Wij gaan niet opzij

Man of the match: Go Ahead Eagles - NAC

DeWeesJr

Terwijl de blik al bijna weer gericht is op de uitwedstrijd tegen Excelsior. Willen wij nog een laatste keer terugkijken op de uitwedstrijd in Deventer. NAC verloor onnodig met 1-0. Het veldspel was degelijk maar het scorend vermogen blijft het probleem. Aan jullie weer de vraag wie de beste man op het veld was.

B-Side Stats: Go Ahead Eagles - NAC (171 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
R. Schouten
-
J. van Hecke
-
R. Riera
-
P. van Anholt
-
A. Verschueren
-
M. El Allouchi
-
L. Ilic
-
Y. Azzagari
-
H. Dogan
-
J. van der Gaag
-
W. Weijs
-
J. van der Gaag
5,2
H. Dogan
5,0
Y. Azzagari
6,0
L. Ilic
4,9
M. El Allouchi
5,5
A. Verschueren
6,9
P. van Anholt
6,1
R. Riera
6,7
J. van Hecke
6,7
R. Schouten
6,1
N. Olij
6,7
W. Weijs
5,4
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
'NAC haakt af voor Bruns' 25 reacties
Volgend bericht
Van den Kerkhof fluit Excelsior - NAC 7 reacties
28 Reacties
100   21  
DeWeesJr (BSR)

Ik verbaas me over dat iedereen Weijs zo erg afkraakt. Het is in die vier wedstrijden erg jantje lacht jantje huilt bij de supporters.

Na Helmond kon die er niks van, na Jong AZ en PSV was het een geweldige trainer met een geweldige zet om Verschueren op 10 te zetten. En nu speelt de trainer zogenaamd weer te behouden.

Dit is zijn eerste echte grote klus en dus kun je hem niet heel veel kwalijk nemen. Het veldspel was prima in Deventer en je had hoe dan ook 0-0 gespeeld als er een andere scheidsrechter op het veld stond.

En ja je had absoluut drie punten moeten pakken om aansluiting te houden. En ja we hebben te weinig scorend vermogen en zo kan ik nog even doorgaan. Maar ga niet na elke wedstrijd je mening wijzigen over de interim-trainer.

6   6  
Badeend

Dit is de eerste wedstrijd sinds tijden (kijk het maar na) waarin Luka Ilic niet het laagste cijfer heeft. Ik vraag me af wat daar de oorzaak van is - ziet de gemiddelde supporter dingen niet die de trainers wel zien, of is het andersom?

8   12  
D’n opletter

Eindelijk kunnen we, weer, op de technische staf stemmen. En nu erin houden, BSR.

22   32  
Ouwe Spionkop

Met de spelwijze van Weijs gaan we het nooit redden.
Veel te behouden (afgekeken van Brood?) met al te beginnen breien vanaf Olij.
Geen buitenspelers, dus spits wordt niet aangespeeld.
Dogan is geen spits maar een nummer 10 en kan door zijn postuur nooit door de lucht worden aangespeeld. Dus makkelijk te verdedigen.
Verder wisselt hij niet of veel te laat.
Bij een 1-0 achterstand mag je bv best eens Stokkers brengen en alles op alles gooien.
Dus een onvoldoende voor Weijs.

28   8  
Yesyes

Mogen we ook op de scheids stemmen?

27   5  
Sanseveria

Er is maar één echt alles bepalende persoon geweest deze wedstrijd: Scheidsrechter Joey Kooij!

100   21  
DeWeesJr (BSR)

Ik verbaas me over dat iedereen Weijs zo erg afkraakt. Het is in die vier wedstrijden erg jantje lacht jantje huilt bij de supporters.

Na Helmond kon die er niks van, na Jong AZ en PSV was het een geweldige trainer met een geweldige zet om Verschueren op 10 te zetten. En nu speelt de trainer zogenaamd weer te behouden.

Dit is zijn eerste echte grote klus en dus kun je hem niet heel veel kwalijk nemen. Het veldspel was prima in Deventer en je had hoe dan ook 0-0 gespeeld als er een andere scheidsrechter op het veld stond.

En ja je had absoluut drie punten moeten pakken om aansluiting te houden. En ja we hebben te weinig scorend vermogen en zo kan ik nog even doorgaan. Maar ga niet na elke wedstrijd je mening wijzigen over de interim-trainer.

27   8  
Ouwe Spionkop

Het veldspel prima?
Ik weet niet of jullie te veel hadden gezopen maar er lukte maar heel weinig en het was superslordig!

10   7  
Mo

Nee hoor, een scorende spits hebben we niet nodig! We maken immers genoeg doelpunten.

Wat een enorme onzin is dat,zeg!!!

18   14  
D’ opletter

@deweesjr; spelen zonder spits, Weijs is, vooralsnog, ongeschikt. Op tijd én ook goed wisselen is bij Weijs nog niet gelukt.
Fijn dat hij nu de honneurs wil waarnemen, maar hij moet nog (heel) veel leren.

23   9  
DeWeesJr (BSR)

@Ouwe Spionkop

Als er één ploeg verdiende te winnen afgelopen zondag was het NAC. En ja dat er dan nog slordigheidjes in het veldspel zitten is niet gek na een wedstrijd op donderdag. Maar voetballend was je echt beter dan GAE.

Verdedigend staat het meer dan prima alleen lukt het zowel Weijs als Brood niet om aanvallend veel potten te kunnen breken. Ik denk dat we dan ook kritisch moeten kijken naar de samenstelling van de selectie in plaats van een trainer de schuld te geven.

19   3  
Verlegh

Ik blijf zeggen dat het niet zo zeer aan de spelers ligt, maar aan de tactiek. Het maakt niet uit wie je ook voorin zet (Dogan, Stokkers of van Hooijdonk), wanneer ze op een eiland staan kunnen ze weinig aanrichten. Afgelopen zondag kopte in de eerste helft Dogan een aantal keer de bal door maar deze kwam automatisch bij een verdediger terecht. Ook gebeurd het regelmatig dat bijv. Dogan uit de spitspositie verdwijnt en wanneer er dan een voorzet wordt afgeleverd, staat er niemand.

Ik hoop dan ook dat NAC snel afstapt van de 4-2-3-1 tactiek en aanvallender gaat spelen (4-4-2 of 4-3-3).

19   6  
Ouwe Spionkop

Te makkelijk.
Ik ben het er absoluut niet mee eens dat we beter waren dan Eagles. Ja we hadden meer balbezit en paar kansjes.
Vergeet niet dat Eagles levensgrote kansen onbenut heeft gelaten.
Nogmaals het was echt slordig. Weijs beaamde dat zelf ook.
Maar waar het om gaat dat deze manier van voetballen werkt tegen PSV (als je het spel niet hoeft te maken). Maar in de 1e divisie werkt dit niet!
Je moet met 2 buitenspelers en een lange spits spelen. Olij moet de ballen gewoon uittrappen ipv al dat breiwerk van achter uit. Als de bal over 15 schijven is geweest ben je nog maar aan de middenlijn en dan kunnen ze hem niet kwijt. Dus elke keer balverlies. Heel frustrerend.

11   8  
DeWeesJr (BSR)

Levensgrote kansen heeft Eagles niet gehad hoor. Paar gevaarlijke voorzetten waar niemand tegenaan liep. Maar die heb ik bij NAC ook gezien.

Een levensgrote kans is die van Verschueren vlak voor rust. En weer vlak daarna krijgt Dogan alle tijd voor een schot maar schiet hem te gehaast over.

Zoals je gisteren in de podcast heb kunnen horen ben ik het wel eens met het feit dat de tactiek beter werkt tegen ploegen die ´beter´ zijn dan ons.

Je vraagt om te gaan spelen met twee buitenspelers en een lange spits. Die hebben we amper in de selectie. Boussaid, Ilic en Van der Gaag trekken alleen maar naar binnen (dat is hun stijl en je kunt niet anders van ze verwachten). Alleen Bohui is een typische buitenspeler maar heeft mij nog niet kunnen bekoren gedurende zijn invalbeurten.

Dus komen we weer terug op het argument dat we moeten kijken of de selectie wel juist is samengesteld.

8   6  
Sjorskee

Op dit moment worden we hoofdzakelijk gevaarlijk door een dieplopende Verschueren en/of een afstandschot.

Ik ben het met verschillende mensen eens dat Dogan als spits veel te weinig bruikbare ballen krijgt om direct af te werken. Deels vind ik ook dat hem dit zelf te verwijten valt. In zowel de duels als het meevoetballende gedeelte komt hij echt veel te kort en heeft hij heel veel balverlies. Het probleem is alleen wel dat de alternatieven momenteel ook niet duidelijk beter zijn. Stokkers is fysiek sterker maar komt op mij heel apatisch over als hij meedoet. van Hooijdonk komt in het meevoetballende gedeelte en qua duelkracht ook te kort. Voor hem valt wel te zeggen dat hij de kansen die hij krijgt vaak wel benut.

Hetzelfde geldt voor het middenveld op Verschueren na. El Allouchi, Azzagari en van der Gaag (hangende middenvelder) zijn redelijke voetballers maar spelen voornamelijk balletjes breed en legden het fysiek vaak af tegen de sterkere Lieftink en Corboz. Middenveld was niet goed genoeg om voetballend steeds vooruit de vrije man te vinden en door te combineren en legde het daardoor steeds af in de duels.

Ook snap ik de kritiek op de buitenspelers die steeds maar naar binnenkomen. Echter missen in mijn ogen Boussaid en Ilic in mijn ogen de pure snelheid om een man via de buitenkant te passeren en een voorzet te geven. Beide moeten het hebben van de actie en de combinatie door het centrum. Bohui zou hier een uitkomst kunnen zijn maar maakt denk ik ook niet voor niks bijna geen minuten.

De verdediging is op dit moment zeer stabiel. Ik heb zondag op een paar gevaarlijke voorzetten na bijna geen kansen voor Go Ahead gezien.

Uiteindelijk kom ik tot de conclusie dat enkel de discussie betreft de spitspositie een logische is. Voor de rest zijn de alternatieven er niet of te matig. Of dat NAC waardig is laat ik in het midden.

Tenslotte denk ik wel zeer zeker dat Weijs door middel van het inslijpen van spelprincipes in staat is ook de huidige spelersgroep op korte termijn beter te laten spelen en renderen wat ook gekoppeld zal worden aan concrete punten.

10   10  
Sjorskee

Overigens zie ik dat ik ondanks mijn uitgebreide reactie en blik op de huidige situatie geen Man of the Match in de reactie heb aangegeven.

Dat is voor mij wederom van Hecke.

Verdedigend sterk en aan de bal zeer comfortabel. Ondanks de minimale afspeelmogelijkheden continu vooruit proberen te passen en in andere gevallen afkappen en uit de drukte halen.

Ik zou het leuk vinden als hij zichzelf binnenkort een keer beloond met zijn eerste doelpunt. Alhoewel de corners nog een stuk beter kunnen en in ieder geval direct voor gegooid moeten worden, komt hij steeds dichterbij.

5   0  
signase

@Verlegh, 14.10:

Helemaal mee eens. Gezien het gebrek aan buitenspelers zou Weijs dan voor 4-4-2 moeten kiezen. Voordeel is dat je dan Dogan en Stokkers/SVH in de spits kunt zetten. Meer variatie, meer opportunisme.

5   2  
Heksenketel

Ik ga geen punten geven, omdat ik alleen de samenvatting heb gezien. En die zag er prima uit. NAC was de bovenliggende partij. Dus eens met DEWEESJR als het gaat om zijn opmerkingen over Weijs.

2   3  
Pietjebel

Als je geen goals maak is het slecht
Daar ligt het aan bij nac veel te weinig scorende spelers

3   0  
Babosje

Ik hoopte eigenlijk iets nieuws te lezen over spelers maar helaas!
Weer geen rust op het moment en straks met een last minute speler aankomen waar we niks mee kunnen en tegenvalt!
Des NAC's.
Laat het deze keer anders zijn asjeblieft!

2   2  
Nacbeest

Iedereen die denkt dat dogan niet in de spits kan of geen spits is vergeet dat het spel eromheen om te huilen is. Ik denk oprecht als ze een tempo sneller spelen er veel meer kansen komen.

8   1  
Tombola Breda

Ik zat net even naar Feyenoord - Fortuna te kijken. Wat een gruwelijk slecht voetbal van beide kanten zeg. Dan roepen wij hier vaak dat het huidige NAC niks in de ere heeft te zoeken. Maar als ik dit zo zie moet NAC daar prima tussen passen.

5   1  
De Bolle Damen

Nou Tombola dat ben ik 100% met je eens. Ik heb het ook gezien en wat zijn wij dan al verwend. Pffff wat zijn die slecht. Wij moeten niet zo zeiken allen.

5   1  
Nacman

Het is zo stil bij nac voor nieuwe trainer en spelers dat je een speld kan horen vallen

1   1  
Chie

Als AJAX kampioen wordt en de andere kant van het bekerschema geheel doorloopt, zijn we nog maar 2 overwinningen verwijderd van Europees voetbal. Lastige wedstrijden, maar het zijn er maar 2, waarin we niet het spel hoeven maken.

1   2  
Ivo

En zo ging ook de 28e dag van de transfermarkt geruisloos voorbij. En ook de 28e dag na het ontslag van Ruud Brood is de opvolger nog niet binnen.

Het laat nog maar een keer zien dat de spelers waar we nu vanaf willen op geen enkele waarde of interesse kunnen rekenen.

Carolina naar Georgië, ik moet dat nog zien. Het zal wel een vage huurconstructie worden waar we nooit een euro voor vangen. Een nepdeal zoals bij Kali.

Ook de deal van Filipovic duurt te lang. Was eigenlijk gisteren al verwacht maar ook vandaag bleef het stil.

Verder lijkt er geen interesse meer te zijn in onze spelers. Is dat nou de oogst van maanden voorbereiding op een transferperiode?

3   3  
Otjes

Willem Weys maar een interim trainer. Dat zullen we eens zien. Die blijft denk ik langer zitten dan we denken (met Hellemons).

Oh ja Willem, als je niet scoort win je nooit...dus stel een spits op. Met of zonder Dogan.

Komt er nog een ververdeler/10 bij?

1   3  
Henri

Ik heb al eens eerder geschreven dat Dogan een eendagsvlieg is. Hij heeft één seizoen goed gespeeld als aanvaller in samenspel met Smeets , (hij is eigenlijk linksback/linkshalf) In een team dat helemaal om hem heen was gebouwd en dat puur op de counter speelde. Het is altijd de vraag of je een speler die pas één seizoen en op een andere positie rendeert en in een team speelt met een systeem dat je eigen ploeg niet speelt moet kopen. Ik zeg nee en de praktijk geeft mij gelijk. Zeker als je als AD/TM al geen cent hebt temakken moetje juist op die paar centen die je kunt besteden heel zuinig zijn. Dat moeten zeer bewuste aankopen zijn! Dogan, Stokkers, Filipovic???

1   1  
Fred1

@ Henry , die Dogan is de grootste miskleun van de laatste jaren in de aanval bij NAC.
Zit werkelijk niks in.
Zéér beperkte speler met een groot gebrek aan inzicht en totaal geen technische bagage.
Dat dan een trainer hier ook nog zijn team op afstemt is te droevig voor woorden en een schoffering naar zijn twee echte spitsen en naar het publiek.
Willem Weijs kan mij met geen enkele voetbaltechnisch argument duidelijk maken waarom Dogan speelt en Stokkers en Sydney niet.
Leg mij uit waarom je met buitenspeler speelt als je een spits hebt die op geen enkele wijze te bereiken is en volledig onaanspreekbaar is .
Dat scheelt je gewoon 20 goals die we hard nodig hebben.
Weijs heeft de neiging om te spelen om niet te verliezen en totaal niet om te winnen.
Weijs is ook een trainer die gewoon “ vergeet “ te wisselen.
Ik weet zeker Dogan gaat nu niet scoren, morgen niet en over enkele maanden ook niet en ik denk nooit niet, verloren tijd en verloren punten.
Resultaat, tweede rijtje KKD, 2 gefrustreerde spitsen en geen pot kunnen breken in de nacompetitie .

Laad alle berichten na dit bericht in