Wij gaan niet opzij

Luuc Eisenga: “We zijn constant bezig om NAC te versterken”

Benn076

Vanochtend verscheen er in de krant een opmerkelijk artikel over het transferbeleid van NAC tijdens deze transferperiode. Gesteld werd dat technisch directeur Tom van den Abbeele staat te springen om budget voor eventuele versterking van het elftal, maar dat de Raad van Commissarissen in de persoon van Mark Haarman (technische zaken) de hand op de knip houdt. De RvC vindt dat er eerst spelers uit moeten alvorens Van den Abbeele zijn elftal kan gaan versterken. Wij spraken hier zojuist tussen het boarden en een broodje algemeen directeur Luuc Eisenga over.

Luuc, wij lezen vanochtend in BN DeStem dat de RvC jullie ambities voor versterking van het elftal tegenhoudt. Hoe kijk jij hiernaar?

Eisenga: "Het zit meer in de nuance. De directie en de RvC zitten hierin echt op één lijn. Het is als directie onze taak om ook tijdens dit transferwindow de balans te vinden tussen de sterkst mogelijke selectie en een gezond financieel beleid."

Afgelopen zomer gaf Tom aan een potje gereserveerd te hebben voor eventuele winteraankopen. Hoe staat het daar nu mee?

"Het doel is in elke transferwindow altijd om je te versterken. We kijken dus op elk moment voor elke positie of we beter kunnen worden. Dat moet binnen gezonde financiële kaders."

Maar zijn die financiële kaders dan ineens veranderd nu Ruud Brood en Regilio Vrede zijn vertrokken?

"Nee hoor, de kaders zijn hetzelfde. De kaders zijn keurig gesteld, daar zit geen lucht tussen."

Wij horen aan de andere kant ook geluiden dat de RvC open zou staan voor versterkingen in het elftal mits daar een goed plan aan ten grondslag ligt. Zijn daar nog mogelijkheden deze periode?

"Je kijkt altijd met z'n allen naar welke kansen er wél liggen en of je dan wel kan zien wat er is. Dat is een constante dialoog tussen de directie en de RvC. Hierover zijn we dagelijks in gesprek. De transfermarkt is zo grillig, dat wat we nu bedenken over vijftien minuten weer anders kan zijn. Er komen in deze hectische tijd constant kansen voorbij, inkomend en uitgaand. Het is aan ons de taak om daar de juiste balans in te vinden. En daarbij draait het altijd om een zo sterk mogelijk elftal en een gezonde financiële positie. We kunnen nu ophangen en er kan weer iets voorbij komen. Dat is wellicht saai en frusterend voor journalisten, maar we zijn constant bezig om NAC te versterken en te kijken naar de ideale samenstelling van de selectie. En zodra er zaken concreet worden komen we weer tevoorschijn. Met deze opdracht gaan we aan de slag."

Bron:
B-Side Rats
49 Reacties
103   3  
7Hills

Kan aan mij liggen, maar geeft hij nu antwoord? Moeten er eerst spelers weg voordat er spelers komen of niet?

28   9  
Maikolg

Dus kort door de bocht: weer heel veel mensen die zich met het technisch beleid gaan bemoeien?

33   38  
Ivo

Ik berust er inmiddels wel in dat het alleen maar steeds slechter gaat met ons NAC. Als we alleen maar van deze RVC af kunnen komen door failliet te gaan, dan moet dat zo maar.

Daarna kunnen we dan een mooie doorstart maken met echte voetbalkenners!

41   3  
canaar

Wat een hoop gescheer en weinig wol weer zeg. Dat de transfermarkt erg grillig is geloof ik direct, alleen over de plannen zou wel wat meer duidelijkheid gegeven kunnen worden als je de vraag rechtstreeks gesteld word. Ik vind dat de gehele achterban wel wat meer recht op duidelijkheid heeft dan dat er nu gegeven wordt. En natuurlijk zijn de financiële plannen anders als er een trainer ontslagen wordt. Die zal toch ook wel een afkoopsom hebben neem ik aan?

25   7  
Ivo

Ik hoop dat NAC echt super kritisch is op wat ze nu gaan binnenhalen.

Bij de wintertransferperiode komen de jongens die weinig spelen,uit de gratie of geblesseerd zijn geraakt aan bod. Bij NAC zelf ook natuurlijk, je gaat je topspelers niet wegdoen.

Ik heb liever 1 of 2 echte kanjers dan de Gersbachen, Kaikais en Dervites van vorig seizoen. Wat een tranendal was dat zeg. Karami, dat was ook niks.

De lijst met spelers die weg mogen is langer: de 5 spelers die we nu verhuren, Reuvers, Carolina, Kudimbana, en ook van Anholt en El Allouchi zijn wat mij betreft niet onmisbaar. Voor Azzagari is verhuur misschien een optie, zeker als er nog versterkingen komen voor het middenveld.

18   56  
Ben

Ayoup van feyenoord

13   45  
Ben

Krijgt net te horen van advocaat dit seizoen geen plaats meer voor hem
Speler met veel drive

16   5  
Peerke

De besparing op Kali is toch vrijgekomen en niet meer benut in de zomer! Zou in de winter gebeuren. Onbegrijpelijk dit. Wordt maar wat geroepen. Ook nog extra opbrengst uit bekerwedstrijd.

45   5  
Fanneke

Wordt tijd dat er een investeerder komt. Hoeft niet persé verkoop te betekenen. De mensen die er nu zitten zijn niet in staat om een voetbal bedrijf te runnen en een lange termijn visie te produceren.

16   17  
Yup

Laat Weijs het seizoen afmaken. Scheelt weer geld voor een nieuwe trainer en dat kun je dan investeren in spelers.

24   3  
Badeend

Zeldzaam weinig inhoud. Het zal wel onder het mom van "in het belang van de club" zijn. Ik ben benieuwd hoe sterk de AD en Technisch Manager samen zijn.

103   3  
7Hills

Kan aan mij liggen, maar geeft hij nu antwoord? Moeten er eerst spelers weg voordat er spelers komen of niet?

23   9  
NAC

Ik snap niet dat hij zich zo uitlaat over de technische kant van NAC. Je bent algemeen directeur voor de technische kant heb je Tom. Je weet van toeten noch blazen over de transfers. Schoenmaker blijf bij uw leest.

57   1  
MFP

Eisinga ontwijkt vragen en geeft geen antwoord.

39   0  
Gman

een interview zonder echte antwoorden. Behoorlijk politiek geleuter. Vele woorden om heel weinig te zeggen.

ik lees vooral dat er eerst wat uitmoet voordat er iets bij kan komen, of het moet echt exceptioneel zijn. Geen verkeerde insteek, maar niet wat er eerder door heren directeuren geroepen is...

een beetje de supporters blijmaken met een dooie mus lijkt het op.

35   0  
Rooftop

Wat heeft meneer Eisinga nu eigenlijk gezegd? In dit geval lijkt er dus op dat het potje inmiddels verdampt is en er geen ruimte is voor versterkingen. Geef nou gewoon een duidelijk antwoord, nu blijft iedereen weer gissen.

15   23  
signase

Kan me voorstellen dat Eisinga niet het achterste van zijn tong laat zien. Dat doen directeuren sowieso zelden, zeker niet richting de pers. Noem het politiek, noem het gezond beleid... Eisinga zal wel eerst willen overleggen binnen de organisatie, voordat hij met boudere uitspraken komt. Niets mis mee, de beste man doet gewoon zijn werk.

31   22  
Los Pollos Hermanos

Wat een ongelooflijke zachte drol is dit zeg. Onvoorstelbaar dat zoiets nog bij NAC binnen kan lopen.

Absurd!

16   10  
10diego

kortom: de waan van de dag regeert.

23   4  
Bwienet

Ik vind het redelijk zorgwekkend wat hier gebeurt.

Er wordt totaal niet gecommuniceerd door de directie van ons NAC (Eisenga + TvdA). Nu gaat onze Algemeen Directeur uitspraken doen over het Technische Beleid. Er is een reden waarom er twee gescheiden functies zijn voor AD en TD. Alle interviews zijn vol loze kreten en containerbegrippen. Er worden continu excuses verzonnen, rookgordijnen opgeworpen.

Daarnaast worden uitspraken die in de zomer gedaan die geen continuiteit hebben in de winter. Denk hierbij aan de doelstelling (promotie), het budget voor winterse aankopen, het extra budget bij behalen SCC verkoop en ga zo maar verder. Ik ben wel benieuwd wat het geweldige RvC hierover te communiceren heeft. Misschien kan BSR een winters interview bij hen afnemen?

11   13  
Patje

Eisenga geef is gewoon antwoord.
De ene zegt dit, de andere zegt dat
Waar is die communicatie gebleven.
De suporters hebben daar recht op, ze betalen grof geld om te komen kijken en wat doen jullie de boel voor de gek houden. Want Eisenga ge zit gewoon uit je nek te lullen.

8   1  
SanderM

@YUP

Weijs heeft niet de benodigde diploma's om het seizoen af te maken.

38   3  
Henri

Als ik deze foto van die twee zie schiet altijd in de lach.

24   35  
The Don

Eisenga en van Abeelen rot op!

13   4  
Tombola Breda

@BWIENET, waarom zou hij niks mogen vertellen over het technisch beleid? Hij zegt toch nergens dat hij het technisch beleid bepaald? Bovendien gaat hij over budgetten (waar de vragen dus over gesteld worden).

19   2  
NAC!!!

Dus tja hier ben ik weer met hetzelfde..

Kort samengevat, er word door de 3 niet geïnvesteerd in de club/ploeg. Zoals meerder al zeggen. Weg ermee. We staan stil en lopen alleen maar verder achter. Kleine clubjes als nu bv Emmen en dergelijke hebben het al beter voor elkaar. Wat een soep ..

Investeer of laat de club aan een ander heren..

12   12  
Pizzabakker

Meest verbazingwekkende antwoord vind ik wel deze.
"Het doel is in elke transferwindow altijd om je te versterken. We kijken dus op elk moment voor elke positie of we beter kunnen worden."
Het is toch geen doel om je ELKE transferwindow te versterken? Van de zotte natuurlijk! Als je een afdoende selectie hebt samengesteld dient zo'n window er enkel en alleen voor om onvoorziene blessures op te vangen. Als je een evenwichtige selectie hebt samengesteld hoef je toch niet op elke positie beter te worden?

12   5  
7Hills

@Pizzabakker

Vind dat juist een heel gezonde doelstelling. Niet 1 keer per jaar doorselecteren, maar juist elke kans die je hebt. Door telkens afscheid te nemen van de mindere goden en te vervangen door betere spelers groeit de kwaliteit van je elftal. Moet natuurlijk niet je hele elftal vervangen, maar zoals nu op 3 of 4 plekken ( de tribune spelers ) is prima toch?

19   12  
sjef de gevulde koek

Zoals ik al in meerdere posts heb aangegeven hier. Wat een niets nut is dit zeg. Nu ook weer percies dit. De nuance !!! waar slaat dit op alleen maar zulke dingen roepen. Deze man praat en praat en praat veel maar zegt zoals altijd helemaal niks. Om te kotsten wie zet deze man op straat en snel.

42   23  
Jamack

Beste mede NAC-supporters mag ik jullie wat vragen?
1. Eizinga mag zich van jullie niet met het technisch beleid bemoeien. Prima dat je dat vindt, maar waarom mogen jullie dat met veel minder inside-kennis dan wel?
2. Waarom is Eizinga op elk moment en tegenover elke vragensteller verplicht tot antwoorden?
3. Waarom is iemand die iets anders zegt dan jullie willen horen een waardeloze, niet bekwame functionaris?

U zij gegroet

10   0  
Ivo

@henri

Ik denk dat TvdA op het allerlaatste moment een stapje naar voren deed, zodat hij net voor Eisenga kwam te staan. Hoog Wethouder-Hekking gehalte!

13   4  
Dos

Wat een antwoorden, hij zegt helemaal niets, laat alles aan duidelijkheid te wensen over. Dit is dus onze AD.......

12   0  
The Cosmic Gate

Het blijft gewoon een erg vreemde zaak dat er eerst A gezegd is : we houden een potje over om ons te versterken in de winterstop, en op het moment dat het winterstop is ......zeggen we gewoon B .
Wat een open en duidelijke communicatie zeg -> NOT
Ik heb op de goede vragen vanuit BSR, geen 1 net zo'n duidelijk antwoord terug is gekomen . Wat een hoop lucht

6   2  
drsMarcellus

"Maar zijn die financiële kaders dan ineens veranderd nu Ruud Brood en Regilio Vrede zijn vertrokken?"

Mijns inziens is dit een verkeerde vraag, hoe goed bedoeld die ook is. De financiële kaders zullen niet veranderd zijn. Echter, de ruimte die binnen die kaders valt zal na het ontslag van Brood en Vrede wel degelijk veranderd zijn. Met andere woorden, in de zomer was er een potje over voor eventuele winterse versterkingen maar omdat Brood en Vrede zijn weggestuurd is dat potje nu waarschijnlijk bijna leeg. Aangezien deze twee door NAC zijn weggestuurd en het hier om tijdelijke contracten gaat, zal er wel degelijk een ontslagvergoeding betaald moeten worden aan deze twee. Die contracten liepen nog door tot eind volgend seizoen en Brood zal echt niet voor een appel en een ei naar NAC zijn gekomen.

Dus BSR, met deze vraag hebben jullie feitelijk wel de kans laten liggen om Eisinga het vuur aan de schenen te leggen aangezien het niet echt een open vraag is.

11   3  
El Rabo

Is hij op zoek naar een nieuwe AD aangezien hij Nac op elke positie wil versterken?!

17   9  
Tombola Breda

@JAMACK, niks meer aan toe te voegen. Het laat ook zien dat sommige bezoekers hier ver weg staan van de realiteit. Die verwachten dat een Algemeen Directeur de eerste de beste journalist even in de boeken laat kijken.

Volkomen logisch dat hij een politiek antwoord geeft. Hij moet belangen van NAC en de mensen die er werken behartigen. Dat is belangrijker dan de eerste de beste journalist die ineens met een notitieboekje voor zijn neus staat. En een ieder die meent toch recht te hebben op het complete verhaal. Op basis waarvan dan? Omdat je een seizoenskaart hebt?

6   3  
F3

Pffffffff daar gaat de luchtballon. Als je wederom je trainer buitendonderd , dan is er dus geen lange termjn beleid.

Ik mag aannemen dat er de afgelopen maanden met die trainer is overlegd op welke positie er versterkingen wenselijk zijn.
En dat er op basis daarvan spelers profielen en dus namen bekend zijn.

Als die trainer vervolgens weg is en je rvc vervolgens glashard naar buiten brengt dat er eerst spelers moeten wieberen, dan kun je als td wel aangeven dat je op 1 lijn zit maar dan is er toch echt wel wat meer aan de hand.

Genoeg gezegd en geschreven wat de puinhoop bevestigd boven in ONZE club.

8   2  
Moppernac

Ze zijn net te laat om Zlatan Ibrahimovic binnen te halen. Ac Milaan is NAC net voor

3   0  
Dreman

De kleuren Geel/Zwart zijn niet goed gezind.
Hoop niet zo'n scenario te mogen meemaken als in Kerkrade waar het door evenemeens soortgelijk wanbeleid de club op kiepen stond

7   0  
Hans

Toet Toet Boeing Boeing Peppi en Kokki....

8   4  
ome cor

Best knap dat je met zoveel woorden feitelijk zo weinig zegt.

11   8  
Stekkuh

???
Wat een reacties weer zeg!!

Helemaal mee eens Jamack!!

Gelukkig reageer het grotendeels van de Nac supporters hier niet want die zijn een stuk wijzer.

Merendeel hier zijn echt niet wijzer

4   2  
Des NAC's

Zit al een half uur de tekst door te pluizen om na te gaan of hij nu antwoord op de vragen stelt.

Voortaan maar een Ja/Nee interviewke?

4   4  
Harrie

Veel (priet) praat maar niets zeggen

6   3  
Sp1

Luchtfietsen.... Niks meer of minder.

Er gaat niks komen en ze houden elkaar in de race. Want nu nieuw elan binnenhalen is een brevet van onvermogen van belske.

11   5  
Scheppioni

Duo spik & span bij onze club, verschrikkelijk ! Dit allemaal door tante edelenbos ! Bah !

1   0  
Ad B uit Roosendaal

We wachten af.

Goed dat Luuc Eisenga zich nu gereserveerd opstelt, dat lijkt me verstandig.

De ambitie om te promoveren is er en als daar maar goed naar gehandeld wordt........

5   1  
Real Robert

Wat een idioot!

Arm Nac!

Arme supporters!

6   1  
10diego

Die Eskes was een pannenkoek, maar dit is nog erger.

1   0  
Penders4president

Wat er precies gaande is binnen de bestuurlijke gelederen van onze club blijft gissen voor de buitenstaander. Hulde voor BSR dat ze nuance proberen aan te brengen in de wat ongenuanceerdere stukken van BN de Stem.

Laad alle berichten na dit bericht in