Wij gaan niet opzij

Lex Immers: "Het duurt allemaal wat langer om weer fit te worden"

Thiestemberg

Routinier Lex Immers was met een assist belangrijk voor zijn ploeg uit bij FC Eindhoven. Het spel was nog niet om over naar huis te schrijven maar zolang de ploeg wint is dat volgens Immers geen probleem. Tot slot liet Lex zich ook uit over zijn fitheid tegen BN de Stem.

Drie overwinningen en een verliesbeurt tegen de Graafschap in de laatste vier wedstrijden klinkt op zichzelf niet verkeerd. Toch wordt Immers soms gek van het spel van zijn ploeg vooral in wedstrijden als MVV-uit en FC Eindhoven-uit waar de ploeg al snel op een 1-0 achterstand komt. Immers vind wel dat de aardige resultaten het spel nog enigzins verbloemen: "We draaien de achterstand om met twee goeie goals, dat doen we prima. Als we straks bij de eerste twee plekken eindigen hoor je niemand meer over het spel."

Tot slot gaat het nog even over Lex' zijn fitheid. De jaartjes beginnen namelijk zeker in combinatie met corona te tellen voor de Haagse middenvelder. Het zorgt er in ieder geval dat Immers iedere avond twee uur eerder gaat slapen en dat hij ook in de ochtenden nog wel eens vermoeid is. Het geeft nog maar eens aan dat corona de NAC-selectie zwaar is gevallen. Het helpt voor Immers persoonlijk ook niet mee dat hij na nagenoeg elke wedstrijd moet herstellen van tikjes die hij krijgt. Na Telstar moest Immers twee trainingen laten schieten door een harde overtreding die hij te verwerken kreeg. Tegen FC Eindhoven was het in de tweede helft weer raak, Immers kreeg een harde tik en werd even later ook gewisseld. De scheids gaf later toe dat het ook zomaar een rode kaart had kunnen zijn. Immers gaat in ieder geval weer herstellen en de focus verleggen naar TOP Oss: "Het duurt allemaal wat langer om fit te worden als je ergens van terugkomt. Na een wedstrijd heb ik al gauw twee tot drie dagen nodig om te herstellen. De jaartjes gaan tellen, dus zaak om goed te luisteren naar het lichaam."

Bron:
B-Side Rats, BN de Stem
Terug naar overzicht
37 Reacties
241   6  
Basje

Ben zelf erg blij met Lex en ik hoop dat we kunnen stoppen met het zeiken op hem. Geeft iedere wedstrijd 100% (luka Ilic en al die andere hopelose city talenten vergeten?)en is een ervaren jongen waar we al 3 jaar lang om roepen.... heb vertrouwen in hem! Zet m op sexy Lexy!

241   6  
Basje

Ben zelf erg blij met Lex en ik hoop dat we kunnen stoppen met het zeiken op hem. Geeft iedere wedstrijd 100% (luka Ilic en al die andere hopelose city talenten vergeten?)en is een ervaren jongen waar we al 3 jaar lang om roepen.... heb vertrouwen in hem! Zet m op sexy Lexy!

143   7  
BREDA 1965

Deze jongen wordt hier vaak volkomen onterecht afgemaakt.Als Lex weer 100% fit is,is dit 1 van de belangrijkste spelers.Er wordt hier vaak gevraagd om NOAD,nou daar is Lex het prototype van.

28   91  
PietP

Hoezo 'onterecht afgemaakt' en 'zeiken'?
Met mij zijn er genoeg die twijfels zetten bij het spel dat we spelen en hoe Immers daarin functioneert, namelijk dat iedereen zijn man moet volgen.
Een paar jaar geleden kon hij dat nog makkelijk opbrengen, maar nu heeft hij daar duidelijk moeite mee.
Ik geloof dat hij belangrijk voor ons kan zijn en hoop dan dat we een middenveld kunnen vormen waarin hij beter tot zijn recht komt. Op dit moment laat het te vaak te wensen over.

49   9  
Mul

Lexie. Kende gij vliegen? CR7 is er niks bij...

Lex in vorm brengt ons NOAD, goals en promotie. Klaar.

16   37  
Jf

Volgens mij las ik eerder op de dag een overzicht van aangekomen passes maar ook intercepties wat voor het spel van NAC erg belangrijk is. Lex kwam er in beide gevallen niet best uit.

26   12  
Atleet

@pietp

Snap jij nu echt niet hoe dat komt ?
Zelf ooit gevoetbald of gesport ? Zoja wel is een flinke griep gehad ? Was je daarna gelijk weer fit ?

Mensen mensen, hoe dom kun je zijn!!!!

Heb is een begrip voor de situatie dan alleen maar lopen af te geven op de spelers.

16   38  
Cool hand

Wel eens en heb eens. Irritant hè dat ik daar op wijs, maar kom op hé. Zo moeilijk is het niet.

19   29  
Marti

Van mij mag lex immers gewoon paar weken op non actief , om goed te herstellen ,van lichte pijntjes en De corona klachten die hij nog heeft zoals hij zegt , en dan met Azagari de eerst komende wedstrijden verder gaan , Voor beide misschien het beste ,!!

4   4  
Wanny

Het is jammer dat Jong NAC stil ligt. Anders kunnen die jongens daar nog een beetje minuten maken. En het programma van het eerste zit vol, dus oefenwedstrijden zijn er ook al niet.

Nu is het of een competitiewedstrijd van het eerste of helemaal geen wedstrijd spelen.

26   22  
Ouwe Spionkop

Ik kan er niks aan doen maar ik had meer van hem verwacht.
Het was een grote naam en een enorme verrassing toen hij kwam.
Maar eigenlijk vind ik hem zeker niet beter als de rest en eerder nog wat minder.
Misschien niet leuk om te schrijven hier, maar je moet ook eerlijk kunnen zijn.

19   5  
Joop Sloop

Consequent elke dag twee uur eerder naar bed, dan ga je goed door een diep dal lijkt me.

17   3  
NAC BVB 1860

Nou Lex goed uitzieken en voldoende rust pakken...
Jagen Lexie op het veld zodra je weer fit genoeg bent!

12   16  
MickJ

@ Ouwe Spionkop
Helemaal eens.
Je moet eerlijk tegen elkaar zijn, werkgever en nemer
en sentimenten kosten alleen maar geld
en voor hem zijn gesteldheid.
Ik denk dat Lex er in zijn binnenste ook meer had
verwacht. Zeker Corona telt ook mee.
Laat hem rustig revalideren met een invalbeurt
en einde dit seizoen een ferme handdruk.

26   4  
Tuinzigt85

Hij doet er zelf alles aan om fit te worden. Hij komt echt wel weer terug.

Denk ook dat een vol stadion (wanneer dat weer kan) wat zijn naam scandeert hem helemaal opfokt. Weet zeker dat dat effect heeft op nog meer jongens (Haye, Roger, Olij, Sidney om er maar een paar te noemen)

15   6  
scheppioni

Niet zo veel laten lopen meer dan onze Lex, het beste eruit halen want Lex heeft scorend vermogen ! Dichter bij de spits en andere de meters in belang van ons NAC laten maken !

30   3  
Tombola Breda

Ik krijg het artikel helaas niet meer terug gevonden. Maar er zijn enkele interessante onderzoeken die laten zien hoe groot de impact van Corona kan zijn voor topsporters. Corona is, buiten de bestaande risicogroepen, juist voor topsporters een hele nare ziekte met langdurende gevolgen. De fitheid en grotere longcapaciteit van een voetballer zorgt er juist voor dat het hart en longen een veel grotere optater krijgen tijdens corona. Ik ken mensen in mijn omgeving die een half jaar geleden ziek zijn geweest en nu nog steeds met oververmoeidheidsklachten kampen. Hoe moet dit dan wel niet zijn op het moment dat je tig trainingen en wedstrijden moet spelen in de week? Ik denk dat we dit niet moeten onderschatten.

Het is heel gemakkelijk om te roepen dat Immers dan maar op de bank moet plaatsnemen. Maar met alleen invalbeurten wordt het voor hem al helemaal lastig om zijn fitheid weer terug te krijgen. Bovendien hebben we allemaal gezien hoe belangrijk Immers bij sommige wedstrijden is geweest. Maar omdat de rest van het team verzaakt wordt Immers min of meer gedwongen om iedere keer het hele veld over te rennen. Dat is waar het naar mijn idee fout gaat. Een Immers op 70% is in mijn ogen nog steeds zeer waardevol in een KKD team. Maar dan moet de rest van het team wel wat stabieler zijn dan nu het geval is.

7   2  
Becherovka

@Tombola,

In het NRC stond een artikel over de schade die aan de middenrifspieren wordt toegebracht bij heftige infectie. Dat herstel kan echt jaren duren of in sommige gevallen zelfs helemaal geen herstel.

21   3  
geelzwartwit

Zoveel respect voor Lex en zo goed dat hij openheid van zaken geeft. Ik ben er zelf wel blij mee dat spelers en staf open en realistisch communiceren. Wat Lex zegt is zo herkenbaar. Tussen maart en september heb ik zelf de gevolgen van Corona ondervonden. Al ben ik nooit flink ziek geweest is mijn conditie wel zes maanden lang opeens bagger geweest en zoals Lex aangeeft echt moe wakker worden en om vier uur smiddags ook helemaal op zijn. Waar je niet veel mensen over hoort is dat dat terug geworpen worden in conditie en het moe voelen/zijn ook werkt op je psyche. Doordta je moe wakker wordt en vroeg in de dag ook alweer moe bent loop je niet echt heel energiek rond.

Voor wat Lex doet doet hij al belachelijk veel. Waarbij ik nog steeds hoop dat hij meer in zijn kracht kan spelen en dat is dichter op de 16 en daardoro belangrijker in de aanval en minder verdedigend corrigerende meters.

11   4  
geelzwartwit

@tombola

Hiermee zo enorm eens!!

"Maar omdat de rest van het team verzaakt wordt Immers min of meer gedwongen om iedere keer het hele veld over te rennen. Dat is waar het naar mijn idee fout gaat. Een Immers op 70% is in mijn ogen nog steeds zeer waardevol in een KKD team. Maar dan moet de rest van het team wel wat stabieler zijn dan nu het geval is.''

Met de kanttekening dat de tegenstander in de KKD makkelijker en onbevangen de aanval zoekt en als je zelf terugzakt of achteruit speelt ze die kansen alleen maar meer pakken en je dus achter de feiten/spelers aanrent.

In de KKD moet je die teams op eigen helft houden. Zelf de wedstrijd maken.
In het begin toen alles klopte kon je counter voetbal spelen en speelde je slecht maar won je. Maar dat is niet hoe je in de KKD kampioen wordt. Zie Cambuur die spelen om te winnen. Tegen Telstar en Eindhoven heeft Steijn veel kennis op kunnen doen. Azzagari en DJ spelen vooruit. Schouten is echt goed in het mee opkomen. Haye en Immers zijn vooral voorin in de combinatie en met een eindpass belangrijk. El Allouchi houdt de tegenstander bezig door zich tussen de linies te bewegen. Bliate kan een bal vasthouden en kaatsen en zorgt er in zijn eentje voor dat het spel al minimaal 15 meter meer vooruit afspeelt dan voorheen.

Ondanks het slecte spel tegen Telstar en Eindhoven heb ik belangrijke puzzelstukjes gezien en ik vermoed Steijn ook. Oh en als de zonedekking eruit gaat dan hoeven ze op elkaar ook minder door te dekken. Kort op deman en vooruit.

Hup Lex hup NAC!

10   2  
Eljé

GEWELDIGE foto!

5   14  
Theoden King

Het is logisch dat Immers op zijn leeftijd niet in de bloei van zijn voetbalcarriere is. Daarom speelt hij ook in de kkd en niet meer in de eredivisie.

Blessures en corona helpen ook niet mee. Het herstel zal steeds iets langer duren.

Maar dat had hij zich afgelopen zomer ook kunnen bedenken toen hij een tweejarig contract tekende...

6   9  
Cees

Ik ben altijd een fan geweest betreft Lex Immers. Ook toen hij bij Feijenoord en Den Haag speelde. Maar Corona, of geen Corona. Lex Immers, en ook "elke" andere speler, zij weten hoe het grofweg gaat in het voetbalwereldje! Als Lex Immers naweeën "blijft houden". Dan is hij straks, hoe dan ook de klos. Dat zijn de voetbalwetten. Die zijn onverbiddelijk en keihard. De een zijn dood, de ander zijn brood. Het is nog nooit anders geweest. Ik hoop het niet voor hem, maar?

7   14  
Cool hand

Zo is het maar net Cees. Als hij ondermaats presteert, moet hij wieberen. Moest SvH ook. Zo hoort het. De reden voor de mindere prestaties is eigenlijk niet zo relevant.

6   3  
Massaro

Hetgeen wat we wekelijks zien in het spel van Immers, verklaart hij hier nu zelf. Het is het allemaal net niet. Moet wel snel beter worden want op deze manier is het niet alleen niet best maar stagneert ook de ontwikkeling van een aantal jongens die op de deur kloppen.

12   2  
fvf6

Als een speler niet fit is en je heb een goede gemotiveerde vervanger op de bank zitten moet je die opstellen

8   1  
TvB

Laat hem anders een helft spelen en Azagari de 2e helft.

7   28  
Ibio

Samen met Malone een grote tegenvaller

6   3  
Zwampie

Als we de spelers gaan analiseren, dan zijn er veel spelers die door de mand vallen of tegen vallen tot heden.
Dit heeft verschillende oorzaken,corona,de fitheid van de speler maar zeer zeker ook de tactiek en het spel wat zich daaruit mee trekt.
Als je dit bij elkaar optelt is het bijna logisch dat we dit spel te zien krijgen en pijntjes sneller voelbaar zijn.

Willen we hier uitkomen moet de complete selectie vanaf minuut 1 er bovenop zitten.
En dan kunnen we zeggen omdat we zaterdag gewonnen hebben het ging goed of het ging beter,maar ook deze wedstrijd ,verbloemde de punten veel gebreken.

Steijn moet eens goed naar zijn tactiek gaan kijken ,of dat zijn spelers die tactiek ook kunnen spelen en/of de spelers wel op de goeie plek staan..
Malone zakt al met regelmaat een linie terug,welke positie heeft hij nu voor ogen met hem en waar haal je het beste rendement?
Schouten, is dit wel een rechtsback, verdedigend staat hij veel minder zijn man dan aanvallend.
Venema ,wat wil je met hem bereiken, laat goed zien waarom hij bij Utrecht buiten de boot valt.je kan niet teren op 1 actie of goal. Waarom niet DJ buffonge hier uit proberen.

Zo kun je nog meer voorbeelden aanhalen,maar denk toch echt met de juiste tactiek (druk op de bal, niet met zijn alle inzakken bij bv corners) dat de spelers minder achter de bal aan hoeven te rennen en meer krachten ergens anders voor kunnen gebruiken ,we een goede selectie hebben,en er veel meer (ook voetballend) eruit gehaald kan worden.
En dat ook Lex veel meer van waarde is.

16   5  
Mike

Ik ben blij met Lex. Vechter. Die komt wel terug op 100%. Heeft heel het seizoen nog niet pijnvrij gespeeld.. Beetje lurling gevoel bij. Come on lexie

5   9  
Guuske

Aardige speler, ervaring etc prima maar volgens mij zij zn Haagse maatje Steijn in het begin van het seizoen, dat hij topfit was. Breed inzetbaar bla bla. Hij had voor de corona al problemen om een hele wedstrijd vol te houden. Geef zo'n vent tegen mindere tegenstanders een wedstrijd rust.

19   3  
ome cor

Lex is een speler die uit het juiste voetbalhout gesneden is.
Ja, hij is op leeftijd en heeft daarom getekend bij een eerste divisie club. Hij weet ook wel dat spelen en herstellen een ander proces is dan vroeger.

Ja hij had de pech dat hij letterlijk een tik op z'n smoel kreeg.

En ja hij had corona én beleefde het coronaleed van zijn vrouw.
Dat gaat je niet in de koude kleren zitten.
Het is geen griepje of keelontsteking waar je over praat, hè.

Lex vecht zich met zijn Haagse karakter terug. Niet naar zijn beste dagen uit zijn carrière, maar wel naar het beste wat hij nu kan brengen.

NAC supporters moeten hem steunen. Hij tekende voor onze mooie club en wil ons de promotie bezorgen....en wat doen wij ?
We zeiken hem af. Zeuren dat ie tegen valt, dat we meer verwacht hadden.

We lopen met maskers van een speler die er niks van kan en piept dat ie heimwee heeft en naar huis toe wil, maar spelers met ballen, die hun ziel en zaligheid voor NAC willen geven, maar ff wat minder lekker uit de verf komen (Immers en Riera) worden hier afgemaakt in plaats van gesteund.

Die mensen staan straks wel op de grote markt de namen van deze spelers te scanderen en zichzelf op de borst te slaan als o zo geweldige supporters....

7   3  
Ad B uit Roosendaal

Het zit Lex behoorlijk tegen, maar hij blijft positief.

En denk erom, hij is belangrijk voor het team.

6   3  
Nonkel Frans

Ome Cor vraagt een positieve en constructieve houding van mede supporters al hier. Zeer terecht. Ome Cor geef dan aub zelf ook het goede voorbeeld en negeer supporters met commentaar wat je niet aanstaat. Steeds weer zinnen lang tekeer gaan tegen hen maakt geen positieve indruk en doet de sfeer op dit forum geen goed. Je plaatst jezelf daarmee ook in de categorie van negatieve klagers. Maak je niet zo druk en blijf op de bal spelen. Hup Nac Hup Immers en off topic Hup Riera !

2   5  
henk


Dit zei Immers een paar weken terug:

Met zijn eigen gezondheid gaat het prima, zegt de asymptomatische Immers op berustende toon. Hij is iets afgevallen, meer niet. "Daar ben ik goed vanaf gekomen. Slechts hoofdpijn af en toe, maar dat heb ik vaker. Geen extreme vermoeidheid, niet hoesten en ik heb niet plat op bed gelegen. Wel ben ik continu positief getest."

Komt niet helemaal overeen met dit laatste interview. Was hij in dat eerdere interview te optimistisch of gebruikt hij corona en leeftijd nu als excuus. Feit is dat hij in augustus en september ook nooit echt fit oogde. Vorig seizoen viel ook op dat vlak ook al erg tegen. Kan hij het profvoetbal mentaal en fysiek nog wel aan?

2   1  
Maarten

Kritiek op Immers is blijkbaar hetzelfde als vloeken in de kerk. Hij brengt rust en ervaring maar voetballend had ik meer gehoopt. Tuurlijk die Corona helpt er ook niet aan mee. Uiteindelijk is Lex van meerwaarde maar kritiek mag je hebben. Hij scoort een voldoende, niet minder en ook zeker niet meer.

2   2  
Cool hand

Eigenlijk zegt Ome Cor dat Immers inderdaad tot nu toe zwaar tegenvalt. Cor denkt dat dit ondermaats presteren tijdelijk is. Mijn vraag aan Ome Cor is: wat als het niet tijdelijk is en wat hij nu laat zien gewoon zijn niveau is, door slijtage en ouderdom?

3   1  
Dutchbird

Prachtige foto. Op het eerste gezicht denk je: gefotoshopt
Maar als je dan die blikken van andere spelers ziet wordt duidelijk dat dit de foto is die Lex onsterfelijk maakt. Wie heeft de foto gemaakt?

Laad alle berichten na dit bericht in