Wij gaan niet opzij

Kosiah en Brandt per direct vertrokken bij NAC

Das Phantom

Daags na de transfermarkt toch nog een aantal mutaties bij NAC. De club neemt per direct afscheid van Martijn Brandt en Ayouba Kosiah, is te lezen via de officiële kanalen. Kosiah had nog een contract tot deze zomer, terwijl Brandt nog geen contract had in Breda.

Ayouba Kosiah kwam in de zomer van 2021 over van Almere City. In februari van 2022 mocht hij zijn eerste profcontract tekenen. Dat is nu ontbonden. “Voor Ayouba was weinig perspectief op speelminuten in het eerste elftal van NAC", vertelt technisch directeur Peter Maas, die sinds vandaag officieel in dienst is bij NAC. "Daarom hebben we gezamenlijk besloten zijn contract, dat nog liep tot deze zomer, per direct te ontbinden.”

Martijn Brandt was sinds 2016 onderdeel van NAC. Hij doorliep achtereenvolgens de elftallen binnen de opleiding. Sinds 2021 was hij met enige regelmatig onderdeel van de eerste selectie, maar tot een officieel debuut kwam het niet. “Martijn heeft ons te kennen gegeven prioriteit te leggen bij zijn studie. Derhalve laten we hem vertrekken naar VV Hoogstraten. We gunnen hem dat van harte”, aldus technisch directeur Peter Maas.

Heren, veel succes met de volgende stappen in jullie (maatschappelijke) loopbaan. Bedankt voor jullie inzet!

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
37 Reacties
173   6  
Naccie1912

Mooi dat NAC op deze manier doorpakt en afscheid neemt van bepaalde spelers.
Wat ik wel jammer vind, is dat sommige 'supporters' onder een bericht als deze het nog nodig vinden om met modder te gooien. Bedank die jongen (Kosiah) gewoon voor zijn bewezen diensten, nog even een trap nageven dat hij 'er echt niks van kan' en 'nog nooit iets goeds heeft gedaan' zijn wat mij betreft niet nodig.

Bedankt heren en succes in de toekomst!

25   91  
RichardPraha

Dat lijkt me een uitstekend besluit voor alle partijen want Kosiah kan er werkelijk waar helemaal niks van.

PM is lekker daadkrachtig in ieder geval.

54   1  
henkietenkie076

logisch besluit, mooi dat Martijn voor zijn studie kiest en jammer voor Kosiah dat hij niet is geslaagd bij NAC. Wie weet bij een kleinere club in de KKD waar dit wel gaat lukken. Succes beide heren met wat er op jullie pad gaat komen!

108   3  
Ivo

Dit is het lot van heel veel spelers. Dicht er tegenaan maar net niet goed genoeg. Zie ook het verhaal van Wout Neelen in BN De Stem, eerder deze week. Respect dat je dan je eigen weg kiest en bijvoorbeeld verder gaat met een studie en op lager niveau gaat spelen. Veel succes verder.

8   52  
Jan

Budget vrijgemaakt voor het salaris van te Wierik? Hahah

36   24  
Ouwe Spionkop

Onbegrijpelijk dat Kosiah überhaupt ooit een contract heeft gekregen.
Die heb ik werkelijk nooit iets goeds zien doen.
Missen we niks aan.

8   121  
Mo

En banzuzzi blijven .. .

81   7  
baosje

en Mo maar blijven zagen ...

31   11  
Breda83

Hyballa gaat Banzuzi omturnen in een Arno Verschueren 2.0. Daar ben ik van overtuigd. Het zou mij zelfs verbazen als die er vrijdag niet al instaat op de plek van Herrmann.

Op een gegeven moment valt het kwartje bij sommige jongens dat een carrière als prof ze niet gegeven is. In het geval van Brandt is het zeker, benieuwd of Kosiah zijn geluk nog ergens wil gaan beproeven. Gun ze het allerbeste, maar normaal gesproken horen we hier nooit meer wat van natuurlijk.

20   11  
Maarten

Wat te denken van Mashart? Met alle respect maar gewoon een contract gekregen he?

173   6  
Naccie1912

Mooi dat NAC op deze manier doorpakt en afscheid neemt van bepaalde spelers.
Wat ik wel jammer vind, is dat sommige 'supporters' onder een bericht als deze het nog nodig vinden om met modder te gooien. Bedank die jongen (Kosiah) gewoon voor zijn bewezen diensten, nog even een trap nageven dat hij 'er echt niks van kan' en 'nog nooit iets goeds heeft gedaan' zijn wat mij betreft niet nodig.

Bedankt heren en succes in de toekomst!

54   3  
Habe

Helemaal eens met Naccie1912.
Bedankt de jongen voor zijn inzet, constateer desnoods dat hij tekort kwam voor NAC maar reageer gewoon op een normale en respectvolle manier.
Jongens die toch al gedesillusioneerd zijn en mss hun droom in duigen zien vallen een trap na geven is nergens voor nodig!!!

25   13  
Greve i. Ch

En E. Hellemonds maar vreemd vinden dat hij geen TD werdt .
Samen met o.a trainer Molenaar deze
selectie samen gesteld.
Wat een puinhoop .
Maar goed ook hier komt een eind aan .

38   12  
Ibio

Hellemonds heeft toch ook spelers gehaald als Velanas en vd Sande?
Dat lijken sommigen hier compleet te zijn vergeten

11   7  
Greve i. Ch

@ IBIO
Zou het niet andersom moeten zijn
12 behoorlijke tegen 2 veel mindere.

17   8  
Bas

Molenaar had geen rol in het samenstellen van deze selectie.

12   4  
scheppioni

Het ga hen goed.... Kosiah kwam zeker te kort voor bvo, maar wens ze alle succes !

12   5  
Breda83

Te wierik getekend bij Emmen. Er komt dus definitief niemand meer bij,.

13   1  
Bubba

Ook goed dat er aan spelers die duidelijk tekort komen, dat dat ook eindelijk eens eerlijk is kenbaar gemaakt!

18   5  
Bredaaaaa

NAC is een prof club en doorselecteren is de normaalste zaak van de wereld. Ik ben echt trots op onze nieuwe mannen die de club leiden.

16   8  
Beter de Laat dan nooit

Nooit begrepen dat Kosiah contract kreeg. Kenmerkend voor tijdperk Hellemons.

13   1  
Theoden King

Slim van Martijn om zich op zijn studie te richten, nu een profcarrière als voetballer er waarschijnlijk niet in zit. De ervaring bij NAC neemt niemand hem meer af.

7   3  
Hup mac

Heel veel succes pm op je eerste officiële werk dag bij ons nac… hoop dat er niet al te veel lijken uit de kast komen naar jaren wanbeleid gevoerd te hebben

18   1  
sam

Grote schoonmaak op de komt, 13 spelers net aflopend contract.

7   10  
Jan beton

@ BREDA83

Hoe kan je nou zeggen dat je banzuzi waarschijnlijk op de plek van hermann verwacht…
Hermann schiet er de laaste weken goals in, is eindelijk los, heeft vertrouwen van het publiek nu..
Ik denk als je hem laat staan op rechts, dat hij echt van waarde is, en dat dit onze nieuwe dessers word
Aan het begin door iedereen afgemaakt en aan het eind van het seizoen schiet hij ons de playy-ofss door !

16   3  
Wanny

Met alle respect. Als je Kosiah een contract geeft heb je in de technische leiding niks te zoeken. Het hele stadion had al gezien dat ie er niks van kon en NAC biedt hem een contract aan. Met terugwerkende kracht ook nog.

Je had hem ook makkelijk nog als amateur kunnen houden om te kijken of het wat zou worden. Als ie dat niet wil, dan is het ook prima.

18   5  
Nacman

Maas brengt hoofdscout hage van Heerenveen mee naar NAC

8   1  
Ernie

Vertrekkende spelers zeker zo belangrijk als komende spelers.

10   28  
mmm

Banzuzzi ook weg en vooral de Rooij snel moven!!! Heel goed voor Nac!!!

5   7  
Calimero

Kan iemand mij uitleggen hoe dat allemaal kan ineens? Zo'n Plat en consorten hebben een doorlopend contract en dus kost direct afscheid nemen geld....

10   1  
Tante Annie

Hij is teruggezet, dus er is vgm nog niks afgekocht. Hij zit alleen even niet bij het eerste. Lijkt me wel echt een klap voor een speler die laatst nog captain was

9   4  
Fritske d'n Olifant

De toetsenbord TD's weten het weer goed te vertellen. Maar toen Kosiah, Mashart etc. allemaal een contract kregen werd dat als slim gezien. Je weet met jonge spelers nooit zeker welke kant het opgaat en of ze naast het talent ook de mentaliteit en de personality hebben om te slagen als profvoetballer. Ik vind dat Hellemons nu wel heel vaak en onterecht gebashed wordt voor zijn werk bij NAC. Ook ik vind het goed dat NAC met Peter Maas als TD in zee is gegaan, maar Hellemons heeft wel vaak in lastige situaties en met een lege portemonnee moeten handelen. Als hoofd opleidingen is het hem ook niet bepaald makkelijk gemaakt de afgelopen jaren. En ja, achteraf is mooi wonen. Tein Troost was hét keeperstalent en ging voordat hij ook maar een contract aangeboden kreeg naar Feyenoord. Iedereen hier op z'n achterste poten, maar inmiddels zit hij daar op zijn 21e voor het eerst als 4e keeper bij de selectie. Leeftijdsgenoot Bart Verbruggen kreeg wel een contract, ging voor 2 ton naar Anderlecht, staat daar wekelijks onder de lat en staat inmiddels op de radar van Koeman.

2   1  
Cool Hand

Ik schrik me dood, BREDAAAA zegt iets enigszins zinnigs.

10   1  
Ivo

@Fritske
We hebben succes gehad met Van Hecke, Verbruggen en van Hooijdonk. Waarbij van Hecke en Sydney eigenlijk maar kort opgeleid zijn door NAC. Zij stroomden in toen ze 17/18 jaar waren.

Wat overblijft is een hele lange lijst van jonge spelers uit de jeugdopleiding die het niet haalden. De afgelopen 5 jaar o.a. : Meijers, Klomp, Vliet, Reuvers, Glim, Brusselers, Snepvangers, Sprangers, Mashart, Damen, Azzagari, van der Gaag, Neelen, Vanacker, Kestens, Kosiah. De meesten van deze jongens spelen nu bij de amateurs of op semi-prof niveau.

Als je schiet met hagel, schiet je heel vaak mis. Ik heb het hier vaker gezegd: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Ik hoop dat dit gaat veranderen. De lat mag wel wat omhoog.

5   1  
Karel de grote

Ivo

Je heb volkomen gelijk.

Dat spandoek voor Hellemons vond ik echt te gringe voor woorden.

8 ton gaat er per jaar naar de jeugdopleiding en wat is er uitgekomen? Het lijstje wat jij opnoemt.

Banzuzi en Agougil zijn de enige 2 die enigszins waarde kunnen gaan hebben.

2   0  
Fritske d'n Olifant

@Ivo

Het is heel makkelijk om te zeggen dat de jeugdopleiding niet rendeert als je als NAC zijnde nog geen 10 jaar serieus hier aandacht aan besteedt. Stewart wilde in 2012 de jeugd nog verpatsen aan de kruiken. Dat NAC misschien te makkelijk contracten heeft uitgedeeld is deels uit nood geboren, maar is ook uit voorzorg gebeurd om te voorkomen dat talenten met alleen een opleidingsvergoeding weglopen als een grotere club langs komt. Zo zijn in het verleden al jeugdspelers naar PSV en Utrecht gegaan en de eerder aangehaalde Troost naar Feyenoord. Als je een jeugdspeler bij de selectie haalt en een contract geeft is het altijd maar de vraag wat er uit komt en of diegene kan aanhaken. Dat heeft met zoveel meer te maken dan alleen voetbaltalent. En dan heb ik het nog niet gehad over de club zelf. NAC heeft jarenlang in een glijbaan naar beneden gezeten met ieder jaar 1 of meer verschillende trainers en een karrevracht aan nieuwe spelers. Dat is voor een jeugdspeler ook niet bepaald een stabiele omgeving waarin je wordt opgevangen door de ervaren jongens. Overigens vraag ik me af of bij andere clubs met een vergelijkbaar budget meer spelers doorbreken of afvloeien. Ik waag dat te betwijfelen.

Sinds Hellemons in 2016 hoofd opleidingen is zijn de volgende spelers bij de selectie gekomen:

2016: Brusselers, Demon, Glim
2017: Sprangers, Snepvangers, T. Marijnissen, Klomp, Vliet, Niemczycki
2018: Mashart, Reuvers, Vd Gaag, Van Hooijdonk
2019: Custers, Azzagari, Van Hecke
2020: Neelen, Kestens, VaNACker
2021: Banzuzi, Siereveld, Kosiah, Agougil, Van de Merbel, Van Schuppen, L. Marijnissen
2022: Kotzebue, Brandt, Mekkaoui, Omgba, De Wijs, Besselink

Zeker van die eerste lichting hoor je niets meer en is een enkeling (Niemczycki, Van Hecke, Van Hooijdonk) echt doorgebroken. Maar als je naar de laatste seizoenen kijkt dan zit daar wel meer talent tussen. Als Ton en Peter Banzuzi en Van Schuppen aan de praat krijgen en Agougil, Omgba en Besselink zich nog verder kunnen ontwikkelen dan kunnen we daar als NAC nog veel plezier aan beleven.

3   1  
Ivo

@Fritske

In de regel zie je in de voetballerij maar heel weinig echte laatbloeiers. Noppert is een voorbeeld.

Maar vaak is het zo dat de grootste ontwikkeling van spelers in de beginjaren zit. Wij moeten gaan opleiden naar niveau rechter rijtje eredivisie / Top KKD. En op termijn naar middenmoot eredivisie.

Met alle respect voor de spelers die je noemt, maar ik zie nog niemand in de buurt van dat niveau komen. Het helpt natuurlijk wel als er betere spelers zijn waar de talenten zich aan op kunnen trekken. Mannen als Olij, Haye en Seuntjens. Die missen we nu.

Je moet als NAC niet bang zijn om ergens naast te pakken. Je kent je eigen jeugd en weet wat ze kunnen. Versneld een contract aanbieden omdat een of andere zaakwaarnemer denkt te kunnen cashen, daar moeten we meteen mee stoppen. Je moet baas in eigen huis zijn. Soms is het ook oké om er een te laten lopen.

0   0  
Ome Cor

Succes verder mannen.
Jammer dat het voor jullie niks is geworden met NAC 1

Jammer voor NAC 1 dat het niks geworden is en logisch dat er door gezocht wordt naar de perfecte spelers.

Laad alle berichten na dit bericht in