Wij gaan niet opzij

Maandag 11 oktober forumavond

Benn076

Op maandagavond 11 oktober is er om 19:30 uur een forumavond in de Cordial. In een bericht op de website van de Clubraad valt te lezen dat Mattijs Manders (algemeen directeur), Edwin de Graaf (hoofdtrainer) en Eric Hellemons (hoofd jeugdopleiding) alle vragen van supporters deze avond zullen beantwoorden.

Dus mocht je toevallig nog iets willen weten van Mattijs, een vraag hebben aan de hoofdtrainer die onze reporters zijn vergeten in een interview of benieuwd zijn naar de gang van zaken binnen de jeugdopleiding? Zorg dan dat je erbij bent op maandag 11 oktober.

Inschrijven voor de forumavond kan via deze link. Bij binnenkomst wordt er gecontroleerd op een Coronatoegangsbewijs (QR-code) en geldig identiteitsbewijs.

Bron:
B-Side Rats, Clubraad NAC
Terug naar overzicht
32 Reacties
68   10  
Henk

Manders;

- Hoe vind je zelf dat je het doet?
- Hoe zou je als supporter naar jezelf kijken?
- Waar ben je trots op wat je tijdens je NAC carrière bereikt hebt?
- Hoe zie je de toekomst van NAC en je eigen toekomst voor je?

Ik denk dat we met deze vragen al een eind zijn.

31   13  
Fan uit Zevenbergen

Wanneer gaat Manders weg ???

68   10  
Henk

Manders;

- Hoe vind je zelf dat je het doet?
- Hoe zou je als supporter naar jezelf kijken?
- Waar ben je trots op wat je tijdens je NAC carrière bereikt hebt?
- Hoe zie je de toekomst van NAC en je eigen toekomst voor je?

Ik denk dat we met deze vragen al een eind zijn.

17   11  
Wanny

Heeft alleen zin dat Manders aanschuift als er iets nieuws te melden valt over de verkoop van de aandelen. Voor toekomstplannen en nieuw beleid is tot die tijd toch geen gelegenheid.

23   5  
Zeikstraal

Totaal zinloos. Ik hoop dat zo snel mogelijk de nieuwe aandeelhouders hun plannen bekend maken.

22   7  
Heino

Een forumavond heeft in de fase waar NAC zich nu in bevindt weinig zin. Eerst maar de boel verkopen en tot die tijd de ellende uitzitten.

18   8  
RaraNAC

Het kan een hele vermoeiende avond worden. Hij zal weer overal omheen draaien. Het zou mij ook niets verbazen als hij last minute afzegt.

Iedereen met een grote mond hier: ga eens naar een forum avond. Het is alleen al leuk om de echt trouwe supporters te zien en spreken die wél elke keer gaan.

Ik ga er heen omdat ik die vent sorry wil horen zeggen. Hoop echt dat hij met terugwerkende kracht kan zeggen dat hij niet blind achter zijn vriendje Steijn had moeten staan. Gevolgen zijn rampzalig geweest.
Wil ook weten of hij echt achter zijn keus staat om vriendje Lex jr binnen te halen. Die heeft ook nog niks gebracht.
En wil weten of hij door heeft dat zijn “commerciële goeroe” vriendje veel kapot heeft gemaakt. Ben bang dat hij denkt dat dit meevalt.

Ik wil ook weten… and so on..

13   3  
Beter de Laat dan nooit

Het grote voordeel tov vorig jaar zal zijn dat de zaal kan doorvragen ipv de ontkennende en ontwijkende antwoorden van vorig jaar.

15   6  
Tip

Is het wellicht nuttig met Manders en de anderen in gesprek te gaan en dat mag op zijn scherpst. Zeker vragen die gericht zijn op de directe toekomst zijn belangrijk. Als de opkomst laag is gaan we af als een gieter vind ik. Ik ga. Ik persoonlijk wil ook weten wat nu de directe dreiging naar Steijn toe is geweest.

11   9  
Wim

Ik vrees met grote vreze dat de verkoop helemaal vastloopt, omdat de K3 een niet realistisch verkoopbedrag vragen.

Ons NAC vertegenwoordigt amper een bedrag van 1,5 miljoen i.p.v. 7 miljoen.
Kopers hebben dat inmiddels ook in de gaten en zijn ook nog eens bang voor LIJKEN IN DE KAST.

Dus de ellende kan zo nog heel lang doorgaan en zelfs in een faillissement eindigen.

Waarvan akte!

12   2  
Wanny

Een faillissement komt er niet. Dan stapt Ons NAC in.

43   9  
Badeend

"Het is te vroeg om iets over het overnameproces te zeggen, bovendien is het geheim. Maar er worden goede gesprekken gevoerd."

"Natuurlijk hadden we ook meer verwacht van de seizoenstart, maar we hebben natuurlijk ook veel pech gehad met blessures. En, ohja, corona natuurlijk. De technische staf werkt hard aan de ommekeer en de sfeer is goed."

"Vorig seizoen is vorig seizoen. We moeten verder. Wat er allemaal gebeurd is, is voor de hele club en alle betrokkenen enorm vervelend geweest maar we moeten eroverheen kunnen stappen."

"Zowel Maurice als Joris ken ik als hele capabele mensen in wie ik groot vertrouwen had en heb. De situatie bij de club was natuurlijk verre van ideaal en mede daardoor hebben zij niet het maximale eruit kunnen halen. Corona heeft natuurlijk ook flink roet in het eten gegooid en de sfeer was op een gegeven moment niet meer om te draaien. Dan is het beter om uiteindelijk maar uit elkaar te gaan, ook al zou dat voor de lange termijn niet de beste beslissing voor de club zijn."

"De financiën zijn onderdeel van het overnameproces en de cijfers over vorig seizoen komen pas in november, dus daar kan ik niets over zeggen op dit moment. Wel kan ik zeggen dat de club gezond is."

Dit wordt de meest zinloze forumavond tot nu toe. En dat zegt wel wat.

8   10  
Tip

Als de mensen achter de forum tafel wegkomen met obligate nietszeggende antwoorden dan ligt dat zeker ook aan de vragenstellers. Je moet namelijk doorvragen. Maar de profetische gave van reageerders hier is erg groot. Ze hebben de evaluatie van de avond nu al klaar.

4   53  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

NAC: het braafste jongetje van de klas. Moet je nu ook een qr code tonen om een vergadering bij te wonen. Wie verzint deze zotheid?!

Steek je qr code ff in de lucht als je moet poepen.

4   5  
NAC4Ever

Manders
Hoe kijk je terug op afgelopen zomer?
Zijn er punten die je nu anders zou aanpakken? Zo ja, welke punten zijn dat?

9   3  
HenkTank4823

Normaal gesproken zou ik zo ongeveer de laatste zijn die zich daar zou vertonen.
Echter zouden we allemaal demonstratief aanwezig moeten zijn.

15   1  
Geelzwartwit

We werken met dezelfde spelersbegroting als vorig jaar heb je gezegd. Mijn inziens zijn er meer en duurdere spelers weggegaan dan dat er gekomen zijn. Kun je vorig seizoen en dit seizoen voor ons naast elkaar leggen en voorrekenen?.

13   4  
Nonkel Frans

Manders:
Waarom heb je Lokhoff niet gesteund toen Steyn niet meewerkte met zijn plannen?
Waar zijn de bewijzen van concrete bedreigingen aan Steyn. (Met deze bewijzen had de supportersvereniging in kunnen grijpen. Ten alke tijde bereid).
Heb je nog iets gedaan met het advies van de burgemeester toen je om beveiliging ging vragen.?
Wat doe je met de wensen op de wensmuur?
Hoe staat het met de due diligence oefening?
Alles op orde? Zo niet waarom niet?

Waarom zijn NAC supporrters goud waard - je eigen slogan? Wat heb je met ons geld gedaan?
Vind je dat je je geld verdient hebt met alles wat er onder jou bewind is bereikt?

Wanneer ga je weg?

7   4  
Pietjebel

#mandersout

7   5  
Badeend

Beste Mattijs,

1) Waar kwam het idee vandaan om de verschillende groeperingen ("colonnes") rond NAC 'voor eens en altijd' te breken? We hebben gezien dat dit de opzet was van afgelopen seizoen door hoe er met personeel, media en betrokkenen werd omgegaan en uiteindelijk de reden voor het driejarige contract van Steijn. Was dit een opdracht vanuit de "Grootaandeelhouders", via de RvC of was dit jouw eigen idee als enige optie om de club nu eens écht te 'reorganiseren'?

2) Achteraf de rokende puinhopen en de totaal gepolariseerde situatie bekijkend, had je dingen anders gedaan en welke? Hoe verantwoordelijk vind jij jezelf voor de totale uitholling van de club - die al jaren gaande is maar op dit moment een grandioos nieuw dieptepunt bereikt heeft.

Ik zal wel teveel aannames maken en daarom terug in mijn hol moeten. Maar dit zijn eigenlijk de enige vragen waar ik benieuwd naar ben. Wellicht zijn het meer vragen voor de podcast?

7   5  
MickJ

Zoethoudertje , serieuze vragen beantwoord met leugens
en fratsen.
PUUR TIJD TREKKEN EN NIETS ANDERS.
Zou mijn kapot schamen als ik Manders was.
Hieruit blijkt dat het hem TOTAAL niets doet en over
lijken gaat.
Puur zijn blik op zijn eigen portemonnee,
supporters ? wat is dat ? Wie zijn dat ?
Heeft de man geen EMPATIE voor .

5   5  
076

Wanneer ga je weg?

10   1  
Geelzwartwit

Een nieuw stadion beloven.
Kort erna de huurovereenkomst van het huidige stadion verlengen
Door ogenschijnlijke bedreigingen van enkele supporters aan het adres van een passant (werknemer/trainer) staat nu de club te koop.

Is die verlengde huur en het incident van bedreiging van invloed op die grootse plannen van een nieuw stadion? Waarom verleng je terwijl volgens je toekomstplan dan juist al in een nieuw stadion zou spelen?
Dat overlapt elkaar namelijk en zit je toch met dubbele kosten?
Heb je het incident van bedreigingen wel goed ingschat en begeleid? Want een incident hoe licht of zwaar ook mag en kan toch nooit een compleet toekomstplan van een miljoenenbedrijf van tafel vegen?

Je kan toch niet anders dan be-amen dat je de complete toekomst van de club en daarmee alle medewerkers op het spel hebt gezet door je te laten leiden door een situatie van 1 specifieke medewerker????

Je kan toch ook niet anders dan be-amen dat je ook de sportieve toekomst van de club onzeker en wankel hebt gemaakt door het slecht managen van contracten, verkeerde inschatting van geen td nodig hebben en het zelf te doen, de inschatting op het aannemen van Lokhoff en kans op succesvolle samenwerking met de trainer. Het niet weten te managen van trainer en td. Het opstappen van het RVC lid positie technische zaken.
Een hoofdscout degraderen door er een in functie gelijkwaardige rookie naast te zetten met als gevolg dat de hoofdscout vertrekt en de rookie niet verder komt dat transfermarkt.nl lijstjes.

Enz enz..

Vooral het feit dat hij het lot en de toekomst van de club en van medewerkers, sponsoren en supporters ophing aan zijn oneindig vertrouwen in 1 medewerker...
Bizar!

En op het moment dat hij die ene medewerker moest laten samenwerken met een door hem zelf aangestelde td of tm. Dit volledig faalde en hij nog steeds de kant koos van die ene medewerker.
Het allemaal zo goed gemanaged is dat de onbreekbare band met die ene medewerker, die nu goed betaald thuis zit. Er blijkbaar voor gezorgd heeft dat de club te koop staat. De club imagoschade door persberichten heeft opgelopen en we sportief staan waar we nu staan.

Bizar

3   2  
Judge M.

Ik lees hier geregeld dat een hoop mensen aannemen dat Steijn een afkoopsom heeft meegekregen maar is dat wel zo..?

3   2  
Geelzwartwit

Eigenlijk zijn alle vragen overbodig omdat we niet van de hoed en de rand weten. Veel van onze vragen als aanname gezien zullen worden en misschien gedeeltelijk ook zijn. Maar dan blijft er eigenlijk ook maar 1 vraag over.

"Als je nu eens terugkijkt op de periode die je hier nu bent, hoe vind je zelf dat het gaat?" .

Wellicht nog mooier als er gewoon helemaal niemand op komt dagen en er in bndestem een foto staat van een leeg zaaltje.

2   2  
Geelzwartwit

@judge m

Het is inderdaad een aanname. Als Steijn niet voor een maand of langer doorbetaald wordt. Of geen afkoopsom gekregen heeft. Blijft de vraag om uitleg over het gelijk gebleven spelersbudget legitiem.
Dan weten we met het antwoord meteen of dit gelijk is gebleven maar in praktijk deels naar bijvoorbeeld een afkoopsom is gegaan of doorbetalen salaris gaat. Ook dan blijft er toch nog wel een vraag denk ik mbt huidige selectie vergeleken met vorige selectie en budget.
Maar goed.

Zelf zou ik het mooier vinden als iedereen, als signaal, wegblijft bij de forumavond. De club verkocht wordt. En we met positieve en frisse zin weer er vol voor kunnen gaan. De onderste stenen komen toch nooit boven.

3   0  
Goos

Er is eigenlijk maar 1 oplossing: in elke organisatie geldt dat als gevolg van hommeles op welk niveau dan ook, dit altijd negatieve gevolgen zal hebben voor de werkvloer lees eerste elftal. Bij NAC is dit al jaren het geval: de club is dus gebaat bij rust/ duidelijkheid in alle geledingen voor langere tijd.

7   2  
Nonkel Frans

KIjk @BSR het dinsdag dilemma kondigt zich hier vanzelf aan:

Wat is wijsheid:

1. Allemaal en masse aanmelden voor de Forum avond met Manders?

2. Allemaal en masse wegblijven op deze avond? Boycot.

2   0  
Judge M.

@Geelzwartwit:

We weten het volgens mij pas zeker als de jaarverslagen gepubliceerd worden...

2   0  
Badeend

@ Judge M

Je laatste opmerking is inderdaad zeer waarschijnlijk. Vraag is wel waarom Steijn 'vrijwillig' een nog 2 jaar doorlopend contract zomaar op zou geven zonder financiële compensatie én vervolgens in de media volledig stil blijft. Dat is natuurlijk geen reëel verhaal. Zelfde vraag geldt overigens voor Immers.

De echte vraag is of Manders nog bij NAC aanspreekbaar is op het moment dat de jaarcijfers openbaar gemaakt worden.

2   0  
Dutchbird

Ik vrees dat Manders tot na de overname ziek blijft waardoor NAC iedere maand zijn salaris moet overmaken (NAC is daarvoor niet verzekerd). Na de overname kan hij vanwege voortdurende ziekte niet kan worden ontslagen tenzij een vette vertrekpremie wordt overeengekomen.

Als hij vanavond al niet naar de sponsoren durft te komen dan durft hij volgende week zeker niet naar de supporters te komen om zich te verantwoorden voor het broddelwerk en de fiasco's sinds zijn aantreden. Net als Mommers gaan we die nooit meer zien optreden namens NAC.

0   0  
Bommetje

@judge M
@geelzwartwit
Manders heeft afkoopsom gehad.
Hij is is dus niet ‘opgestapt’.

0   0  
Bommetje

Sorry Steijn bedoel ik natuurlijk

Laad alle berichten na dit bericht in