Overal waar we komen

Linksback Michael Maria traint mee met NAC

Thiestemberg

Michael Maria (25) traint mee met de NAC selectie. De door PSV opgeleide linksback doet dit vooralsnog alleen om zijn conditie op peil te houden, maar toch is het niet uitgesloten dat er een officieel dienstverband uitkomt.

Op de eerste plaats komt dat omdat NAC in de zomer ook al interesse had in Maria, die had toen echter geen trek in een dienstverband bij een KKD-club. Maria was op dat moment namelijk ook in de picture bij verschillende Eredivisieteams, waaronder PEC en FC Utrecht.

Daarnaast is Steijn zelf ook nog zoekende op de linksbackpositie. Javi Noblejas is dit seizoen nog niet in vorm en heeft Steijn nog niet van zijn kwaliteiten kunnen overtuigen, Rutten is van nature een rechtsback en ook jeugdexponent Mashart is nog wisselvallig. Hoe lang Maria in eerste instantie mee gaat trainen is nog niet bekend.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Volgend bericht
De Spion: FC Eindhoven 19 reacties
Terug naar overzicht
47 Reacties
105    
Ouwe Spionkop

Ik ken deze jongen niet. Maar heeft al 10 clubs of zo gehad waar hij geen basisspeler was.
Vraag me serieus af of zo iemand beter is dan onze eigen Mashart.

-4    
BijnaWeekend!

Prima dat je in de zomer niet wilde komen. Jammer voor je dat je gegokt en verloren hebt en stiekem hoopte op een Eredivisie club. Maar vanuit NAC snap ik niet waarom hij nu mee mag trainen. Misschien een contract aanbieden die fors lager is dan het contract wat ze anders aangeboden zouden hebben?

48    
Joop Klepzeiker

Als er potentie in zo'n jongen zit, is het prima om mee te laten trainen. Als een contract een optie is, dan doe je dat met het oog op volgend seizoen. Voordat zo'n jongen wedstrijdfit is, is het februari/maart en zijn de kaarten wellicht al geschud. Wel vraag ik me af of het resterende budget (als dat er al is) aan een linksback moet worden besteed. Met twee linksbacks in je selectie en een rechtsback die er ook kan spelen lijkt me het niet de hoogste prioriteit. Een klassieke rechtsbuiten lijkt me eerder een goed idee.

26    
Chris W.M.

Nog 6 weken tot de transfermarkt weer open gaat. Prima dus om hem nu een paar weken mee te laten trainen en kijken of hij van meerwaarde kan zijn. Zo ja, dan kun je de transferperiode proberen Noblejas te slijten. Bevalt hij niet, dan heb je nog tijd om op zoek te gaan naar een ander. Hoe dan ook lijkt het meetrainen van Maria erop dat ze Noblejas richting de uitgang aan het drukken zijn.

Maria heeft vorige week trouwens nog meegetraind met de selectie van Curaçao onder bondscoach Guus Hiddink. Zal dus conditioneel niet helemaal vanaf 0 hoeven te beginnen.

37    
Arie

Als het maar nooit ten koste gaat van de speeltijd voor Mashart. Jonge spelers moeten vlieguren maken op een zo hoog mogelijk niveau om beter te worden. Azzagari idem dito.

105    
Ouwe Spionkop

Ik ken deze jongen niet. Maar heeft al 10 clubs of zo gehad waar hij geen basisspeler was.
Vraag me serieus af of zo iemand beter is dan onze eigen Mashart.

16    
Messiaans

Heeft Noblejas het zo verbruid bij Steijn dan? Als het daadwerkelijk speelt dat het exit voor hem is. Dat is me even ontgaan. Kan iemand dat voor me ophelderen?

Ik wens Maria in ieder geval succes!

-52    
Ouwe Spionkop

Misschien is het beter eens een andere trainer op proef te nemen.

10    
Theoden King

Laat liever een scorende spits meetrainen.

28    
TheBeek

Het enige wat deze selectie echt nodig heeft is een speler als manu garcia of boussaid en 2 flitsende buitenspelers! (1 indien de rooij zijn belofte in gaat lossen)

Al jaren haalt nac verdedigers en middenvelders en de voorhoede is elk jaar het dunst bezet.

Ik stel dan ook voor om komende zomer eens te beginnen met de voorhoede !!!

Met onze huidige voorhoede is promotie een utopie!

13    
Da Pope

@Messiaans

Je mag inmiddels wel concluderen dat Noblejas is afgeserveerd. Hij heeft de concurrentiestrijd met Mashart verloren en is (als Rutten weer fit is) dus normaal gesproken derde keus op de linksbackpositie.

Dat NAC nog zoekt naar een linksback vind ik eigenlijk wel jammer. Ik ben al lang fan van Mashart en had de hoop dat hij dit seizoen als vaste reserve de volgende stap in zijn ontwikkeling zou kunnen zetten. Als je nu nog een linksback haalt, wordt zijn uitzicht op speelminuten alleen maar minder. Blijkbaar vindt Steijn hem dan toch (nog) niet goed genoeg. Verdedigend schort er natuurlijk nog wel het een en ander aan, maar ik vind dat hij potentie heeft.

Als je met Maria een linksback voor de basis haalt, wordt het op rechts heel interessant. Rutten krijgt dan normaal gesproken de voorkeur boven Schouten, lijkt mij. Maar Schouten ga je ook niet zomaar op de bank zetten. Maak je van hem dan toch een verkapte rechtsbuiten?

17    
Zware Lowietje

@ouwe spionkop

Ja goed idee! Dat wisselen van trainers heeft echt zijn vruchten afgeworpen...

6    
Marti

En nu is NAC wel goed genoeg , eerste kans afgewezen , en voor tweede kans op hangende pootjes terug komen nu je erachter bent dat vele clubs geen belangstelling hebben , hier zit ik niet op te wachten en dan zie liever een speler die we daadwerkelijk nodig hebben , die voorlopig meetraint zodat je kan zien of die brengt wat we nodig hebben Om te promoveren, Of gaan we weer richting opvang voor spelers die nergens anders aan bod komen !

2    
Tombola Breda

Prima om hem mee te laten trainen. Dan kunnen ze hem tenminste over een langere periode beoordelen. Het is jammer dat Noblejas niet helemaal uit de verf lijkt te komen en zo vaak geblesseerd is. Want volgens mij is dat de voornamelijkste rede dat ze Maria laten mee trainen. Niet zozeer vanwege Mashart.

20    
Guuske

Zaakwaarnemer Ali Dursun....mike van Deijnen...
wederom blijkt dat we dringend een goede TD nodig hebben ivm het zeer beperkte netwerk van Manders en Steijn. Bekende zaakwaarnemers droppen kneuzen die overal buiten de boot vallen. Zulke spelers hebben we de laatste jaren al genoeg gehad. Zet er dan een eigen jeugd speler weg, die zijn uiteindelijk niks slechter.

12    
Chris W.M.

@Da Pope

Mijn verwachting is dat met Noblejas contractontbinding overeen gekomen gaat worden. Drie linksbacks onder contract gaan ze nooit doen.

7    
Boyke

Volgens mij heeft hij in het verleden nog in Etten-Leur gespeeld bij VV Internos voordat hij naar PSV ging, dus zijn verzoek om hier zijn conditie op peil te houden lijkt me zo gek nog niet, hij zal wellicht in de buurt nog wat familie/ouderlijk huis hebben?

En dat hij gegokt heeft op een Eredivisieclub snap ik wel, zeker als er concrete interesse is geweest. Als hij zich nu alsnog kan bewijzen en hij doet dat, dan zou het zomaar een leuke match kunnen zijn. Zeker als we Rutten dan naar zijn vertrouwde positie op rechts kunnen opschuiven.

5    
Badeend

Dus afgelopen zomer hadden ze serieuze interesse. Vervolgens is er géén andere linksback gehaald. Dan is het toch best logisch dat ze hem blijven volgen, en open staan voor alsnog een dienstverband? Wat is daar raar aan?

Je kunt discussiëren over andere posities en andere noodzaken maar uiteindelijk heb je voor de plekken voorin ook gewoon Van Hooijdonk, Dogan, Venema, De Rooij, Bilate en Buffonge. Dat zijn 6 spelers voor 3 posities plus El Allouchi en Immers die er (volgens Steijn) nog een rol kunnen spelen. Dan is het logischer om te kijken naar een linksback als je een wisselvallige jongeling en een - blijkbaar - niet voldoenende Spanjaard hebt. Ik blijf het trouwens heel raar vinden hoe dat werkt - natuurlijk hebben trainers eigen voorkeuren maar het verschil tussen waardering (speeltijd) van spelers als Noblejas en Monsalve onder verschillende trainers is toch ook gewoon vreemd?

-4    
The fly

Rutte is op dit moment de beste back. Schouten doet het de laatste tijd best goed. In ieder geval een stuk beter dan vorig jaar. Ik zou Schouten lekker laten staan en Rutte op linksback. Geef Schouten maar de tijd om beter te worden.
Ik was altijd fan van Noblejas. Helaas een beetje uit vorm, maar daar hebben we trainers voor om hem weer te laten voetballen als voorheen. Dan zitten er bij jong Nac ook nog wel een paar leuke backs zoals Neelen.
leuk dat hij mee traint, maar lekker laten gaan die gast.

14    
Ad B uit Roosendaal

Ik vraag me sterk af of het meetrainen van Maria een goede actie is.

Het geeft wellicht onrust bij vooral Mashart. Noblejas speelde vorig jaar een tijd een behoorlijk goed en wat is er nu aan de hand?

Het probleem ligt niet in de verdediging. Het probleem is het lage tempo en ruim onvoldoende diepgang vanaf het middenveld.

Met de huidige selectie moet NAC veel beter kunnen spelen en zoek het nou niet in nog spelers.

12    
Breda-mike

Ouwe spionkop meen je dit nou serieus? Roepen dat de trainer wegmoet???

3    
Ratjeduneerste

@Arie


Ben ik het niet volledig mee eens. Tuurlijk, een sterke jeugdopleiding is belangrijk en al helemaal als het zijn vruchten afwerpt! Voor NAC is het momenteel echter belangrijker om gewoon te promoveren, anders kun je over een paar jaar de gehele club (incl. jeugdopleiding) opdoeken.
Daarvoor is de kwaliteit van je selectie belang nummer 1.

Als zo'n jongen als Maria een klasse beter blijkt te zijn dan Mashart, moet je hem altijd nemen en ook opstellen. Dan moet Mashart maar wat afwachten in zijn ontwikkeling en wedstrijden met O21 spelen.

Voor nu is het hoofdzaak om terug naar de Eredivisie te geraken en daar een paar jaar doorbrengen. En dan kun je, zoals stabiele Ere-clubs als bijv. Twente, Utrecht, AZ, Groningen etc. jeugd de kans gaan geven en daarin risico's nemen.

Voor nu moet kwaliteit aandachtspunt nummer 1 zijn en moet je altijd je sterkste 11 laten spelen. Nogmaals, als Mashart simpelweg wel beter is moet hij natuurlijk wel gewoon spelen!

1    
Ratjeduneerste

@Ad B

Dat hangt natuurlijk af van de mentalieit van de speler. Het kan Mashart 'onrustig' maken, maar kan er ook voor zorgen dat Mashart inziet dat hij keihard moet knokken voor zijn plek. Zo ontstaat een concurrentiestrijd waarbij gezonde concurrentie nooit verkeerd is!

Denk aan Man. City, waar je een middenveld hebt met 7 topspelers, zorgt ervoor dat iedereen zich wel MOET bewijzen.


Daarnaast is het verdedigend prima, maar na vertrek van V Hecke een stuk minder in mijn ogen.
Vooral op de linksback positie zit je daarbij moeilijk. Daarbij heeft Rutten in het verleden elk seizoen wel een blessure gehad die hem zeker een maandje aan de kant hield.

Meetrainen kan dus absoluut geen kwaad, kost je niks en geeft de mogelijkheid om te kijken naar een mogelijke versterking. Ik zou zeggen waarom niet??

14    
NAC-er

Is dit niet een nieuwe Jürgen Carolina?

3    
Chingblauw

In zijn jeugd naar bochum gegaan paar jaar rond gehobbelt, afgeserveerd, nog 2 clubjes in de 2de bundesliga daarna wat gedaan in de VS en Australië, nu clubloos. Ja lijkt me een toppertje. Mogen in onze handen klappen dat mhr zich voor een kkd club interesseert.

8    
ome cor

Een speler die NAC om de eerste divisie niet ziet zitten en schermt met andere interesse maar nu wel zijn conditie hier op pijl komt houden....

Weet niet of we daar gelukkig van worden.
Jetta moet nu de kans krijgen zich te ontwikkelen met de speeltijd die hij krijgt.

4    
SjorsNac

Wel goed genoeg om de conditie op pijl te houden. Weet niet of er een aanbod is gedaan maar dat kan minimaal door de helft nu.

2    
Dun Kees

Als iedereen fit is hooguit een scorende rechtsbuiten aantrekken.
Het probleem van NAC is het te weinig scoren.

5    
scheppioni

Met ouwe spionkop betreft deze speler eens !
Noblejas daarin tegen is absoluut geen back, maar zou die toch nog eens op links als vleugelaanvaller proberen, evenals Schouten bij fit zijn van Rutten op rechts, zij hebben namelijk wel de perfecte diepgang.
Off topic, as ik het goed begrepen heb kan het NAC museum nog wat extra financiele middelen gebruiken, ik ga in 2021 in de even maanden daar extra donaties voor doen, bedragje 19,12 dus dat is denk ik een mooi bedragje over 2021. Ik kan dit lijden en mijn NAC hart is groot, wanneer er bij zijn die dit ook kunnen doen, zou dit een prima geste voor dit prachtige NAC museum kunnen zijn ! HUP NAC !!!

12    
fvf6

Ik vind dat je Mashart en Noblejas moet laten strijden voor de plaats van linksback .Mashart heeft de afgelopen wedstrijden laten zien dat hij stappen maakt en Noblejas heeft voor zijn blessure bewezen dat hij het niveau aan kan , waarom nu weer een ander binnen halen , waar velen nog nooit van heb gehoord of gezien , en dus nog niets heeft bewezen

2    
TpT

Volgens mij heeft deze gast ooit bij Twente gespeeld toch?
Anyway, als je op je 25e clubloos bent nadat het seizoen al 12 wedstrijden onderweg is heb je op zijn minst de schijn tegen.

We zitten moeilijk op de linksback positie, maar de vraag is op je dat oplost door een twijfelgeval aan te trekken. Daarvan hebben we er inmiddels al een paar: Kali, Adilehou, Monsalve en ook Noblejas & Dogan beginnen die kant op te gaan.

Ik zou zeggen hou vast aan Mashart, Noblejas en Rutten als hij weer fit is.

-2    
Henri

Groot talent uit Kerkrade die de hele linkerflank kan bestrijken. Werd door PSV opgeleid, maar brak daar en bij vele andere clubs in de wereld niet echt door. Is wel een oogappeltje van Gert-Jan Verbeek die met hem werkte bij Bochum, FC Twente en Adelaide United.

-2    
Henri

Dat je als technische staf van Noblejas af wil lijkt mij logisch. Dit is gewoon een karikatuur op een topsporter. Achteraf een dure miskleun van onze Belg. Hoeveel wedstrijden heeft deze Spanjaard effectief gespeeld? Bovendien heeft hij de laatste seizoenen in Spanje ook maar amper gespeeld. Dus een repeterend verhaal. Spelers die lang stilligen cq amper wedstrijden spelen gewoon niet contracteren. Voorkomt meestal later veel problemen.

6    
Cees

Steijn heeft niet de kwaliteiten het maximale uit deze groep te halen! Steijn denkt, dat voor hemzelf! Met het “blijven” aantrekken van nieuwe spelers. Als ik geluk heb, valt het appeltje voor “mij” nu mogelijk toch alsnog goed. Anders heeft, het, als het puntje op paaltje komt, de club NAC voor de verre toekomst toch meer pech gehad, dan ik. Steijn en o.a Manders geen spelers meer laten aantrekken, zij zijn passanten.

11    
Hugo

Ik mis iets. Er wordt groepen om een scorende spits, maar we hebben de nummer drie van de topscorerslijst van de kkd onder contract staan. Wellicht schort het een beetje aan de aanvoer. Kijk de laatste drie wedstrijden maar eens terug. Ik denk echt dat SvH welgeteld één bal heeft gekregen in de zestien die op goal te schieten was. Hup NAC. Altijd

0    
Ivo

Noblejas speelde na seizoen 2014/2015 bijna nooit meer dan 20 wedstrijden per seizoen.
Blessuregevoelige speler, hier heeft NAC gegokt en verloren. Dan raak je ook je hele wedstrijdritme kwijt. Bij Monsalve krijg ik langzamerhand hetzelfde gevoel, maar die voegt echt wat toe.

2    
nacorakel

Op proef is toch prima? Laat maar zien of het beter is dan wat we nu hebben lopen.

Mashart heeft potentie en Javi is altijd geblesseerd. En Rutten is een uitstekende rechtsback en een gemiddelde linksback. Schouten zou zo maar eens een prima rechtermiddenvelder kunnen zijn.

Beide back posities dubbel bezet is geen overbodige luxe.

-3    
Ratjeduneerste

@nacorakel

Nee je mag niet komen met redelijke en onderbouwde standpunten, dan krijg je hier minnetjes! Je moet gewoon hard roepen en met de meute meegaan in het negatieve geschreeuw wanneer er een jongen op proef komt...

Man wat is het niveau hier de laatste tijd achteruit gegaan zeg. Totaal geen redelijkheid en al helemaal geen mensen meer die een goed onderbouwde discussie aan willen gaan.

1    
Nr. 20

@Hugo helemaal mee eens.
En zolang die er nog niet zijn en de rooij is nog niet fit is idee scheppioni nog eens niet zo slecht. Noblejas of Masshart op links. Schouten op rechts zou keer diepgang zijn dan wat we nu doen... maar feit blijft we hebben buitenspelers nodig! En middenvelder met blik naar voren!

-2    
Breda

Fijn weer een spits. DOELPUNTEN zijn nodig!!!

-2    
Cool hand

@Hugo - volgens jouw redenering kan een spits nooit falen. Zeker niet in de kkd, gezien het aantal kansen dat men krijgt tegen de zwakkere broeders. Als je niet scoort, ligt het aan je teamgenoten, al speel je zelf als een natte krant. Als je wel scoort, door bijv. voor het doel de bal af te wachten en 1 of 2 van de vele kansen die je krijgt erin te schieten, ben je de held. Lekker!

-5    
Mo

We hebben een goede SPITS nodig!!!!

4    
Chris W.M.

@ COOL HAND

Maar kan het niet zo zijn dat je als een slappe krant speelt omdát je geen enkele goede bal aangespeeld krijgt? En dat je medespelers dat alleen tegen de ‘kleintjes’ voor elkaar krijgen, waardoor je dus wél in scoringspositie komt en dus ‘beter speelt’?

Ben erg benieuwd of de redactie nog de statistieken zoals in de Podcast besproken online gooien, ben erg benieuwd naar het aantal bruikbare ballen voor Sydney in de 16. Kan er maar 1 of 2 voor de geest halen.

4    
Fan uit Zevenbergen

Wij hebben gewoon een goede rechts en links buiten nodig nu

Dan komen de doelpunten van zelf weer
Zaterdag 1-4

0    
Guuske

Conditie op pijl houden kan ook bij basic fit. Mag een "vreemde " amateur spelers qua corona regels überhaupt wel mee trainen bij een bvo ?

1    
nb

Speelde een korte periode voor vv Internos, komt dus uit de omgeving. Ouders zijn volgens mij destijds mee verhuisd richting Eindhoven. Was bij PSV altijd een van de betere spelers uit zijn lichting. Ik meen zelfs ooit nog begeert door enkele Europese topclubs.

O

-1    
Jf

Kon mij bij Twente wel bekoren in de aanval verdedigend niet heel sterk.

3    
Nico

Maria is overal weggestuurd vanwege onprofessioneel gedrag! Waarom moet een jong talent uit eigen Academie daar voor gaan wijken? Plus waarom is Noblejas nu nog niet fit? Dat was vorig seizoen één van de beste spelers bij ons!

Laad alle berichten na dit bericht in