Overal waar we komen

'NAC gaat voorlopig door met Tom van den Abbeele'

DeWeesJr

In een reconstructie vanmorgen in BN DeStem wordt duidelijk dat NAC voorlopig niet van plan is Tom van den Abbeele of Hyballa naar huis te sturen.

Na afkoopsommen voor Ruud Brood en Regilio Vrede, het gedoe rondom Willem Weijs en de schikking met Luuc Eisenga wil de RVC nu niet weer een oplossing met financiële schade voor NAC. Er wordt gezocht naar een alternatieve oplossing. Ook Manders weigert één van de twee op straat te zetten. De algemeen directeur is pas net in dienst en wil dit soort beslissingen nog niet op zijn geweten hebben.

En dus lijkt het vooral afwachten wie het langste geduld heeft. Vooral Tom van den Abbeele lijkt te wachten op het moment dat Hyballa zich terugtrekt. Een definitief einde van deze soap is allesbehalve in zicht. De trainer en technisch directeur praten niet met elkaar en dus zal dat NAC allesbehalve ten goede komen deze zomer. 

Wordt hoe dan ook vervolgd...

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Volgend bericht
Ex-NAC: Vliet naar FC Dordrecht 16 reacties
Terug naar overzicht
127 Reacties
240    
Beest

Kinderachtig gedoe zeg.

Ga gewoon weken voor je geld en donder anders lekker op

50    
RaRa

Heren toezichthouders waar zijt u......?

75    
RaraNAC

Ego hier, ego daar.. wij als supporters denken tenminste wel aan de club. Helaas machteloos....

30    
Fanneke

Pfff. Wanneer komen er nu een mensen de geschikt zijn om een BVO te leiden en beslissingen durven nemen. Dit gaat voor dit seizoen weer niet goedkomen.

240    
Beest

Kinderachtig gedoe zeg.

Ga gewoon weken voor je geld en donder anders lekker op

27    
Joop

Dit is niet normaal is het nou zou moeilijk om goed naar elkaar te luisteren peter wil een paar ervaren jongens erbij hebben moet toch niet zou moeilijk zijn toch hopenlijk komt het snel weer goed

57    
Bart

De trainer en technisch directeur praten niet met elkaar. Dan lees ik dat bn de stem dit heeft geschreven en neem ik dit met een korreltje zout.. ze hebben een meningsverschil maar ze zullen natuurlijk gewoon contact hebben met elkaar

-25    
Janus

Denk dat mocht het zover komen dat we als supporters de beoogde vertrekkende persoon wel een zetje kunnen geven door wat sociale druk. Puur ter voorkoming dat men maar blijft aansturen op afkoopsommen. Dan houdt de directie ook schone handen.

63    
Aspo

Bij zowel het werk van een TD als een trainer hoort dat je met elkaar overlegt. Lijkt me in dit geval niet zo moeilijk voor NAC; bouw gewoon een dossier op. Degene die weigert te spreken met de ander, functioneert niet. En voor diegene kan ontslag aangevraagd worden. Maar het moet nu afgelopen zijn om geld uit te geven aan afkoopsommen!

18    
Judge M.

En daarom heb je als het goed is een ervaren commissaris Voetbalzaken in de RvC zitten die alle onkomende transfers kan beoordelen of het directe versterkingen zijn of dat er veel te veel jong grut binnenkomt.

Oh wacht...

29    
Overal

Ik vind dit ontzettend zwak vanuit NAC.

De TD/TM en de trainer moeten simpelweg goed met elkaar samenwerken om een goed resultaat neer te zetten. Als deze basis er niet meer is moet je een oplossing zoeken die verder gaat dan pappen en nat houden.

Ik krijg sterk de indruk dat ze simpelweg proberen om Hyballa zijn eigen contract te laten inleveren zodat ze zijn afkoopsom niet hoeven te betalen.

Dat wordt weer een kansloze bedoeling aankomend jaar.

-40    
den hulk

WAT EEN BELEID SUPPORTERS KOPEN SEIZOENKAARTEN MAAR KRIJGEN NIETS VOOR HUN GELD HET BESTE IS ZO SNEL MOGELIJK VAN DEN ABBEELLEN ERUIT BLOKKEERD HEEL NAC

34    
Marti

BN de stem is heeft weer olie op het vuur gestrooid !

68    
Jeroen

Aldus de Story. Wat een vreselijke irritante stemmingmakerij. Er moet maar 1 iemand weg....Opzouten Yadran! Hup NAC

1    
Des NAC's

Iets met " zachte heelmeesters" ...

1    
Mick j

DOM DOM , is vragen om moeilijkheden
en je zult zien juist op een crusiaal moment.
Aanhouden zal duurder zijn als een afkoopsom .
Gelet op niet promoveren zonder routine in je elftal .

9    
Harrie

Dit komt niet goed. Het is wachten tot op korte termijn de bom barst.

Hoewel het weer een afkoopsom gaat worden is het beter dit vóór 1 juli te laten gebeuren. Echt een ongezonde situatie waarin we lijdzaam toekijken.

9    
Wolfmanjack

Lekker laten dooretteren. En in de tussentijd gebeurt er niets. Triest dat steeds een aantal papagaaien de Stem de schuld geven. Terwijl het binnen NAC niet deugt. Gauw weg met de Belg. Ik mis Harry b.d. op deze site.

10    
Nachoreca1

Trieste Soepzooi. En dan over yadran beginnen...doe ff de geel zwarte bril af aub. Het is wederom een bende van jewelste. En het is deze keer niet zo moeilijk op te lossen...de belg moet vandaag nog afgeserveerd worden.

27    
Henri

Dodelijke situatie voor een team dat maar één doelstelling heeft volgend seizoen: promoveren! Alles moet daarop gericht zijn en alle neuzen dezelfde kant op. Er zal voor woensdag ingegrepen moeten worden. Want niet durven ingrijpen vanwege de financiële gevolgen is een lachertje. Wat gaat het NAC kosten als er niet wordt gepromoveerd? Vele malen meer. Dan lijkt de keuze mij niet moeilijk. Mark Haarman en Manders weten wat hen te doen staat. Dit laatste gezwel uit de Nicole Edelenbos tijd rücksichtslos verwijderen. Komend seizoen niet promoveren is einde NAC. Zie FC Kaiserslautern.

23    
The Don

Schop de idioot die Eisenga en die Belg heeft aangesteld er dan als eerste uit

12    
Ivo

Let op: Tom is binnen 2 weken weg. Dit is een onhoudbare situatie op een cruciaal moment in het seizoen. Laat Manders zijn eigen TM/TD aanstellen.

14    
Ikke

Tijd dat de belg gaat vertrekken en er een td komt die weet wat nodig is om te promoveren....Niet promoveren kost meer dan nu de Belg ontslaan dus actie !!!

-4    
Hugo

Deze hele kwestie is natuurlijk een kolfje naar de hand voor ons plaatselijke sufferdje. Heerlijk stoken, ellende bij NAC . Want dat verkoopt. Ongelooflijke k*tkrant.

8    
DeWeesJr (BSR)

Nette reactie van NAC om niet weer een afkoopsom te willen betalen. Maar deze situatie is écht niet meer houdbaar en lijkt juist alleen opgelost te kunnen worden met een afkoopsom.

Het feit blijft dat als je nu geen beslissing neemt, je deze over 2 maanden alsnog moet nemen en het dan een minder handig moment is.

Hoe kinderachtig de heren zich dan wel niet gedragen, deze situatie is niet meer op te lossen.

3    
Tante Annie

Maar jongens, als jullie roepen dat de belg wegmoet (ben ik het ook mee eens) wie moet er dan in zijn plaats komen? Regel eerst de nieuwe. En liefst eentje die hier niet ook al binnen 3 sec wordt afgeschoten op de site.
hup NAC

8    
Brat

Alsof jij kijkt naar een trein die gaat ontsporen. Natuurlijk gaat dit fout, al is de helft waar. We gaan van conflict naar conflict. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zou je zeggen maar als niemand het management stuurt.
Mw. Edwlenbosch heeft een knappe erfenis achter gelaten. Één van steekspelen en achterklap. Dit is geen 5e colonne of een geel-zwarte olifant. Dit doen ze echt helemaal zelf.

26    
Oldskool

Er zit dus een TD die niet zijn eigen beleid mag voeren en steeds overrulled wordt?

Er zijn 2 oplossingen:

-Laat de TD doen waar ie voor is en ga terug in je hok. Desnoods met ontslag trainer.
-Of ontsla de TD maar stel dan ook geen nieuwe meer aan, want dat is zinloos.

Overigens ook onvoorstelbaar dat Tom dit pikt. Hyballa weet natuurlijk dat zijn baas niet zijn baas is en heeft dus schijt aan hem. Dan krijg je deze toestand. 100% schuld van een paar betweters in het bestuur.

Bestuur heeft een controlerende taak. Moeten toezien of technisch en financieel beleidsplan gevolgd wordt. Maar als die zich met poppetjes gaan bemoeien is dit het gevolg. Blijkbaar is er weer een NAC bestuur zoals vroeger aangesteld. Met ego’s die hun plaats niet kennen.

18    
Harrie

Wakker worden! TvdA is niet alleen het probleem. Hyballa zijn positie is net zo goed onhoudbaar en gaat in de (nabije) toekomst ellende opleveren. Zijn kwaliteit is goed spelinzicht en enthousiasme, maar zijn ego en idioot gedrag als het even tegen zit. Bij iedere club waar hij hoofdtrainer is geweest ontslagen met een maximale duur van anderhalf jaar, maar meestal ruim binnen 1 seizoen volgde ontslag. Ik denk dat het een prima veldtrainer is maar door zijn gedrag als hoofdtrainer totaal ongeschikt.

24    
10Dora

Hyballa die door de vorige AD (die weg moest omdat hij de vuile was buiten hing bij Yadran) is binnengehengeld, hangt de vuile was buiten bij Yadran. Vervolgens heeft ie daar een gesprek over met de nieuwe AD en een week later geeft ie bij dezelfde Yadran aan dat er niks gebeurt. En toch vindt iedereen dat niet hij maar de TM weg moet? Het laat zich toch raden wat er gaat gebeuren als onze Duitse populist het met een volgende TM/TD ook niet eens is??

10    
J nac

Waar gaat dit over.
Twee volwassen mensen moeten samenwerken in het belang van nac en ze kunnen / willen het niet dan is er toch maar 1 beslissing.
Een van de twee moet oprotten.
Belachelijk beleid weer zeg.

-21    
harrie

die Belg heeft totaal niks bereikt welke trainer wil met zo.n
ondermaats zooitje werken
Zijn er nu geen echte leiders bij nac die de knoop doorhakken ????
Dit verdienen deze trouwe supporters niet

39    
E. Ricvan

Tom heeft vorig jaar wel de selectie uiterst effectief opgeschoond!!! En een aantal goeie aanwinsten binnengehaald. Laat hem zijn werk afmaken.

17    
Dun Diëe

Ik begrijp Manders hier wel hoor, en het is nog even afvragen in hoeverre het zo extreem is als BN deStem meldt, maar als beide heren allebei weigeren met elkaar te praten dan rotten ze allebei maar op. Doe eens even niet zo kinderachtig. Er hebben duizenden mensen een seizoenskaart aangeschaft. Doe het dan op zijn minst voor hen en gedraag je een beetje professioneel.

-1    
Bertus076

Was onze Belg nu maar naar Genk gegaan.

24    
geelzwartwit

Dit is geen journalistiek dit is meer vuile was maken dan er is en op straat gooien.

De krant is wel heel slinks bezig. Ze voeden de supporters met onrust, stoken de boel op en zeggen dan Hyballa mocht dat interview doen want de supporters hebben er recht op het te weten.. Goh waar lazen we dat eerder deze week.
Beste supporters en sponsoren wie lazen op oa bsiderats dat u wel goed bent maar niet zo gek om blijvend geld in NAC te steken dus alles wat maar onrustig is binnen de club verdraaien wij of maken we nieuws van want ja u heeft het recht om op de hoogte te zijn als trouwe supporter...

Ze verdraaien in dit artikel zelfs de tekesten uit hun eigen Hyballa interview. Gebruiken veel tendensieuzere termen nu. En een journalist die woorden gebruikt al "het lijkt erop dat.." is niet met journalistiek bezig die stelt zijn persoonlijke idee of mening als waarheid die duwt het sentiment een bepaalde richting op.

Ze proberen met dit artikel een breuk te forceren en te versnellen. Een week geleden was het interview. Afgelopen maandag is er een gesprek geweest en dan schrijf je nu als krant dat het doorsuddert want de heren spreken al weken niet met elkaar.. Al weken niet... Afgelopen maandag sprak Manders met TvdA.
Al is er een status quo dan is vier dagen tijd wel heel kort om Manders de RvC of Tom of wie dan ook beslissingen te laten nemen of de draad weer op te laten pakken.

Bah

23    
Wolfmanjack

In plaats van nieuws over een aanwinst krijg je steeds dit gezeik. Zum kotzen.

8    
signase

Wat is eigenlijk de visie en de doelstelling vanuit de top? En wat zijn de specifieke taken die Hyballa en VDA hebben meegekregen?

VDA: moet transferwaarde creëren met jonge, onervaren spelers om op termijn duurzaam te promoveren. Dat is zijn taak, toch?
Hyballa: heeft het over volgend seizoen promoveren. Is dat van boven opgelegd of is dat zijn eigen wens? Indien het eerste het geval is, ligt de kiem van dit gedoe in de top en moet het daar opgelost worden. Indien het tweede het geval is en Hyballa alleen stennis schopt vanuit zijn eigen agenda, dan moet je hem zsm buiten schoppen.

Overigens hoop ik dat beide heren bereid zijn een middenweg te bewandelen: haal een paar ervaren spelers die het ook in zich hebben om jonge spelers op sleeptouw te nemen en hen beter te maken.


7    
Nac

Hier is maar 1 oplossing voor ze gaan normaal samenwerken voor aankomend seizoen of ze gaan beide weg
Want de ene wil Tom van den Abeele weg en de ander Peter Hyballa
Is het nu zo moeilijk om het is een keer rustig te krijgen bij het grootste volksclub

13    
geelzwartwit

Afgelopen maandag sprak Manders met Hyballa. Het bericht kwam dat Hyballa er zin in had en door wil gaan.
Afgelopen woensdag spelraken bsiderats en de rat met Manders

"Van den Abbeele - Hyballa

Uiteraard is ook de kwestie tussen Peter en Tom ter sprake gekomen. Mattijs heeft het volste vertrouwen dat men als professionals verder kan. Er zijn stevige gesprekken gevoerd. Dat het botst is volgens Manders niet gek met twee persoonlijkheden die compleet verschillend zijn."

Vandaag bericht BNDestem dat de trainer en TM elkaar al weken niet spreken. Al weken. Yeah right.

10    
Breda-Loyal

@Signase

Hyalla wilt idd in zijn contract termijn weten te promoveren.

TvdA heeft bij zijn aanstelling van de top de opdracht gekregen met jonge spelers een team neer te zetten wat zichzelf weet te ontwikkelen en daardoor met waarde op het veld te spelen voor promotie.

Met Haye heb je in ieder geval iemand definitief gestrikt die de jongere spelers kan helpen.

Als NAC nog max 4 types zoals Haye weet te strikken ( niet positie , maar leeftijd en x aantal wedstrijd in de benen ) dan doe je 100% mee voor promotie

-4    
Ice

Ik verwacht dat Tommeke pas ontslagen gaat worden wanneer er een vervanger in de startblokken staat. Dit zou niet meer dan logisch zijn in de voorbereiding op het seizoen.

7    
geelzwartwit

@breda-loyal

En die basis van routine wil Hyballa en Van den Abbeele houdt vast aan talent.

Dan heb je een derde orgaan nodig
Die zegt. Promotie staat voorop en Tom je krijgt de opdracht dit met routine erbij te doen. Of Peter je hebt de opdracht dit met talent te doen.

En dat derde orgaan is de RvC in persoon van Mark Haarman lijkt mij.

Als die ff zegt welk beleid ze willen uitvoeren dan kunnen we door. Dan doet Tom wel wat die moet doen en Peter ook of stapt op omdat je er niet in geloofd.

En doorrrrrr

12    
Maarten

Ik kan me hier enorm aan storen. Volwassen mensen die gedragen als kleuters. Dit alles is ten nadele voor NAC wat me enorm woedend maakt. Recht je schouders en doe waarvoor je betaald krijgt knuppels.

-28    
Patje

kan hyballa niet tijdelijk 2funties betreden, hij weet toch wel welke spelers hij wil hebben is makelijker. kun je tvda terug sturen naar België. hyballa heeft tog de spelers groep plus staf achter hem staan en miss nog meer. kortom tvda pak je spullen en rot op en laat de rest met rust.

17    
RV

Wat een poppenkast zeg. Ongekend.
Dit zie je nergens.

Ik vind ook Hyballa hier een zeer bedenkelijke rol hebben hoor.
Ik schatte hem in als iemand met dezelfde passie als Vreven maar die had toch wel iets meer intelligentie bij zich. Die stond altijd voor de club en altijd voor zijn spelers. Het lag nooit aan een ander maar altijd eerst aan zichzelf.

Los de zaken gewoon intern op en gedraag je volwassen en professioneel. Eigenlijk zou de algemeen directeur ze allebei buiten moeten flikkeren.

Het ergste van dit alles is dat dit hét jaar is waarin NAC moet promoveren. Maar ondertussen vrees ik een leegloop en opnieuw een selectie die geschikt is voor plek 4 tot en met 10. Het is een grove schande wat er gebeurd.

1    
Umberto

Als één van de heren op eigen initiatief vertrekt is dit goed gespeeld van Manders.....

0    
geelzwartwit

@umberto

Wat als Peter zelf vertrekt?
Nieuwe trainer en zelfde TM?
Zelfde gezeur als Brood Weijs Hyballa met de TM?

5    
Badeend

Dus mensen worden niet op hun functioneren beoordeeld, maar op slecht gemanagede situaties rond hun voorgangers? En wanneer is MM wél lang genoeg in dienst om CEO-werk te doen?

Of is dit gewoon onderdeel van het spel en is het wachten tot een van de twee zelf weggaat? Ik vrees dan wel voor een vertrek van PH, die zal ondanks alles wel beter in de markt liggen dan TvdA. En wat dan?

11    
Buuze

Kan iemand mij uitleggen wat TvdA al goed heeft gedaan? Wie hij heeft gehaald uit zijn klapper?

Ik ben ook geen voorstander van hoe Hyballa naar voren is gekomen in de pers, maar deze kerel heeft maar één doel. Promoveren en daar een zo goed mogelijk elftal voor te hebben. De manier waarop en hoe staat mij ook aan. Met alleen jonge gasten gaan we het echt niet redden in de KKD. Daar heb je echt ervaren gasten voor nodig.
Zorg nu eerst maar dat we zo rap mogelijk die KKD uit komen anders zakken we langzaam weg in de krochten van de KKD en wordt het een lastig verhaal.

15    
Nr.20

Lang gewacht met reactie. Maar dat gekonkel bij NAC echt helemaal beu! Wat mij betreft klaar. Niemandsland groter dan de club en wat mij betreft aan Manders de taak hier stevig in op te treden. Man men kiest bewust voor contract bij NAC, krijgt betaalt, werk daar dan voor. En voel je je te groot wegwezen en niet een persoonlijk bvtje bouwen en jezelf belangrijker vinden. Iedereen die werkt bij NAC denk maar zo van alles te kunnen roepen en lekken. Tuurlijk meningen mogen en tegengesteld houdt elkaar scherp maar hou het binnenkamers. Echt beetje zielig als je je zin niet krijgt te gaan lekken om alsnog je zin te krijgen. Klaar mee. Manders treedt op!

6    
Henri

Mensen die niet kunnen praten (autistische trek?), niet willen praten of niet durven te praten moet je niet in een transparante organisatie wegzetten. En al zeker niet op een managementpositie waar leiderschap, communicatie en coaching key elementen zijn. Iemand die niet de kernkwaliteit heeft die je van een manager/directeur mag verwachten moet hoe dan ook wieberen. Want binnen een transparante organisatie waar men open en eerlijk is moet alles bespreekbaar zijn. Ligt men niet op één lijn dan komt men op basis van argumenten wel bij elkaar.

2    
Umberto

@geelzwartwit
Ik bedoel met zelf initiatief nemen het positief zou zijn uit financieel oogpunt.
Dat is stap 1.
Dan houdt je de centen binnenboord.
Stap 2 is wie er opstapt.
En dan ga je op zoek naar een betere match.
Maar ja.....dit is NAC he.....

3    
NAC4Ever

Als dit goed afloopt vind ik het prima.
Maar door de redenen die ik lees van dit besluit vrees ik dat het uitstel van executie is. Daar van vrees ik het het NAC juist meer problemen gaat opleveren.

16    
Otjes

Als ik er zo van 10 kilometer hoogte naar kijk dan denk ik, laat Manders maar een td en evt nieuwe trainer aannemen.

Hyballa is een ongeleid projectiel die net als Luuc direct naar de Stem lekt als hem iets dwars zit. On acceptabel. Ik hoop dat hem is verteld dat als dit nog 1 keer gebeurd tie kan vertrekken.

TvdA, het is algemeen bekend dat z’n draagkracht binnen de club niet meer aanwezig is. Volgens mij ook niet bij de spelers.

Er moet dus iets gebeuren. In ieder geval als een trainer en TM niet met elkaar praten (wat schijnbaar al lang het geval is, waar Luuc ook een dubieuze rol heeft gespeeld denk ik), dan moet je als nieuwe AD een beslissing nemen en snel. Heel snel


3    
Buurman

Hier schrik ik behoorlijk van. Inderdaad gooit de stem graag olie op het vuur, maar de olie is er ook.

Probleem in aanleg is dat je met een gekunstelde organisatie zit waar een TM voor TD moet spelen en ook door iedereen als TD wordt beoordeeld.

Als TvdA echt TD is, met tekenbevoegdheid, dan kan hij in overleg met de AD de hoofdtrainer ontslaan en een hoofdtrainer aannemen.

Ik denk dat NAC maar enkele dingen kan doen. A. De organisatie formaliseren. TvdA wordt TD en er komt een andere hoofdtrainer door hem aangesteld. Hyballa vliegt terecht buiten.
B. TvdA blijft TM en voert zijn ondersteunende functie zo goed mogelijk uit. Dat doet hij volgens mij ook. Er komt een nieuwe ervaren TD bij en daar dient Hyballa fatsoenlijk mee samen te werken. Doet Hyballa dat niet dan moet hij opkrassen.
C. NAC zegt eerlijk tegen TvdA dat hij organisatorisch in een onmogelijk wespennest is terecht gekomen waarvoor oprecht excuus. Dus neemt men van hem afscheid met een redelijke afkoopsom. Hyballa blijft hoofdtrainer mits hij goed gaat samenwerken met een nieuwe TD.

Een ding is zeker, dit moet op korte termijn worden opgelost. Het gehouden stevige gesprek heeft namelijk niks opgeleverd. Het is wel diep triest dat het allemaal zo moet gaan. De onkunde spat er vanaf.

3    
NAC!!!

Wat een klucht!

De supporters, wij zijn weer de klos.
Velen alweer betaald en weer voor paal gezet.
Weet je wat, verkoop de handel, de 3 grote rot gewoon op, julie zijn totaal onbekwaam om een club te leiden altijd de verkeerde mensen aanstellen wat bergen geld heeft gekost..

-2    
Real Robert

Van den Abeele is een typische loot uit de Vlaamse cultuur, waarin afwezigheid van openheid, gebrek aan communicatie en stiekum gedrag zeer kenmerkend zijn.
Die houdt echt wel zijn mond en wacht lekker af en incasseert zijn euro's. Desnoods nog 2 jaar.
Hij is al veel afwezig en totaal ongrijpbaar.
En in die tijd werkt hij lekker door aan de bestanden van het bedrijf van zijn vrouw.

-3    
E. Ricvan

jij kent hem persoonlijk Robert? Wat een dom [email protected]

13    
Dun Kees

I HAVE A DREAM
Nac wordt verkocht aan een groot bedrijf. De nieuwe eigenaar gooit heel het zootje buiten en stelt een nauwkeurig een nieuwe deskundige team samen dat de club gaat leiden.
Er wordt geïnvesteerd in een eredivisiewaardig team waarmee we promoveren. Nac wordt een goede middenmoter.

10    
Johan Apeldoorn

Hoe essentieel is het om uitleg te geven vanuit NAC. Manders of de RVC MOET met een officieel bericht komen hoe we het schip koersen richting het komend seizoen. Geen open wonden, maar helderheid. Dat verdienen de trouwe supporters die er blind geld inpompen!

7    
Nr. 20

Laat dit aub nu niet verder smeulen.... optreden nu. Zeker in deze periode En deze tijd moeten en kunnen we dit niet hebben! Echt 1 lijn, discussies intern en 1 gezicht/front naar buiten!! Vast laten leggen en door een ieder binnen de organisatie laten ondertekenen als dit nog niet in contracten is opgenomen. Wie zich dan niet schikt....ontslag zonder vergoeding. Echt het is wat mij betreft klaar nu. NAC als club op 1! We zijn geen kindersoos.....je kan niet even voor jezelf bepalen ik doe dit of dat. Nee je bent werkzaam in een professionele organisatie en hebt verantwoording af te leggen aan je hondstrouw aanhang!! Een keer houdt ons geduld op!!

-2    
Tinus076!

Ik ben voor TvdA laten zitten en wel om de simpele reden deze man is aangenomen om met talent transferwaarde te creeren en de andere ondankbare taak het brandhout van vorig seizoen te verkopen voor geld of andere constructies.

En niet alle spelers moeten uit het klappertje van komen en TM heeft zn mensen ervoor die samen met spelers komen.

Want als het allemaal uit het klappertje van moet komen verlang ik heel erg terug naar jeffrey van as die ons elk jaar gewoon in de eredivisie hield sinds hij weg is is het ellende.

En de andere reden is:
Hyballa zit hier voor zich zelf want mochten we niet promoveren is hij zelf weg zoals hij aangaf in 1 van zn eerste interviews.

Dus conclusie moeten we nu de TM eruit gooien met veel bonbarie of houden we de TM om zn beleid te voeren waar voor hij is aangesteld of gokken we puur op hyballa en mocht hij niet promoveren dat hij zelf weg gaat.

Rust in de tent en als hyballa het niet zint gaat hij zelf maar weg die ervaren spelers komen wel maar geef de TM eens wat jaren de tijd!

Hup nac

11    
Braze

Een van de twee eruit gooien kost veel geld en gezichtsverlies.
Beter is om op basis van de functies te eisen van de heren om normaal te communiceren en dan niet via de krant.
Maners kan een keurig dossier aanleggen waarin vastgelegd wordt wie zich bij voortdurend niet aan zijn taak houdt, Kan dan zonder al te grote kosten buitengezet worden.
Overigens ontmoeten Hyballa en vd Abbeele elkaar in de praatgoep het "Technisch Hart "genaamd. Spelen ze daar ook stommetje?
Ten slotte: Wordt NAC ooit nog eens een normaal functionerende organisatie?

-3    
Scheppioni

Dit kan echt alleen bij ons NAC !! Triest zeg, diegene van de kapitale krachtige TvdA in het zadel houdt, is echt rijp voor de slacht en denkt niet aan NAC, is een grote egoist !!! RED NAC !!💛🖤

-17    
Schrikbarend

op naar het stadion met manders,abbeele en hyballa erbij nu meteen massaal

-2    
sjef de gevulde [email protected] RICVAN

Wat een onzin praat jij. Tom heeft er gewoon geen kut van gebakken. Helemaal niks. Goede spelers welke ? en opgeschoond ? dat was ook niet heel moeilijk he. Of jij moet 16 punten achter en geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld prima vinden.

7    
WiSe79

Hoe kun je Blanco nou de schuld geven?? De man is journalist. Krijgt vanuit de verschillende geledingen een verhaal cadeau en schrijft dat op. Eerst was Van Bergen altijd de boosdoener. Dat is dezelfde methode als Trump gebruikt. De boodschapper neersabelen om af te leiden van echte probleem.
NAC is mijn club maar wat een jarenlang wanbeleid. Hoe kun je nou met 5e supporters potentieel in eerste divisie lopen ballen? ...maar dat is allemaal de schuld van de krant hoor!!
Drama in slowmotion! Klote Duitser en Belg verpesten de boel weer. Zoals al hun voorgangers de afgelopen 20 jaar.

20    
Jamack

Ik heb hulp nodig, want ik kan onder andere het volgende niet rijmen:
Hyballa en Van den Abeele praten niet met elkaar, maar zijn wel beide lid van het technisch hart dat beslist over onder meer inkomende transfers.
Hoe dan?

0    
Mike

Walgelijke stemmingmakerij.hier vringt wel gelijk op meerdere manieren de schoen.

In feite dien je hier als Club als 1 blok tegen op te treden en met een statement te komen om die krant te boycotten en op aan te spreken. Alle neuzen dezelfde kant op. Maar goed dat is het niet. Al tig jaar niet. De onkunde van de bestuurders spat er wederom van af (Manders daargelaten) . Allemaal eigen bvtjes. Van boven tot beneden. De communicatie is echt kleuterniveau.
Geen duidelijk beleid. Schoon schip maken en met jonkies waarde creëren (wat Tom best redelijk heeft gedaan)
Of promoveren met een juiste mix aan spelers (waar Hyballa best de juiste man voor kan zijn waar de supporters zich in herkennen) wat is nou het doel komend seizoen?????? Iedereen die zich daar niet naar schikt wegwezen!

Wanneer zien heren beleidsbepalers dat dit is waar NAC volledig op kapot draait. Dit kost jaarlijks bakken met geld die uit hun zakken verdwijnt? Liever in de juiste spelers en contracten gestoken.

De supporters laten het al jaren allemaal gebeuren.

Wij zouden zo gebaat zijn bij een leider als van seumeren of smit. Is er geen enkel vermogend persoon in de regio die dit zou kunnen?

-8    
SjorsNAC

Kansloos, tief de belg er maar uit dan td en trainer moeten met elkaar kunnen werken anders wordt het nooit wat. Stelletje egotrippers

-11    
ome cor

Manders is koud binnen en hij zou meteen TvdA buiten gooien.
Zonder de ins en outs goed te kennen.
Zonder plan B achter de hand te hebben in de vorm van een nieuwe TD.

Hoe serieus zou je Manders dan nemen ?

Een TD met nog 2 jaar te gaan de laan uit sturen voor een trainer met nog 1 jaar te gaan.
De ene passant voor de andere passant.

Ik snap dat het voor Manders verdomd moeilijk is in zo'n korte tijd om een goede beslissing te kunnen nemen voor de club én tegelijkertijd naar de pijpen te dansen van de aandeelhouders.

Ik vraag me wel eens af wat een jaar of 10 geleden de exacte plannen waren van Jan Hoppen, Chris van Nijnatten en PvH en of dat NAC niet in rustiger vaarwater had gebracht dan dit geneuk.

0    
f4ratje

en tegen ons zeggen ze: #JUISTNU

Ze zullen wel van de (gouden)seizoenskaarten alle ontslagpremies bekostingen
Het vertrouwen zakt, mensen gaan op gegeven moment hun rug omdraaien, wat doet NAC dan? Gaan ze dan beseffen dat ze al jaren wanbeleid voeren? Dan is het te laat, de wereld zal vergaan en de liefde zal niet meer bestaan.

2    
Wijnkunst

Voor de hand liggende oplossing is dat TvdA zich bezig gaat houden met jong-spelers inclusief contracten t.b.v. de ontwikkeling van transferwaarde. Hij is geen TD, maar TM. Voor alle contracten is toch de handtekening van de AD nodig. Hyballa kan zich dan samen met de AD bezig houden met het eerste elftal en de inkomst van door Hyballa gewenste ervaren spelers die er direct staan. De rest van het technische hart hangt als adviseurs om beide verantwoordelijkheden heen. Als TvdA zich hierin niet kan vinden (het zou tenslotte een degradatie van taken voor hem betekenen) kan hij altijd besluiten om zelf op te stappen.

0    
stoep

snap echt niet wat beide heren bezielt. je moet Nac verder helpen. als ze echt niet zien zitten dan kan je nu opstappen. maar dat doen ze niet want dan krijgen ze geen geld mee. hopelijk realiseren zich dat ze nu samen gaan werken voor Nac. mochten ze dat niet doen dan wordt het een flut jaar, maar kunnen ze wel zeggen hoe fout de ander was achteraf. wat mij betreft vliegen ze direct beide eruit. manders moet kijken of ze gaan samenwerken. doen ze dat niet beide geen contractverlenging geven.

4    
Ernie

Goede zaak! Het moet maar eens afgelopen zijn met de afkoopsommen. Ze moeten er maar het beste van maken en werken voor hun centen.

17    
Teddels

Dat er hier nog mensen zitten die Hyballa een dubbelfunctie willen geven. Dus dit ongeleide projectiel promoveren na een actie welke eigenlijk direct ontslag zou moeten betekenen.

-4    
DunErwt

Zo die plooi is glad gestreken........ Man manman......... Ik spring weer terug in de polonaise. Hup NAC!

7    
Pleng een traan

Wij hebben abonnement van de stemopgezegd totdat Blanco daar weg is.dan. Komt er een eind aan die kelder divisie.


-5    
Dutchbird

Iedere keer als de foto van Mattijs Manders werd geprojecteerd bij VI begonnen Derksen en van der Gijp laatdunkende opmerkingen te maken over zijn besluiteloosheid en gebrek aan toegevoegde waarde. Op deze wij gaan de heren van VI gelijk krijgen Mattijs, niet goed voor je verdere loopbaan.

Lozen die Belg en als dat niet kan geef je hem een paar onbetekenende opdrachten zoals de Japanners bij Sint Truiden ook deden. Een zogenaamde baan als postzegelplakker op de postkamer. Dan gaat hij zelf wel weg want als je je eerste twee banen als technisch manager allebei afsluit op de postkamer komt het nooit meer goed met je carrière.

-7    
Guuske

Stuur beide clowns weg aub. Wat trainer flikt kan niet en de TM is onderhand ook wel uitgespeeld

4    
Leurenaar

Daar gaan we weer... onhoudbare situatie. Wat een vreselijke kutclub! Helaas wel onze kutclub we staan erbij en kijken er naar. Geen verwijt overigens wij zijn al decennia lang hondstrouw.
Eens dan wordt de hemel stralend blauw. Hup NAC!

32    
10Diego

Omdat Blanco het schrijft hoeft het nog niet waar te zijn. Het is zo in ieder geval goed voor het spelersbudget.

En TVDA wegsturen en dan een TD kiezen die bij die passant (Hyballa) past met zijn brokkenpiloot cv is ook niet de oplossing.

Stel gezamenlijk een selectie samen, promoveer en stuur ze allebei weg.

Wie denkt die Hyballa dat hij is? Is in de 108 jaar dat we bestaan circa 7 wedstrijdjes coach geweest en brult alsof de club van hem is. Hij doet het volgens eigen zeggen voor de fans en de sponsors. Gelul: Hyballa doet het voor Hyballa.

Ik ben klaar met die man. Met TVDA was ik dat vanaf dag 1.

9    
Semsi

Waarom kunnen beide heren de handen niet ineenslaan in het belang van NAC? De club die hun salaris betaald? De combi ervaren jongens en jonge talenten is volgens mij het recept voor promotie.

Wat TvdA betreft: zijn taak is om waarde te creëren in de selectie. De jongens die momenteel waarde vertegenwoordigen zijn Olij (is gekomen op voorspraak van JtR en niet via TvdA) en Van Hecke + Verschueren (zaten al bij NAC voor komst TvdA. Hierin is hij dus niet geslaagd.

Wat hij wel goed gedaan heeft is het (tijdelijk) lozen (op Kali na) van de nutteloze spelers uit het Smulders tijdperk.

11    
am

Blanco heeft nog nooit iets positiefs geschreven over NAC. Het is enkel stemmingmakerij, maar met welk doel?
Vaak blijkt ook achteraf dat hij er volledig naast zit.
Ik heb trouwens Bndestem nog nooit serieus genomen.
Ik kan het vanuit de club volledig begrijpen dat ze met de twee verder gaan. Het beetje geld dat er is kan wel beter besteed worden!

6    
Die ne gast

Zonder wrijving geen glans...

-7    
YLLWBLCK

In de afgelopen weken werden alle kritische geluiden hier mbt het beleid en de trainer de grond in gestampt want NAC zou op de goede weg zijn. 1 kritieke opmerking en 30 duimpjes omlaag. Kijk nu eens. Als je nu positief zou zijn gebeurt het tegenovergestelde want iedereen is boos, teleurgesteld en negatief. En dan gaat de pc weer uit en zetten we Netflix weer aan. En dus weer niets bereikt met het collectief van fans, supporters én sponsoren.

2    
Breda F2

@ beest, of niet. Hier wordt je toch moe van. Moet ik eens doen op t werk.

Dit is niet ten goede van de team geest en ik hoop dat de spelers hier geen hinder van ondervinden. Ik blijf t zeggen, hebben ze enig idee dat deze soap ook weer ten koste gaat van de supporters die trouw blijven komen en knokken voor hun club.

Kom op peter en tom, kappen met die onzin en op naar promotie. Hebben we t doel behaald dan maar bekvechten en jezelf als een klein kind gedragen.

9    
Martinus

Kunnen we berichtgeving van De Stem voortaan gewoon geen podium meer geven hier. Ik betwijfel ten zeerste of we ze serieus kunnen nemen en dat ze alles verschrikkelijk overdrijven is intussen sowieso wel duidelijk. Dat levert gewoon niks op. Niemand meer met De Stem laten praten en hun 'nieuws' negeren lijkt me voor alles dat NAC is gewoon beter.

3    
Cool hand

'NAC till I die'. Prachtige documentaire, kan mooi Voetbal Inside vervangen op maandagavond.

13    
Toontje

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat die Belg ooit is aangenomen en hoe is het mogelijk dat hij er nu nog is. Uiteraard is dat omdat we geeld geld hebben om spelers te kopen laat staan voor afkoopsommen. We betalen al genoeg. PH wordt kwaad en terecht want die ziet aankomen dat hij straks wordt afgerekend omdat hij door die Belg met een waardeloze selectie wordt opgescheept.
Vorig seizoen ook zo.
Het blijft een grote puinhoop.

11    
Richard

Zul je net zien dat ze Van den Abbeele eruit flikkeren, gaat 'n paar maanden later ook Hyballa, wiens houdbaarheidsdatum dat van een pak melk is.

6    
Van "taajlaand

Nog steeds zie ík Hyballa graag blijven als de (korte) termijn trainer voor dit NAC.
Gedreven, Duitse (winnaars) mentaliteit én emotie, geven MIJ het gevoel dat we hier een gast hebben met de drive om NAC terug te brengen naar boven, en ze in ieder geval met passie te laten voetballen.

Maar, wat een onbeschrijfelijke puinzooi is er weer ontwikkeld afgelopen week!
Hoe en WAAROM steeds bij NAC BREDA?

Twee kijven, twee schuld, en ik dacht dat grote mensen in staat moeten zijn om (club) problemen onderling op te lossen, maar Manders zal hier een énorme kluif aan hebben.
En dat dit snel moet gebeuren is duidelijk, ander is het komende kut seizoen al direct naar de mallemoer...

Ik weet geen oplossing, daar zijn de 'deskundigen' voor, heb al moeite zat om mijn eigen week 'normaal 'te laten verlopen.
Plan A, B, en of C, dit moet snel worden opgelost.
Wie of waar de grote schuld van deze misère ligt, laat ik in het midden en geef als nog ook niet de Stem de schuld, die moeten toch 'nieuws' naar buiten brengen.
Maar ik hoop dat wij, de (trouwe) supporters binnekort een strijdend NAC kunnen gaan zien.
En hoe maakt niet uit, als de neuzen maar eens een kompleet jaar dezelfde kant op blijven staan, en er dus successen GEVIERD kunnen gaan worden!

8    
YLLWBLCK

@van taaj....
Goed betoog!
Soms is het overigens juist eens goed als niet alle neuzen dezelfde kant op staan maar dat er verschillende visies zijn. Daardoor blijf je scherp. Dat moet dan wel open en constructief zijn en met respect voor andere meningen. Onze trainer heeft al laten zien deze eigenschappen niet te hebben, dus voor nu een lastig scenario

1    
Ray

Mevr Edelenbosch zal zich weer aanbieden om te mediaten , zitten nog genoeg geldwolven in haar bestand die paar maanden NAC naar de afgrond willen helpen tegen fatsoenlijk salaris en bijbehorende afkoopsom

15    
DunErwt

Gehoord in de wandelgangen : Ome Cor bezint zich op een rentree in het betaald voetbal.

12    
H.V.M.

Begrijpelijk dat nieuwkomer M.M. niet graag ontslagknopen door gaat hakken.
Zo wil je niet starten!
Toch zal er op zeer korte termijn een besluit genomen moeten worden.
De zoveelste afkoopsom??
Tja, eigenlijk is het gekkenwerk.
NAC kan het geld namelijk wel op een betere manier besteden.
Desondanks moét er iets gebeuren.
Heb hier de laatste weken al aangegeven dat het duel om overleven of vertrekken tussen PH en TvdA bij géén oplossing het hele seizoen door zal blijven etteren.
Met alle gevolgen van dien!
PH is niet bepaald een meegaand type, maar beschikt absoluut over voldoende kwaliteiten om promotie met NAC te bewerkstelligen.
Of onze Belg in staat is om een selectie bij elkaar te rapen die dit ook daadwerkelijk kan verwezenlijken is nog maar de vraag.
Hij mist een (onmisbaar) netwerk en heeft uitermate weinig kennis van het Nederlandse voetbal.
TvdA bleek ook al niet door een deur te kunnen met Ruud Brood.
Het is het allemaal net niet met TvdA.
Als M.M. de knoop niet door kán, of door wil hakken, wil ik dat voor hem wel doen!!!
Sorry Tom, maar jij vind wel weer een ander baantje.
Alstublieft, hier is ook nog een bosje 💐 voor je, en daar vlak bij je is de voordeur.
Het ga je goed!

4    
The Cosmic Gate

Voorlopig .... T/m maandag dus ...
Begin me steeds meer te irriteren aan TvA !

4    
Perino

NAC was rond (financieel)met Jordy Bruins van Heerenveen en Elmo Lieftink van Go Ahead , maar doordat vd Abbeele er over na moest denken , hebben beide spelers gekozen voor , Bruins (Nec) en Lieftink (De Graafschap) vd Abbeele geeft de voorkeur aan jonge onervaren spelers ipv routine , bij jonge onervaren spelers kun je niet verlangen dat ze NAC Breda direct een promotie kunnen presenteren in het komende voetbalseizoen !!!!

-16    
rinus

EEN duitse junk met een belgische frietbakker samen werken dat kan natuurlijk nooit.....

-14    
Dirk

allebei lozen gvd !!
Stijntje Vreven terug als trainer

3    
Rubenac

Heb alleen een vraag.
NAC was financieel rond met speler 1 en 2.
Dan ben ik benieuwd wie NAC , is in dit verhaal.
Mag aannemen dat Tom , na overleg met de eigenaren , spelers aanbiedingen doet.
Aangezien hij deze twee niet wenste..( aanname)..

2    
Belgische Naccer

Wat een stemmingmakerij toch weer in het lokale suffertje....Van mij mag er 1 oprotten en dat is die bloedzuiger van een Yadran Branco

Altijd maar negatief geblaat en stemmingmakerij. Ik ben er klaar mee. OPZOUTEN met deze nep-journalist

Hyballa, Manders en van den Abeele gaan het gewoon doen hoor. Ik heb ook collega's waar ik een hekel aan heb, maar dat betekent niet dat je er niet mee kunt samenwerken. Kom op man.

Gewoon werken voor je geld en het beste eruit halen voor NAC dat is wat iedereen wil. Het doel is voor iedereen hetzelfde! En dat het af en toe goed knalt dat is overal hoor. Niet dramatisch over doen.

En nu gewoon een goede spits halen en je beste spelers behouden of voor de hoofdprijs weg, zodat je er 2 voor kunt terughalen.

Dus Yadran BLANCO (de naam zeg het al)....kappen met dat peuterachtige drama-queen gezeik en positiviteit graag vanaf nu! Janken doe je thuis maar.

HUP NAC!

2    
Collin

Een gevalletje gebrek aan leiderschap. Hebben we een nieuwe algemeen directeur en die laat het maar gebeuren. Dit kunnen we niet gebruiken in Breda als we een goed seizoen draaien.

-7    
Badeend

Briljant Henri. Je noemt NAC gewoon een "transparante organisatie". En het is géén typefout want je doet het nog een keer. Briljant.

-1    
Baosje

NAC...in de Vlaamse pot .....

5    
Ben

Nac is bezig meg een Duitse spits!

8    
Henri

@Badeend
Voor de duidelijkheid.Het is niet zo dat ik NAC een transparante organisatie vind, maar zo brengen zij hetzelf wel dikwijls naar buiten toe. Ik vind het verre van transparante zelfs. Het is dus ironisch bedoeld.

10    
Nicky

Zou fijn zijn als de heren persoonlijkheden zich zouden kunnen wegcijferen voor het groter belang... NAC!

"Fuck you NAC supporters.. Bedankt voor het verlengen van een seizoenskaart terwijl je mogelijk niet eens bij een wedstrijd aanwezig mag zijn... Weet je wat... In plaats van professioneel onze ego's opzij te zetten voor de club, NAC en de supporters. Gaan we als een stel kleuters onze eigen belangen voorop zetten en via de pers als een stelletje @%##[email protected] het alleen maar erger maken.... We zijn volwassen mensen maar werken in een branche waar het gaat om een spelletje met een bal. Dus dan is het best moeilijk serieus te doen.. Daarbij ben ik te belangrijk en heb ik eigenlijk schijt aan jullie.... Prettig seizoen!..."

TvA & PH

4    
Nac

@ben

Wie is het?

Bron?

-13    
ome cor

@dun erwt
Knap dat dit het enige is wat jij na het lezen van dit topic weet te posten.

3    
TvB

Gedoe ammal. Ik zie het nut van ervaren spelers ook wel in. Deze maken de talenten ook beter. Met alleen talenten redt je het niet of het moet buitencategorie zijn zoals jong Ajax. Maar middenveld met Verschueren, Haye en evt Drost heb je toch redelijk wat ervaring lijkt me. Nog een ervaren verdediger erbij en ervaren aanvaller type Lurling en dan het restje talenten waar Abeele zo op geilt

-5    
Real Robert

Off topic. NEC incasseert 2 miljoen euro van Monaco.
Wanneer gaat Manders een deal rond Van Hecke afronden?
Het is akelig stil rond dit onderwerp.

12    
Kiko

Stel gewoon een selecte samen van wat jonge talenten en wat ervaring in iedere linie. Hoe moeilijk kan het zijn? Het zijn alleen maar ego's die de ruimte krijgen binnen onze club. Terwijl deze mensen vorstelijk krijgen betaald om zich te misdragen. Hoe is het mogelijk... En die Belg zegt gewoon niks, maar verstiert het voor iedereen (de zachte heelmeester..). Hyballa zegt juist weer te veel maar strijdt wel met open vizier. Het wordt tijd dat er van hogerhand in wordt gegrepen, maar ik vrees dat daar ook de daadkracht ontbreekt, gezien de afgelopen jaren.. Wat een puinhoop.

21    
Fritske d'n Olifant

Het interview met Hyballa, de lijmpoging en alle tongen die dit heeft los gemaakt zouden niet nodig zijn als je óf een technisch directeur met mandaat zou hebben óf een AD of een RvC die het beleid dat de TM moet uitvoeren te minste onderschrijft. Ik ben helemaal niet pro Tom ofzo, maar de manier waarop NAC hem nu laat spartelen kan echt niet. Want waar kiest de club nou voor? Direct promoveren met ervaren krachten? Of bouwen en geld genereren met promotie op middellange termijn als doel? Geef als RvC nou eens duidelijk aan wat de koers is die NAC moet varen. Daarmee kun je óf TvdA een schop onder zn reet geven óf tegen PH zeggen dat hij terug in zn hok moet. Maar dan raak je meteen de kern van het probleem dat zich al jarenlang bij NAC voordoet. Er zit 0,0 voetbalknowhow in alle bestuurslagen boven de TM. Dus niet bij de aandeelhouders en niet in de RvC. Dus feitelijk is de technische leiding van NAC overgeleverd aan een onervaren Belg zonder relevante ervaring als speler of trainer en een voormalige reservespeler uit de tijd dat je je bier nog contant in guldens afrekende, dat de koepel bepaald geen plek was voor een bedrijfsuitje en dat op de plek van de middenstip de Opel Kadett van de buurman uit elkaar werd getrokken. Kortom een belachelijke situatie voor een club met zo'n rijke historie en zo'n grote entourage. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Hyballa daarin zijn ruimte ziet en pakt om een voor hem gunstige situatie te creëren. Want die loopt straks alsnog met een afkoopsom de deur uit of hij krijgt zijn zin waardoor het beleid dat TvdA moet uitvoeren weer op losse schroeven komt te staan en je straks weer met een verzameling Lasnikken, Loomsen en Fernandessen zit.

Wat moet er dus gebeuren? Er moet per direct een ervaren voetbalman in de RvC. Spelbos is hier al heel vaak genoemd. Die laat je samen met de hoofd jeugdopleiding, hoofd scouting en technisch manager een beleidsplan schrijven voor de komende jaren. En daar gaat iedereen achter staan. En dan kan een trainer zich weer bezighouden met waarvoor hij is aangenomen, namelijk het optimaal prepareren van zijn ploeg voor de eerstvolgende wedstrijd. Ik heb de wijsheid daarvoor niet in pacht, zoals veel andere stuurlui op deze site dat ook niet hebben, maar leg als NAC bestuur/management je oor eens te luisteren bij mensen met een NAC hart die dat wel hebben. Ga eens in gesprek met oud voetballers/trainers als Van Hooijdonk, Lokhoff, Karelse en Spelbos. Maar ook Ten Cate, Gilissen, Schreuder en Slot. Hoe denken mensen uit de voetbaljournalistiek met een NAC DNA zoals Van Nijnatten, Mossou en Helene Hendriks over de toekomst van NAC? Zij zien veel en weten veel. Betrek mensen met kennis die NAC liefhebben bij de club en lever je niet uit aan de zoveelste nono of passant.

7    
Henri

@Fritske den Olifant
Goed verhaal. Komtmerendeels overeen met hetgene dat GeelZwartWit eerder schreef. Zet je voetbaltechnische identiteit eens op papier en handel er naar. Het is bij NAC 17 jaar geleden voor het laatst gedaan onder Henk ten Cate. Zoalsje schrijft bij NAC hebben ze zo'n groot netwerk waar je gebruik van kunt maken want hoe we het wenden of keren, velen in de voetbalwereld hebben een zwak voor NACen zijn bereid om met een kop koffie een hun ervaring en visie te delen. Alleen moet je dan wel een TD benoemen die zo'n traject sturing kan geven en uit kan werken. En dat is een van de aspecten die de huidige TM niet beheerst want anders had hij dat het afgelopen jaar wel opgestart, Gebrek aan kennisen kunde. Op zich niet erg, maar dan moet je zo'n man niet op die positie zetten. Niet goed voor de club en niet voor TvdA. Hoe dan ook als je als club beleidsmatig een neiwue toekomstgerichte weg in wilt slaan zul je een ander op de positie van TM/TD moeten zetten.

5    
Buurman

Goed stuk van Fritske wat betreft waar het probleem zit. Over het weer gaan praten met allerlei mensen met een NAC hart heb ik ernstige twijfels. Bij NAC is juist alles naar de mallemoer geluld. Los nu eens iets op zoals het hoort en de organisatie theorie het voorschrijft. TvdA is TM. Dit is geen functie in de lijn maar een staf functie. Hij dient dus stafmedewerker te zijn van een ervaren gemachtigde TD. Die TD valt onder de AD of staat op dezelfde hoogte. Dan heb je twee directeuren. Anders 1. Zo lang die TD niet gevonden is moeten Hyballa en TvdA wekelijks professioneel met elkaar overleggen met de AD erbij. Wie dat weigert kiest er voor om op te stappen. Heel dat technisch hart, met alle respect, geloof ik niet in. Je krijgt alleen dat veel te veel mensen gaan meepraten. En dat is 1 van de problemen bij NAC. Op zich niet zo erg als het goed gaat maar wel erg bij een crisis. En het is een crisis. Een zwaore crisis.

2    
van Flieger

Spanje, 31 gr,

Ook hier in het buitenland is met afschuw en verbazing gereageerd op de onsmakelijke deconfiture die opnieuw mocht ontstaan onder deze eigenaren en Raad van Non-Valeurs. VDA is compleet mislukt en we hebben een jaar verloren. Mansers neemt een groot risico door Hyballa en de Belg te laten zitten. Er wordt niet samengewerkt en van ern topsportklimaat is geen sprake.

0    
Dirk

de één roept zus en de roept zo, maar wie of wat zijn de opvolg opties, voor eventueel als trainer en/of technisch directeur?? Roept U maar !!!

0    
Buurman

Beste Dirk. Klopt. Je moet nu mensen ook niet wegsturen. Maar wel een ervaren TD zoeken en de organisatie juist aanpassen volgens de regels van de organisatiekunde kunst.

-6    
ome cor

@real Robert
Misschien lag het best lekker onder die steen, maar NAC en Monaco zijn al rond.
De vraag is of het kamp Van Hecke rond gaat komen.
Je mag best iemand virtueel onder de kont schoppen, maar dan wel de juiste.

-7    
TpT

Goed om voet bij stuk te houden. Soms is het goed om door te vechten in plaats van bij de eerste de beste botsing het bijltje erbij neer te gooien. Zet ze maar neer in een kantoor en laat ze er maar uit als ze een manier hebben gevonden om samen te werken.

Kinderachtig gedoe allemaal. Moet zeggen dat dit wel goed is van Manders.

11    
Henri

En zo gaat Hamburger SV volgend seizoen voor de derde achtereenvolgende keer starten in Bundesliga 2. Erin komen is makkelijker dan eruit. FC Kaiserslautern in Bundesliga 3 failliet verklaard. Jaren geleden twee instituten die in de top van Bundesliga 1 speelden en kampioen werden. Zo kan het dus gaan. NAC gaat dezelfde weg op als ze komend seizoen niet promoveren. Ik hoop dat ze zich dat ten burele van het NAC stadion in alle lagen van het voetbalbedrijf terdege bewust van zijn!

3    
Real Robert

Van Hecke wil geen deal met Monaco, dus moet je als club een andere piste gaan bewandelen. Bijv. eens met Feyenoord of AZ (weer) gaan dealen.
Opa Cor: een steen is bij sommigen het alternatief voor een plaat voor de kop. Meer kan ik er in jouw geval niet van maken.
Vergeet morgenochtend je paracetamolletjes niet in te nemen.

6    
Badeend

Dus Manders weigert een executive decision te nemen maar schaart zich ook niet duidelijk achter het "beleid" van TvdA?

Die hoopt er dus op dat hij TvdA kan lozen zonder afkoopsom, zoveel is wel duidelijk.

0    
EDM

Sorry maar ik ga niet verlengen...

1    
Fritske d'n Olifant

@Buurman,

Er is de afgelopen jaren inderdaad veel gepraat maar ook heel slecht of niet geluisterd. Dat resulteerde bijvoorbeeld in de term Bourgondisch voetbal of dat een speler NOAD moet hebben. Leuke termen om een bepaalde groep fans te pleasen, maar denk je dat ze wij W2 of AZ geen 100% inzet eisen? Het lage ambitieniveau in bepalende delen van de club wordt gevoed door de inmiddels landelijk bekende NAC cultus van bier drinken en kut roepen. Alsof het niet uitmaakt wat er op het veld gebeurt als er maar bier uit de kraan stroomt. Dat is ook waar meerdere trainers van Dijkhuizen tot Vreven en nu Hyballa op stuk lopen. Maar als je goed luistert naar mensen rondom NAC en je vraagt door dan wil iedereen maar één ding. Goed, attractief en aanvallend voetbal met 100% inzet van de spelers zodat we het hoogst haalbare kunnen bereiken. Niet voor niets kijkt iedereen vol bewondering naar wat er bij de buurtjes op het veld gebeurt. Waarom kan dat hier niet?

0    
nec nijmegen

ik denk dat het bestuur eigenlijk wel verstandig handelt.Couppoging een van Hyballa is in de kiem gesmoord. Het is altijd hetzelfde verhaal,Peter werkt het liefst bij clubs waar emotie met hoofdletter E wordt geschreven.Ziet dat er onervaren mensen rondlopen en probeert alle macht naar zich toe te trekken.Bij het onrustige Aachen had hij buiten Erik Meijer gerekend die hem eruit smeet. BIj Sturm Graz was de pers,bestuur ,de spelers,ja wie eigenlijk niet hem spuugzat.Bij ons had hij de lokale media die uit zijn hand aten.Ter illustratie;de clubwatcher van DG ,Gerard Borgman,schreef een week voor het ontslag van Hyballa dat als ze hem zouden ontslaan NEC een blunder van jewelste zou begaan.Op dat moment hadden we van de laatste 11 wedstrijden er 10 verloren,was de spelersgroep Hyballa kotsbeu en rende het kantoorpersoneel alle kanten op als Peter weer aan kwam zetten.Dat het zo lang geduurd heeft lag ook aan de steun van Derksen en Jansma,beiden totaal niet op de hoogte van wat er werkelijk bij ons speelde. Ons bestuur heeft te lang gewacht met het ontslaan van Hyballa,de Groot won opeens van AZ en Heerenveen maar het was te laat. Ik denk dat de combinatie Hyballa/Blanco een hele slechte is voor NAC.Van de Abbeele ken ik niet maar het lijkt mij geen manipulator als Hyballa ,eerder onervaren en schuchter.Goed dat de RVC hem blijft steunen.Met Hyballa kan je kortstondig succes hebben,daarna begint de ellende.En gaat hij daarna weer werken bij een club waar de paniek is toegeslagen of het een financiële janboel is. En begint het feest weer van vooraf aan.

Laad alle berichten na dit bericht in