Wij gaan niet opzij

Nog eens drie spelers in de ziekenboeg, missen Telstar-uit

VamosNAC

NAC zal het met een verder uitgedunde selectie moeten stellen in de uitwedstrijd van morgenavond. BN De Stem meldt dat Roy Kuijpers een terugval heeft gehad na zijn hamstringblessure en de komende tijd is uitgeschakeld. Ook Matthew Garbett ondervindt te veel last van zijn schouder en mist de wedstrijd van aanstaande vrijdag en die van maandag tegen Cambuur.

Er is ook een nieuw blessuregeval te melden; Aïmane Jaddi heeft ook een hamstringblessure opgelopen. Het is gissen hoe trainer Jean-Paul van Gastel het gemis van deze spelers gaat opvangen. Wellicht dat Staring weer terugkeert op het middenveld of dat Haugen de voorste linie gaat versterken. Hoe dan ook is de spoeling nog wat dunner geworden en is het aan de resterende spelers om een goed resultaat uit het vuur te slepen. Fit blijven is de volgende prioriteit; maandag staat namelijk de thuiswedstrijd tegen Cambuur weer op het programma.

De wedstrijd tegen Telstar wordt morgen om 20.00 afgetrapt in wat tegenwoordig het 711 stadion heet in Velsen-zuid. Scheidsrechter van dienst is Boyd van Kommer. Voor de arbiter uit Leiderdorp wordt het zijn negende wedstrijd op dit niveau en de eerste waarin geen jong-team acte de presence geeft. Marco Ribbink en Jari de Koning zullen de vlaggen hanteren en Max Broekhuizen is de vierde man van dienst. 

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
45 Reacties
21   1  
Henri

En wij allemaal Hyballa maar de schuld geven van al die spierblessures. Hij zou ze allemaal over de kling jagen. Wat een onterechte beschuldigingen.

12   1  
TheSituation

Het wordt nog een hels karwei om überhaupt de play-offs nog te halen!

16   4  
Ivo

Kuijpers en Garbett zijn dus WEER te snel gebracht afgelopen week. En vallen weer terug in oude blessures die ze 26 januari opgelopen hebben tegen Helmond.

9   0  
markenaa

Er zal vast flink geanalyseerd worden waar al die hamstringblessures vandaan komen. Dit kan echt geen toeval zijn.
Dan kunnen ze richting de medische staf kijken maar dit lijkt mij toch een combinatie van trainingsmethode, ondergrond, warming-up. Er zijn speciale warming-up methoden om hamstringblessures te voorkomen. En die zie ik de selectie voor aanvang van de wedstrijd echt nooit doen...???

8   3  
Grote Kerk

Amateurs die medische staf. Die Ripson is toch gewoon een sportschoolhouder ? Hij heeft geen enkele medische achtergrond !

6   1  
markenaa

@grote kerk

De medische staf komt toch vooral in actie als het kwaad al geschied is? Dit zit dan toch eerder in manier van trainen, ondergrond en warmingup?

4   1  
Ron

Hebben we er wel genoeg morgen ? Of zal ik mijn voetbalschoenen nog effe afstoffen ?

4   1  
MaartenH

Ik heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in… maar wat zou het lekker zijn wanneer dit NAC ons weer eens positief verrast (met een mooie 0-4) 😀

8   3  
Arie

Als we al rouwig gaan zijn om Kuijpers en Garbett dan kunnen we er net zo goed mee stoppen. Hoe minder die spelen, hoe beter. Zet maar een jeugdspeler op de flanken ipv Kuijpers, dat kan nooit slechter zijn, dan kan Janosek gewoon op de plek van Garbett op het middenveld blijven spelen.

9   4  
ennaojseejer

Volgens mij is NAC de enige club met op iedere sleutelpositie een koekenbakker, zo ook bij de medische staf

9   2  
Wanny

Kuijpers heb je weinig aan en op het middenveld hebben we spelers zat.

Dus dit is geen reden om niet van een veredeld amateurteam te winnen.

9   3  
Wil

De t.s. dekt zich al weer in voor de volgende verliespunten...

Het gaat momenteel nog veel slechter dan onder Van Aalst en Manders! Onze huidige clubleiding is een DRAMA! We zijn hard op weg naar het 2e rijtje! Het wordt van kwaad tot erger.

5   0  
markenaa

Gaat onze basis 11 slechter zijn dan die van Telstar? Natuurlijk niet. En als dat wederom wel het geval is in resultaat faalt de technische staf voor de zoveelste keer en daarmee de td ook.

Met een trainer die afgeeft op zijn spelers krijg ik niet het gevoel dat die trainer iedere week flink op zijn kloten krijgt van zijn baas de td. En ik krijg ook niet het idee dat die td flink op zijn kloten krijgt van zijn baas de heer Pierre.

Type voetbal, medische staf. Resultaten. Daar is de td voor verantwoordelijk met zijn uitvoerende orgaan de technische staf. Onweert het intern? Ik geloof er niks van.

6   3  
Meeberg66

2-1 voor Telstar!!!! Net als vorig seizoen.
Heb geen vertrouwen in deze spelersgroep en trainer.

2   0  
Baosje

@thesituation

zit je daar nog op te wachten dan ?

8   2  
Grote Kerk

Een medische staf is er niet alleen ALS spelers geblesseerd zijn geraakt. Een medische staf is er VOORAL OOK om ervoor te zorgen dat spelers niet geblesseerd raken. PREVENTIE. Zij spelen een belangrijke rol in het opstellen van het trainingsprogramma. Met name de variatie in intensiteit ! Bij NAC doet dat een sportschoolhouder Ripson. Zie het resultaat.

7   5  
raraNAC

Groningen kreeg door hun vele blessures uitstel voor de wedstrijd tegen Emmen.
Is het NAC virus geen goed argument?

4   0  
markenaa

Blessures blessures..

Omarsson en Omgba en Patriot zijn er toch weer? Die werden het meest gemist destijds... niet dat dat veel punten opleverde tot nu toe met oa de manier van spelen/wissels

8   1  
Ouwe Spionkop

Jaddi, Kuijpers en Garbett (hopeloos uit vorm) missen we niks aan.
De enige echte blessures die we echt missen zijn Leemans en Kemper.
Maar daar zijn vervangers voor gehaald. Dus geen excuses.
Als je van laagvlieger Telstar al niet weet te winnen dan kan je er beter helemaal mee stoppen.
De wedstrijd tegen Cambuur van maandag is live op ESPN1. Dan blijf ik eens lekker thuis met een dekentje op de bank.
Ze zoeken het maar even uit.

6   0  
Henri

Tijden veranderen. We hadden vroeger een speler, volgens mij Henrico Dost, waarbij de arm regelmatig uit de kom schoot. Die werd gezet en hij speelde verder tot hij in de winterstop werd geopereerd.
Franz Beckenbauer speelde tijdens een WK met zijn arm in een mitella vanwege een schouderblessure.

21   1  
Henri

En wij allemaal Hyballa maar de schuld geven van al die spierblessures. Hij zou ze allemaal over de kling jagen. Wat een onterechte beschuldigingen.

1   0  
Kiko

Na de wedstrijd vanavond direct dat spitste meenemen van Telstar. Die schiet ze d'r aardig in de laatste tijd.

3   3  
BasSnelden

Het zijn niet alleen hamstringblessures. Ook knie en schouder etc… Maar het zijn er wel te veel. Dus lopen we steeds achter de feiten en is het halen van de achtste plaats oprecht al een probleem. Bovendien ga je ploegen als Groningen en Roda maar ook Dordrecht nooit meer bijhalen. Telstar wint van Helmond dus dat wordt wederom een zeer zware klus!

5   0  
fvf6

Ik heb hier al eerder aangegeven dat die blessures , waarschijnlijk voortkomen van de manier waarop er getraind wordt . Je kan ze met trainen overbelasten maar ook sterker maken en dat laatste gebeurd waarschijnlijk niet . Alle spiergroepen kun je trainen, maar ook verkeerd of te zwaar belasten . Iets wat een technische en medische staf toch moeten weten . Typisch dat deze blessure zo vaak voor komt bij NAC en steeds weer reugkeert.

6   0  
Ouwe Spionkop

@bassnelden
Serieus? Telstar is een veredelde amateurclub die van de laatste 10 wedstrijden er 9 nier hebben gewonnen.
Ena laatst in de stand.
Die moet je gewoon oprollen met spelers als Omarsson, Omgba, vd Bergh, Janosek waar ze bij Telstar alleen van kunnen dromen.
Hou toch op.

3   2  
Alandevisser

Ik ga het niet volgen zonde van mijn vrijdag. steeds hopen dat nu wel goed is mag lijen dat ze verliezen korfbal clubke

1   0  
Gebruikersnaam

@markena ze hebben laten zien dat dat er niet is.
Na de staking vorige week Deed iedereen maar wat afzonderlijk als een stelletje amateurs beetje springen armen losdraaien klaar

2   1  
Ben v essen

Wordt het nu niet eens tijd om de trainer .
De medische staf.
En nog meer verantwoordelijke een trap onder hun achterste tegeven.
Op donderen met die lui.
Of wordt nu niemand wakker

1   0  
Theoden King

Nog maar een keer (ten overvloede):
Met de basiself win je wedstrijden;
Met de bank win je seizoenen.

2   1  
Realist

Dat was Pieter Collen, Henri. Arm terug in de kom, en weer gaan. Wat zijn voetballers toch enorme WATJES geworden. Elk klein pijntje lijkt een carrièrebedreigende blessure tegenwoordig.

4   1  
scheppioni

idd Henri !
De medische staf van ons NAC deugt ook zeker van geen kanten !
Wat een amateuristische bende bij ons NAC, werkelijk niet te geloven gvd !

1   1  
Kanonschot

Zal het weer maar eens vertellen Jean Paul.
Plat en Bakker oud nac spelers zullen weer wel scoren.
Plat scoort nooit maar tegen NAC ik hoop het niet.

0   0  
NAC76

@Henri, volgens mij was dat Pieter Collen. Die deed dat schouder terug in de kom zetten gewoon langs de zijlijn.

1   1  
Charpie

@ Realist;
Arm uit de kom kun je verdomd veel last van hebben, dat is niet een pijntje.
Heeft te maken met spiersamenstelling en bindweefsel en kan dus voor iedereen anders zijn.
Dat je nu met Collen aankomt; daar zat de boel zo los dat hij er geen last meer van had als die arm er bij herhaling weer eens uitvloog. Uitzonderlijk dus. Kan best zijn dat voetballers tegenwoordig grotere watjes zijn, maar de fysieke eisen zijn ook vele malen groter. Je argumentatie heeft echt het niveau van: roken is helemaal niet slecht, want mijn opa is 96 geworden en rookte een pakje per dag.
Je doet je naam geen eer aan !

1   2  
Charpie

@ Scheppioni;
Wat een cynische zuurpruim ben jij geworden zeg!
Vroeger was je leuker en scherper.

1   0  
NuAnCe

De blessuregolf houdt aan.

Welke hoofdzaken sinds het begin van de golf zijn er veranderd:
- Hoofdtrainer
- Medische staf

Welke hoofdzaken zijn nog hetzelfde:
- Veldtrainers
- Faciliteiten

Het lijkt dus niet te liggen aan de medische staf of de hoofdtrainer. Naast de veldtrainers en de faciliteiten zou het ook nog op toeval kunnen berusten. Maar gezien de grote hoeveelheid blessures is die kans steeds kleiner. Ik hoop dat men bij NAC intern grondig op onderzoek uit is en daar ook met de achterban over communiceert.

Overigens heb ik er geen enkel vertrouwen in dat van Gastel de boel sportief weer op de rit gaat krijgen. Dit is niet de trainer die deze spelersgroep (die kwalitatief toch zeker in de top van de KKD zou moeten kunnen meedraaien) op dit moment nodig heeft. PM heeft een gouden handje qua spelers halen maar voor hoofdtrainers heeft hij met JPvG wel een fout gemaakt. Indien JPvG tenminste niet door oud-NAC is doorgedrukt. Maar dat zou PM nooit moeten accepteren.



3   1  
Belgische Naccer

Ik mis Hyballa. Wat er nu zit is zoveel slechter...!!

Had Hyballa gewoon gemanaged. En als je dat niet lukt dan ligt dan aan gebrek aan leiderschap en niet aan Hyballa. Kom op zeg.! Van der Sande gratis weg, Hyballa weer met een hoop geld weg,....terwijl het voetballend toen echt stukken beter was , dan dat angstige...bejaardenvoetbal wat we nu wekelijks voorgeschoteld krijgen....

En alle blessures waren dus helemaal niet de schuld van Hyballa, zoals werd aangegrepen als "reden" voor zijn ontslag, samen met zijn "onhandelbaarheid" en "ongewenst gedrag".
Had gewoon leiderschap getoond intern, en zaken opgelost, zoals dat een bekwame manager zou doen. Met lukraak maar weer mensen wegsturen los je niets op, dat is wel weer gebleken.

We zijn op weg, naar het slechtste seizoen van de afgelopen 5 jaar. Terwijl promotie beloofd was....! Het is niet alleen de schuld van onze middelmatige trainer JPvG, maar zeker ook de schuld van de mensen die hem hebben aangesteld, dezelfde mensen die Van der Sande gratis hebben laten gaan en Hyballa weer hebben buiten geflikkerd.

De NAC-leiding van NAC=BREDA is een lachertje en wederom een luchtkasteel gebleken. We Zijn NIETS verder dan onder Van Aalst en consorten. Ik zou graag eens een interview zien met Van Hooijdonk en de andere kopstukken over de totale malaise bij onze club. Of misschien kan Toon Gerbrands eens een toelichting geven over de stand van zaken en wat nou het plan. was..??? Die heeft ook genoeg geld opgestreken met zijn "zogenaamde adviezen". Dat heeft NAC echt verder geholpen! NOT!!!

Man man man....het wordt vanovond weer billenknijpen tegen Telstar, dat lees je nu al, als ze dit al aangrijpen om hun eigen falen te maskeren. kom op man. Klap er gewoon eens op en zet eens druk op een tegenstander, in plaats van dat eeuwige breed en terug, als je op voorsprong komt. Verpletteren die tegenstandertjes in de KKD!!! gvd. WIJ ZIJN NAC!! en ik wilde eigenlijk zeggen...en GEEN DORDRECHT...maar die zijn inmiddels ook al veel beter dan wij....

Hyballa snapte t...als enige blijkt nu maar weer...en die is weer weg...

Wat rest is een stelletje ongeregeld zonder ervaring, zonder plan, zonder geld....en ze doen maar wat. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken. NAC=BREDA=R.I.P.

1   1  
Moppernac

Ze kunnen bij NAC ook net zoals FC Groningen doen en bij de KNVB aanmelden dat we te veel zieken hebben.
Die kut smoes hadden ze in Groningen ook na de bekerwedstrijd toen ze uit naar Emmen moesten.

2   0  
Ivo

Een andere invalshoek op de vele blessures.

Door het slechte samenspel/positiespel staat NAC heel vaak niet goed. Spelers moeten daardoor te vaak gaten dichtlopen, bijtrekken, sprinten, aanzetten, afremmen, een beuk uitdelen etc. Nu hoort dit bij voetbal, maar als je slecht voetbalt, dan moet je gaan compenseren, en dat levert week na week uiteindelijk overbelasting op.

Als je al niet 100% fit bent, en je moet in een slechtlopend team spelen, dan kunnen die extra vuile meters die je moet maken net de nekslag zijn.

2   0  
MVG

Uit bij Telstar moet je gewoon winnen... ook met blessures...wat er overblijft is goed genoeg..als ze er maar op willen klappen en dat eens een hele wedstrijd kunnen opbrengen

3   0  
Wanny

@ Ivo

als het lekker loopt zijn er sowieso ineens minder jongens ziek, zwak of misselijk. Want dan wil iedereen erbij horen.

4   0  
ELH

Heel die medische staf buiten mikken. Kuipers tegen helmond geblesseerd en 2 weken later gewoon opstellen en na 20 min er af halen?
WTF man dat ziet een blind paard nog wel.

1   1  
Fan uit Zevenbergen

Boris van Schuppen is er wel bij vanavond

2   0  
Looisty

Helemaal eens met MvG! Als je de basis ziet, moet je daarmee nog steeds van de nummer één na laatst winnen. Daarnaast is Haugen niet minder dan Kuijpers en Garbett raakt al weken geen pepernoot, dus dat mag ook het excuus niet zijn. Veel concurrenten tegen elkaar, dus een goed resultaat is belangrijk! Hup NAC!

2   0  
scheppioni

@ charpie
Nou ik verneem hier toch van de week nog heel wat anders, maar goed jij kent mij niet en mag dat vinden net als dat het perfect gaat binnen NAC, iedereen is 200% fit volgens jou !?! NAC hoort een bvo te zijn he !!!

0   0  
Charpie

@ Scheppioni;

Cynisme ligt bij een club als NAC voor de hand ( ik ga al 60 jaar en ben dus wel wat gewend), maar er is nog nooit een speler of team beter van geworden. Zeker niet als de technische staf zich ervan bedient, wat nu het geval is.

Laad alle berichten na dit bericht in