Wij gaan niet opzij

Kosiah in basisopstelling bij Liberia

Thiestemberg

Ayouba Kosiah maakt vanavond zijn basisdebuut voor Liberia. De spits staat in de basis tegen Nigeria in een wedstrijd om WK-kwalificatie, de aftrap staat gepland om 18:00.

Het kan snel gaan in het voetbal zo, Kosiah is daar een goed voorbeeld van. De jonge spits kwam van de zomer over van Almere City en werd voornamelijk gehaald als versterking voor de O-21. Na een hele voorbereiding meedraaien bleef extra concurrentie uit voor de jonge spits waardoor hij nu nog steeds tweede spits is achter Bilate. Die is nog geblesseerd en Seuntjens rendeert beter op het middenveld waardoor Kosiah tegen ADO zijn basisdebuut mocht maken. Kosiah was belangrijk bij de 2-0 door een penalty te versieren.

Zijn goede ontwikkeling bij NAC is ook in Liberia niet onopgemerkt gebleven. Kosiah werd bij de selectie genomen en start vanavond dus in de basis tegen Nigeria. Kosiah heeft op het moment nog geen profcontract bij NAC.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
34 Reacties
51   3  
Klundert

In de voetstappen van George Weah. Wat een spits was dat!

51   3  
Klundert

In de voetstappen van George Weah. Wat een spits was dat!

36   6  
Gilze

Zonder contract? Heb je dan als NAC zijnde helemaal geen vinger in de pap als nu een andere club komt of gelden er in de voetbalwereld andere regels na een overname van een speler? Dan maar snel een contract geven, al is het een klein contractje met prestatie bonus oid.

9   35  
Real Robert

@Gilze. Die gaat echt niet meer voor een prestatie-

contract. Zijn zaakwaarnemer ruikt zeker geld.

En onze AD heeft dat van ons allang over de balk

gesmeten. Er is geen geld meer voor een contract.

Oh wee, als die jongen vanavond ook nog scoort of

weer een penalty versiert.

32   2  
Geelzwartwit

Van het begin af aan vreemd gevonden dat Almere er niet mee doorging. Bij Almere liep hij gemiddeld bijna 1 doelpunt op 2 wedstrijden.
Ik hoop echt dat hij veel speelminuten blijft krijgen en Kotzebue ook.

Dat heeft Lex jr. Toch aardig gezien. Of wie heeft hem gehaald?

Overigens snap ik het nog steeds niet dat spelers zonder contract zich in je eerste elftal op het hoogste podium in de spotlight kunnen spelen.

Kunnen die zonder contract spelers gewoon gratis opgehaald worden?

14   4  
Chris W.M.

Wedstrijd is overigens gewoon te zien op ESPN2

9   0  
Bou

Lekker veld toch wel daar

8   1  
ECG

Speelt Cyriel bij Nigeria?

14   11  
Nr. 20

Ik begrijp die roep om clubloze spelers niet. Of we daar de laatste jaren mee zijn opgeschoten. Die moeten eerst weer maanden wedstrijdfit worden en dan hebben ze alweer een blessure. Kortom dit is het elftal waar we het mee gaan doen tot zeker aan winterstop. Dus steunen die gasten en stoppen met dat gezeur om nieuwe spelers. Dit is het en jeugd krijgt kans. En zijn mi gewoon goede aankopen.

Verder wat me opvalt als de zogenoemde kenners hier feedbacknof kritiek krijgen dat ze meteen in verweer schieten. Zelf wel hele tijd mening verkondigen maar als iemand dan daar iets van vind meteen denigreren reageren…..neem wat dat betreft een voorbeeld aan lewin. Geeft ook altijd z’n mening waar ik het persoonlijk zeker niet altijd mee eens ben maar hij staat altijd wel open voor dialoog erover en zo hoort hè mi. En waan jezelf niet groter dan de club….

Goed weekend.

23   1  
Mattie

Gaaf voor Kosiah! Stond op het veld tegen spelers als Iwobi, Ndidi, Iheanacho en Oshimen. Zeker niet de minste spelers.

1   24  
Pascallos

Volgens mij heeft hij niet gespeeld.

28   0  
Spitfire

2-0 verloren, geen schande tegen Nigeria. Kosiah heeft de volle 90 minuten volgemaakt.

12   2  
Pascallos

Foutje inderdaad, heeft 90 min gespeeld.

23   3  
Vrouwke

Geef zo’n jongen een contractje. Je hebt geen 2e spits gevonden dus steek je energie in deze gast. Op het afwerken valt nog aardig wat aan te merken maar hij zal ook zeker in deze interlands alleen maar leren

26   2  
TvB

De wedstrijden dat ik hem bij NAC heb zien spelen heeft hij mij nog niet weten overtuigen. Als spits toch paar 100% kansen gemist , maar schrijf hem ook niet af. Nog jong en op de training schiet hij zulke ballen er wel in zegt ie. Dat hij bij ons in de basis staat zegt ook wel wat over z’n kwaliteiten lijkt me

8   15  
doom

leg die hugodverr eens even heel snel vast met contract MANDERS wakker worden clown -- 2 jaar met optie voor nog jaar ofzo

6   1  
sam

Goede jeugd speler die zeker wedstrijd ritme nodig geeft. Verdient zeker een min jeugd contract bij Nac. Zou zonde zijn als hij weggaat. Hoe meer wedstrijden hij speelt dit jaar hoe beter hij wordt. Zit potentie in.

14   2  
Gampel

Hoho, niet te enthousiast allemaal...
we hebben het hier over een jonge speler die een wedstrijd heeft mogen spelen bij de nummer +/- 150 van de wereld. Dan heb je het dus over niveau toplanden als Andorra, HongKong en Afghanistan (Cyprus en Luxemburg bv staan stukken hoger).
Het zal er niet gewemeld hebben van de scouts en zodra hij echt een contract verdient zal hij dat heus wel krijgen.

14   1  
Rob

@geelzwartwit een jeugdspeler en dat is Kosiah word niet gehaald door Lex jr. Dat doet de jeugdscouting ism met Hellemons en nu zijn vervanger bij de jeugd.

Laten we wel wezen dat hij hard werkt bij NAC en daarbij nuchter is in hoe hij ervoor staat, luister het interview voor zijn vertrek naar Liberia maar terug. Word nu voor de leeuwen geworpen terwijl de bedoeling was om hem te laten spelen in O21 en dan kijken of hij in de toekomst de stap kan maken.

Al met al maar goed dat ze bij de jeugd de zaakjes goed voor elkaar hebben zodat we steeds betere spelers bij NAC 1 krijgen. Ieder jaar word het niveau van de jongere spelers die doorstromen hoger en zorgen ze voor transferwaarde. Zo’n Verbruggen bracht net zoveel op als toenmalig aanvoerder Arno Verschuren en een jaar later is hij alweer het veelvuldige waard.

Overigens is ook Mekkaoui vandaag ingevallen bij Nederland O17 tegen Noorwegen en speelde Agougil, door AJAX 2 jaar geleden bij NAC weggehaald, de hele wedstrijd. Goede reclame voor NAC

4   1  
4hoog

Leuk voor die gast. Hoop dat het bij ons ook een leuke spelers gaat worden.

2   2  
4hoog

Speler*

3   2  
Geelzwartwit

@rob

Dank je voor de info! Dat wist ik niet.
Dan wacht ik nog wel even op een speler uit de hoge hoed van Lex jr. Hij zal toch wel een keer iets leveren hoop ik.

1   1  
Henri

@Rob
Kosiah is door zijn zaakwaarnemer bij NAC aangeboden. Bij dergelijke door hun club weggeselecteerde spelers (vorig jaar o.a. Heuvelman van Sparta) komt geen scout aan te pas. Zo'n zaakwaarnemer probeert te redden wat er te redden valt en probeert "zijn" speler in de picture te houden. Meestal uitstel van executie. Ik kan me geen naam herinneren van een dergelijke speler die het de laatste 5-10 jaar bij NAC in het eerste heeft gered en voor NAC transferwaarde heeft gecreëerd.

5   1  
Rob

@Henri; natuurlijk is het een samenspel tussen zaakwaarnemer en vertegenwoordigers van de jeugdopleiding. Dat zegt niet dat Kosiah niet is beoordeeld door de scouts van NAC. En natuurlijk ook door de staf van onder 21 omdat die vorig seizoen tegen hem hebben gespeeld. De keuze om iemand aan te nemen ligt in ieder geval bij de vertegenwoordigers van de jeugdopleiding, destijds onder leiding van Hellemons.

Zeker niet al deze jongens gaan het redden, maar “toevallig” is van Hecke, maar ook Azzagari, op vergelijkbare wijze enkele seizoenen geleden bij NAC terecht gekomen…

13   3  
Henri

Ik lees dat Tiësto in Nederland is ivm de GP in Zandvoort.
Als ik actief was in Ons NAC zou ik toch een gesprek proberen te arrangeren. Middels CM, sponsor van NAC maar ook grote sponsor van de GP die ook bij het concert is betrokken moet dit toch mogelijk zijn lijkt mij. Tenslotte investeert Tiësto in de USA ook veel in sport gerelateerde bedrijven.

19   2  
Pietjebel

Nac nogsteeds opzoek naar clubloze spits

Is mischien Samuel Armenteros niks ??

9   19  
Tip

Hartstikke mooi voor die gast. Midvoor van het land waar hij is geboren en dus zijn roots liggen. Best knap slechts 2-0. Nigeria best sterke ploeg en Liberia veel enthousiasme maar weinig structuur. Ik snap niet goed waarom mensen individueel worden aangesproken op het transferbeleid ? We hebben een technisch hart en die doen ,neem ik aan , alles samen in overleg. Ik vind ze het beter doen dan het technisch hart van PvH indertijd. Het is tot nu toe wel zo’n beetje wat verwacht. Seuntjens boven verwachting. Ligeon goeie aankoop. Antonia goeie aankoop maar mist ritme. Jeugd doet het ruim voldoende maar zullen af en toe nog terug vallen. De blessures zijn wel zorgwekkend vooral van Kaj. Waar de vele blessures doorkomen kunnen wij op afstand niet zeggen. Mogelijk gewoon pech en missen van wedstrijdritme. Wellicht is Steijn ook hiervan de schuld geven het gemakkelijkst. Verder gaat het zoals was te voorzien. We kunnen geen spelers meer aantrekken vanwege de financiële situatie en moeten het dus hier mee doen. Belangrijkste reden is m.i. dat Wim van Aals niet weer een ton of 5 extra beschikbaar stelt. Toch kan het met wat geluk een leuk seizoen worden. Daar hopen we op en supporteren voor. Fijn weekend iedereen.

3   0  
Henri

@Rob
Voor zover ik weet zijn Azzagari (JVOZ) en Van Hecke wel door NAC zelf gescout in Zeeland. NAC gaat daar overigens flink meer concurrentie van Feijenoord krijgen. Die hebben namelijk de Willem II scout voor Zeeland weggekaapt.

11   0  
Badeend

Tip, Junior wordt niet aangesproken op het transferbeleid (beleid is bovendien iets van de directie). Wat jij omschrijft zijn de daadwerkelijke aankopen - de uitvoering van het beleid dus (welk beleid?).

Junior wordt "aangesproken" (zoals jij het omschrijft, ik zie vooral dat mensen vraagtekens zetten bij) op zijn activiteiten als scout. Het kan zijn dat hij zijn werk als scout geweldig doet, maar dat die super gescoute spelers niet naar NAC komen om (vul maar een reden in). Wat ik de laatste weken hier zie, is dat mensen zich oprecht afvragen wat Junior doet, en wat hij toevoegt aan de club.

Nogmaals - het kan zo zijn dat hij écht een visie heeft en zijn werk geweldig doet, maar resultaat zien we daar aan de buitenkant (nog?) niet van. Daarom zou het voor hemzelf goed zijn om eens een interview te doen, met BSR? Ook voor de rust rond de club, op dit moment heerst toch nog steeds vooral het gevoel dat Manders, Gieske en Schoenmaker junior erg weinig toevoegen aan NAC. Van Steijn was dat al geruime tijd bekend.

Helaas.

6   1  
Braze

@Henri

Tiesto als investeerder bij NAC?

Investeren doe je om geld te verdienen.
Bij een voetbalclub als NAC kun je alleen maar geld verliezen, at hebben de grote drie toch al bewezen!

2   2  
Henri

@Braze
Volgens mij zat Tiësto ook in die Groep van Nouwens of had hij daar in ieder geval een link mee.
Als je geld wilt verdienen met aandelen in een voetbalclub dan ben je inderdaad verkeerd bezig. Het zijn emo-aandelen. Je weet voor 99% dat je het geld kwijt bent. Al lacht Van Zweden zich in Den Haag natuurlijk helemaal suf na zijn verkoop van Swansea aandelen was hij meteen multimiljonair. Wie weet zijn straks alle aandeelhouders van de NAC CV na verloop van tijd wel miljonair. (grapje hoor)

1   0  
Rob

@Henri. Azzagari en van Hecke zijn getipt door hun voormalige trainer Veenstra en daarna bekeken door de scouting en beoordeeld in een stage.
Verschil met Kosiah is dat na de tip (van zijn zaakwaarnemer) dat hij is beoordeeld op basis van eerdere rapporten en videobeelden en niet in een stage. Net als de spits van O21 die vorige week 3 keer scoorde tegen Feyenoord en is overgekomen van Utrecht

4   2  
sjef de gevulde [email protected]

Leuk dat je dat aankaart veel mensen zitten vandaag op de Cm tribune van NAC waaronder de halve NAC Selectie.

10   0  
DunErwt

@TIP

en dat van Aalst geen 5 ton schuift ligt allemaal aan de supporters. We weten het nu wel TIP, om nou bij elk bericht zon steek onder water gegeven moet worden word een beetje vervelend.

1   1  
die ne gast

@TVB
Eens. Kosiah heeft mij ook nog niet weten te overtuigen.
De manier waarop hij van die 100% kans tegen Telstar een 0% procent kans wist te maken (niet op de keeper, niet tussen de palen, gewoon de bal niet eens in de buurt van de goal krijgen), geeft aan dat hij nog veel moet leren en voorlopig eigenlijk zijn minuten bij de O21 moet maken en niet bij NAC-1.
Almere heeft hem ook niet voor niets laten gaan.

Kosiah is uiteindelijk - bij gebrek aan beter - onze derde spits. Kotzebue staat voor hem in de rangorde, maar die is helaas ook geblesseerd. Ik hoop dat Kotzebue er tegen Roda weer bij kan zijn en in de basis kan starten ipv Kosiah.

Laad alle berichten na dit bericht in