Overal waar we komen

Lokhoff gaat nog minimaal jaar door bij Wolfsburg

Das Phantom

Ton Lokhoff gaat komend jaar niet aan de slag bij NAC Breda. Dat zegt het clubicoon in gesprek met BN DeStem. Lokhoff heeft zijn contract bij Wolfsburg met één jaar verlengd en ziet daarna wel wat de toekomst brengt.

Lokhoff is al sinds 2014 actief voor de Duitse club en wordt komend jaar coördinator bij dejeugdopleiding. Daarnaast blijft hij trainingen geven. "Ik ben geen manneke dat heel de dag op kantoor moet zitten, het liefst sta ik op het veld."

Hoewel zijn naam vaak rondzingt in en rondom het stadion, is hij nog niet op gesprek geweest bij de club. Binnenkort staat er wel een vrijblijvende afspraak met de nieuwe directeur Mattijs Manders op de planning. Niet voor een baan, maar om bij te praten. "Dat kan altijd, hoewel ik voor nu bewust gekozen heb om langer in Duitsland te blijven." 

Lokhoff is echter al goed op de hoogte van alles wat er bij NAC speelt. Wat er nu bij NAC gebeurt, heeft hij nog nergens anders gezien in zijn loopbaan. Zelfs niet bij een grote club als Wolfsburg, waar veel meer belangen spelen. 

Ooit keert hij terug bij Prinsenbeek en misschien ook wel bij NAC. "Technisch directeur, hoofdtrainer, assister, iets met de jeugd: het maakt mij niet zoveel uit", zegt hij Lokhoff, die zegt zich nergens te groot voor te voelen. "Eerst nog een jaartje Wolfsburg en dan zien we wel weer verder." 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
40 Reacties
127    
Hennie

Toch goed dat Mattijs met dit soort mensen even een praatje wilt maken, dat geeft toch het gevoel dat hij NAC-mensen achter zich probeert te krijgen.

7    
Mo

Geen probleem!

-74    
Scheids!

Maakt niet uit, ieder ander die de functie gaat overnemen van Tom van den abbeelen , gaat het beter doen! Nog niet eerder zo’n onslagvaardige TD meegemaakt!

4    
Peo

Tom of Ton 1 letter maar een wereld van verschil.

127    
Hennie

Toch goed dat Mattijs met dit soort mensen even een praatje wilt maken, dat geeft toch het gevoel dat hij NAC-mensen achter zich probeert te krijgen.

33    
Ouwe Spionkop

Lokhoff wordt hier wel beetje overschat.
Hij heeft een fantastische staat van dienst als speler.
Vergeet echter niet dat hij in 2005 is ontslagen bij NAC als trainer. Daar schreeuwde toen het hele publiek om.
Om hem dan nu als een soort heilige naar voor te schuiven klopt natuurlijk niet.
Bovendien is hij naar mijn mening zolangzamerhand te oud om TD te zijn voor een aantal jaar (61 geloof ik).

10    
Breda-Loyal

Ton een functie binnen de club geven waarbij zijn kennis van pas komt ( jeugdopleiding ? )

23    
fvf6

Het verleden heeft meerdere keren bewezen ,dat het niet werkt bij NAC om oud NACers terug te halen .

10    
Molenschot Loco

Als Manders toch gaat informeren? Doe dat ook bij Ronald Spelbos.....

7    
Braze

Ik was verbaasd dat Ton vertelde dat er van uit NAC nooit contact met hem was.
Iemand met zo,n internationaal netwerk en heel veel verstand van voetbal.
Het geeft aan op welk niveau de mensen functioneren die bij NAC aan het roer staan(stonden).

2    
ome cor

Ton blijft minimaal nog een jaar in Duitsland, dus dat kun er dus ook meer worden.

Onder de huidige eigenaren moet hij niet eens bij NAC willen werken.
Supporters zijn ook niet altijd zijn vriend. Nu roept men om Lokhoff, maar als er twee spelers een miskoop blijken en een talent niet houdbaar is voor NAC dan vinden die zelfde mensen achter hun computertje thuis dat hij er geen drol van kan.

Het Nachart van Ton Lokhoff zal best wel eens pijn doen, maar er zelf in duiken lijkt me voor Lokhoff een ver van z'n bed show. En gelijk heeft ie !

-18    
steven73

Gelukkig blijft hij nog een jaar in Duitsland. Want JA beste stuurlui staan aan wal he!!!

4    
Scheppioni

Dit doet Manders goed !! Altijd de lijntjes kort houden met ons Ton !💛🖤

8    
D'n Beuk

@ Ouwe Spionkop


Beetje kortzichtig wat je zegt
Coachen is een ervaringsvak , Bij NAC wordt te vaak de fout gemaakt om een clubman hoofdcoach te maken terwijl hij nog nergens hoofdtrainer is geweest (Lokhoff / Karelse / Gudelj ) vaak gebeurd dit dan meestal ook nog in een periode dat de club geen cent te makken heeft en als dan de resultaten tegenvallen dan moet de hoofdtrainer het veld ruimen zoals dat gebruikelijk is in het voetbal.
Deze ervaringen zorgen er echter wel voor dat je als hoofdtrainer groeit en op een gegeven moment een stabiele coach wordt en niet zo snel meer ergens van onder de indruk raakt.

Ook het zijn van technisch directeur is een ervaringsvak, hoe langer je het doet , des te groter wordt je netwerk en des te beter krijg je het in de pinken om een selectie uit te balanceren

Dick Advocaat is inmiddels 71 en doet het volgens mij ook gewoon nog goed in Rotterdam, dus dat Lokhoff met z'n 60 jaar te oud is slaat dan natuurlijk ook als kut op dirk .
zeker als je hem zal aantrekken als TD dan denk ik dat het alleen maar meerwaarde heeft dat Lokhoff een karrevracht aan ervaring meebrengt en dan nog maar niet te spreken over het enorme netwerk dat ie in de afgelopen jaren opgebouwd heeft

De komst van Lokhoff zal alleen maar meerwaarde voor NAC opleveren , net zoals dat het nu al voor Manders meerwaarde op kan leveren om op z'n tijd een bakkie te doen met Lokhoff

5    
Stoep

Lokhoff moet zeker nog een functie bij NAC krijgen. Maar snap dat hij nu lekker zit bij Wolfsburg. Hopelijk kan NAC hem binden in rol van Jeugdtrainer en Technisch hart. Denk niet dat Ton gelukkig wordt van TD worden (hele dag kantoor is niets). 1e elftal trainer zou ook ik niet doen. Leeftijd zegt ook niets. 1ste Spelbos was ook geweldig, 2de niet. Toen was Ron ook een stukje ouder. Bijna alle trainers hebben maar een beperkte houdbaarheidsdatum (uitzonderingen daar gelaten). Dus als 1e trainer heb ik liever niet, denk dat Ton veel meer kan betekenen voor NAC.

8    
Molenschot Loco

Ik ga als 57 jarige ook nog door bij molenschot!!!

-13    
The fly

gijp, kraaij, jan en derksen zijn voorlopig vrij. is dat niet iets? Kraaij zou het best wel kunnen denk ik.

6    
Rubenac

@The fly..uuhhhhmm...NEE!

12    
Raf17

Weer even wat anders;

Ik denk dat Mario Been gelijk heeft gehad. Musaba vandaag verkocht aan Monaco voor 2,5 miljoen euro. Werd tegelijkertijd in verband gebracht met Monaco als Van Hecke. Over Van Hecke hoor je niets meer..

Van Hecke wil dus rechtstreeks naar een eredivisieclub. Jammer voor de portemonnee van NAC. Iemand die hier meer over weet?

2    
NAC Vooruit!

Hoe staat het met de transfer van Vanhecke? Lees net dat NEC (Musaba) al wel een miljoenen deal met AS Monaco heeft afgerond. Zie: https://nos.nl/l/2338639

7    
Chris W.M.

@ RAF17

Die 2 transfers staan los van elkaar, maar je hoort wel vaker doorklinken dat kamp Van Hecke de deal heeft afgeblazen. Kan me wel voorstellen, die jongen zit helemaal niet te wachten op een constructie a la City waar het maar afwachten is waar je het jaar erop gaat spelen. Dus die wil rechtstreeks door een Nederlandse club overgenomen worden. En dan gaan we geen 2 miljoen plus meer krijgen vrees ik....

5    
Semsi

Musaba voor miljoenen naar Monaco. Extra concurrent in de strijd om promotie dus!

4    
Ernie

Was een geweldige voetballer, maar dat zegt verder niets.

-4    
Jan

Wat een topnieuws! Waar al vaak over wordt gespeculeerd blijkt waarschijnlijk waarheid te worden. Hoe sneller Ton aan boord is, hoe sneller we subtop ere spelen

1    
Perino

Denk dat Ton dit NIET over zich heen laat komen , om TERUG gezet te worden , snel betrekken bij de organisatie van NAC Breda , jeugd of selectie , hij heeft een NAC Breda " hart " en erg veel ervaring opgedaan bij Wolfsburg de afgelopen seizoenen , sprak hem met carnaval , zijn enige wens is terugkeren naar zijn roots NAC Breda !!!

9    
TvB

Toch wel positief van Manders dat hij dit soort contacten legt. Ook in de zaak Hyballa-Abeele heeft hij de rust bewaard zonder rare dingen te roepen.
Bij zijn aaanstelling las ik veel negatieve reacties op diverse sites , maar ik ben tot dusver nog positief

1    
linksrechts

Als ton slim is, blijft hij lekker in Duitsland. Kan bij ons alleen maar verliezen. Ton moet zich niet wagen in die slangenkuil hier voordat de zaak eens fatsoenlijk op de rit is.

Had mijn bedenkingen toen Manders werd aangesteld maar tot op heden maakt hij een goede indruk. Laten we hopen dat er nou eindelijk eens iets komt wat op beleid lijkt. Dat is al heel wat hier.

3    
geelzwartwit

Opvallend dat de algemeen directeur na een maand in dienst zijn gaat spreken met Lokhoff...(oud speler en nu al jaren een sportieve functie als oa assistent trainer) En onze sportief manager Tom ik daar nog nooit over gehoord heb.

Ik weet het niet hoor maar daar hoort een technisch manager dan toch mee te praten??? Of allang mee gesproken te hebben in het afgelopen jaar??

En inderdaad ga aub ook even met Spelbos praten en Ten Cate.

-3    
Ernie

Leuk dat de namen ten Cate en Spelbos steeds weer opduiken. Dat was een heel andere tijd mensen. Toen had NAC een veel te grote broek aan, waarvan we jaren de gevolgen hebben ondervonden.

6    
geelzwartwit

@ernie

Dat klopt maar als het er steeds vaker over gaat dat NAC geen sportieve identiteit of imago heeft dan weet ik wel dat de voetbalstijl onder die twee trainers heel herkenbaar was. En dat voor veel huidige NAC supporters ze vooral NAC fan geworden zijn door de spelopvatting en stijl van de eerste periode onder Spelbos.
Praten met deze our trainers gaat dan over sportieve identiteit en niet over geld over speelstijl en type speler.

7    
geelzwartwit

@ernie

Overigens hebben we jarenlang financiële problemen gehad omdat er gespeculeerd werd met de mogelijke transferopbrengst van 8-10 miljoen euro die Christiano en Sergio zouden opbrengen.
NAC dacht die twee voor 8 miljoen te verkopen en daarop gebaseerd werden er vooraf al uitgaven gedaan. Dat NAC heel naïef met kerst pas met de twee Brazilianen ging zitten om hun aflopende contract te verlengen was de grootste mispeer uit de historie. De spelers hadden namelijk al bij Roda jc getekend en zo liep er acht miljoen gratis de deur uit.
Het begrotingstekort van NAC is daarna altijd rond de 8 miljoen geweest

6    
Buurman

Beste geelzwartwit. NAC heeft financieel wel meer pech gehad. Verkoop Leonardo die niet doorging door blessure, verkoop Babos op een net te hoog bedrag gegokt etc. Daarnaast hebben wij haast nooit klappers gemaakt en andere clubs wel. Van Hecke zou de eerste goeie verkoop in jaaaaren zijn. Het is natuurlijk niet alleen pech........

Lokhoff in een bepaalde mentor functie lijkt mij het meest geschikt. Maar als we twee keer tegenvallend spelen zwelt de kritiek al aan. Het ontslag van Lokhoff indertijd was gewoon het eerste foute ontslag. Daarna zijn er nog meer gevolgd. En het heeft ons niks geholpen. Het werd daarna alleen maar minder en minder. Tot afgezakt naar de vijfde plaats in de keuken. We waren toen (en nu?) veel te kritisch, ik zelf ook ! Al heb ik het voor trainer Brandts en speler PvH bv. flink opgenomen. Punt is dat het structureel buiten flikkeren van mensen ons niks goeds zal brengen. Mensen helpen optimaler te gaan functioneren lijkt me de juiste weg. Je krijgt dan ook rust in de tent.

6    
Europa leaugue

Keeper el maach komt van Ajax deze week , Olij zal helaas naar onze buren vertrekken

6    
geelzwartwit

@buurman

Klopt allemaal maar ik ben het al een tijdje zo eens met wat sjoerd mossou in de Podcast zei. Denk je aan NAC dan denk je aan sfeer en supporters en wellicht dat het altijd rommelt. Vraag je aan een objectief persoon waar NAC sportief voor staat dan is er geen antwoord of men grijpt terug op de individu.. Die vervelende analist pierre speelde vroeger toch bij NAC? Of als ze iets meer voetbal bijhouden zeggen ze ze hebben nu toch zo:'n jonge verdediger die goed schijnt te zijn?
Ze zullen nooit zeggen.. Ow ja die ploeg die altijd aanvallend speelt of verzorgt speelt of op de counter speelt enz enz. Bij clubs als Ajax AZ Utrecht feyenoord Heracles Graafschap en nog wel wat heb je wel een sportief beeld.
Lokhoff als mentor of niet maakt me niet veel uit. Als ik zie wat Hyballa wil is het een sportieve identiteit aan NAC geven al is het straks heel simpel te verwoorden als NAC speelt altijd vanuit gegenpressung vanuit ene solide verdediging met veel loopvermogen a la atletico Madrid. Als men dat voortaan zegt dan moet je er sportief aan werken die identiteit eigen te maken en te bewaren en bewaken.
De link naar Lokhoff is in dat opzicht logisch speelde in een heel herkenbaar aantrekkelijk NAC ONDER Spelbos en werkt nu al jaren in Duitsland en met Duits talent. De match met Hyballa is er meteen. Niet persee in dienstverband maar wel om je sportieve blueprint op te stellen. En van daaruit dan ook de opmerking. Praat met spelers en trainers die in de aantrekkelijke aansprekende elftallen speelden of coachten. De elftallen waarvan me sportief wel kon zeggen waar NAC voor stond. En toen waren er ook de schrik van het zuiden. En een avondje NAC ook voor Ajax geen zekerheidje.. Het kan spoken in Breda.
Die sportieve blueprint moet gemaakt worden. En of Hyballa nou wel of geen goede trainer is maakt mij niet uit. Het is iemand die zich hard maakt voor een sportieve identiteit bij NAC en die identiteit van gegenpressung spreekt mij wel aan en vind ik de marketing en inmiddels holle term NOAD juist weer invulling geven.
Ik heb daar vertrouwen in en hoop dan ook dat ze zo slim zijn om met Hyballa de blueprint uit te werken en de komende jaar met succes uit te voeren. Tom vdA lijkt mij hier niet mee bezig te zijn. Lokhoff is nu in ieder geval voor het eerst benaderd door de AD en niet door de TM.. Manders snapt het volgens mijn allemaal wel.
De contouren van wat NAC is en moet zijn worden onder Manders denk ik wel veel duidelijker. Het feit ook dat hij wil weten wat er onder de supporters leeft.

6    
sjef de gevulde koek

Pluspuntje voor onze Manders. Ik was/ben nog zeer kritische maar hoorde van een sponsor waar Manders geweest was dat hij in 1 zin meer zinnige dingen zei dan Eisinga in een heel jaar.

7    
Henri

Volledig met GeelZwartWit eens. Het gaat om de sportieve indentitiet van NAC. Dat is de basis. Waar staat NAC op sportief/speltechnisch vlak voor. Volgens mij is daarover voor het laatst serieus werk van gemaakt onder Ten Cate die toen het 4-3-3 systeem door het gehele voetbalbedrijf geïmplementeerd wilde hebben. Echter HtC is inmiddels alweer 17 jaar weg bij NAC.

6    
geelzwartwit

@henri

De slogan op de bus
Wij zijn NAC slaat sportief nergens op
Wij zijn NAC slaat altijd wel op de supporters. Zie ook het idee van supporters participatie bij de supporters klopt Wij zijn NAC en bij de supporters kun je het NOAD ook terugvinden alleen trappen de supporters niet tegen de bal.

Zelf denk ik altijd. Pak het elftal met de driehoek Lokhoff Pierre Lammers.
Hoe werd er gespeeld.. Praat met a Spelbos en analyseer de spelers die toen speelden. Wat voor types en vanuit welke functie. Combineer dat met de ideeen van Hyballa. Maak die blueprint en laat Tom Vd A die uitvoeren samen met Hellemons.
Hoe goed de jeugd ook bezig is.. De opmerking van Hellemons dat de jeugd trainingen aangepast worden aan het type trainer van NAC1 is natuurlijk nou net waar het fout zit.
Daar zie je ook de fout van afgelopen jaren.. Dijkhuizen Verven vd Gaag Hyballa... En in de jeugd moeten ze steeds anticiperen op hoe de coach van NAC 1 nu weer wil spelen

Blueprint waarin speelstyle vastgesteld is. Type spelers type technische staf en hoe de opleiding altijd opleidt. Staat in die blueprint de Lokhoff pierre Lammers driehoek? Dan leidt je voor die posities dat soort spelers op en dat begint al bij scouting. En dan heb je bijv altijd een lange spits (met een goede vrije trap in de voeten) met een kleine er naast en een speler met de assist in de voeten erachter. Die speler achter de spitsen zou nu voor promotie meer ervaren moeten zijn. En die lange spits?... Het is Hyballa die de huidige spits wil behouden...

Wellicht gaan de mooie tijden eerder herleven dan we verwachten.
Juiste inzichten en poppetjes en here we go!

0    
Ivo

@Geelzwartwit

De grootste fout die je kan maken is leunen op speelstijlen van de jaren '70 en '80. Dat is precies wat trainers als Dijkhuizen, Brood en van der Gaag deden.

Bij Hyballa wordt er eindelijk iets gespeeld wat lijkt op modern voetbal en past bij NAC. Snel omschakelen, veel pressing, compact spelen, zorgen dat je fysiek de bovenliggende partij bent. Met die speelstijl kan je ook de eredivisie in. Iedere speler heeft in iedere spelsituatie een taak. Het slap balletje wachten van de Kastaneers en de Rosheuvels wil ik echt nooit meer zien. Alsof ze Messi bij Barcelona waren. Walgelijk.

-3    
Ivo

https://www.bndestem.nl/nac/nac-laat-conflict-hyballa-van-den-abbeele-op-laag-vuur-doorpruttelen~abced0ab/

Tjonge jonge wat een wanvertoning weer, met onze Emo-Duitser en de slinkse Belg.

2    
geelzwartwit

@ivo

Lees. De speelstijl van onder Spelbos combineren met de hoe Hyballa het ziet.

Overigens speelde Spelbos met vroeg druk zetten en opkomende backs die een voorzet gaven. Je mag het ouderwets noemen van mij hoor. Prima.

5    
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Robben werkt aan zijn comeback in Groningen. Ik begreep van Tom dat dit ook de insteek was van het bezoek van Lokhoff aan het Rat Verlegh Stadion. Wordt vervolgd...

Laad alle berichten na dit bericht in