Wij gaan niet opzij

Kritiek op directie neemt toe

Eddy W

Ondanks de positievere geluiden rondom de selectie de afgelopen dagen neemt de kritiek op de directie van NAC de afgelopen tijd toe. Waar VI de pijlen richt op Eisenga, heeft BN deStem vooral kritiek op Edelenbos en de aandeelhouders.

Tom Kipping van VI wind er geen doekjes omheen. Volgens de journalist van het voetbalweekblad is het geen nieuws meer dat de trainer ontslagen is, de manier waarop spreekt volgens de journalist dan weer boekdelen. "Dat een coach ritueel wordt geslacht bij NAC Breda is niks nieuws, maar Ruud Brood op Oudjaarsdag, midden in de winterstop, wegsturen vanwege een gebrek aan chemie is wel een nieuw dieptepunt. Eisenga werd in Friesland al een gebrek aan empathisch vermogen verweten en bevestigt dat nu met het bespottelijke oliebollencongé."

Ook Yadran Blanco is vrij duidelijk op de website van zijn werkgever. “Het vertrek van Ruud is gewoon de beste beslissing van het afgelopen half jaar. De fout zit hem bij Nicole Edelenbos en de grootaandeelhouders, die koste wat het kost een trainer er doorheen hebben gedrukt deze zomer die de directie niet wilde. Die totaal niet paste bij de spelersgroep. Dan kunnen mensen wel gaan roeptoeteren dat er weer een trainer weg is, maar kijk ook even naar de leefomgeving en het leefklimaat binnen zo’n club.”

Bron:
B-Side Rats, VI, BN deStem
98 Reacties
184   30  
Ouwe Spionkop

Wat een misleidende kop van dit artikel.
Directie zijn vd Abbeele en Eizinga.
Ik lees in het artikel toch niet dat Blanco kritiek op directie heeft?
En hoezo neemt toe? Leg eens uit?
Die VI kerel roept maar wat. Die is totaal niet bekend met de NAC situatie.

30   7  
Marco van Bavel

We vallen in herhaling! Iedere dag hetzelfde nieuwe! Het lijkt NAC fans wel

44   5  
Gman

Eens met Dhr Blanco.

Al moeten heren directeuren nu gaan laten zien dat zij ook niet de verkeerde personen zijn op deze 2 posities.


Overigens.. heb dat filmpje gezien van Blanco. Wie is die trekpop die hij naast zich heeft zitten? Echt totaal geen toegevoegde waarde. Is ook zgn clubwatcher maar blanco is de enige die echt wat inside info lijkt te hebben.

38   35  
Adnac

Tijd voor actie van de NAC supporters, die week in week uit met bijna 19000 supporters in het stadion zijn.

25   3  
Nac

In plaats van elkaar zwarte piet toe te spelen kunen ze beter eerst zorgen voor betere spelers en goede trainer

30   6  
Moekes mooiste

Het hele gedoe dat Ruud Brood door Edelenbos is aangesteld, is natuurlijk de oorzaak voor die steeds maar groeiende onrust en wantrouw tussen de directie en de ex-trainer die plaatsvond.

Het besluit dat Ruud Brood werd ontslagen lijkt tot nu toe wel de juiste keuze...

184   30  
Ouwe Spionkop

Wat een misleidende kop van dit artikel.
Directie zijn vd Abbeele en Eizinga.
Ik lees in het artikel toch niet dat Blanco kritiek op directie heeft?
En hoezo neemt toe? Leg eens uit?
Die VI kerel roept maar wat. Die is totaal niet bekend met de NAC situatie.

21   8  
Patje

Helemaal mee eens met yadran blanco,maar dat denk ik al veel langer.

64   6  
Raf17

Ik ben het eens met Ouwe Spionkop. De titel past niet bij dit artikel. Knipping heeft totaal niks met NAC en haalt oude koeien uit de sloot. Hij kende alleen ongeveer de situatie bij sc Heerenveen.

Blanco vertelt precies het goede verhaal. Kritiek op de aandeelhouders en de RvC, NIET op de directie. Chris Tempelman heeft ook nauwelijks informatie. Hij roept alleen Yadran na en wat andere zeggen. Ik vind dit bericht daarom overbodig en wederom stemmingmakerij. Sorry.

47   79  
jvt

We hebben inmiddels genoeg gezien van deze directie. Dat begon al op de eerste dag van aanstelling. Met deze Epie & Hepie uit verweggistan wordt je bedrogen waar je bijstaat. Een uitzending van programma Opgelicht zou niet misstaan.

Gevolg 0,0 geloofwaardigheid en 0,0 autoriteit bij een doorgewinterde, keiharde trainer. Die komt er dus niet, bang om te worden ondergesneewd en dus krijgen we de zoveelste introverte, niet bevlogen trainer.

Een type Koeman past niet bij NAC. Wel iemand die schijt heeft aan alles; een Faber, een Been, een Spelbos en Ten Cate destijds, wat een tijden. Ploegen kwamen met zweet in de bilnaad naar een kolkend NAC stadion, geweldig spel, snijdende voorzetten, oorlog in het strafschopgebied en vergelijk dat eens met de huidige door onze directie samengestelde selectie, met de lieve Fortuna draver. Waar een volgende bescheiden Belgische speler van 1,64m maar weer een contract krijgt. Wat een verschil!

25   47  
De trainer

Helemaal eens met JVT

13   22  
De Bolle Damen

De Bolle zit morgen in het stadion en zal eens met Tom gaan praten en kijken of er al een nieuwe trainer te spotten valt. Ik heb overigens schijt aan de directie maar ben wel tevreden en positief mbt TvdA en WW. Een dergelijke spelopvatting past perfect bij NAC. De tegenstanders kunnen er (ook) geen flikker van en dus moet je ze opjagen. Over het hele veld. Ze maken dan fout op fout en is kans op succes het grootst.
Als de spelers ook iets met de trainer hebben dan zie ik geen reden om WW niet langer bij 1 te betrekken.
Stromans is er al toch ?
Stel gewoon Dungen en Dijnsen aan als sponsor representatives en laat het grote werk door een commercieel zwaargewich van de RVC doen.
Op bestuurlijk en commercieel niveau lokale gasten. ( nee geen vrouw). Op het veld jeugd met waarde en een enkele (!) ervaren kracht in verdediging en middenlinie en ook die lokaal.
Hup NAC!
Morgen 0-4

24   22  
Sp1

Blanco kan weer eens zijn rancune niet bedwingen, op Zundert heeft Ruud hem meermaals in zijn hemd gezet, de lezing van Tom komt dichterbij de realiteit. Edelhert zoals Ruud haar noemt is samen met kabouter van Aalst en vd weelde zijn de grootste oorzaak dat NAC al jaren stil staat. En tuurlijk.. Er wordt geld in NAC gepompt maar wel op een hele wrange en verkeerde manier. Mismanagement in de overtreffende trede.

39   64  
Koraalnac

Wat is het toch triest dat er mensen duimpjes omlaag zitten te geven aan iedereen die (terechte) kritiek heeft op de directie. 100% dat hier iets achterzit vanuit NAC of Directie. Valt me al dagen op hier op bsiderats. Zo jammer!

42   61  
Jantje2

Krijg je op deze site als je een negatieve reactie plaatst over de directie van NAC automatische duimpjes omlaag???

Valt me op dat de negatieve reacties mbt het bestuur en aandeelhouders duimpjes omlaag hebben ??!

Kan me niet voorstellen dat het meerendeel van de supporters tevreden is met de “grote 3 “ en huidige directie ??

NAC gaat steeds verder de afgrond in!! NAC is NAC niet meer!! Een Fries een Belg en 3 Rotterdammers snappen niks van de NAC cultuur en hebben 0,0 affiniteit met de club!!

Ik blijf van mening zolang die Rotterdammers aan het roer staan het helemaal niks meer wordt met NAC !!


22   1  
Mul

Gaap...

25   31  
Sp1

@Jantje2

De kritische noot word hier al sinds jaar en dag de nek omgedraaid... Totdat ze echt niet anders kunnen dan de realiteit onder ogen komen.

29   47  
Sjef de gevulde koek

Tijd voor een grote bezem. Eisinga moet heel snel oprotten. En onze vrouw edelenbos moet natuurlijk op de bagagedrager bij onze Luuc. Man man wat een fiasco om deze debiel aan te stellen. Ook als ze Fred grim heeft tegen gehouden en van haar brood moest komen is toch wel een grote rede om haar buiten te flikkeren. Alleen onze Belg krijgt van mij het voordeel van de twijfel maar wat moet die we niet denken wil Fred grim halen en dat mag dan niet van mevrouwtje man man kan het nog erger allemaal.

42   29  
Fredje

misschien het hele duimpjes systeem maar afschaffen dan. Stelletje jankerds kunnen er niet tegen als ze niet leuk gevonden worden... man man man

27   17  
Overal

De manier van berichtgeving de laatste tijd op deze site doet toch vermoeden dat de bsiderats redactie aardig in kamp Brood zit in dit verhaal.

Opzich niks mis mee, jullie hoeven ook niet objectief te zijn. Maar je lokt ook een discussie uit waar NAC echt totaal niet beter van wordt op dit moment.

23   17  
Stan

Vrees dat de club ten dode is opgeschreven. Het wordt van kwaad tot erger!

10   3  
Breda-Loyal

Als ik zo hier de reacties lees heb ik nu al zin in de aankomende forumavond die er aan zit te komen.

17   15  
Der wawa

Voorlopig Za het met deze club niks worden. Voetballers die niet hun top halen, Toezichthouders die hun werk al decennia niet doen en bovenal een kapot duimpjes systeem op deze site.

Een duimpje omhoog betekent -1. Een duimpje omlaag -2. Althans op mijn mobiele weergave.

Verder kun je kritiek hebben op iedereen en alles want amateurisme viert in de hele club hoogtij.

26   24  
Koraalnac

@fredje

Het boeit me niks of mijn reacties leuk worden gevonden of niet maar het valt gewoon op! Heb reacties voorbij zien komen de laatste dagen die totaal niet gek zijn maar wel met een kritische noot en die krijgen minstens 20 duimpjes omlaag.. Dat roept wel vraagtekens op ja.. Zoals Jantje2 al zegt is precies waarom we onze club aan t verliezen zijn en dat we keihard naar de klote gaan..
Een Belg en een Fries aan t roer en zo'n achterlijk wijf die zich ermee bemoeit en dan nog 3 van die Rotterdammers die de club kapot maken!

36   27  
Buurman

- Eisenga bevestigt bij NAC wat wat hij bij Heerenveen al liet zien. Zo moeilijk is het toch niet. Man is helaas ongeschikt.
- TvdA is onervaren en heeft nooit op niveau gespeeld. Ik denk dat Tom de kans moet krijgen komend half seizoen de selectie te complementeren. Daar moet hij dan wel budget voor krijgen. De huidige selectie komt tekort. Lukt hem dat niet dan einde seizoen snel met hem kappen.
- Edelenbos heeft dus geen sterke mensen kunnen vinden voor de belangrijke directie functies. Kortom gefaald.
- De aandeelhouders hebben met Edelenbos niet de juiste interim aangesteld. Als kredietgevers hebben ze NAC gered maar NAC heeft nu behoefte aan een eigenaar met geld en visie. Iemand die er voor gaat van NAC een stabiele subtopper in de ere te maken. De potentie is er.
- De RvC heeft als controle orgaan ,ondanks het bovenstaande, nimmer het beleid bij NAC gehekeld. Vraag is gerechtigd ; wat doen ze eigenlijk ? wat voegen ze toe ?
- Brood is een goeie ervaren trainer. Naast dat de selectie tekort komt was er tussen hem en de directie geen enkele klik. Ruud zag deze directie niet zitten en de directie was bang voor de ervaren cynische trainer. Kortom , ontslag onontkoombaar in de huidige omstandigheden , enkele spelers kozen niet de kant van Brood.
- Blanco heeft wraak genomen op Brood en dat kwam de directie nogal goed uit.
- WW is een goeie assistent maar daarom nog geen goeie hoofdtrainer. Wat mij betreft, geef hem een half seizoen de kans en stel geld beschikbaar voor 2 goede ervaren spelers.

Tsja, het een heeft nu eenmaal te maken met het ander. Dat het een puinzooi is bij NAC weet inmiddels heel Nederland. Alleen een kleine groep geel zwarte kabouters, genaamd echte ! NAC supporters, vindt dat kritiek uit den boze is. In plaats daarvan willen ze heel hard gaan zingen met zijn allen. Maar toch ; op naar een driepunter in Helmond. Wat hoop ik daarop.

22   25  
Sp1

Het gros zal vandaag de dag nog beweren dat Oltmans, en mommers het goed hebben gedaan... Eskes was een topper en ga zo maar door. Het is gewoon sneu dat we met een Belg en Fries opgezadeld zitten en we op een zesde plaats roemloos ten onder gaan... Laat mij maar negatief zijn.

14   22  
Jantje2

Eens met SP1

16   7  
Kipiani

Sorry jongens, maar jullie inclusief Blanco hebben toch echt lopen te slapen. Of onder een gelegen. Of het niet aangedurfd.
Derhalve: geen nieuws dit.

5   4  
Kipiani

Steen.

26   7  
Martinus

Ik blijf erbij, als je een lange termijn beleid wilt zien van een AD/TD kun je ze niet nu al afserveren. Je kan het nu niet goed beoordelen en wéér andere mensen op die posities zetten brengt nog meer onrust. Zeker omdat die ook na een half jaar hier worden uitgefoeterd als het minder loopt.

13   9  
De generaal

Wat een hoop negatief gezeik weer!
NAC blijft NAC wie er ook denkt aan de touwtjes te kunnen trekken

39   8  
Penders4president

Bijzonder om zo een suggestief artikel te posten. Roddel en achterklap hoor! Telegraaf lezers zullen er van smullen.

Hou toch op met die onzin, gewoon voetballen!

11   13  
Sp1

Dat Edelenbos Gielen zo ver heeft gekregen om tijdens de nieuwjaarsreceptie 2019 aan te kondigen dat van der Aat wel even zou krabbelen en uiteindelijk met Luc de Fries op de proppen komt... Neehoor de club is er goed aan toe.

20   9  
NACPB

Een nieuwe directie kan je bijna nooit beoordelen op een half jaar werk.
Vele afspraken beleidsplanningen budgetten etc zijn al veel eerder besloten. Dus ruim voordat de huidige directie aantrad. Wel kan je de aandeelhouders en de dame aan rekenen dat ze Brood hebben aangesteld. Hadden beter kunnen wachten tot er een nieuwe tD op zn plek zat.
Maar nu is het voor de directie wel tijd om intern maar zeker ook extern te laten zien welke kant ze op willen en het 'bedrijf' NAC naar hun hand te gaan zetten.
En de TD moet zich nu laten gelden. Dus laten wij als supporters de directie keer de tijd te gunnen. Kritiek op bsiderats gaat echt niks veranderen. Alleen de stemming tussen de supporters beinvloed je daarmee, en dus ook de sfeer in het stadion.

58   13  
7Hiils

Even in het algemeen:

Ik denk niet dat die duimpjes specifiek bedoeld zijn om de directie te steunen, maar meer om te laten blijken dat mensen moe beginnen te worden van dat constante gezeik.

Onder elk bericht lees je verhalen dat Eisinga er niks van kan, maar niémand, echt niémand, komt met concrete voorbeelden. En dan nog, al zou hij fouten maken, noem mij 1 bestuurder van een voetbalclub die dat nog nooit gedaan heeft? Nee, dan komen ze met teksten als; hij wordt niet serieus genomen door die en die. So what? Als hij bij iedereen in het pulletje zou vallen, dán zou ik hem pas niet vertrouwen.

Dezelfde personen die constant met verwijten komen zijn ook de mensen die aangeven dat er geen beleid is. Maar hoe kan er beleid zijn als iedereen al bij zijn aanstelling afgekraakt wordt en al na 2 of 3 maanden weg moet? Kritisch zijn mag, maar dat constante afgekraak en oproepen tot actie begint me te irriteren. Mensen lijken niet in te willen zien dat zolang er geen partij met hele diepe zakken komt, die een miljoentje of 10 willen neerleggen voor de aandelen plús de garantie willen geven en aan kunnen tonen dat ze tekorten kunnen dekken de komende jaren, er helemaal niéts gaat veranderen bij NAC. Dus accepteer het nu maar, wij hebben geen enkele invloed is al gebleken. Bespaard je een hoop frustratie.

31   30  
Buurman

Beste ZEVENHEUVELEN. Het slecht functioneren bij Heerenveen is toch hartstikke concreet ? Beloven boven de 10000 seizoenkaarten gaat naar spelersbudget en het vervolgens niet doen is toch een leugen? Kritiek uit sponsorkringen is concreet, moet ik die sponsors allemaal met naam en toenaam gaan noemen ? Maar nu andersom. Geef jij eens drie concrete voorbeelden waaruit blijkt dat Eisenga een kanjer is

9   17  
Ojee

Jongens, waar kan je die BSR-wordt-gestuurd-door-NAC-en-ze-zijn-altijd-partijdig-want-ze-nemen-nieuws-over-van-andere-media-en-ze-schrijven-niet-wat-ik-wil-aluhoedjes kopen?
Lijkt een rage te zijn en dan loop ik ook graag mee, net als de rest.

4   1  
FVBreda

Blanco heeft het inderdaad over het faken van NE vanwege het doordrukken van RB.

Maar wie heeft er nou echt gevraagd om RB? In beginsel is dat niet NE geweest.

41   9  
7Hills

@BUURMAN

Ik vorm mijn mening niet over wat Johan Derksen mij voorkauwt over zijn tijd bij Heerenveen. Ik vorm mijn mening over wat ik gelezen heb over die situatie wat door onafhankelijke partijen wordt verteld. En daaruit blijkt dat Eisinga weliswaar fouten heeft gemaakt, maar ook op een heel verkeerd moment bij die club terecht is gekomen. Het moment waarop de club een andere kant op wilde dan mister Heerenveen Riemer wilde, waardoor de club haast verscheurd is door de Riemer adepten en de ‘nieuwe stroming’ die Eisinga hadden aangesteld. En tot de dag van vandaag is het daar hommeles, zelfs lang nadat Eisinga daar al weg moest. Hij heeft bepaalde processen inderdaad niet kunnen stoppen, maar heeft ze ook niet in gang gezet.

Je vraagt om voorbeelden, nu kan ik zaken als binnen no-time shirtsponsoren vinden noemen, en dat hij dat onzalige plan van het aankopen van het stadion heeft afgeschoten, maar dan krijg je weer zo’n wellis nietes spelletje. Daar heb ik geen zin in. Want daardoor wordt ik een bepaald kamp gedrukt waar ik niet in wil zitten. Mijn mening over Eisinga is neutraal. Dat ik het niet eens ben met de kritiek wil dus niet zeggen dat ik positief over hem ben. Ik wéét het namelijk gewoon niet. Dus heb ik geen mening over hem. En zolang ik geen concrete voorbeelden krijg dat hij echt zaken fout heeft gedaan, dus dan heb ik het niet over een keertje voor zijn beurt praten, verander ik dus niet van mening.

19   9  
Molensky

Het wordt tijd dat Tiësto en Hardwell de club overnemen en een paar goede voetbalmensen de club laten besturen. WW moet zo snel mogelijk zijn papieren halen.

11   7  
The Cosmic Gate

Ik weet niet waarom, maar als ik Edelenbos zie dan heb ik meteen een naar gevoel .
Dat zo'n iemand met werkelijk 0 voetbalverstand zulke belangrijke beslissingen heeft mogen nemen, en ook eigenlijk 0 gevoel met een club heeft .
Hoe kun je dan de juiste keuzes maken ?
Werkelijk ongelooflijk

Het zal ook een aardige duit gekost hebben ook nog

11   17  
Sjef de gevulde koek

Maar hoe lang willen wij dit als supporters nog aan zien dat is de vraag. Actie aub en snel

10   7  
NAC!!!

Tja, Blanco verteld niets nieuw hè...
Dat is al jaar en dag het probleem binnen onze club. De aandeelhouders zijn medeverantwoordelijk, punt!!
Zei zijn het grote drama binnen onze club en niemand anders!!!

1) ze hebben er geen verstand van.
2) ze laten de club niet groeien of iets goed ondernemen.
3) ondanks het “moeten” promoveren is er weer niets te besteden.
4) ze zijn niet machtig om de juiste personen op de goede plaats te zetten.

Kort samengevat: onbekwaam!!

Op elke andere werkvloer is dat ofwel opstappen of de boeken toe doen?


Ongelooflijk dat dit na zoveel jaren nog steeds kan plaatsvinden...

28   3  
Oldie

Tom Knipping deelt bij VI iedere week 2 groene en 2 rode kaarten uit. Dat betekent dus dat hij jaarlijks 104 personen de zwarte Piet uitdeelt. Hoor en wederhoor is Knipping altijd vreemd. Hij schrijft op wat in de wandelgangen en het roddelcircuit rond gaat. Hij moet immers iedere week 2 personen zwart maken. Knipping heeft Eisinga en en van den Abeele nog nooit gezien, laat staan gesproken. Om nog maat te zwijgen over de ins- en outs van het wel en wee bij NAC. Zijn oordeel in de VI van deze week is niets meer of minder dan van het allerlaagste allooi dat men in het journalistieke vak voor kan stellen.
In dezelfde VI van deze week staat een onderbouwd achtergrondverhaal over het ontslag van Ruud Brood. Deze analyse is opgetekend door Chris Tempelman de vaste NAC-watcher. In tegenstelling tot Knipping stelt Tempelman o.a. dat |Ruud Brood een zwalkende coach was en dat het afscheid (lees ontslag) derhalve onafwendbaar was.
Jammer dat de redactie van BSR de roddelpraat van Knipping als uitgangspunt neemt voor een discussie over het functioneren van de Directie van NAC, terwijl de gedegen onderbouwing van Tempelman volledig verzwegen wordt.

17   3  
7Hills

@ SJEF DE GEVULDE KOEK

Actie? Hoe, wat en wie? Hoeveel mensen ken je die een miljoentje of 15 op de bank hebben staan? Alleen dan los je het op.

8   15  
Buurman

Beste 7 Hills. Dank voor je antwoord. Een "keertje voor zijn beurt gepraat " vind ik erg mild geïnterpreteerd. Wat me echter tegenstaat is dat het lijkt dat het op deze site verboden is een bepaald beeld van een situatie te hebben. En vooral als het functioneren van directieleden betreft. Ik ben ook neutraal. Ik heb geen enkel belang binnen het NACse. Gewoon een simpele supporter. Was mijn beeld van de AD positief dan schreef ik dat. Echter mijn beeld is dat Eijsenga niet goed functioneert ofwel niet de juiste sterke man voor NAC is. Natuurlijk kan ik me vergissen of er langs zitten. Sterker nog, ik hoop er langs te zitten. ( al denk ik van niet.)

11   36  
Koraalnac

@sjefdegevuldekoek

Ik heb nog een fb-evenement in concept staan waarin we massaal voor de hoofdingang verzamelen een uur voor de wedstrijd thuis tegen jong-az.
Met een paar duizend supporters het vertek van de aandeelhouders eisen. Dat alles op een vreedzame manier met spandoeken en dergelijke.. We moeten als supporters het heft in handen nemen en voor onze club gaan staan! Heb het alleen nog niet openbaar gemaakt omdat ik niet weet hoeveel animo hiervoor is...

14   3  
7Hills

@ KORAALNAC

Ben je nu serieus of was dit een cynische post?

14   17  
Harrie

De club staat op ontploffen! Er is zoveel onrust in alle geledingen. Zelfs de enige afdeling die goed draait, de jeugdopleiding, sijpelt het door. Alles veroorzaakt door niet communiceren vanuit Eisinga / vdA en afwachtendheid in budget. Alle contracten met jeugdtrainers lopen af die gaan echt niet wachten tot NAC een aanbieding doet en kijken om zich heen. Spelers van jong NAC waarin men afspraken niet na komt en ze laat stikken. Alleen goede resultaten van NAC 1 kunnen de onrust de komende weken verbloemen anders zal er een ware (gedwongen) uittocht plaats vinden.

5   0  
Breda

Clickbait titel maar het werkt wel gezien de reacties.

Bij ieder ontslag zijn er voor en tegenstanders. Non-issue

19   2  
7Hills

Beste Buurman.

Ik reageerde meer op de mensen die dagelijks de directie met de grond gelijk maken op basis van onderbuikgevoelens (wat mag, ieder zijn mening) maar dan om zich heen gaan slaan als anderen het niet met ze eens zijn. Dan ineens de redactie als directie kontkruipers gaan bestempelen, het duimpjes systeem ter discussie stellen etc, en dus blijkbaar niet kunnen accepteren dat er (een hoop) mensen zijn die het allemaal niet zo zwart zien als zij. Die geen enkele aanleiding/bewijs zien waaruit moet blijken dat de directie geen goed werk levert. Die niet op basis van de mening van een handjevol sponsoren ( op een totaal van honderden) af willen gaan dat iemand niet functioneert. Als je je niet aangesproken voelt, dan was mijn post niet voor jou bestemd!

14   32  
Sjef de gevulde koek

We zijn vorig jaar als een stel makke lammetjes gedegradeerd. Iedereen ging met hun staart tussen de benen na huis. Er werden beloftes gedaan en zouden juiste mensen komen. Maar nee een Fries die zichzelf aftrekt als hij voor de spiegel staat een mevrouw die deze man heeft aangetrokken en vervolgens de TD tegen werkt. Aandeelhouder die niet weten of er lucht of zand in een bal zit en die weer deze mevrouw heeft neergezet. Haha wat een drama maar wij als suporters gaan lekker na het stadion zuipen 10 bier kijken na verschrikkelijk voetbal en gaan weer. Na al deze ellende hoor en gebeurt er niks. Vroeger stonden we al lang voor de hoodtribune. Er moet wat gaan gebeuren en als wij niks doen gaat er niks veranderen en blijven we in deze tyfeus zooi zitten. Het is onderhand klaar denk ik hè.

8   17  
Scheppioni

We zeiden een half jaar geleden al met sommige hier, NAC had er verstandig aangedaan om de ze td en ad een prestatiecontract te geven, want de kans was al voor 80% dat deze twee niet capabel zou kunnen zijn voor deze klus bij onze rumoerige prachtige volksclub ! Dit komt nu dus uit en we NAC zitten er weer aan vast ! Men leert het nooit !!

25   0  
henk

@KoraalNAC

*Ervan uitgaande dat je reactie niet sarcastisch was bedoelt.

Wat bedoel je met het vertrek van de aandeelhouders eisen? Je snapt dat je die mannen uit moet kopen en niet weg kan sturen. Aangezien je het Facebookevent in concept klaar hebt staan, ben je serieus en heb je dus zo'n 10 miljoen euro beschikbaar plus nog enkele miljoenen om te investeren. Als je dat niet, is het volkomen kansloos om hun vertrek te eisen. In dat geval; begin maar met sparen.

5   0  
Wanny

Heeft Edelenbos nu nog een functie bij NAC eigenlijk. Of is die helemaal weg?

12   18  
Toontje

Alles is de schuld van Nicole Edelenbosch. Zij de de investeerders hebben deze twee onbenullden die of nog niks hebben gepresteerd in het voetbal of in Friesland al volledig hebben gefaald.
Niemand wilde ze dus dan kom je bij NAC uit. Normale zich respecterende bestuurders willen hier niet meer naar toe.
Wij zijn voor spelers, bestuursleden enz. (en zonder geld) afhankelijk geworden van mensen die geen baan hebben en overal worden gemeden

18   21  
Harry

In NL is er geen club die zo slecht geleid wordt dan ons NAC. Ik stop ermee om wedstriijden bij te wonen van die koekenbakkers. Ik erger me groen en geel door zoveel DOMHEID!

17   3  
Hugo

Morgen 0-4. The only way is up. Hup NAC

9   19  
Ivo

Wintertransfers KKD stand per 9 januari.

Almere City: Ruud Boymans
Sc Cambuur: Michael Breij
FC Dordrecht: Mike Havekotte, 5 spelers vertrokken
FC Eindhoven: Justin Ogenia, 1 speler vertrokken
Go Ahead Eagles: Mike Spenkelink, 1 speler vertrokken
De Graafschap: Sven Blummel, 1 speler vertrokken
Helmond Sport: Jordy Thomassen
MVV: 2 spelers vertrokken
Jong PSV: Shurandy Sambo, 1 speler vertrokken
Roda JC: Maxime Gunst
SC Telstar: 1 speler vertrokken
Top Oss: Dean van der Sluys, Giannis Ioannidis, 3 spelers vertrokken
NAC Breda: Helemaal niets.

31   4  
Boxer

Maar begrijp ik nu goed dat velen hier op de Site Eisinga weg willen hebben voor zaken die zich bij Heerenveen hebben afgespeeld?

Beetje vreemde redenering.

Zoals ik al eerder aangegeven; ik heb hem bij NAC nog niet zo veel fout zien doen en beoordelen kun je een directielid niet binnen een half jaar,

13   0  
@Ivo

Is ook niet perse nodig. Dit elftal kan veel beter en als ik zie wat er achter zit aan (vastgelegde) talenten dan lijkt het dat NAC meer bezig is met de toekomst dan met nu direct resultaat. Op zich is dat te verdedigen. Alleen zouden ze eens wat transparanter moeten zijn.

6   8  
Ivo

@ @Ivo

Ik zie een selectie die met 2 sterkhouders (1 voorin, 1 op middenveld) promotiewaardig is. En dan is het waanzin om die kans te laten lopen.

De TD heeft maanden naar deze transferperiode toe kunnen leven, zijn huiswerk kunnen doen. Het moet NU gebeuren. Wachten tot de laatste week van januari is te laat als je serieuze plannen hebt om je te versterken.

14   1  
Buurman

Beste 7Hills. Wat mij betreft zijn onderbuikgevoelens niet een echt issue. Je kunt door onderbuikgevoelens negatief maar ook positief reageren. Ik denk dat een belangrijk criterium is dat je inhoudelijk blijft en niet persoonlijk wordt. Jouw teksten zijn inhoudelijk. Prima. We verschillen van mening over het wel en wee van ons NAC. Wie heeft gelijk? Dat moet nog blijken. Eerst maar eens van Helmond winnen. Als NAC morgen scoort juichen we allemaal hier op de site.

11   2  
7Hills

@Buurman

En zo ist!

12   9  
ome cor

Tom Kipping heeft te maken met komkommertijd, dus gaat hier nog even over schrijven.
Lekker belangrijk.

Blanco is door BN de stem aangewezen als NAC watcher, maar die beste jongen is helemaal niet objectief.
Door zijn schrijfsels en modder gooien wanneer het hem niet zint zijn al vaker meningen van de so called journalist als de enige waarheid gebracht.

Blij dat er morgen weer gebald gaat worden. Al drie zever in de wedstrijd-loze weken maakt het niet leuker.

8   1  
Ad B uit Roosendaal

Waar gaat dit over???

Richt je op de 2e seizoenshelft....

Te beginnen (na Dordt) morgen tegen Helmond Sport.

12   11  
RV

Morgen weer de start van de competitie. Zijn er al versterkingen op komst? Wordt alles op alles gezet voor promotie of gaat er weer alleen maar paniek veroorzaakt worden?

We zitten nog steeds in de race voor promotie. We hebben enkel twee goede aankopen, volle bak NOAD, vertrouwen en een gedegen trainer nodig.

Wakker worden meneer de technisch directeur!! Popi Jopi! We willen zien dat er iets gebeurd nu en fouten hersteld worden. Niet promoveren is een ramp. Ik wil de eerste wedstrijden volle bak gas zien en punten punten en nog eens punten.

Als dat de komende vijf wedstrijden niet gebeurd (en promotie van ons wegglijd) dan is het wel tijd voor echte paniek en neem ik aan dat er vanuit de supporters iets gaat gebeuren. Bij Willem II zetten ze de trainer af, bij Roda de eigenaar buiten maar het rauwe NAC laat deze eigenheimers hun gang maar gaan?

Ik geef dit elftal nog een kans maar wil het wel zien de komende wedstrijden. Anders moeten er koppen rollen en wordt het tijd voor het echte rauwe oldskool NAC. Ik droom van promotie en een overname van een groep welwillende supporters met centen en strategisch vermogen. Ik moet mijn club snel terug want ik kan het niet meer aanzien en ga oprecht sinds jaren met steeds minder zin op vrijdagavond naar NAC. Aan de sfeer te merken ben ik niet de enige.

7   1  
7Hills

@RV

Je hebt BNDeStem wellicht niet gelezen, maar het wachten is echt niet op de TD. RvC geeft pas toestemming tot het halen van nieuwe spelers tot er spelers vertrokken zijn.

1   5  
ome cor

@RV
Iets met een klok en een klepel.

10   8  
10diego

Joh echt? Hebben wij matige directeuren, heeft Nicole slecht werk geleverd?

Allemaal leugens! Het is de schuld vd trainer. En van de vorige en van de volgende en van die daarna .

26   33  
jvt

Vooruit dan, voor de wegkijkers hier.
1. Uitleg en accepteren bijberoep van den Abeele, iets van GT sports van zijn vrouw uit de medische sector, bedrijf niet meer actief, mijn naam als contactpersoon moet er eerdaags af, bedrijf ligt stil...
2. Accepteren Brood als trainer terwijl die vorig seizoen al broddelwerk had afgeleverd (slechter van MvdG) en Tom niet met de vuist op tafel sloeg om het tegen te houden. Maar wel met anderen sprak zogezegd zomaar ter oriëntatie (toch tijd zat) wat niet zo bleek want wilde wel degelijk met Grim verder (met een keeper als trainer die jongelingen beter moet maken al weer een fout)
3. Ging niet met Brood samen wedstrijd kijken maar bleef elders kijken tijdens wedstrijd met Jong NAC, dat doe je niet als collega's , dan toon je interesse in elkaar
4. Weer te grote selectie terwijl ie belooft had de selectie echt in te krimpen, budget weer versnippert
5. Wilde niet in elke linie een ervaren speler halen
6. accepteren onbevlogen hoofd- en hulptrainer
7. accepteren de Damen soap
8. halen van Belgisch talent en allerlei snipper contracten
9. halen spelers op basis van videootjes (verhaal Brood) zonder enige scouting
10. een spits van Temse?? een draver uit Sittard, een vlo uit Utrecht, teveel zachte karakters en lieve spelers, geen uitgebalanceerde selectie
11. beginnen met vakantie terwijl we hoge nood aan topspelers hadden
12. onterecht 2 jarige en 3 jarige contracten
13. niet verhuisd om regio en cultuur zsm eigen te maken
14. denkt nog steeds een selectie met groeipotentie te hebben samengesteld
15. Geeft zelf aan dat er geen extra spelersbudget kwam ondanks 10+ kaarten maar dat had ie aan de AD moeten overlaten die het ook beloofd had
16. man zou selecteren op fitheid etc, Bohui nog niet gespeeld, aanvoerder na paar potjes weg..
17. slaagde er niet in van MC de echte versterkingen los te weken , heeft bij MC totaal geen aanzien, komt een jongetje langs

Moeten we nog even verder gaan? Deze Smulders 2.0 is te onervaren, zelf nooit op hoog niveau gespeeld, verdiend geen aanzien, geen bravour, geen "en we gaan niet opzij" mentaliteit, geen regio en cultuur en geen netwerk.

Hier hoeven we echt niet nog eens het voordeel van de twijfel aan te geven. Er was nl geen twijfel, deze jongen is te licht voor NAC.
Zo gaan we verder terug ipv vooruit. Oh ja, voor de betweters hier, ook een paar gelukstreffers zoals Riera en de keeper maar wiens verdienste was dat? En 1 op de 5 voldoet, knap hoor.

13   4  
Henri

@7Hills
Wat hebben we aan een AD en TM die in de pers beloften naar de suppoeters maken zoals, maar deze niet in de praktijk brengen. Dus beleidsbepalers die hun achterban voorliegen. Het seizoenkaarten verhaal van de AD en nu recent het verhaal van de versterkingen van de TM.

Van een AD die inmiddels zo'n half jaar bij een miljoenenbedrijf werkt verwacht ik toch iets van een visie te vernemen. Ik mag aannemen dat hij toch ook een analyse heeft gemaakt om te kijken waarbij het huidige NAC de mogelijkheden liggen op zeker commercieel gebied en andere vlakken.

Dat nu ineens een RvC eisen gaat stellen is in mijn ogen belachelijk als je analyseert waar het over gaat. Nu wordt het aantal selectiespelers en/of het daaraan te besteden salaris centraal gesteld boven directe promotie met alle negatieve gevolgen van dien. Ter verduidelijking plaats ik nogmaals mijn analyse van twee dagen geleden want daar draait het in mijn ogen om. Financieel gezien zijn het peanuts die overblijven als die spelers vertrekken.

Wat ik me afvraag waarom moet NAC in de situatie waar de club verkeert nu eerst enkele spelers slijten voordat de selectie wordt versterkt. Laten we eerlijk zijn wat zal nu het salaris van Kudimbana en Reuvers zijn. We praten over een half jaarsalaris, dan zijn ze einde contract. Van Anholt heeft ook nog een contract van een half jaar en als NAC nog iets voor hem wil vangen houdt dat in dat hij zijn transfervrije status opgeeft. Dat doet geen enkele speler met nog een half jaar te gaan en zeker niet voor niets. Dus wat wordt de netto opbrengst van deze drie spelers? Met dit gezamenlijke bedrag ga je echt geen sterkhouder binnenhalen hoor. Wat Carolina betreft die zijn contract loop nog twee jaar door volgens mij. Deze jongen loopt niet over van ambitie, zat zelfs bij FC Den Bosch niet bij de elf. Deze jongen zal zijn once in a lifetime kans ook zeker deels ten gelde willen maken, maar dat kan ook best pas einde seizoen gaan spelen. Hij heeft tenslotte de tijd. Moraal van mijn verhaal is dat als een RVC in de huidige situatie kenbaar maakt de eigenaren te steunen in hun eis dat er eerst spelers moeten vertrekken, wetende wie het betreft, Ja dan doe je niet het uiterste om NAC voor de tweede competitiehelft echt beter/sterker te maken. Vorig jaar wilde men Bruns van Vitesse huren toen ging hij naar Groningen. Nu is de kans groter dat je hem binnenhaalt en gebeurt er niets. Het is duidelijk als er over 3 weken geen trainer en nieuwe spelers bij de selectie zijn en er wat vastigheden zijn ontstaan, doe dan niets want dan start de periode met zware uitwedstrijden die gewonnen moeten worden. Alleen een perfect geprepareerde selectie met de juiste man voor de groep kan dat, wellicht, verwezelijken.

16   7  
D'N Klaagmuur

@Ome Cor: heeft Yadran ooit je vrouwtje van je afgepakt of wat? Ik heb hem de afgelopen periodes alleen maar stukken zien schrijven over zaken die naderhand ook uit zijn gekomen.

Hij is clubwatcher dus als hij constateert dat het niet botert tussen spelers en trainer dan mag hij dat niet opschrijven of wat? Als je Olij hoort na het ontslag van Brood merk je aan alles dat Blanco de afgelopen periode gewoon de waarheid heeft geschreven dus ik begrijp je probleem met hem niet zo goed.

Ik heb Blanco de afgelopen periode op geen enkele leugen kunnen betrappen. Als jij dat wel kan, kom dan maar met voorbeelden ipv dat eeuwige gejank hier op die vent.

11   1  
Toontje

We hadden vroeger...Raaijmakers Spekenbrink en Lemmens
Dat was een bestuur/ directie , zeker in die tijd, waar je op kon bouwen. Ze hadden er kijk op.
Dat heeft de huidige directie totaal niet....waardeloos.

17   10  
Harrie

En heeft Eisinga al eens verteld waar dat geld van de seizoenskaarten voor de jeugdopleiding is gebleven? Oplichter

13   1  
Jammer

Onze RVC en aandeelhouders runnen in hun ogen geen voetbalclub maar een belegging.

3   1  
Ivo

Ik vraag me ook af waarom de RVC nu ineens zo principieel gaat doen.
Stel dat je een Reuvers of Carolina kan verhuren, of dat je Kudimbana gratis laat vertrekken. Wat levert dat nou op?

De enige grootverdiener waarmee het echt wat opschiet als hij vertrekt, is Anouar Kali. Die verdient wel een tonnetje of 2 per jaar. Pele van Anholt kan over 6 maanden transfervrij weg, dus die gaat echt alleen maar als het voor hem ook een mooie deal is.

Ik vraag me echt af wat er nu aan de hand is. Stevenen ze af op een miljoenentekort ofzo? Waarom dan de trainingskampen voor selectie en jeugd?

15   17  
10diego

@jvt, je zult wel duimpjes omlaag krijgen maar je beschrijving is in mijn ogen een juiste.

9   7  
Buurman

Inderdaad kloppen veel punten die JVT stelt. Ook eens met reactie van Henri. Ben ontzettend benieuwd hoe NAC morgen speelt.

4   0  
Buuze

Een dooddoener dit, maar alles valt of staat met resultaten....

10   2  
Dun Diëe

TD heeft nog geen perfect werk afgeleverd nee. En de AD, tja ik in er nog niet zoveel over zeggen. Wel wat niet nagekomen beloften inderdaad. Maar ik vind het allemaal nog te vroeg om ze nu alweer op het hakblok te leggen.

Dat de RvC nu ineens allemaal eisen gaat stellen heeft er wellicht mee te maken dat die RvC is aangesteld pas nadat de directie is aangesteld? Dat had eigenlijk natuurlijk andersom moeten zij . Joh, er gaat organisatorisch zoveel mis mij de club. De hele organisatie structuur werkt van geen kant, het is zwabberbeleid. Maar ik vind het nog te vroeg om hier de AD en TD, ondanks hun mankementen, voor te slachtofferen. Eerst maar eens kijken wat de tweede helft van het seizoen brengt.

6   9  
DunErwt

Wat een geldmaker is onze TD toch.

23   5  
Tegel

Kritiek op de directie neemt toe..... de kritiek op b side rats ook . Jullie moeten oppassen dat met de vele voetbalzone artikelen op de site , niet nog meer bezoekers gaan verliezen! Mijn voorkeur gaat uit naar kwaliteit en niet naar kwantiteit. Of vertel ik nu iets raars?

7   4  
Mark Bieritietie

De supporters mogen zichzelf ook wel eens een keer een duimpje omlaag geven. Ook op sfeergebied is NAC op sterven na dood. Of zijn we nu echt verslagen...

14   2  
De Bolle Damen

Vreemd dat er zoveel negatief gezeik is hier. Kritiek is prima, daar wordt je beter van, maar het zijn altijd dezelfde zuurpruimen die steeds weer met dezelfde teksten komen, Negatief en op dezelfde personen betrekking hebbend.
Ik ga 47 jaar naar NAC en heb in die tijd meer zooi en ellende dan vreugde gezien. Maar God wat hou ik van deze club. Al die domme passanten ten spijt. Vreysen begon met de commercialisering en werd uitgekotst, slechts 3 trainers konden er iets van, en misschien 2 bestuursleden, Ben van Bilzen, Annie en Frans Derks. Jongens wij zijn NAC. Een slogan die volledig uit zijn verband is getrokken inmiddels.
Ik spreek alleen nog maar over "Ik ben NAC! "
De rest zoekt het maar uit met dat oeverloze geouwehoer over beleid. Gewoon een doelpunt meer maken als de tegenstander en vooral veel plezier maken op de tribunes.
Tot vanavond!

1   1  
De Bolle Damen

"Dan"de tegenstander, sorry

7   3  
Ivo

Het enige wat de directie kon doen was Ruud Brood ontslaan. Wie hier Brood nog verdedigt is niet goed snik. Geen ontwikkeling, geen chemie, barslecht voetbal, tegenvallende prestaties.
Dat Brood kwam, was niet de keuze van de directie, die keuze werd voor hun gemaakt.

Ik ben geen Eisenga of TvdA fanboy, maar je moet wel zo eerlijk zijn om de vinger op de zere plek te leggen.

De directie heeft uitspraken gedaan die ze niet zijn nagekomen (het 10.000 seizoenkaarten verhaal, etc.) maar is waarschijnlijk weer teruggefloten door de RVC, die zwaar op de centen lijkt te zitten en zich direct bemoeit met de dagelijkse gang van zaken. Nu in de transferwindow lijkt daar ook sprake van te zijn. "We gaan ons versterken" heeft plaatsgemaakt voor "Er moeten eerst spelers weg.", dus de RVC bepaalt nu in welke volgorde welke transfers plaatsvinden.

De RVC handelt weer in dienst van de aandeelhouders. Deze bestuurlijke puinhoop wordt pas opgelost op het moment dat de 20 aandeelhouders uitgekocht worden en er één of een kleine groep (Max 5) aandeelhouders komen die NAC overnemen. Zorgen voor nieuw kapitaal, durf en lef. Een kleine groep eigenaren met hetzelfde belang. Daar is op dit moment geen sprake van.

De aandeelhouders zijn een ratjetoe van supporters, sponsoren en zakelijke investeerders. De belangen en financiële mogelijkheden lopen te ver uiteen. Wel/niet bijstorten, wel/niet afstand doen van aandelen, tegen welke prijs, en dan nog belangen en vriendjespolitiek erom heen, volgens mij is het een zootje. En als de financiële tekorten oplopen, ben ik benieuwd wanneer de grote 3 zeggen: het is goed geweest.

Nieuwe aandeelhouders, die een eigen RVC aanstellen. Nieuw kapitaal. Nieuw elan. Dat is nodig. Tot die tijd blijft het zo aankloten vrees ik.

7   1  
Basje

De RVC zit niet fout hoor mensen. Wat hebben jullie liever nac doet 2 nieuwe aankopen (of ze slagen is vraag 2) en hierdoor staan ze zwaar in het rood. Of de rvc houd een oogje in het zijl dat zulke dingen nooit meer gebeuren. Doe mij maar een gezonde financiële club. Anders kun je nooit ergens op bouwen

4   3  
Ivo

@Basje

Natuurlijk: gezonde financiën gaan voor. Maar wees daar dan open en eerlijk over.
In december zijn er uitspraken gedaan over versterkingen. Doe dat dan niet.

Zeg dan: Er is geen budget voor en de aandeelhouders willen niet meer bij-investeren. Dus er komt niemand bij, tenzij er spelers weggaan. Dat is het eerlijke verhaal.

Maar wie heeft de ballen om dat eerlijke verhaal te vertellen? Niemand. Dat moet via-via uit de krant komen. Laf.

6   2  
n@©

Kop van dit artikel is een poging van BSR om te laten zien dat ze kritisch durven te schrijven over NAC?

4   2  
sjef de gevulde koek

Het is momenteel 1 groot drama achter de schermen bij NAC. Wie dat niet wilt zien prima. Op na Helmond in ieder geval. Ben zeer benieuwd hoe het vanavond gaat. Ik rij vanavond maar eens die kant op. Heb wel alle vertrouwen in Weijs die heel nuchter en rustig over komt voor iemand van 32 die aan z'n eerste echte klus begint en niet zo maar iets.

6   3  
Koraalnac

Eigenlijk Is de reden dat er geen spelers worden gehaald heel simpel..
De aandeelhouders willen er geen geld meer instoppen en staan dus volledig open voor een overname.. Dan maar met wat verlies verkopen aan een andere partij. Anders hadden ze wel geïnvesteerd als ze er nog toekomst in zagen. Denk nog steeds dat er een partij loert op de aandelen.. Dan doel ik op de Noad-box!

En ik hoop altijd dat NAC wint natuurlijk.. Maar met deze selectie overgaan naar de eredivisie is wéér vechten tegen degradatie dus ergens denk ik.. Laat ze vanavond maar verliezen en de Tering echt uitbreken! Er moet namelijk iets gebeuren!

3   1  
Vriendjespolitiek

Beste mensen,wees nou gewoon eens eerlijk naar jezelf,het is toch al een aantal seizoenen pappen en nathouden.
Een gezonde club begint bovenaan de top,met een duidelijke visie.
Sinds die aandelen uitgave,is het gewoon bagger met heel het beleid.
Dat de club erdoor mee gered is alla maar voor de rest?
Hoeveel spelers en trainers hebben we inmiddels wel niet versleten.
En zijn we er mee opgeschoten?

3   0  
geelzwartwit

Het feit dat we drie punten afstaan van een promotieplek geeft wel aan dat de concurrentie net zo slecht is. Het enige wat echt verontrustend was was het aantal punten dat NAC de tweede periode haalde. Daar is op ingegrepen door de trainer weg te doen. Dat camoufleert het niveau van de selectie enigzins maar door de uitspraak van de TD om 2 of 3 directe versterkingen te willen halen geeft wel aan dat die ook wel ziet dat het niet goed genoeg is.

Ze kunnen er op de burelen een potje van maken en elkaar de tent uitvechten of niet of toezeggingen omdraaien. We hebben 26 spelers en een frisse trainer voor de groep die ervoor moeten zorgen dat we promoveren.

Zoals Weijs de speelwijze voorschotelt horen we natuurlijk al jaren. NAC moet aanvallend voetbal spelen met hoge druk zetten en de bal snel heroveren. Op mij komt dat hetzelfde over als NOAD en iedere eerdere trainer predikte dit evangelie ook. Sterker nog.. In de Nederlandse competities spelen de meeste clubs het liefst strijdbaar aanvallend voetbal.

Wat mij tov alle voorgangers van Weijs nu wel een stukje hoop geeft is dat hij nog fris in het vak zit en qua leeftijd dicht op de spelersgroep staat en dat hij vanuit zijn ajax verleden gewend is ook met hoog druk en vijf seconden regel etc te werken. En dat hij niet de oude ex voetballer is die het vroeger allemaal zo goed deed.

Succes spelers en Weijs.
En ja hoop op sterke overname van de club heb ik al jaren en dat blijft.

4   0  
Buurman

Een kleine nuance. Als ik veel reacties lees is het net of wij bepalen dat eigenaren, directies, RvC's en trainers wel of niet mogen blijven. We overschatten ons enorm. Uiteindelijk wordt het aanblijven van deze mensen bepaald door A. Hun zelf of B. Hun resultaten. Wat betreft de resultaten. Als een club als NAC, met een enorme potentie, in de subtop van de keuken vertoeft , ook nog eens met waardeloos voetbal, dan zijn die resultaten bar slecht. Dan moet er iets gebeuren. En wij supporters hebben over wat moet gebeuren verschillende meningen. En het is goed daar inhoudelijk over te praten. Maar wij werken helemaal niemand buiten. Dat doet men ( TD,AD , trainer etc.) uiteindelijk zelf door slecht werk te leveren of in ieder geval werk met geen of slecht resultaat.

4   0  
Buurman

Nog een nuance. We moeten zaken uit elkaar houden. Als iemand stelt dat het ontslag van Brood onontkoombaar was/is, en als een trainer niet kan samen werken met een TD en AD is een ontslag niet te voorkomen, zegt dit nog niet dat Ruud een slechte trainer is. Gezien zijn voorgaande resultaten is Brood een prima trainer. Iemand kan ook niet functioneren omdat de klik met zijn leidinggevende ontbreekt. Een trainer en TD dienen twee handen op 1 buik te zijn. Zaak dus dat Tom nu een trainer vindt met wie het wel gaat lopen. En dat kan (voorlopig) WW zijn. Vindt de TD die trainer niet, en blijft het aankloten, dan komt hij zelf aan de beurt. Dan legt de TD zelf zijn hoofd op het hakblok en niet wij.

7   6  
Stan

Stemmingmakerij!
Het lijkt er steeds meer op dat artikelen hier tot doel hebben om negatieve discussies op te wekken. Wat dat betreft begint het hier steeds meer op BndeStem te lijken.
Af en toe een positief geluid zou wat mij betreft ook wel mogen.

8   3  
Tombola Breda

Tja, kritiek op de directie. Welke directie? Onze AD en TD? Of de hele poppenkast van aandeelhouders en Edelenbos? Dat is nogal een verschil namelijk. Ik denk dat Eisenga enorm complexe dossiers voor zijn kiezen heeft gekregen. Bijzonder dat hij dan wordt afgerekend op 'empathisch vermogen' en onvoldoende klik met sponsoren (daar zit toch een commercieel manager voor?). Een beetje hetzelfde commentaar wat Edwin van der Sar ook kreeg in zijn eerste jaren bij Ajax, waaronder een vernietigend artikel in de Telegraaf. Maar volgens mij heeft van der Sar het ondertussen toch redelijk op de rit staan.

Weet je welke directie heel goed was? Die van FC Twente in de jaren 2004 -2010. Er werd nog net geen standbeeld voor de heren neergezet. Omzet groei, kampioenschap en Europees voetbal. Superlatieven kwamen tekort. 5 jaar later blijkt het een grote teringzooi te zijn. Bijna licentie kwijt, faillissement en degradatie. In grote mate toe te wijzen aan die "geweldige" directie van destijds.

Daarmee beweer ik niet dat de huidige directie niet onfeilbaar is. Maar wel dat het nog veel te vroeg is om zulke harde conclusies te trekken. Toegegeven, ik zie in Eisenga en van den Abbeele niet direct de zwaargewichten die je zou willen voor NAC. Maar ik hoop ook dat de steken die de directie laat vallen dit keer wél worden opgevangen door de RVC. Daar zitten in ieder geval enkele mensen die ik zeker capabel genoeg acht.



4   2  
Hanz

Jongens. Het is inmiddels toch klip en klaar. Je kunt voor de groep zetten wie je wilt. Je kunt TD maken wie je wilt. Je kunt iedereen directeur maken. Elk poppetje is al tig keer veranderd. Twee dingen blijven echter hetzelfde:
1. het pappen en nathouden-beleid, met als gevolg slecht spel, trainerskerkhoven en inmiddels ook gezapigheid op de tribunes.
2. de huidige eigendomsstructuur. ZOlang die blijft bestaan, veranderd er helemaal niks. En daar veranderd een ander poppetje helemaal niks aan.

Laad alle berichten na dit bericht in