Wij gaan niet opzij

'NAC haakt af voor Bruns'

F8Hipster

NAC is afgehaakt in de strijd om de handtekening van Thomas Bruns. BN DeStem meldt dat de middenvelder te duur is. NAC schakelt daarom door naar andere opties.

Bruns verdedigt dit seizoen op huurbasis de kleuren van PEC Zwolle, maar is in Zwolle op een zijspoor beland. PEC ziet hem graag vertrekken en Vitesse hoeft hem voorlopig niet terug. Een overstap naar NAC leek daarom een serieuze optie. De Parel van het Zuiden toonde al eerder interesse en Bruns liet weten NAC een mooie club te vinden.

Toch komt het niet tot een tijdelijke overgang, omdat Bruns te veel kost. NAC heeft slechts beperkte financiële mogelijkheden en Bruns past daar volgens BN DeStem niet binnen. NAC zoekt daarom verder.

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
25 Reacties
58   7  
Toontje

Financieel is de situatie zo slecht dat ze echt bijna niemand kunnen betalen. Niemand wil dan ook komen. Zo ook met de trainer, anders hoeft dat niet zo lang te duren toch. Ook Filipovic mag voor niks weg omdat men allang blij is dat men zijn salaris niet hoeft te betalen. Zo diep zijn we weggezakt. En andere spelers die wegmoetn wil echt niemand hebben.

9   22  
Baosje

okeydokey ...

tis gêre of nie

next !

31   21  
NAC!!!

Of beter gezegd, we investeren niet in de club...
We willen natuurlijk niet promoveren, we zijn ook gewoon te slecht..

Wat een gekut toch zeg!!

28   6  
Naccienac

Dit is wel erg jammer. Bruns was zeker een toevoeging qua creativiteit op het middenveld, precies wat nac nu mist. Afgelopen zomer had nac gezegd een potje te bewaren voor de winter, maar daar is dus niks van waar.
De investeerders willen hun portemonnee niet trekken omdat de TD ook niks uit de selectie verkocht krijgt.. begrijpelijk, maar nac en de supporters zijn hiervan de dupe.

30   6  
Joepel

Je staat als TD toch wel vreselijk voor lul met verhalen van nog niet zo lang geleden dat er geld is voor versterkingen en in elke linie er wat bij zal komen. En je kunt een dergelijke speler nog niet binnenhalen. Misschien nog wat spelers die groots zijn binnengehaald begin vh seizoen dumpen door contract te ontbinden? Want wat ruimt zo lekker makkelijk op... ?

41   10  
Ouwe Spionkop

TD kan hier niks aan doen. Misschien was hij zelfs al wel rond met Bruns.
Maar aandeelhouders houden de portemonnee dicht.
Als ik TvdA was zou ik mn conclusies trekken en opstappen. Zo kan je je werk toch niet doen?
We zitten opgesloten in een uitzichtloze situatie.
Jammer want we hebben zo'n mooie club, maar zonder enig perspectief.

58   7  
Toontje

Financieel is de situatie zo slecht dat ze echt bijna niemand kunnen betalen. Niemand wil dan ook komen. Zo ook met de trainer, anders hoeft dat niet zo lang te duren toch. Ook Filipovic mag voor niks weg omdat men allang blij is dat men zijn salaris niet hoeft te betalen. Zo diep zijn we weggezakt. En andere spelers die wegmoetn wil echt niemand hebben.

25   11  
gaoperd

ik krijg steeds meer de indruk dat s.s. NAC zinkende is ....

wat een droevenis , wat een gekut ...

hopen dat we héél snel van die drie vetnekken van aandeelhouders af zijn ...dit leidt nml tot de rand van de afgrond .... wat heet ...NAC gaat de afgrond in op deze manier

en de rest ( waaronder wij , de supporters ) .....staan er bij en kijken er naar

24   1  
Misterbean

Iedereen weer: wie vooruit wil komen moet investeren. De hand op de knip houden leidt tot veel meer verliezen. Conclusie: de grote 3 doen maar wat.

13   26  
1949

Wees de drie investeerders dankbaar anders stond het stadion al lang leeg. De drie halen totaal geen rendement uit hun investeringen
Ze zijn geen liefdadigheid instelling en misschien dat die bezoekers van deze site die allerlei scheldnamen gebruiken voor de investeerders de portemonnee eens kunnen trekken en het salaris van de zo gewenste versterkingen kunnen betalen.

20   6  
10diego

Dus wij komen er na een paar weken achter dat we geen Vitesse salarissen kunnen overnemen. Mooi man.

Tommie zal zijn eigen zomerse geklooi moeten repareren en heeft geen noodpotje aangehouden voor de winter window. Terwijl er toch flink gegokt is met onbekende (en jonge) spelers die de afgelopen jaren nauwelijks gespeeld hebben.

Kudimbana raak je niet kwijt zonder dat je hem een zakje mee geeft, ben erg benieuwd wat het wegbrengen van Filipovic heeft gekost. Dat zelfde geld voor Kali.

Daarnaast zal een speler die bij ons in de etalage komt te staan omdat hij elders buiten de boot is gevallen, graag willen weten wat de trainer met hem van plan is. Klein probleem, we hebben geen trainer.

We zijn een jaar maar geen stap verder. Ook nu is wordt het seizoen voor carnaval al als verloren beschouwd. Het gat met de promotieplaats is in 3 wedstrijden gegroeid van 3 punten naar 8 punten en niemand doet iets. Het is allemaal de schuld van Ruud Brood.

19   1  
Marti

En volgend seizoen nog meer het moeras in ,door veel minder verkochte seizoenkaarten , nog minder inkomsten .

18   1  
Tico

Had Redbull een tijd geleden geen interesse in NAC? Daar zit wel geld.......

3   8  
JimGoose

Tekenend voor het huidige NAC, maar echt rouwig dat zo'n Bruns niet komt hoeven we volgens mij niet te zijn. Carrière zit al jaren in een dalende lijn en zelfs zijn oude mentor uit de Heracles-tijd ziet het nu na een half seizoen niet meer in 'm zitten. Voetballend zal het beter zijn dan wat er nu staat, maar deze jongen zou de kar hier ook niet gaan trekken.

4   0  
SnooF7

De kosten van de versnaperingen liggen ook te hoog

11   1  
H.V.M.

NAC haakt sowieso af!?

6   11  
Falco

Komen nooit meer in de eredivisie. Helaas de strijd is verloren. Maar wel altijd carnaval bij ons in stadion

5   1  
Bredafun

Misschien bij Baronie nog iemand strikken? Dat past net in t budget dan....
Hoe kan je (wat ze graag willen) een ervaren iemand binnen hengelen als er geen budget is? Zeg tmaar!

9   0  
geelzwartwit

Resume:

- Begin dit seizoen is er van bijna een volledige selectie afscheid genomen.
- Dit heeft geld gekost en wat geld opgeleverd
- De aandeelhouders redden NAC opnieuw met een afname van nog eens 1 miljoen aan aandelen
- Extra inkomsten van seizoenskaarten worden niet voor de spelers selectie gebruikt.
- Een aantal spelers zijn gebleven en behoren niet meer tot de selectie en kosten daardoor geld zonder bij NAC te spelen, het salaris van Kali zal vast niet volledige door de Belgische club betaald worden (aanname).
- TvdA gaf aan niet dezelfde fout als Smudlers te maken (gokken op jeugd en spelers van ManCity)
- De twee spelers van City worden sinds dag 1 door NAC als basisspelers gezien...
- NAC mist duidelijk routiniers en is daarmee te jong en onervaren qua selectie
- TvD geeft aan geld beschikbaar te houden voor eventuele winterse versterking
- Brood en Assistent wordt ontslagen > kost geld
- Winterse versterkingen worden aangekondigd - directe versterking in iedere linie zal er komen
- Raad van Commissarissen gooit het slot erop. Eerst spelers eruit dan pas versterkingen
- Het is logisch dat er eerst spelers wegmoeten anders wordt het wel heel erg een Smudlers 2.0
- De spelers die wegmogen hebben tot op heden ook niet een echte kans gekregen zich te laten zien
- De spelers die wegmogen zullen niet de wereld verdienen (met name Boris)
- Tot op heden wil niet niemand de spelers die wegmogen hebben of voor betalen
- Een speler die men bij Vitesse niet meer en daardoor aan PEC verhuurd is wil PEC zelfs ook niet meer hebben en zou dan bij NAC hoog op het lijstje gewenste versterkingen staan... maar is te duur.

De gok op transferwaarde met eigen jeugd en aangetrokken spelers is wel erg groot geworden.
Transferwaarde ontstaat vooral door sportieve prestaties. De jonkies worden snel meer waard als de prestaties in het oog springen. Sportief preseteren lukt vooral als je selectie in balans is..
En de selectie is niet in balans dat is het hele eieren eten.. daarom moet er versterking komen.. maar ja die komt er niet.. en zo houdt alles binnen NAC zichzelf in een houtgreep.
Want als er aan het begin van dit seizoen al voor 1 miljoen aan extra aandelen is uitgegeven om de begroting rond te krijgen (lees het voortbestaan van de club te waarborgen) hoe zit dat dan volgend jaar, mocht je niet promoveren? Minder televisie inkomsten, minder seizoenskaarten, minder sponsorinkomsten enz enz.

De kosten blijven gelijk en de aandeelhouders zullen voor minimaal nog een 1 miljoen moeten bijlappen. Okay okay, Olij zal wellicht 300k opbrengen en wellicht brengt nog een ander talen 200k op.. dan nog. Je wordt dan sportief verzwakt en het dekt de sportieve en financiele ellende niet.

Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen bij NAC. Het enige wat NAC in de huidige situatie zou kunnen helpen zijn sportieve prestaties en tsja dat is zo onzeker als wat want dan komen je weer terug bij.. versterking nodig.

Een overname (door een rijke rus, rijke bredanaar, supporters participatie, ManCity of mix van dit alles of wat of wie dan ook) lijkt onafwendbaar.

Het is heel mooi dat de aandeelhouders garant blijven staan voor een sluitende begroting maar als er vooral geld bij moet en er sportief geen prestaties zijn en er op inkomstenvlak teruggang is lijkt het mij dat ze toch echt een keer denken dat ze geen Sinterklaas zijn.

4   1  
scheppioni

Jammer, had deze speler graag bij ons NAC gezien, maar ja graag of niet (as hij echt zo graag wil, kan Bruns ook wat water bij de wijn doen)

4   0  
Moppernac

Bij beek vooruit 7 lopen nog wat spelers rond, mss nemen die wel geld mee ipv dat NAC ze niet kan betalen

5   0  
Dutchbird

Overduidelijk dat VDA strak aan de leiband wordt gehouden door de RvC. Zo strak dat het verstikkend moet werken. Aan de ene kant worden prestaties van hem geëist en aan de andere kant moet hij zich strikt aan de financiële kaders houden.

Zoiets gebeurt meestal als de leiding van iemand af wil zonder diep in de buidel te hoeven tasten voor een ontslagvergoeding. Het is de vraag of hij binnenkort al genoeg strafpunten heeft opgebouwd voor ontslag of dat dit pas gebeurt als NAC niet promoveert. Hopelijk eerder zodat zijn opvolger op tijd kan instappen.

1   0  
Mo

Ik had niet anders verwacht....

7   0  
Henk

Nac kan beter stoppen met betaald voetbal, want er is toch geen geld...

Wat een droeftoeters, die aandeelhouders!

6   0  
10diego

@geelzwartwit: mooie weergave

@dutchbird: stel je bent TD en je krijgt een trainer die je niet wil en in de winter word je weer als een schoothond behandeld door de aandeelhouders. Wat doe je dan?

1   1  
Theoden King

Ben benieuwd wat "te veel kost" hier precies betekent. Te hoge transfersom? Salariseis Bruns? Transactiekosten zaakwaarnemer?

Sowieso verstandig om niet te veel uit te geven aan een speler. Anders wed je op één paard en is je budget weer op.

Laad alle berichten na dit bericht in