Wij gaan niet opzij

Maik Drzensla assistent van Hyballa

DeWeesJr

Peter Hyballa neemt één assistent mee naar NAC. De Duitser gaat samenwerken met zijn landgenoot Maik Drzensla.

Drzensla was al assistent van Hyballa in het tweede jaar bij DAC. Het jaar daarvoor werkte de Duitser als videoanalist bij de Slowaakse club. Van 2011 tot 2018 was Drzensla actief bij Bochum. Hij was onder andere videoanalist van Verbeek en assistent bij de onder 19 van de Duitse club. 

Drzensla zal de plek van Willem Weijs innemen die trainer wordt van het tweede elftal. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #4 25 reacties
Volgend bericht
Mounir El Allouchi in het team van de week 20 reacties
36 Reacties
78   14  
geelzwartwit

Prima ontwikkeling.

De nieuwe trainer begint natuurlijk veel sterker met zijn eigen assistent dan dat hij het eerst maar moet uitzoeken of er een klik is met de aanwezige assistenten. Hij weet waar zijn assistent van meerwaarde kan zijn en daarnaast weet hij dat het karakter van zijn eigen assistent door 1 deur met zijn eigen karakter kan. Nu is het Hyballa/Drzensla en Molhoek/TenRouwelaar dat geeft toch net even meer balans dan een nieuw binnenkomen en 3 onbekende assistenten in je mik geschoven krijgen.

Hup NAC!

30   48  
Marti

Tja wat moet ik er van zeggen ,zal wel een vereiste zijn van Hyballa zijn , anders kwam hij denk ik niet , sorry maar vind dit toch naar mijn idee geld over de balk smijten , dt salaris konden we toch wel uitgeven aan een speler ,denk dat ik dan toch voor de combinatie willem weijs en Eric Helemonds had gekozen , maar je weet de beste stuurlui staan aan wal , daar ben ik er misschien wel een van ! Zal de tijd leren .

35   20  
RV

Ik zag wel iets in de combi Weijs en Hyballa op een of andere manier.
Toch apart dat al die nieuwe trainers dan ook maar weer hun eigen staf mogen bepalen.
Ach, we gaan het zien en gaan er maar vanuit dat er goed overleg is geweest, toch?

10   40  
Onzenan

Hij kan beter Mike Wazowski meenemen. In het land der blinden...

78   14  
geelzwartwit

Prima ontwikkeling.

De nieuwe trainer begint natuurlijk veel sterker met zijn eigen assistent dan dat hij het eerst maar moet uitzoeken of er een klik is met de aanwezige assistenten. Hij weet waar zijn assistent van meerwaarde kan zijn en daarnaast weet hij dat het karakter van zijn eigen assistent door 1 deur met zijn eigen karakter kan. Nu is het Hyballa/Drzensla en Molhoek/TenRouwelaar dat geeft toch net even meer balans dan een nieuw binnenkomen en 3 onbekende assistenten in je mik geschoven krijgen.

Hup NAC!

11   18  
NAC!!!

Was te verwachten. Elke trainer stapt heus niet meer zomaar in het verhaal NAC.. Men kent de geschiedenis wel hoor.. (kerkhof)
Hopen op betere tijden, met de nadruk op hopen..

32   8  
Paul

Tsja. Dit zal de reden zijn geweest dat de onderhandelingen zo lang duurden. NAC wilde Weijs naast Hyballa, Hyballa wilde zijn landgenoot. Dat moet je je kroonprins wegmasseren. Als je 'm wilt behouden voor de club. Heel benieuwd naar het verhaal van Weijs, en of hij bij zal tekenen....

48   5  
7Hills

@ PAUL

Even het interview met Hyballa op Fox kijken, daarin legt hij alles uit. De dag nadat hij op non-actief gezet is hing NAC al aan de lijn. Na goede gesprekken werd het vanuit NAC zijde wat stiller, waarschijnlijk omdat ze toen zeker wilden weten dat ze van Wonderen moesten bedanken, daarna heeft Hyballa de boot wat afgehouden omdat hij tijd wilde om na te denken over wat te doen. Omdat hij niet ontslagen maar op non-actief gezet was kon hij er voor kiezen de resterende 5 maanden van zijn contract uit te dienen. Uiteindelijk besloten toch weer te gaan trainen en bewust gekozen voor NAC uit de op dat moment beschikbare clubs. Daarna moest hij er dus eerst nog financieel uit zien te komen met zijn vorige club, waarna hij eindelijk pas kon tekenen.

Wekte geen enkel moment de indruk dat er discussie is geweest over een assistent en de rol van Weijs. En aangezien het mij als een logisch verhaal in de oren klinkt ga ik er maar vanuit dat het zo gegaan is.

55   8  
Guuske

Wijs moet gewoon lekker in de luwte zich door ontwikkelen. Het ventje komt net kijken. We doen hier net of het een halfgod is. Zo super deed nac het de laaste 4 wedstrijden ook weer niet he.

18   7  
ome cor

Dr. Zen-sla....dat klinkt best relaxt en gezond ;-)

Maar even zonder dollen....nooit van deze Maik gehoord, maar als Hyballa er graag mee werkt dan zal het wel een goeie zijn. In elk geval voor hem en voor wat hij met NAC wil bereiken.

Succes Maik !

20   5  
Tombola Breda

Deze keuze is logisch. Bij zijn vorige club presteerde Hyballa goed met deze assistent aan zijn zijde. Als je halverwege het seizoen in een kolkende volksclub stapt snap ik dat je enige zekerheid wilt hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat Weijs en Hyballa nog vaak zat met elkaar in gesprek zullen gaan gezien het feit dat zij beide enorme voetbalvisie maniakken zijn.

11   70  
Harrie

De aap is uit de mouw, dit is de reden dat Weijs bij het vuil word gezet.

29   8  
Ouwe Spionkop

Weijs en Hyballa hebben dit weekend samen een gesprek gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat Weijs als assistent van Hyballa niet werkt.
Weijs gaat nu de beloften klaarstomen voor het 1e en Hyballa laat ons promoveren.
Prima toch.

11   3  
Kip

Zie interviews met Hyballa en TvdA op fox sports! TvdA legt uit dat er dit weekend gesprekken zijn geweest met Hyballa en Weijs.
Weijs heeft ambitie als hoofdtrainer en daar nu aan geroken, dan is het een stap terug om assistent te blijven. Een eigen team leiden, in dit geval Jong NAC is dan beter. Ben alleen wel bang dat we hem na dit seizoen dan kwijt raken

5   13  
Donald Trump

Mooi zo.. krijgt willem de tijd om zijn papieren te halen. Overigens vind ik het onzin dat een voetbaltrainer papieren moet halen.. maar dat ter zijde.. viel Gluck Peter und Maik..

Het zal wel weer niet te lang duren. Geef het tot nov-20.

@willem ben je dan klaar met je opleiding?

16   13  
Buurman

Ik had gekozen voor nog twee spelers en het WW en Hellemonds laten afmaken. We gaan zien wat het nu oplevert. Hopelijk gaat het iets mooi' s worden.

11   11  
Buurman

Voordeel is als je Weijs had laten zitten dan had je een half seizoen kunnen zien of hoofdtrainer zijn ding is. En hij was niet voor zijn hoofd gestoten. Tevens had je nog een ervaren speler voor de voorhoede kunnen halen. Maar ik hoop natuurlijk dat het allemaal goed afloopt en dat ik ver ongelijk krijg.

5   10  
Buurman

..... vet ongelijk....

5   4  
Dun Diëe

Ik ben benieuwd want naar aanleiding van de berichtgeving op BndeStem klinkt het alsof Hyballa en Weijs nogal uiteen lopende ideeën over voetbal hebben. Weijs meer van het totaalvoetbal, de bak snel afpakken en dan vervolgens snel rond laten gaan. Hyballa wil zo snel mogelijk voor het doel van de tegenstander komen. Dan geef je je spelers nogal andere taken mee lijkt me zo.

Niet dat dit meteen een probleem oplevert maar wellicht was het dus wel verstandig om Weijs niet de assistent te maken. Wat ik me wel afvraag is dat er van de spelers onder Weijs in jong NAC nu wat anders wordt gevraagd dan onder Hyballa bij het eerste. Wellicht een vraag voor de forum avond?

14   19  
Harrie

Bij Jong NAC en de jeugdopleiding doen we iets anders dan Hyballa met NAC 1 wil en het is zo uiteenlopend dat Weijs geen assistent kan zijn. Wat een beleid, of het gebrek eraan, hebben we bij de club.

15   2  
Baron

Waar wordt gezegd dat Weijs geen assistent wordt vanwege verschil in inzicht over het te spelen type voetbal? Ik begrijp uit het interview dat Weijs meer verantwoordelijkheden wilt dan Hybala uit handen wilt geven.

14   1  
Zwampie

Buurman,
Wie zegt dat Hellemons dit wilt?

Er worden allemaal opties geroepen maar niemand weet of des betreffende personen hier wel voor open staan.

12   45  
Dutchbird

Ge kunt die Belg ook helemaal niks laten doen. De Jong van PSV is een drama, maar voor ons armlastige NAC is VDA een regelrechte ramp. Promotiedoelstelling met een jaar uitgesteld en een of andere Duitse flapdrol die een laptop kan bedienen.

21   3  
Breda-mike

@dutchbird gezellige vent ben je

17   3  
Dirk

Hyballa wil geen tikkatikka voetbal, dus dat eindeloze getik tot in de zestien is voorbij voor onze zaalvoetballers. Hij kiest voor snelle diepgang, dus kansen voor van Hooijdonk of Stokkers

9   29  
Dutchbird

@Breda-mike
Of ik gezellig ben kun jij niet beoordelen. Ik loop in ieder geval niet mee in elke polonaise die hier wordt opgestart als het keffertje van Edelenbos weer een plas heeft gedaan.

En als je wilt weten of VDA een gezellige vent is moet je naar de forumavond gaan. Heb ik ook een keer gedaan en ik heb weinig smaak of geur kunnen ontdekken aan postkamerbediende van St. Truiden. Maar misschien gaat het beter als hij zich kan verschuilen aan een onverstaanbaar murmelende Duitser.

7   20  
Zlep

Ik ben het met buurman eens. Had Weijs laten staan en had 2 spelers gehaald die echt het verschil maken. Met dit elftal ga je nooit promoveren, zonder kwaliteitsinjectie. De laatste jaren is er door ons NAC al zoveel trainers kapitaal vernietigd! Ongelooflijk!

7   15  
jvt

De trainert mag eerst wel op Nederlandse les. Onverstaanbaar, binnensmonds, half Nederlands en half dat, niet aankijken; lijkt een beetje op eerste interview met TvdA. Hoe anders is dat bij de buren met een Van Geel zeg. Je kunt hem hebben of niet maar daar staat toch een persoonlijkheid die schijnbaar grote netwerken in het buitenland heeft.

De reporter neemt genoegen met het antwoord van TvdA over drie versterkingen waarvan 1 jeugdspeler, 1 trainer en 1 speler; het zijn dus 4 versterkingen want de hulptrainer is ie vergeten. Neemt genoegen met een antwoord dat Weijs zich kan concentreren op doorstromen . En dat terwijl de procedure in continue overleg met Weijs is gegaan, waarvoor dan? Na het ontslag van Brood kwam toevallig Hyballa vrij. Knap beleid hoor?

9   4  
John

Mooi, dat is dat overdreven ophemel gedoe met Weijs voorbij.
Over een paar weken is iedereen hem vergeten.
Totaal op niks gebaseerd die veren stekerij bij Weijs.

3   6  
Otjes

Wel apart dat Molhoek assistent blijft en Weys niet. Hier gaat het denk ik zeer doen.

Ben erg benieuwd hoe er met Weys is omgegaan.

9   1  
Peter13

@jvt - heb je al gesolliciteerd bij BSideRats? Jij kunt dat interviewen veel beter, gezien je commentaar op het werk van deze vrijwilligers. Wij zijn zeer benieuwd.

2   0  
Cool hand

Als hij directer wil spelen, heeft hij wel een balvaste spits nodig. Hopelijk komt die nog in de winterstop. Oh, wacht...

2   0  
BREETJEDA

Wat ik niet begrijp is dat van Wonderen had aangegeven dat hij niet was aangesteld als hoofdcoach omdat ze een meer complementaire coach zochten voor Weijs, zodat hij het touwtje in de toekomst over kon nemen.

2   2  
Ivo

Wie zegt dat een en ander niet in goed overleg met Weijs gegaan is?

Hij heeft even aan het grote werk mogen snuffelen, dat vertrouwen kreeg hij wel van NAC. Voor hem was de afgelopen maand een hele mooie ervaring. Hij kan als hoofdcoach van Jong NAC nu zijn papieren gaan halen.

Daar is hij tot het eind van het seizoen wel zoet mee. In de zomer kan je hem altijd nog een andere rol geven of doorschuiven.

1   0  
Pizzabakker

Is toch prima! Laat Willem gewoon in de luwte zijn diploma halen. Die krijgt het nog druk zat met het coachen van Jong NAC en daarnaast afstuderen.
Daarom denk ik ook dat dit een bewuste keuze is, waar Weijs zelf ook met alle plezier mee akkoord zal zijn gegaan.

2   1  
Sp1

Dat Hyballa niet alleen ging komen was bij een deel van de sponsors al bekend, NAC had de deur dicht gedaan omdat ze Willem Weijs bij het eerste wilde houden, NAC heeft toen 0 op rekest gekregen van de nummer 3 (naam vooralsnog onbekend) en hebben water bij de wijn gedaan door Weijs te degraderen naar de beloften. Hyballa is toen benaderd met het verhaal dat er geld beschikbaar is doordat er geen spelers zijn gehaald.


Zo creatief zijn ze dus, ppffffff

1   4  
Real Robert

Met Molhoek zit er in ieder geval 1 iemand bij de trainingsstaf, die op niveau heeft gevoetbald.
Die Duitsers en onze TD hebben dat niet; en dat geldt ook voor de gehele RvC en de AD.
Hoe kun je in godsnaam topvoetbal bij ons creeren?

Laad alle berichten na dit bericht in