Wij gaan niet opzij

De Graaf moet oefenwedstrijd schrappen

BsideBart

Het zit trainer Edwin de Graaf nog niet echt mee in zijn begin periode als hoofdcoach bij NAC. Na een golf aan blessures en een krappe selectie in het begin van het jaar moet de trainer nu ook al wedstrijden afblazen. NAC zou gisteren een oefenduel spelen tegen Vitesse, hier moest de trainer helaas een streep doorheen zetten.

Nu NAC niet speelt in de interlandperiode is het normaal dat ploegen opzoek gaan naar een tegenstander om toch in het ritme te blijven. Voor NAC kwam als snel Vitesse op de rol te staan. NAC zou in eerste instantie gisteren dat duel gespeeld hebben in het eigen Rat Verlegh Stadion tegen de Arnhemmers, ware het niet dat er uiteindelijk toch een streep door het duel ging.

Volgens de trainer zou dit duel volledig in het teken staan van de terugkeer van spelers en spelers die weinig minuten gemaakt hebben. Het is een publiek geheim dat NAC een waslijst aan blessures heeft. Toen duidelijk werd dat alleen Dion Malone, en de onlangs gepresenteerde Ruben Ligeon aan de selectie toegevoegd konden worden, koos De Graaf eieren voor zijn geld en haalde de wedstrijd uit het programma.

Dat er maar twee spelers terug zouden keren lijkt erop te duiden dat de blessuregolf nog altijd niet voorbij is. Moreno Rutten, Danny Baker, Michaël Maria, Jarchinio Antonia, DJ Buffonge, Mario Bilate en Kaj de Rooij zijn nog steeds niet beschikbaar voor De Graaf. Naast deze spelers zijn ook Ayouba Kosiah, Moïse Adilehou en Colin Rösler weg met interlandverplichtingen. 

Buiten deze bovenstaande spelers zou De Graaf ook andere spelers rust hebben willen geven om de zware competitiestart te compenseren. "Sommigen hebben veel gespeeld de laatste tijd. Die spelers lopen op hun tenen en hebben kleine klachten. Daar wil ik geen risico mee nemen.” aldus de oefenmeester in gesprek met BN De Stem.

Bron:
B-Side Rats, BN De Stem
42 Reacties
133   1  
Ric

Goed Edwin!!!
Zorg dat je spelers heel blijven.
Hele verstandige keuze.

133   1  
Ric

Goed Edwin!!!
Zorg dat je spelers heel blijven.
Hele verstandige keuze.

9   78  
Rubenac

Tralalala twiedeldiediedie

41   8  
Gilze

Verstandige keuze inderdaad. Wat ik dan wel vreemd vind is dat er niet 1 a 2 city spelers worden gehuurd. Desnoods als opvulling om de gaten op te vullen, gezien de eigen jeugd al ingepast is. Een minimaal aantal wedstrijden zullen ze op deze manier toch wel gaan spelen.

49   2  
Quinn

Blessures, overbelasting ... we zijn 4 wedstrijden onderweg in de KKD.
Hopelijk snel op volle oorlogssterkte!

27   9  
Chris W.M.

@Gilze

Is al aangegeven waarom toch? Waren geen spelers die interessant waren voor NAC en zin hadden om hier te komen spelen. Dan houdt het al snel op helaas.

28   9  
Henri

Dat volgens De Graaf enkele spelers na drie competitiewedstrijden op hun tenen lopen baart me wel zorgen moet ik zeggen.

30   1  
Wanny

@ Henri

Die jonge gasten hebben vorig seizoen bijna geen serieuze wedstrijden gespeeld, laat staan op dit niveau.

Dat er vorig seizoen geen beloftecompetitie was nekt ons nu wel een beetje.

24   2  
JvD

Vergeet niet dat alle jeugd spelers vorig jaar niet of nauwelijks gespeeld hebben. Dus dat die nu op een niveau hoger op hun tenen moeten lopen is niet zo heel gek.

11   51  
Rob no neck aka Lee towers

onzin, gewoon voetballen denk!

49   7  
Stefan-nac

Antonia geblesseerd? 🤣🤣🤣
Hoe ken t toch.. Nog geen minuut gespeeld!

33   102  
Talentje

Via deze weg wil ik Chris WM nomineren voor de wijsneus van het jaar 2021! Het begint allemaal steeds irritanter te worden hoe hij communiceert en voornamelijk op Twitter denkt hij alles te hebben uitgevonden… BAH!

5   11  
scheppioni

@ Wanny
En met dank aan .......
Dit is wel zorgelijk te noemen zeg !

7   2  
Maarten

Zeer verstandig.

48   7  
Chris W.M.

@Talentje

Nou vertel, wat is er nu weer.

56   8  
Henri

Gewoon doorgaan zo Chris WM. Goed bezig.
Als je sommige op dit forum moet geloven is Chris WM irritant bezig, Yadran een ophitser, Peek onbetrouwbaar, moet Fred1 de maat genomen worden., krijg ikzelf soms de wind van voren. Wat hebben sommige forumleden het toch druk om zo nodig hun negatieve mening over anderen te geven. Jammer toch.

13   3  
Gilze

@ Chris wm.

Dat klopt inderdaad. Enkel leek het mij te gaan om directe versterkingen, zoals deze nu gehaald zijn, lees Antonia. Maar met 1 a 2 spelers op niet noodzakelijke posities zoals in de verdediging, met veel blessures, had het wellicht toch handig geweest om het op te vangen. Hopelijk snel weer een leegloop in de ziekenboeg.

15   2  
Nelis

Goeie keuze en volle bak werken aan de condititie van de spelers met de nieuwe conditietrainer.
Zodat de belastbaarheid van de mannen groter wordt.

15   3  
JimGoose

Toch zou het wel vreemd zijn als NAC nu ineens stopt met zoeken naar versterkingen. Er zijn genoeg clubloze spelers die misschien hoopten op meer dan NAC (en dat is tegenwoordig helaas snel het geval) en nu toch haalbaar zijn.
Het laatste wat ik wil is halen om het halen, maar ik geloof niet dat er geen bruikbare spelers beschikbaar zijn.

37   4  
Nonkel Frans

@Talentje is jaloers omdat @ChrisWM hem maar niet wil ontdekken 😂😂😂

7   9  
Wanny

@ Gilze

We vangen het nu toch ook behoorlijk op? Nog met 3-0 gewonnen van ADO en ten opzichte van die wedstrijd zijn komende week dus Malone en Ligeon waarschijnlijk in staat om bij de selectie te zitten.

21   4  
JimGoose

En om ook een keer mee te doen aan namedropping: volgens transfermarkt heeft Nigel Hasselbaink geen club. Lijkt me een speler die niet financieel onafhankelijk is, aan de meeste criteria van "de lopende spits" te voldoen en heeft kort geleden nog gespeeld in de gold cup.
Niet dat ik nu vind dat zo iemand klakkeloos gehaald moet worden, maar dit lijkt me wel een voorbeeld van haalbaar en (op korte termijn) bruikbaar is.

15   14  
PN

Met alle respect voor de HH Beroepsvoetballers, maar hoe kan het dat je nu al op je tenen moet lopen? De zomerperiode niet zelf doorgetraind? De loopschemaatjes genegeerd? Echt onbegrijpelijk.

15   1  
Wanny

@ PN

Het is geen Kelderklasse waar je met wat looptraining je conditie onderhoudt en dan gelijk 90 minuten makkelijk mee kan doen.

Ik denk dat wedstrijden spelen om de knikkers een hele andere belasting is, zeker op dit niveau.

Wielrenners hoor je na een tijdlang inactief te zijn geweest ook altijd zeggen dat ze goed getraind hebben, maar koershardheid missen. Dat kun je eigenlijk niet simuleren in de trainingen.

7   20  
Bredafun

Als deze gasten nu al op hun tenen moeten lopen, dan snap ik niet wat ze op dit niveau komen doen?
Alleen bij nac dit soort gepiep. Andere clubs met jonkies hoor je niet klagen.
Wat n mentaliteit zeg pffff… en maar denken dat ze snel weer n stap hoger kunnen. puur voor t geld. En van 99% hoor je niets meer. Dropjes!

27   4  
Beest

Antonia is niet geblesseerd maar op interland verplichtingen.

Kaj de Rooij ligt er echt nog wel even langer uit. Rugpijn met uitstraling naar de benen is gewoon gevaarlijk. Kut voor ons maar nog veel erger voor die jongen.

Bilate verwacht ik volgende week toch wel op het veld . Hamsting staat 5-6 weken voor en dat is als ik het goed reken nu ongeveer.

7   30  
Schrikbarend

Antonia geblesseerd?medisch gekeurd last van schrale billen!danny bakker vocht in de kuit die is toch onderhand hersteld wat duurt het allemaal lang zeg

15   4  
willem 4,5

Slimme zet van De Graaf, geen risico nemen. Er is zo lang hij trainer is al meer verstandige praat uitgekomen dan bij Steijn in meer dan een jaar. Normaal is de trainer altijd slimmer dan de assistent alleen bij NAC was dat andersom, hoort bij NAC natuurlijk altijd anders dan normaal!

6   31  
Rob no neck aka Lee towers

Scout van nac deed deze week mee met de paralympische spelen aangezien ze aantrekkingsbeleidt, keuze uit tekortkomingen

3   10  
Jb

Ik denk dat er gewoon geen geld meer is manders
Heeft gewoon teveel uitgegeven wat kost die twee seizoenen van ex trainer stein
Dat nac ook nog moet betalen en lokhof die vroeg vertrokken is en wie weet wat nog meer het houd
Nooit op bij nac en er moeten beteren contracten geregeld worden bij goede eigen jeugd dat je er ook wat op kan verdienen als ze weg gaan ook op door verkoop naar andere clubs een mooie bonus daar loop nac flink achter op veel betaald voetbal clubs

4   4  
PN

@Wanny

Deels eens, maar het zijn allemaal profs, hebben vorig seizoen afgesloten, vakantie gehad (en daarin als het goed is basisconditie bijgehouden; daarbij is in 3 weken je conditie niet verdwenen), zijn half juli weer begonnen en nu dus weer een dikke maand onderweg. Daarbij is het bij NAC niet heel veel anders dan bij de andere prof-clubs waartegen wordt gespeeld, dat zou dus tegen elkaar moeten opwegen. Het verbaast me in ieder geval dat er al zo snel sprake is van op je tenen lopen en klachten hebben.

4   13  
Paul

Antonia hamstringblessure!!

6   7  
Bredafun

Lache dat er ze hier duim omlaag geven als je negatief over de spelers formuleert. Dat zijn dan helaas dus de echte Droopy’s..

5   4  
Ivo

Antonia geblesseerd? Serieus?

4   4  
Marco van bavel

Er zouden toch ook 3 a 4 spelers komen ipv 1????

4   3  
Pietjebel

Mooi dat malone weer aansluit
Heeft hij nog paar dagen extra om zijn vermoeidheid te overwinnen

1   0  
Coco

Het is al ff geleden (2 jaar), maar ik kon een bijeenkomst herinneren waarbij dus serieus werd afgesproken de samenwerking met MC verder en meer te gaan activeren. Mooi, hele mooi woorden…toen.

2   1  
Adriaan

Spits bij Excelsior: Dallinga
Al 4x gescoord tegen Den Bosch...
In de gaten houden

6   2  
Belgische Naccer

Man man man...

Waarom hebben wij toch altijd zoveel geblesseerden bij NAC?

Die fitheid/conditietrainer was toch toegevoegd aan de staf? Waarom is er nog niemand "beter"...en waarom zijn ze überhaupt geblesseerd?

Is dit domme pech? Of is dit nog de nasleep van het totale gebrek aan conditie van vorig Seizoen onder Steijn?

En hoe zit het met Malone? Is dat nu de Kali 2.0?
Gevalletje...kan niet, wil niet...en alles is moeilijk, maar kijk mij eens "prof" zijn?

Kom op spelers, zet alles op alles, om zo snel mogelijk NAC weer naar de eredivisie te krijgen. En als het allemaal te veel is of te zwaar, of je kunt het niet aan...Ga dan gewoon ergens anders voetballen. Is voor iedereen beter.

1   8  
Tip

Blessures kan puur toeval zijn of wat anders. Wij kunnen dat op afstand niet beoordelen. Dikwijls zijn er wel veel geblesseerden en zieken als de sfeer niet goed is. Maar sfeer lijkt mij in de spelersgroep en technische staf in orde. Een ploeg met veel jeugdspelers loopt zich dikwijls in het begin wel voorbij. Dat zal spelen bij de spelers die op hun tenen lopen. Voor de rest zijn de geblesseerden juist de ouderen. Antonia lijkt geblesseerd begonnen, die mist ritme. Kaj de Rooy vind ik zorgelijk. Wij gewoon nu rustig afwachten. Zeer verstandig om Vitesse te laten schieten.

3   0  
Barbapapa

Alle jeugdspelers hebben vorig seizoen amper wedstrijden gespeeld. Daarnaast trainde het eerste ook op ritme van de oudjes. Dat ze het nu al snel voelen is begrijpelijk. Eigenlijk bijzonder dat ze nu al zo aardig spelen.

NAC heeft daarnaast het talent om blessure gevoelige spelers aan te trekken. Bilate en Rutten zijn daar mooie voorbeelden van. Maria is ook om de haverklap niet in staat om te spelen. Daarnaast nog wat pech zoals met de Rooij en je zit in het schuitje waar we zitten…

0   0  
Mc Guyver

Zou wel typisch zijn als je een Antonia geblesseerd koopt. Als ik ff google dan zie je dat hij bij zowat alle clubs behoorlijke blessures gehad heeft. Ook zijn cijfers bij Groningen 3 doelpunten in 53 wedstrijden niet om over naar huis te schrijven (supporters ook niet echt iver hem te spreken daar). Cambuur laat hem ook niet voor niets gaan met oog op eredivisie. Hopelijk kan hij met nodige Seuntjens mentaliteit ons toch overtuigen.

1   1  
die ne gast

Wel opvallend: de jeugdspelers lopen hun tenen, omdat ze kan vorig jaar nauwelijks wedstrijden hebben gespeeld.
En de selectie-spelers van vorig jaar zijn bijna allemaal geblesseerd. Is dat moeite omdat er een groot verschil is tussen de trainingsintensiteit van De Graaf en Steijn?

Dat belooft niet veel goeds voor na de interlandbreaks, want dat moeten er 2 wedstrijden in 4 dagen gespeeld worden...

Nou ja, nog een heel seizoen voor de boeg, om ze topfit klaar te stomen voor de play-offs...

Laad alle berichten na dit bericht in