Wij gaan niet opzij

Lurling: “Het is een bekerwedstrijd, dus je weet het nooit”

Italo

Morgen treft NAC in het KNVB bekertoernooi provinciegenoot PSV. Bij de club uit Eindhoven loopt sinds anderhalfjaar Anthony Lurling rond. De ex-NAC speler, tevens lid van de club van 250, blikt in gesprek met BN DeStem vooruit op het treffen.

Na zijn actieve voetbalcarrière is Lurling zich gaan richten op een loopbaan als voetbaltrainer. Inmiddels staat de Bosschenaar ook als hoofdcoach aan het roer bij FC Engelen, de club waar hij vorig jaar zijn lange loopbaan als voetballer afsloot. Naast zijn werkzaamheden bij de derdeklasser loopt Lurling sinds de zomer van 2018 ook rond op de jeugdvelden van PSV, waar hij zich momenteel als assistent trainer van PSV O17 aan het ontwikkelen is. Zijn nieuwe werkgever neemt het morgen dus op tegen NAC, in het kader van het KNVB bekertoernooi.

NAC en PSV speelden in totaal liefst 164 duels tegen elkaar. Een kwart van die duels, 41 stuks, werden door NAC gewonnen. De laatste overwinning van NAC op PSV was in het seizoen 2013/2014, toen de Eindhovenaren in eigen huis met 2-1 werden verslagen door twee doelpunten van Kees Kwakman. Ook in 2010 en 2012 werd PSV destijds in eigen huis verslagen. Anthony Lurling was er bij: “We konden met het publiek erachter vaak iets extra’s oproepen wat we tegen, met alle respect, bijvoorbeeld Sparta of Excelsior juist niet konden. Bijna elke voetballer zal het herkennen. Tegen Ajax, PSV en Feyenoord wil je je altijd net iets meer laten zien, omdat het nog altijd de grootmachten in het Nederlands voetbal.”

De balans tegen PSV kukelde de laatste jaren flink in het voordeel van de rood-witten. De laatste zeven duels, vaak met grote uitslagen, waren allemaal een prooi voor het team van huidig interim-trainer Ernest Faber. Tijden zijn veranderd, ziet ook Lurling: “Sindsdien is er natuurlijk wel wat veranderd bij NAC. Het gaat daar niet vanzelf, zullen we maar zeggen. PSV beleeft ook geen fijn seizoen en het is een bekerwedstrijd, dus je weet het nooit. Maar ik denk wel dat PSV doorgaat.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Reminder: a.s. vrijdag BSR café 1 reactie
Volgend bericht
Kooij fluit Go Ahead Eagles - NAC 22 reacties
22 Reacties
87   4  
Braze

Heimwee naar de tijden met Lurling in de basis.
Wat is ons NAC ver afgegleden.

87   4  
Braze

Heimwee naar de tijden met Lurling in de basis.
Wat is ons NAC ver afgegleden.

57   1  
PPG

Wat mis ik toch types zoals Lurling....

37   3  
Ric

Wat mis ik bij NAC een type buitenspeler die op volle snelheid naar binnen durft te komen, een man op snelheid uit kan spelen en vervolgens die trekker over durft te halen. Een buitenspeler waarbij een verdediger denkt ‘Ow nee daar komt hij weer’, keuzes moet gaan maken waardoor een spits ook wat ruimte of kansen krijgt.
Ik zit nu alleen maar naar buitenspelers kijken die het vooral leuk vinden om hakjes te geven, hun man niet of traag opzoeken en zich kansloos vastlopen.

44   11  
Ernie

We gaan gewoon PSV pakken morgen. Dan lullen we nergens meer over.

21   43  
Ouwe Spionkop

Ja je weet het nooit.
Echt een zinnige opmerking.
Ouwe Spionkop blijft morgen met een dekentje over zijn benen en een warme kop chocolademelk lekker op de bank thuis met de wedstrijd op het open kanaal van Fox.
Zelfs als we zouden winnen is de kwartfinale toch echt uit tegen AZ. Kansloos verhaal.
Zondag uit tegen de Eagles is veel belangrijker!

23   8  
Joepel

Met die waardeloze manier van loten zou een evt. overwinning morgen weinig echte vreugde opleveren. Als je nu al niet kansloos bent dan iig de volgende ronde(s). Erg jammer van het beetje aantrekkelijke van de beker.

43   5  
Breda

Az en psv draaien niet lekker. En NAC is in topvorm. Dus 2x walkover.

Op naar Zondag

66   8  
n@©

Als een overwinning op p$v al geen vreugde meer oplevert, dan blijf je inderdaad maar beter thuis. Trieste mentaliteit hier.

23   7  
Nacdictive

Sluit me volledig aan bij N@©..

16   11  
nacrat

@ouwespionkop Blijf de rest van t seizoen ook lekker thuis aub. Net als die duizenden andere die nu niet komen opdagen, kan natuurlijk niet genoeg bier gedronken worden want er moet op Vrijdag weer gewerkt worden of naar school.. Thuis tegen Oss is de Bside al weer bijna uitverkocht voor morgen avond zijn er nog 1000 kaarten. Schiet mij maar lek..

9   2  
geelzwartwit

Benieuwd hoe PSV omgaat met een NAC wat vroeg druk zet. Houden ze volgens mij helemaal niet van.

12   3  
Breda F2

Alles is mogelijk. Ik ga uit van een nipte overwinning. Ik hoop dat de supporters er massaal achter gaan staan.

Breda yellow army!!!!!!!!

14   26  
Los Pollos Hermanos

Denken mensen nou echt serieus dat NAC gaat winnen van PSV? Maar echt, serieus? Die mensen hebben de rest van het seizoen niet gekeken?

Ja, PSV is ook uit vorm, dat klopt. Maar het is wel PSV. NAC maakt geen schijn van kans morgen. Die worden helemaal kapot gespeeld. 70/80% balbezit PSV en ik vrees voor een nederlaag die nog lang herinnerd zal worden.

Ik ga voor 0-5. En dan ben ik nog mild.

NAC die wint van PSV. Kom op zeg. Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Dit wordt een absoluut kansloze nederlaag.

7   1  
DunErwt

Alles komt goed......... Echt............ 4-1 voor NAC......
En dan doe je je ogen open en mag je weer gaan werken.

6   2  
sjef de gevulde koek

Ik heb er wel zin in en PSV speelt ook matig. Wat wel heel apart is dat je thuis de 8ste finale speelt tegen PSV en er nog 4000 kaarten over zijn. Was vroeger al lang stijf uitverkocht. Denk dat het genoeg zegt over hoe NAC er voor staat. Supporters zijn NAC moe aan het worden en dan is een hele erg kwaleiken zaak.

5   2  
FVBreda

@Los Pollos

Ik denk dat NAC gaat winnen. Waarom niet? PSV heeft sinds 3 oktober maar 1 uitwedstrijd gewonnen.
Notabene in de beker tegen amateurs in de 118de minuut.

Ze komen iig niet zelfverzekerd naar Breda.

5   6  
Buurman

Ik vind het altijd wel grappig als ik zie dat onze Lurling ons soort Heilige is geworden. Moet je de reacties eens lezen toen hij van Feyenoord naar NAC kwam. Heel veel negatieve reacties. De eerste wedstrijden was er tevens totaal geen warm welkom. Ook toen Gudelj sr. Lurling volkomen onnodig uit de selectie weerde stond 90% van de supporters achter..... juist ja.....Gudelj sr. Ik was hartstikke blij met Lurling van meet af aan. Een enorme gifkikker die zich overal staande hield. Dat Lurling nu bij NAC de fase van zijne Heiligheid heeft bereikt heeft hij voor 100 procent aan zich zelf te danken. Een bijter die nooit losliet en zich niks aantrok van de aanvankelijk vijandige buitenwacht.

De huidige loting is killing voor het bekertoernooi. Heel de charme is eraf. Dankje knvb. Sluit me aan bij LP, morgen geen schijn van kans. PSV zit in een dip en dat is ongunstig. Veel beter dat een ploeg met het hoofd in de wolken loopt. Zo versloegen we vroeger wereld kampioen Ajax 2x in een seizoen sprak de ouwe lul. Ik hoop dat ik ongelijk krijg en NAC morgen wint en dus verder kan in een onmogelijke reeks.

3   3  
Breda 1965

Was dit maar een eredivisie wedstrijd.Zonde van de inspanning.Dat ze de paar krachten maar sparen voor zondag,zullen ze nodig hebben,weggooiers

3   3  
Dutchbird

Eindhoven had Utrecht gisteren bij de strot, alleen door keihard te werken en voor elke bal gaan alsof het de laatste was. Helaas met 1-2 verloren. Maar als NAC PSV donderdagavond op dezelfde wijze aanpakt en Sidney het vizier op scherp heeft dan kunnen er leuke dingen gebeuren.

0   0  
Ivo

Helaas zonder Noblejas, die is nog geblesseerd, dus Van Anholt en Schouten spelen tegen PSV en Go Ahead.

4   2  
YLLWBLCK

PSV is niet in vorm dus NAC maakt kans??? Ze zullen wel balen dat ze tegen ons moeten nu we zelf wel in vorm zijn... manmanman

3   0  
RaraNAC

@sjef de gevulde koek

Zou het niet te maken hebben dat NAC nu officieel heeft aangegeven de NAC supporters als melkkoe te zien door €15 voor een kaartje te vragen?

Ik ken mensen die uit principe geen kaart kopen. Geen euro (extra) naar NAC vanwege deze onzin.

Ik ga overigens sowieso, 1912, maar ik snap best dat het wel eens genoeg is voor mensen. Na zoveel jaar ellende is de grens wel bereikt.

Laad alle berichten na dit bericht in