Wij gaan niet opzij

Lukkien: "NAC heeft veel kwaliteit en is uit op revanche"

Thiestemberg

Voorafgaand aan de wedstrijd kijken enkele selectiespelers en trainer Dick Lukkien zich uit over het weerzien met NAC. FC Emmen heeft geen goede herinneringen aan de Bredase tegenstander. In de laatste twee ontmoetingen schakelde NAC FC Emmen uit in de play-offs en in het KNVB bekertoernooi.

Naast Lukkien liet ook Jari Vlak zich uit over de aankomende wedstrijd. Vlak maakte van FC Volendam de stap naar de Eredivisie, daar vloog hij vervolgens al weer snel uit door toedoen van NAC. "Dat kwam keihard aan" aldus Vlak. "Tijd voor revanche" vult ploeggenoot Bernadou aan. Bernadou geeft aan dat de ploeg van FC Emmen niet eens slecht speelde in het play-off duel, maar verliezen naar penalty's hoort bij voetbal besluit hij. 

Dick Lukkien probeert die sentimenten achterwege te laten, natuurlijk flitst het wel eens door zijn hoofd, toch ziet Lukkien het als een nieuwe wedstrijd in een nieuw seizoen. Hierin wil Lukkien graag voortborduren op de wedstrijd van vorige week. Na een moeizame seizoenstart won FC Emmen met 7-1 van MVV.

Lukkien onderkende daarna dat NAC vorige week een mindere prestatie leverde. De trainer was aanwezig op de toekomst en zag NAC met 6-3 onderuit gaan tegen de jonkies van Ajax. Dat is volgens Lukkien echter geen reden om makkelijk te denken over het duel in Breda: "Het zal absoluut geen makkie worden, NAC heeft veel kwaliteit en wil na de nederlaag van vorige week iets rechtzetten voor eigen publiek." Lukkien sluit af door te zeggen dat zijn mannen net zo hard voor de overwinning zullen vechten. 

'Never change a winning team'. Na de galavoorstelling van vorige week thuis tegen MVV ziet Lukkien geen reden om wijzigingen aan te brengen aan zijn basiself. Dat betekent dat FC Emmen met de volgende namen aan de aftrap verschijnt: Brouwer; Luzayadio, Veldmate, Araujo, Burnet; Bernadou, Toufiqui, Vlak; Mendes, Hilterman & van Ooijen.

Bron:
B-Side Rats, RTV Drenthe
Terug naar overzicht
6 Reacties
16    
Tim

Mag godverdomme hopen dat ze uit zijn op revanche! Kijken of ze eens laten zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen.

10    
Ivo

In de KKD kan iedereen van iedereen winnen, de kwaliteit ligt niet zo ver uit elkaar, inzet en de vorm van de dag bepalen de uitslag.

De wedstrijd tegen Jong Ajax moeten we maar snel vergeten, ook omdat bij Ajax er echt wel een paar topspelers bij zaten die zelfs in de selectie zaten voor de Champions League. Als je dan een slechte dag hebt ga je er hard af.

Ik hoop op een NAC dat er weer kort(er) bovenop zit zoals ook in de eerste wedstrijden, waarbij met snelle combinaties werd geprobeerd om te scoren. Met de terugkeer van Bakker en Malone en het fitter worden van Bilate, Ligeon en Antonia zou het steeds beter moeten gaan.

De linkerflank blijft een zorgenkindje, zonder Maria, de Rooij en Kotzebue blijft dat behelpen.

0    
normaal

Ik vind dat het belangrijk is dat heel NAC achter de ingeslagen weg gaat staan. Of het nu 1 jaar of 2 jaren gaat duren, belangrijk is dat je weer op Eredivisie niveau komt. En dat begint bij Manders. Laat je verdorie horen en spreek uit dat dit de weg is, en dat het goed komt. En neem anders een voorbeeld aan Kaag 😊

7    
ome cor

Zou er ooit een trainer in het perspraatje in aanloop naar een wedstrijd zeggen: ach man, zij kunnen er niks van. Daar fietsen wij vanavond met een nulletje of zes overheen.

Zou wel getuigen van lef haha.
Die half belegen praatjes vooraf voegen weinig toe. Als iedereen speelt zoals afgesproken win je alles (ook van Jong Ajax), maar ja...dat geldt voor de tegenstander ook.

-3    
MMJ

Ze gaan eraan dat MOET gewoon. Nac gaat winnen van de losers!!

4    
Martinus

Soms is een dreun zoals tegen Jong Ajax nodig om weer een stap vooruit te maken. Daar hoop ik op.

Laad alle berichten na dit bericht in