Overal waar we komen

Weijs: “Ik heb een goed gevoel dat het bij ze binnenkomt”

Eddy W

Vanavond om 20:00 start de tweede helft van de competitie, in Helmond neemt NAC het op tegen Helmond Sport. Tegen de kattenmeppers maakt Willem Weijs zijn debuut als interim hoofdtrainer en mag meteen laten zien dat de goede geluiden uit Portugal ook kunnen leiden tot resultaat.

De trainer gaf eerder deze week al aan dat NAC met drie punten op zak terug naar Breda af hoort te reizen. Maar de ploeg gaat dat waarschijnlijk doen zonder Ivan Ilic. De middenvelder had tijdens het trainingskamp, net als zijn broer en Verschueren, last van pijntjes. Luka Ilic en Arno Verschueren zijn inmiddels hersteld, maar volgens Weijs heeft Ivan nog steeds last. Ivan is een twijfelgeval wat we niet hadden verwacht. Het zijn lichte klachten, het wordt spannend of hij morgen wel of niet gaat halen.”

Ondanks dat de geluiden uit het trainingskamp positief waren weet Weijs niet hoe zijn elftal het vanavond gaat doen. Hij heeft het idee dat zijn spelers het een en ander oppakken, maar in de gespeelde oefenwedstrijd was er te weinig weerstand om te kijken waar zijn ploeg nou echt staat. Toch kijkt Weijs uit naar vanavond, waarin zijn ploeg voor de drie punten gaat. “Ik ben trainer geworden om mijn ideeën op spelers over te brengen. Ja, ik heb een goed gevoel dat het bij ze binnenkomt. Absolute zekerheid heb ik niet. Dat heb je als trainer nooit, omdat je er geen honderd procent controle over hebt, maar ik heb er wel een goed gevoel over.”

 

Mogelijke opstelling
Olij; Schouten / Van Anholt, Van Hecke, Riera, Noblejas; Verschueren, Van der Gaag; Luka Ilic, El Allouchi, Boussaid; Van Hooijdonk / Dogan. 

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Vorig bericht
Kritiek op directie neemt toe 98 reacties
Terug naar overzicht
12 Reacties
32    
Nacbelg

Ik heb juist het interview gelezen in BN De Stem met Verschueren , zegt alles over Brood .
Je kunt een mening hebben over het tijdstip , maar absoluut niet over de beslissing.
Als je spelers gebruikt , of liever misbruikt , om je eigen domme gelijk te halen , want hoe kun je spelers voor je motiveren , door een middenvelder back te zetten en dan ook nog er heel dom bij te vermelden dat dat je beste rechtsback is, dat wat hij nog nooit had gedaan en dit nu ook nog eens tegen zijn zin in moest doen , hoe kunnen dan de andere gemotiveerd blijven
DOM heel DOM
Situatie met Grad Damen , ook heel DOM

En dan weet ik nog niet wat voor andere domme dingen hij gedaan en gezegd heeft , hoe kunnen er nog mensen zijn die hem , buiten zijn directe omgeving, nog verdedigen

25    
Ivo

Dogan in de spits ipv achter de spits, Van Anholt rechtsback, Verschueren weer op middenveld, Boussaid op de flank en Luca Ilic achter de spits/centrale aanvallende middenvelder.

Hoog druk zetten en 5 secondenregel.

Iedereen op zijn beste plek en basisbeginselen modern voetbal.
Gelukkig lijkt Weijs het wel te begrijpen. Het zal een verademing zijn, ook voor de spelers.


17    
Jf

Ik gok op schouten rechtsback aangezien van Anholt mag vertrekken.
Jongen heeft ook meer potentie naar mijn mening.

-13    
Mo

We zullen het vanavond wel zien. Ik heb er niet zoveel vertrouwen in....

-7    
Reflektor

5 seconden regel , lachen zo ken ik er nog een paar .

9    
BATI

Nou, in feite hebben we kwa voetbal een vrij matige 1e seizoenshelft gehad. Zelden de bovenliggende partij geweest en de 2e periode was af en toe het aanzien niet waard.

10 dagen geleden is Brood aan de kant geschoven en als ik de berichtgeving de afgelopen 10 dagen zo heb gelezen hebben we eigenlijk een gretig elftal, klaar om te vechten voor iedere centimeter, een selectie vol met talent die nog lang het plafond niet hebben bereikt, een fantastische trainer die iedereen begrijpt enz enz Eigenlijk schijnt de zon weer op volle kracht boven de horizon.

Nou, ik hoop het allemaal van harte maar ik wil het eerst weleens met eigen ogen zien allemaal. Want op papier staan nog steeds dezelfde poppetjes waarvan 11 dagen geleden niks meer werd verwacht de 2e seizoenshelft.

2    
Reflektor

Diepte , breedte is de filosofie van willem .

2    
jvt

5 seconden regel pff
Hier worden we zo moe van!

Na vanavond is Weijs de wijsneus en is het lek boven. Tegen Helmond Sport, tegen wie?

-1    
Los Pollos Hermanos

Nee hoor JVT

2-1 Helmond Sport en de verbazing zal weer groot zijn en de roep om actie groter.

Misschien maar beter ook dat die positivo's een keer echt goed harde de deksel op de neus krijgen.

NAC wint net vanavond, let maar eens op.

-1    
Los Pollos Hermanos

wint NIET moet dat zijn..

1    
Sp1

Sorry, ik kan een het niet laten om in de lach te schieten. Allereerst hoop ik dat ze nu halverwege het wel op kunnen brengen om echt tot het gaatje te gaan, want dat was één van de ontbrekende kwaliteiten die je bij de concurrenten toch duidelijk wel zag. Daarnaast was het positiespel bedroevend slecht, dat zou door de trainer kunnen komen maar daar zullen we echt even een paar potjes Arno DE middenvelder de kans moeten geven, want die had hij nog niet gehad *ahum*, dan hebben we nog de laatste bal, pass, of beter gezegd de afronding... Dogan & Stokkers grossiers in het misperen en niet zeldzaam voor leeg doel. Maar Willem WIJS zoals we hem nu toch wel mogen noemen heeft het lek boven en gaat zelfs cambuur nog het vuur aan de schenen leggen als we de fresh Prince van Breda mogen geloven... Waar een weekje Portugal al niet goed voor kan zijn.

0    
Eekhoorn

Een enigszins slecht gevoel is toch niet te onderdrukken. 2 spitsen op de bank houden tot minuut 75 tegen de nummer 19 van de Keuken Divisie. Bij welke cursus wordt dat dan uitgelegd of aanbevolen? Dit NAC eindigt in de middenmoot met nog 1 of 2 potjes play-offs, meer zit er gewoon niet in.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja