Wij gaan niet opzij

Liveblog: NAC - Go Ahead Eagles

Italo

NAC neemt het in eigen stadion op tegen Go Ahead Eagles. Lukt het de ploeg van Brood om na drie competitieduels zonder overwinning om weer eens het volle pond te pakken?

NAC Breda
1
1
Go Ahead Eagles
01 november 2019 20:00
Rat Verlegh Stadion
Basisspelers
1 Nick Olij
2 Robin Schouten
3 Roger Riera
24 Colin Rösler
12 Pele van Anholt
7 Ivan Ilic
6 Arno Verschueren
14 Othman Boussaid
10 Huseyin Dogan
17 Sydney van Hooijdonk
15 Andrija Filipovic
Hobie Verhulst 1
Jeroen Veldmate 4
Elso Brito 5
Elmo Lieftink 6
Jaroslav Navratil 7
Fred Maecky Ngombo 9
Martijn Berden 14
Richard van der Venne 23
Mael Corboz 24
Sam Beukema 31
Jenthe Mertens 27
Wissels
16 Chiel Kramer
25 Sem Custers
8 Luka Ilic
19 Finn Stokkers
8 Mounir El Allouchi
15 Jethro Mashart
19 Boris Kudimbana
20 Jan Paul van Hecke
22 Jordan van der Gaag
Jay Gorter 20
Lars Jansen 18
Maarten Pouwels 26
Jordan Swart 19
Boyd Lucassen 25
Alexander Bannink 10
Gino Bosz 3
Antoine Rabillard 8
Julius Bliek 17
Adrian Edqvist 11
Nicolas Abdad 15
Eerste helft 12' Sydney van Hooijdonk Tweede helft 46' Mounir El Allouchi ( Andrija Filipovic ) 46' Luka Ilic ( Arno Verschueren ) Mael Corboz 68' Adrian Edqvist ( Martijn Berden ) 72' 77' Finn Stokkers ( Roger Riera ) Alexander Bannink ( Richard van der Venne ) 82' Maarten Pouwels ( Fred Maecky Ngombo ) 82' Elso Brito 88'
79 Reacties
48   7  
Bommel

Dat is het Los Pollos! Ik ben de 40 ook al een paar jaar gepasseerd. Ik heb zowel in de volle als de met 1,500 man gevulde Beatrixstraat gestaan. Van dat ruwe en fanatieke is niets meer over. En dat is enige wat ik mis. Want ik hoef die 30 jaar oude liederen niet meer te horen. We zijn hugodver geen museum. We zien al jaren lijdzaam toe hoe onze club organisatorisch de ene na de andere wanprestatie levert. Vooruit, toen degradatie en feit was, ging er een heus statement op a4 naar de directie. Ze zullen er wakker van hebben geleden. Er kwam een nieuwe AD, een nieuwe TD, we dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was. Het maakt geen reet uit of we komend jaar wel of niet promoveren, in de huidige structuur met dezelfde poppetjes vlieg je er na 1 of 2 jaar Eredivisie weer uit. Want er is concreet helemaal niets veranderd. De supporter denkt wanneer we maar zo snel mogelijk terug keren naar de ere alles vanzelf weer goedkomt. Zo werkt het dus niet. De emotie regeert in Breda i.p.v. de ratio. Zolang dat niet verandert komen we geen stap verder. Van die zogenaamde enorm grote achterban hoef je ook niets te verwachten als puntje bij paaltje komt is wel gebleken. Ze zouden op dat gebied eens moeten starten met het marktconform maken van seizoenskaartprijzen. Maak die gemiddeld 100 euro duurder, gelijk aan onze Oosterburen. Eens kijken hoeveel van die hondstrouwe 15.000 verlengen? Weg met die folklore! Ja die oosterburen, waar we altijd op neerkeken en uitlachten omdat het zo stil was in hun stadion. Stillem II uit Stilburg. In tegenstelling tot ons hebben zij niet bepaald stil gezeten en hebben ze op dit moment zowel uit als thuis de beste support van Nederland en zit de keet tegenwoordig thuis ook gewoon vol. Karma is a bitch!!
Je hoort ook niets meer over die potentiële kopers van de aandelen. We hebben de periode gewonnen, NAC staat 3e, de passieve achterban is lekker rustig (as usual), dus we blijven gewoon verder aanklooien. Front076 viert zijn feestje met Lokeren, de Locos bedanken trots (omdat het doekie zo mooi was) voor de 2e maal (why???) de Polen. Wat zijn we toch een mooie club. Dat we bij vlagen weggetikt worden door nummer 10 Go Ahead Eagles lijkt van minder belang. De Graafschap en Cambuur spelen ook 0-0, komt goed mannen! En na de wedstrijd klinkt Django Wagner net zo hard door de speakers en wordt er geen liter bier minder getapt. Want the only thing we fear is running out of beer. We zijn er nog trots op ook.

2   1  
Bammes

Deventer maar 10 spelers;)

7   2  
Bjorn

Iemand livestream?

0   2  
Mike

Mischien dat deze het gaat doen bjorn

http://myfeed2all.eu/type/football.html

3   1  
Scheppioni

Wat is er met Noblejas ??

1   0  
NAC4Ever

Belangrijke wedstrijd! Niet alleen om bij de top 2 te blijven, maar bij een nederlaag kunnen de ploegen onder ons wel erg dichtbij komen.
Come on NAC!

1   0  
kopspion

weet iemand iets meer over de situatie met Noblejas ??

0   1  
Gman

volgens mij Noblejas geblesseerd, vorige wedstrijd las ik dat al ergens.

4   2  
Nacman

Alle ballen op Sidney anders riera in de spits Oke ole

2   0  
Erik

Wie heeft werkende livestream?

1   0  
since1912

Het zal wel niet uitgezonden worden want er is nergens een stream te vinden... Jammer voor supporters in het buitenland

6   14  
Badeend

Bedankt Brood je geeft het gewoon weg met je zogenaamde tactische vondst om bij elk balcontact van Olij twee verdedigers IN het vijfmetergebied te zetten. Prutser.

4   1  
BredaParel

http://www.076radio.nl/

12   3  
Gman

FOX krijgt het weer voor elkaar.. zet gvd voor een paar euro een livestream al dan niet zonder commentaar op de website. zijn genoeg thuisblijvers ondanks dat het stadion zga is uitverkocht.

12   9  
Los Pollos Hermanos

Wat is het weer slecht. Directe promotie? Droom lekker verder. Totaal weggespeeld door de Eagles in eigen huis. Ook nog eens een gevoelstemperatuur van -100c.

9   11  
Nr. 20

Wat een verschil. Verschueren en ilic op 1 middenveld 1 teveel. Verschueren out. Iemand die nog keer roept om Schouten....drama. Boussaid op plek Verschueren. Luca Ilic op plek Boussaidi. Van Hecke erin voor Schouten. Publiek wat tak kan beter met minder zitten zonder de flirt hunters!

4   1  
Nacman

Positief denken de tweede helft is altijd beter bij nac

3   2  
Moppernac

Weer een heerlijke zaadballen voetbal gezien de eerste helft.
Dat belooft weer wat de 2de helft.
Gelukkig hebben ze een 1ste helft syndroom.
Ik zei het dinsdag nog laat die wedstrijd tegen Emmen lopen en focus je alleen maar op promotie.

1   0  
Rechtsback

Slappe eerste helft. (Zachtjes uitgedrukt). Hopelijk 2e helft wel wakker.

5   1  
Toontje

Het is weer zo'n avond....We mogen blij zijn dat we nietr ruim achterstaan. Weer een aanfluiting. Hoog in de bol sinds dinsdag???

2   2  
Mike Zonneveld

@Nr10

Klaar?

6   7  
Brecht

Waardeloze opstelling: zet Mashart maar weer terug en van Anholt op rechts

7   2  
Jan Bril

Aan deze backs heb je dus helemaal niks. Wat een rommelpot, zit geen lijn in.

9   3  
Bredafun

T moet nie gekker worden. Ajax en graafschap beide wordt de hele wedstrijd uitgezonden. En wat zien we op fox 1 (schakelprogramma) inderdaad alleen maar ajax en graafschap. Fucking Fox!

8   0  
kopspion

het spel wordt er niet beter op naarmate de competitie vordert..
bij lange na nog niet zijn we kandidaat om te promoveren, mocht dat toch nog gebeuren hebben we weer minimaal 8 nieuwe versterkingen nodig

12   17  
Jema

Jullie zijn echt dom, eerst hele tijd klagen over dat mashart eruit moet en nu is hij eruit gaat het tering slecht. Noem jullie zelf geen supporters als jullie elke speler willen afbranden, sta zelf in het veld dan verder praten

7   4  
kopspion

klojo's !

wordt nog jaren KKD spelen, we zouden niks te zoeken hebben in de ere

5   3  
SjorsNAC

Helaas het geluk is voorlopig op. Meer zit er niet in gewoon. Plek 7 tot 5 maar wel met een ticket voor de play offs. Wat zaadpot weer, gvd.

12   0  
dbare

sorry hoor, maar zullen we direct promoveren maar voorlopig in de koelkast zetten en ons focussen op eens een keer proberen een fatsoenlijke pot te spelen.

6   0  
Cool hand

Ga liggen en je krijgt m. Zo werkt het tegenwoordig.

7   2  
M.H. te R.

Stokkers voor Riera? da's wel heel aanvallend. Wat een lef.

10   19  
Ron

Al diverse keren gewonnen zonder echt de betere te zijn. Ons NAC is nog te wisselvallig en presteert ondermaats om een kampioenskandidaat te zijn.
En laten we eerlijk zijn: ook met dit team sta je hooguit op plek 17 in de eredivisie. Met heel veel pijn en moeite zou je RKC onder je kunnen houden, alhoewel ik dat ook nog wil betwijfelen.
Een grote fout, mijns inziens, is het niet aantrekken van Ralf Seuntjens. Dit team mist ervaring, gogme en geslepenheid.
Een goed uitgebalanceerd elftal bestaat uit jonkies met een paar ervaren mannen. Ons NAC is te bleu. Als ik zo'n Mashart zie. Aardig voetballertje, daar niet van, maar het is gewoon nog een jochie. Denk je eens in dat dit manneke in de Amsterdam Arena tegenover een pakweg Ziyech of Tadic staat. Kansloos....
En dat geldt voor meer spelers van ons NAC.
Ik denk dat het beter is als we eerst nog maar efkes in de KKD blijven tobben. De kans dat we eens wat wedstrijden winnen is een stuk groter dan dat we in de ere spelen.

3   1  
kopspion

wel typisch...de top 8 van de KKD staat nu onderling allemaal op gelijkspel
5 minuten voor tijd.....als je nu alsnog ff stiekum wint doe je goede zaken !
laten we hopen dat het NAC lukt !!

14   3  
Plaatjesmaker

Ron, Ralf z’n ego hoeft hier echt niet te komen wat mij betreft. Wat een onprofessionele aansteller is dat. Dat vertoornt heel je team als iemand zichzelf zo belangrijk vindt.

3   2  
geelzwartwit

Niemand wint er in Breda daar verstaik toch wat anders onder dan een gelijkspel

5   2  
Nacman

Zwak tot slechte vertoning maar ja de concurrentie speelt ook gelijk niks aan de hand

6   0  
kopspion

tja
en zo blijft dus alles zowat ongewijzigd bovenin deze competitie

21   6  
Mo

Zwak teampje! Een flinke versterking in de winterstop is hard nodig!

6   23  
Jf

Wat is Radio076 belabberd zeg. Dit team wordt geen top vijf volgens hen. Nee het loopt niet maar twee wedstrijden in de week is misschien wel gewoon teveel.

16   1  
Buurman

De overwinning tegen emmen was leuk maar je hebt er geen zak aan. De laatste 4 competitie wedstrijden 10 verliespunten. Dat zegt genoeg. En volgende week uit in de polder wordt ook weer moeilijk. Omdat we in een ongekend zwakke broeders competitie spelen blijven we nog in de top hangen ook. Om direct te promoveren moet je in de winterstop twee ervaren goeie spelers strikken.

28   7  
Ron

@ JF

2 wedstrijden teveel in een week ?
Een normaal mens werkt gewoon 40 uur per week.
En velen ook nog wel meer.
En dan zouden deze gasten geen 4 x 45 minuten kunnen ballen omdat het teveel is ?
En hoelang duurt een gemiddelde training? Ook maar ongeveer anderhalf uur.
Als je geen 2 wedstrijden per week kunt voetballen ben je niet geschikt voor deze sport.
Dan moet je een andere baan zoeken.

13   10  
Henk

Ik ben echt niet van het afzeiken van eigen spelers. En dat ga ik dus nu ook niet doen. Maar beste Ruud, kun je Stokkers aub nooit meer opstellen? Die jongen heeft toch 0.0% inzet en evenveel rendement?

7   25  
ome cor

Nat
Slecht
En bij GAE die kut nummer neger

Nu weer warm thuis.

11   1  
Ivo

Je mist leiders Monsalve en Noblejas en nu ook Riera die met een hoofdwond uitviel. Wat trouwens donkerrood was maar de scheids gaf geel, want die had net ervoor een penalty gegeven.

Opbouwend is het echt heel matig, de ene foute pass na de andere, slechte aannames, het hield niet op.

2e helft iets meer pressing maar nog creëer je eigenlijk niks.

Olij met 3-4 goede reddingen man of the match. Anders verlies je dit gewoon.

Dit moet snel beter anders raak je achterop. Hopelijk zijn de Spaanse verdedigers snel weer fit. Met de jonge kereltjes op de bank gaan we het niet redden.

13   3  
Jan Bril

@henk helemaal eens die Stokkers heeft geen gif in zijn donder, voetbalt met de instelling van de selectie van vorig seizoen.

16   3  
Zooike

Mooi hoe rosler de z'n ronde doet na het eindsignaal. Neemt ondanks alles de tijd om het publiek te bedanken in de zeikregen.

Verder.... Tja

4   1  
Onzenan

Fijne speler die Mael Corboz. Het is gelukkig bijna Kerst.

16   9  
Gampel

In de winter een goede spits halen en dan Stokkers en van Hooijdonk nooit meer opstellen. Wat waren die twee vandaag debiel slecht. De één kan het niet (van Hooijdonk) en heeft vanavond echt helemaal niets laten zien en de ander (Stokkers) moet zich kapot schamen door zo in te vallen. Een enorme schop onder z’n luie reet heeft hij verdiend en dan druk ik me nog heel netjes uit. Met een dergelijke voorhoede kun je promotie wel op je buik schrijven. Bah....

6   5  
NNB

Laten we wel even bij de feiten blijven, je hebt de arbitrale beslissingen ook niet mee. Die elleboogstoot had een donkerrode kaart moeten zijn. Op dat moment in de wedstrijd kan dat voor de ommekeer zorgen.

4   12  
ome cor

@Ron
Mashart speelde niet vandaag.
van Anholt werkte hard, maar Schouten was ook niet bepaald top.
Schouten of Mashart is lood om oud ijzer.

Aanvallend te weinig gebracht omdat de aanvoer waardeloos was.
Dan kun je Stokkers wel afzeiken, maar zonder fatsoenlijke bal speelt geen enkele aanvaller goed.

26   2  
Cees

Tegen emmer met 6.000 man minder was de sfeer beter als nu.

6   2  
Panna

Dit was verreweg de slechtste thuiswedstrijd tot op heden .Er zat werkelijk niets in..... we mogen blij zijn met een punt. Erg jammer aangezien concurrentie punten verspeeld.
Denk dat wedstrijd tegen Emmen er teveel heeft ingehakt.
Wat me wel zorgen baart is dat we na vandaag ons thuisvoordeel niet benutten en in 2e seizoenshelft alle concurrenten nog uit krijgen.
In winterstop 1 a 2 versterkingen en het komt nog goed....
Olij vandaag weer de beste...
Bousais, Verschueren, schouten ( waa fan maar na vnd blijkt dat ie tekort komt ),sydney ver ondermaats....
Op naar de vrijdag en dan 3 punten... hup Nac.



11   1  
Ivo

Het is momenteel lekker ballen tegen NAC hoor. Gewoon hoog druk zetten, daar hebben de verdedigers en middenvelders grote moeite mee. Alles gaat opzij en terug. NAC valt aan over 100 schijven en dat leidt dan tot niks. Je speelt zelf de lange bal, die valt vanzelf een keer goed en dan is het prijs.

Tegen fysieke tegenstanders als Graafschap, Go Ahead, Cambuur ben je eigenlijk de mindere ploeg, en heb je een mazzeltje nodig om te winnen. Dan missen we gewoon kracht, verliezen teveel duels en 2e ballen en kom je eigenlijk niet in de wedstrijd.

In een 2-spitsensysteem komt het allemaal wat beter uit de verf, denk ik. Van Hooijdonk stond weer op een eiland, geen een voorzet kwam aan. Ilic en Boussaid timen hun acties niet goed en trekken te vaak en voorspelbaar naar binnen. Halen de achterlijn eigenlijk nooit.

Met een leider op het middenveld en een scorende buitenspeler kan je stappen zetten. Je mist voetballend vermogen in de opbouw. Filipovic was ook niet goed vandaag. Zo veel balverlies. Verschueren kan niet beter, Ivan Ilic is nog te jong om het team voetballend op sleeptouw te nemen.

6   3  
WillemBreda

Zo jammer dat er al 2 wissels waren gepleegd... Nu moest er wel een verdediger (Rivera) voor een aanvaller (Stokkers) in. Maar hoe graag had ik SvH gewisseld gezien. Sjezus, wat was ie slecht.

3   0  
Tulp

Als je die vergelijkt met die spits van GAE.. pffff

3   3  
Een ander geluid

Het had zo mooi kunnen zijn! Druilerig weer, bijna uitverkocht en een leuke tegenstander.
Het werd een mindere wedstrijd. Schouten stond stijf van de stress.
Rosler mwah...ik had liever van Hecke ipv Stokkers als breekijzer gezien laatste kwartier..die viel goed in tegen Emmen zeg!
Stokkers was treurig. Zonder inzet of overtuiging. Boussaid daarentegen wel !
Olij man van de wedstrijd en een coach die gelukkig op tijd 3x (aanvallend) durft te wisselen. Dat kunnen we wel waarderen.
Ik vrees nu al voor Almere uit en Jong Ajax thuis...het zal echt beter moeten !
Mooi weekend gewenst allemaal.

1   14  
ir. Rini Beekman

Ik, ir. Rini Beekman ben zeer ontstemd over de prestatie van vanavond.

De spelers zullen nog horen van het peperdure advocatenteam van mijn kompaan, Hij, Den Stinkaerd.

Heer trainer, u bent een sneue haas. Waarvan akte.

Ik, ir. Rini Beekman, verblijvende te Lech in mijn pepersure en luxe villa.

1   2  
Brabo F1

Zag ik dan als enige dat de no. 2 in de 2de helft de enige was die niveau haalde en afven toe goed opkwam. Schouten met de Spaanse Armada heeft toekomst. Vanuit een sterke verdediging durven dan ook Mounir en Verschueren wat meer naar voren te spelen. De Ilic broers spelen idd veel te vaak een bal in een vol centrum. De hele aanvalslinie is zwak en heeft weinig technisch vermogen.

12   0  
Bommel

En weer een puntje gewonnen, want als GAE in de rust met 0-2 voor had gestaan hadden we niets te vertellen gehad. Met 4 winstpartijen gepakt in de laatste minuut in de eerste periode en veruit het makkelijkste programma hebben we de 1e periode gewonnen. Nu we iets betere tegenstanders tegenkrijgen hebben we 2 punten uit de laatste 4. De stand is dan ook best vertekend. We hebben ook nog het geluk dat er dit jaargang geen enkele echt sterke ploeg aan de KKD deelneemt, daarom staat het allemaal nog dicht tegen elkaar. Maar in de 2e helft treffen we Excelsior, Cambuur, De Graafschap, NEC en GAE allemaal nog uit. Komen er geen directe versterkingen in de winter dan zijn de eerste 2 plekken niet haalbaar. De sfeer was weer ruk, geen 12e man, maar daar raken we aan gewend.

7   10  
Jf

Echt wat een onzin een normaal mens werkt 40 uur maar dat is voor vele achter een scherm zitten. Dinsdag hebben ze een pittige wedstrijd gespeeld met veel strijd en kennelijk zijn ze nog niet zover om dit door te trekken na drie dagen.

Daarbij is GAE helemaal geen slecht team. Nac heeft een jong team met ups and downs. 076 radio was gewoon erg negatief. Enkele supports verlieten het stadion in de 90 ste minuut. 076 radio vond het allemaal nepsupporters. Sorry hoor maar wie zijn zij dan om daar over te oordelen.

9   0  
Nachoreca1

In de winterstop rap ervaring erbij en een leider. Man man ...2 uit 4 en drie keer thuis...allemaal leuk dat gezeik over noad en sfeer, maar als er op het veld niets gebeurd zijn we daar op een gegeven moment wel klaar mee.. ik wel iig

6   0  
Ad B uit Roosendaal

NAC mag niet mopperen met één punt. Het punt is vooral te danken aan de keeper.

Weer een zwakke vertoning. NAC verloor heel veel duels, zeker de kopsduels. Heel veel balverlies.

In de laatste 4 wedstrijden maar 2 van de 12 punten. Zorgelijk!

Gelukkig pakt de concurrentie ook weinig punten.

21   2  
Bommel

@Nachoreca, dat NOAD slaat helemaal nergens op. Net zo achterhaald en oudbollig als het geluid wat van de tribunes komt. Alsof we nooit afscheid hebben kunnen nemen van de Beatrixstraat. Potsierlijk! Mijn tenen krommen weer als het overal waar we komen weer eens van stal wordt gehaald. Uit volle borst met je Fuji Nac shirtje of gebreide trui. En maar vol blijven houden dat we de beste supporters van Nederland zijn met onze spotgoedkope seizoenskaartjes en record bieromzet. Het is folklore. Het heeft meer weg van een grand cafe dan van een voetbalstadion. Met 18.000 man op de tribune moet je bij aanvang al met 1-0 voorstaan tegen die zwakke KKD ploegen. De realiteit is dat er niemand meer met knikkende knieën naar Breda komt.

14   1  
Badeend

Sfeer was vandaag inderdaad óók weer ver te zoeken. Het lijkt wel of de helft van het volk bij NAC alleen maar komt om zich vol te gieten. De originaliteitsprijs winnen we al jaren niet meer, we zijn bijna een volledig inwisselbare 13-in-een-dozijn-club aan het worden. Vreselijk jammer.

De tragiek van de avond (en van die hopelijk omkeerbare ontwikkeling) was het beste te zien in de manier waarop Luka Ilic (die al weken onder de maat presteert en uitblinkt in wandelvoetbal) vooral tevreden was met zichzelf na het inschieten van een penalty (!) waarbij "het grote NAC" in een thuiswedstrijd (!) op gelijke hoogte kwam (!) tegen een niet zo bijzondere tegenstander. Armen wijd uit elkaar in de lucht jezelf laten toejuichen door de tamme menigte op de B-Side in een wedstrijd waarin ALLES fout ging en iedereen ver onder de maat speelde.

Maar gewoon de bal pakken en klaar leggen op de middenstip, kousen omhoog trekken en vol afjagen die tegenstander....? Om écht op resultaat te spelen? Niks van dat alles.

Bah.

2   2  
nacnoord

Tom,

Haal aub zo snel mogelijk die spits van gae....!!!

0   2  
Jan Bril

Ongelooflijk zoveel stoelen als er op F leeg bleven. Iemand een idee waarom?

21   6  
Los Pollos Hermanos

De beste na van NAC, de keeper, is volgend jaar ook weg. Die is veel te goed voor NAC.

Zoals ik al zei, plaats 4/7 is maximaal haalbare. We zijn gewoon niet goed genoeg.

Normaal altijd eretribune ivm verplichtingen, maar vandaag weer eens vak g.

Sfeer ? Dramatisch. NAC is niets meer van dat ruwe en fanatieke. De b side zijn een stel kut studenten en dansmariekes die Rotterdamse jeugd 'geen woorden maar daden' laat zingen.

Vak G wordt ook steeds minder. Maar de b side is echt heel erg triest.

We zijn ver afgezakt.. heel ver. Zowel op voetbal gebied als op de tribunes. Ik ben inmiddels de 40 gepasseerd, maar het doet pijn aan de ogen. God, wat mis ik mijn NAC. Zelfs 4/5 jaar geleden was het al stukken beter dan nu.

48   7  
Bommel

Dat is het Los Pollos! Ik ben de 40 ook al een paar jaar gepasseerd. Ik heb zowel in de volle als de met 1,500 man gevulde Beatrixstraat gestaan. Van dat ruwe en fanatieke is niets meer over. En dat is enige wat ik mis. Want ik hoef die 30 jaar oude liederen niet meer te horen. We zijn hugodver geen museum. We zien al jaren lijdzaam toe hoe onze club organisatorisch de ene na de andere wanprestatie levert. Vooruit, toen degradatie en feit was, ging er een heus statement op a4 naar de directie. Ze zullen er wakker van hebben geleden. Er kwam een nieuwe AD, een nieuwe TD, we dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was. Het maakt geen reet uit of we komend jaar wel of niet promoveren, in de huidige structuur met dezelfde poppetjes vlieg je er na 1 of 2 jaar Eredivisie weer uit. Want er is concreet helemaal niets veranderd. De supporter denkt wanneer we maar zo snel mogelijk terug keren naar de ere alles vanzelf weer goedkomt. Zo werkt het dus niet. De emotie regeert in Breda i.p.v. de ratio. Zolang dat niet verandert komen we geen stap verder. Van die zogenaamde enorm grote achterban hoef je ook niets te verwachten als puntje bij paaltje komt is wel gebleken. Ze zouden op dat gebied eens moeten starten met het marktconform maken van seizoenskaartprijzen. Maak die gemiddeld 100 euro duurder, gelijk aan onze Oosterburen. Eens kijken hoeveel van die hondstrouwe 15.000 verlengen? Weg met die folklore! Ja die oosterburen, waar we altijd op neerkeken en uitlachten omdat het zo stil was in hun stadion. Stillem II uit Stilburg. In tegenstelling tot ons hebben zij niet bepaald stil gezeten en hebben ze op dit moment zowel uit als thuis de beste support van Nederland en zit de keet tegenwoordig thuis ook gewoon vol. Karma is a bitch!!
Je hoort ook niets meer over die potentiële kopers van de aandelen. We hebben de periode gewonnen, NAC staat 3e, de passieve achterban is lekker rustig (as usual), dus we blijven gewoon verder aanklooien. Front076 viert zijn feestje met Lokeren, de Locos bedanken trots (omdat het doekie zo mooi was) voor de 2e maal (why???) de Polen. Wat zijn we toch een mooie club. Dat we bij vlagen weggetikt worden door nummer 10 Go Ahead Eagles lijkt van minder belang. De Graafschap en Cambuur spelen ook 0-0, komt goed mannen! En na de wedstrijd klinkt Django Wagner net zo hard door de speakers en wordt er geen liter bier minder getapt. Want the only thing we fear is running out of beer. We zijn er nog trots op ook.

9   13  
Yellowarmy

Haha dat gezever over vroeger , hou daar eens mee op man ! Vroeger was alles beter ......
Sfeer komt er als er interactie is met het team op het veld , als die gasten druk zetten , als de scheidsrechter een fout maakt , of als we achter staan en ervoor moeten knokken !

Ik ben inmiddels ook de 40 gepasseerd en sta nog steeds op de bside , maar de sfeer kan nog net zo mooi zijn als in de Beatrixstraat ;)

Hup NAC!!!

14   4  
Hugo

Wedstrijd was kut. Maar wat me vooral stoorde was de gelatenheid op de tribune, behoudens het eerste kwartiertje van front. De duimpjes omlaag zullen wel weer niet te tellen zijn, maar vroeger was echt alles beter. In de jaren negentig werd zo'n elleboogstoot, compleet met de bijbehorende arbitrale misser aangegrepen om gas te geven. De ploeg over het dode punt te trekken.
Bring back the noise.
Hup NAC

10   2  
Ert

@Yellowarmy
Ik zit net onder de 40 en ook ik heb de Beatrixstraat meegemaakt.
Laat ik het zo zeggen dat het niveautje B-Side mega achteruit is gegaan. Ik ben het helemaal eens met het bericht boven je.
En waar ik me ook aan erger, zijn de kindjes die met bier gooien en de kindjes op de trappen die je er niet door laten omdat ze zo stoer zijn dat ze op de trappen staan (bier krijgt voorrang naar boven, de mensen die naar beneden gaan moeten maar ff wachten). Sfeer is zeer ver te zoeken. Ik zeg idd 100 euro er bovenop. Zo heb je gelijk meer inkomsten (sorry voor de mensen die het niet zo breed hebben) en ben je zo van die meeste schijt gloryhuntertjes af.

3   6  
Haafie

Was er gisteren weer bij, gewoon gezellig avondje nac.

Maargoed, zolang we op deze manier doorgaan blijft het hetzelfde. Promoveren, en snel weer degraderen, hoe komt dat? Nou... elke keer nieuwe en jonge spelers van 18/19. Daar kan je niet een hele club op laten vertrouwen. Zie dat een keer in directie!!

Ik heb geen idee hoe en wat met die city deal maar als die eisen dat er spelers basis moeten staan heb je toch echt een probleem als nac, dan wordt je gewoon een opleidingsclub.

Ik kan daar niet mee leven, maargoed, iedereen denkt er anders over. Ze zijn verder wel van hoog niveau, maar dat vind ik van onze eigen jeugd ook.

9   0  
1 van de 2

Bommel

Ben het helemaal eens met je stuk, goed geschreven.

12   0  
Nachoreca1

Dus een lang verhaal kort; kappen met dat nostalgische gezeik, feestvieren doe je maar elders en rap kwaliteit op het veld en achter de schermen!!! Dan is de sfeer als vanouds....Let maar op.

9   3  
Peer van Eersel

Hoe kun je NAC supporters nou Gloryhunters noemen? Welke Glory? De sfeer slecht? Het voetbal is al jaren slecht, met vorig jaar als top jaar, waardoor ik als supporter ook niet meer weet wat ik sta aan te moedigen. Een hoop onkunde loopt er rond. En afgeven op de b-side is makkelijk, op vak g zijn ze zelf de pannenkoeken geworden waar ze de b-side altijd op aanspraken. Sla de handen ineen en zorg dat we weer terugkomen waar we als NAC supporter horen, we zijn makke schapen geworden door het accepteren van jaren wanbeleid.

5   0  
geelzwartwit

Mbt sfeer was het bij NAC in de Beatrixstraat ook actie reactie.
Je had technische trucendoosspelers als arveladze en Leonardo en je had spelers met een mega inzet en drive als remie en Stewart enz je had no nonsense spelers als smit als de haan als gesthuizen enz en je had scored vermogen salmon Arnold lammers cornelissen Pierre enz enz.
Natuurlijk dat was alle maal toen en is niet nu. Maar nu mis eigenlijk al een aantal jaar al die ingrediënten die NAC vroeger het gezicht gaven en waardoor wat er op het veld stond en gebeurde oversloeg op de tribunes.

Actie reactie dus.
Op bestuurlijk niveau is er ook nooit actie reactie. Ja als het gemor van de achterban te erg wordt vallen er weer ontslagen en wordt er op dezelfde voet doorgegaan.

Actie? Ga heel actief opzoek naar een overname van de club. Je hebt je achterban nu nog zo gek om te komen. Investeert de nieuwe eigenaar vanuit een plan in spelers en beleid dan zie je dat op het veld terug en als er iets positiefs op het veld gebeurd dan staan de supporters er weer achter.. Reactie en is je businessclub weer tevreden

10   0  
Henri

Bommel heeft volledig gelijk. Er zijn hele groepen (ex) studenten die bij NAC afspreken om zo met elkaar in contact te blijven. Het NAC stadion is voor sommigen verworden tot een ontmoetingsplaats. Meet you at NAC. Het voetbal, de passie het staat niet meer centraal. Het samenzijn met vrienden en bier drinken is het criterium waarom deze mensen naar het Rat Verlegh Stadion komen. Hoe is het verder mogelijk dat ik hier bijna dagelijks lees dat NAC best eens wat puntjes mag verspelen. Je mag best puntjes verspelen bij Eindhoven, RJC en thuis verliezen van De Graafschap, ja dat kan natuurlijk ook best eens gebeuren. Zo ontstaat er een umfeld dat bijna alles accepteert. Een umfeld dat in ieder geval niets met topsport te maken heeft. Verliezen mag best eens. Nee verliezen mag nooit! En als het eens gebeurt omdat AJAX de tegenstander is, dan met bloed aan de palen. Wat Bommel schrijft schrijf ik en menig ander ook al jaren. Met deze drie eigenaren zal het nooit iets worden. Geen liefde, passie voor de club, geen echte betrokkenheid. Eigen belang regeert. En dan het niveau van de aangestelde AD en TM. Heeft onze Fries al een analyse gemaakt van de huidige situatie en hoe hij daar met gericht beleid op gaat anticiperen. Mensen, als de top niet deugt, dan is de rest ook niets. Mooi voorbeeld is natuurlijk naast NAC, Feijenoord. Ondanks een gigantische potentie is het helemaal niets (in Breda). En met deze Status Quo zal het ook nooit (structureel) iets worden.

6   0  
geelzwartwit

@henri

Helemaal waar. En toen promoveerde NAC niet en zakte qua begroting de jaren erop nog verder weg en het voetbal werd nog minder en de mensen en sponsoren bleven thuis en de vaste lasten bleven te hoog en de club ging alsnog failliet.

Of met mazzel door weer een nacompetitie te winnen promoveert NAC weer en zijn we de beste club en beste supporters en hebben we in de eredivisie weer niks te betekenen want nagenoeg zelfde begroting en geen eredivisiewaardige spelers en geen aanstormende talenten als een AZ.
En je dendert weer terug naar de keukendivisie.

Ik heb van NAC nog nergens een plan gezien wat erop gericht is binnen nu en vijf jaar te groeien naar een begroting van 20 miljoen. Ik heb de ambitie niet eens ergens gelezen of gehoort.

Pappen en nathouden.
Doekjes voor het bloeden
Water naar de zee dragen
En iets met glas plas was

En waarom is dat zo erg? Omdat iedere NAC supporter wel de ambitie heeft en wel voelt en ziet dat NAC een top zeven club moet zijn. En zolang dat gevoel er is bij de supporters blijven ze komen. Of NAC wordt stiekum een indrinkplek voor het uitgaan.. Dat kan ook. Stop dan met voetballen en zet een dj neer

1   3  
Forza 1912

SvH slechtste speler op het veld.
Loopt verkeerd, jaagt niet door.
Loopt wel, maar doet niets.
Elke spits met een goed schot, scoort weleens.
Zelfs verdedigers scoren dan.
Stokkers had vandaag zijn kans moeten pakken, maar helaas.
Waar is Boris????

0   5  
Forza 1912

Na de winterstop Lars Veldwijk en Dogan in de spits.

Laad alle berichten na dit bericht in