Wij gaan niet opzij

Man of the Match FC Eindhoven-NAC: Thom Haye

Das Phantom

NAC wist afgelopen zaterdag een slechte start om te zetten in een 2-4 overwinning op FC Eindhoven. Thom Haye werd door de bezoekers van B-Side Rats verkozen als Man of the Match. Aan de hand van de statistieken van CBI Analytics kijken we naar het optreden van de middenvelder.

Onderscheppingen 

Dat Haye een bal af kon pakken was inmiddels wel bekend. Ook tegen FC Eindhoven liet hij dat maar weer eens zien. In totaal wist hij elf keer de bal te onderscheppen en daarmee werd hij de speler met de meeste onderscheppingen. Roger Riera (zeven), Colin Rösler en Jethro Mashart (beide zes) volgen op gepaste afstand. 

Passes 

Ook in het aantal passes dat Haye verstuurde afgelopen zaterdag is te zien dat de middenvelder een belangrijke speler is. Haye verstuurde verreweg het meeste aantal passes tegen de Eindhovenaren. Van zijn 53 passes kwamen er 35 terecht bij een NAC-speler. Opvallend genoeg scoorde hij daarmee van de basisspelers een van de slechtste percentages: 73,5. Alleen Lex Immers deed het minder goed met een percentage van  69,2. 

Lange ballen 

Opvallend is het feit dat er afgelopen weekend weinig lange ballen van Haye hun bestemming wisten te vinden. In totaal verstuurde Haye elf lange ballen, maar daarvan kwamen er 'slechts' vier aan. Ook in de wedstrijd tegen Telstar gingen er meer ballen fout dan goed. Toen kwamen er vijf van de dertien verstuurde lange ballen aan. Ruimt voor verbetering is er dus ook nog bij de Man of the Match. 

Man of the Match 

Al met al een ruime voldoende voor Haye afgelopen zaterdag. Vooral de scherpe steekpass op Robin Schouten is bij veel supporters blijven hangen. Haye kreeg uiteindelijk een 7,6 als eindcijfer. Hij eindigt daarmee voor doelman Nick Olij (7,5) en Mario Bilate (7,1) Proficiat, Thom!

 

Bron:
B-Side Rats, CBI Analytics
15 Reacties
50   1  
Ad B uit Roosendaal

Thom Haye is inderdaad de beste speler van NAC.
Hij heeft een geweldig spelinzicht, staat steeds op de goede plek, pakt veel ballen af en heeft vervolgens een goede pass.

Ik vond El Allouchi ook heel goed spelen. Hij verzet bergen werk en biedt zich goed aan. Hij had ook vele goede voorzetten, voor mij is hij de nr. 2 van afgelopen zaterdag.

En Mashart kwam duidelijk meer mee naar voren t.o.v. vorige wedstrijden en speelde nu een goede rol bij meerdere aanvalsacties. Wel moet hij verdedigend nog iets feller worden.

25   1  
Kopspion

Met afstand de beste speler die we hebben !
Alles lijkt ook zo simpel bij Thom
Volgens mij zou hij voor zowat alle clubs in Nederland een aanwinst zijn !

50   1  
Ad B uit Roosendaal

Thom Haye is inderdaad de beste speler van NAC.
Hij heeft een geweldig spelinzicht, staat steeds op de goede plek, pakt veel ballen af en heeft vervolgens een goede pass.

Ik vond El Allouchi ook heel goed spelen. Hij verzet bergen werk en biedt zich goed aan. Hij had ook vele goede voorzetten, voor mij is hij de nr. 2 van afgelopen zaterdag.

En Mashart kwam duidelijk meer mee naar voren t.o.v. vorige wedstrijden en speelde nu een goede rol bij meerdere aanvalsacties. Wel moet hij verdedigend nog iets feller worden.

11   1  
RaraNAC

Dat Haye bij maar 73% van zijn ballen bij een NACcer aankomt is inherent aan zijn spel. Hij legt mer risico in zijn passes en ze zijn ook vaker vooruit.
Dat Lex nog lager scoort vind ik wel bijzonder maar past bij zijn huidige vorm. 69% van een tikkie breed dat aankomt is gewoon te weinig.

9   2  
Ibio

Haye en El Allouchi waren uitstekend

9   0  
Wanny

Onbegrijpelijk dat Haye bij NAC speelt. Die zou gewoon middenmoot eredivisie moeten spelen. Is toch ergens iets niet goed gegaan in zijn carriere.

6   0  
sjef de gevulde koek

Hadden ze bij Ado weer goed gezien. Heeft me echt verbaasd en word met de week beter. Inderdaad de beste speler die we hebben hoop dat hij snel zn 1ste gaat maken

13   3  
Gjoewie

Wanny > Volgend jaar toch gewoon? ;-)

Ik kan me een keurige pass van Lex Immers herinneren, waaruit Venema de gelijkmaker liet aantekenen. Dit overigens kort nadat twee verdedigers van Eindhoven geprobeerd hadden om Immers onder het gras te schoffelen. Cijfertjes zeggen mij in dit geval niet zoveel.

Wie werkt, maakt fouten. Wie niet werkt, maakt geen fouten. Maar dat wil niet zeggen dat ie dan ook de beste speler is.

Als iemand tien goede passes heeft gegeven, maar allemaal in de richting van zijn eigen keeper, dan heeft hij voor mij geen goede wedstrijd gespeeld. Dan vind ik het rendement van iemand die negen foute passes geeft en een goede assist waaruit een doelpunt voortkomt hoger. Maar ja, je gaat het pas zien, als je het doorhebt. Om maar een Nederlandse classicus te citeren.

2   6  
Gjoewie

Overigens werd Haye door ene Sjefke van As van Lecce naar Adoow gehaald. Dat boekske van Sjefke is zo slecht nog niet.

1   1  
Zwampie

Thom is de beste veldspelers die we hebben waar van alles wat inzit, wat bij de meeste ontbreekt die weer meer specifieker in 1 ding goed zijn.
Als we in het elftal, 2 meer van dit type spelers hadden, was het voor Thom ook wat makkelijker en komt hij nog meer tot zijn recht.

Dat statistieken niet alles zeggen lijkt me bekend.
Speel je 10 ballen breed en terug of speel je 10 ballen naar voren, met enig risico waarbij je naar voren wilt spelen.

Dat thom belangrijk is ,dat lijkt me wel duidelijk

1   0  
Windy City Rat

Mooie analyse BSR !!! Complimentos !

0   1  
Wanny

@ Gjoewie

Inderdaad. Hopelijk bij NAC en als we niet promoveren, zal ie wel verkocht worden.

1   2  
scheppioni

so as usual !

3   0  
@ GJOEWIE

Hij door Van As aan NAC weggedaan he. Gratis.

Verder zou ik in Den Haag eens vragen hoe blij ze met zijn boekje zijn. Zou wel een bitje indoen.

0   0  
Nacdictive

Haye is feitelijk onmisbaar, een echte nr 6 met bovendien voetballend vermogen.
Als je Ado ziet, vraag je je idd af wat ze daar wel goed doen haha...

0   0  
The Cosmic Gate

Tom Haye is misschien wel de beste speler die we dit seizoen hebben ! War verbaas ik me dat geen andere club hem gezien heeft..die gaat echt nog wel hogerop komen maar dat is natuurlijk met NAC in de eredivisie ...(en toen werd ik wakker)

Laad alle berichten na dit bericht in