.

Mogelijke transfer in ieder geval over het weekend tillen dan heeft Korsmit een extra week om er in te komen. Komend weekend toch nog geen eredivisie.

9   3  
1e rijtje

Vertrek zou een ramp zijn, een van de beste spelers van NAC, een absolute punten pakker, nooit verkopen, Nick blijf alsjeblieft !!!

5   2  
Altijdnacsupporter

@ome cor

Kruideniersmentaliteit of niet? Ik was niet degene die zoveel geld in de Rooij heeft gepompt....

Een keeper die zelf aast op een overgang naar de eredivisie, ons niets heeft gekost en nu voor Nac en kkd begrippen een redelijke transfersom kan opleveren? Puur sec op veschil Olij/ korsmit gaan we niet promoveren. Wel op verschil Kestens /naar een dreigende buitenspeler met rendement, of azzagari / scorende diepgaande middenvelder. In de breedte kom je veel te veel tekort om 38 wedstrijden voor plek 1 of 2 te gaan. Laten we zorgen dat we daar proberen kwaliteit weg te zetten en met een betrouwbare kortsmit ipv een ongelukkige Olij het seizoen in gaan. In mijn optiek ga je er op vooruit mits je goed herinvesteerd.

Laad alle berichten na dit bericht in