Wij gaan niet opzij

Man of the match: Jong AZ - NAC (0-2)

Italo

Een degelijke, sobere, overwinning op Jong AZ gisteravond. Onder lastige omstandigheden (de wind had duidelijk invloed) gaf NAC amper wat weg. Aan de andere kant scoorden Bakker (corner) en Velanas (vrij voor de keeper). Met drie punten in de tas keerde de ploeg huiswaarts. Wat vond jij van de prestaties van de spelers? Laat het hieronder weer weten.

B-Side Stats: Jong AZ - NAC (418 Stemmers)

Wie speelde volgens jou de beste pot? Stem op alle spelers hieronder en samen maken we er een mooi overzichtje van!
 
Even geduld: Je stem wordt verwerkt
N. Olij
-
D. Malone
-
M. Adilehou
-
D. Bakker
-
K. De Rooij
-
S. Agougil
-
R. Seuntjens
-
W. Cagro
-
O. Velanas
-
Jeredy Hilterman
-
N. Bannis
-
R. Ligeon
-
J. Mashart
-
B. van Schuppen
-
P. Kestens
-
E. Banzuzi
-
E. de Graaf
-
N. Bannis
4,8
Jeredy Hilterman
5,1
O. Velanas
7,5
W. Cagro
6,4
R. Seuntjens
6,5
S. Agougil
5,7
K. De Rooij
4,5
D. Bakker
7,3
M. Adilehou
7,2
D. Malone
6,8
N. Olij
7,3
E. de Graaf
5,6
E. Banzuzi
5,8
P. Kestens
7,2
B. van Schuppen
5,8
J. Mashart
5,2
R. Ligeon
5,6
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #108 38 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Vier jaar cel geeist tegen Ferne S. 19 reacties
31 Reacties
64   17  
gjoewie

Man of the match was zonder twijfel de twaalfde man uit Breda!!!! Hulde voor die gasten die in die snijdende kou toch 90 minuten herrie stonden te maken!
Bakker en Velanas allebei een 7. De rest van de verdediging een 6 (inclusief Mashart en Ligeon). Alles daarvoor een 5. De Graaf een 2. Onbegrijpelijke wissels.
Kwalitatief waren we veel beter dan die jonkies uit Alkmaar. Ik hoop dat we met de tweede overwinning op rij (!!!) het vertrouwen wat toeneemt, want we kunnen wel NOAD van onze jongens eisen, er waren er maar weinig die het kunststof gras opvraten. Die Bannis loopt een beetje wezenloos over het veld, Hilterman is me niet eens opgevallen. Seuntjens wordt regelmatig voorbij gelopen. Waarom zetten we die niet vast op 10, zodat de andere jongens een vast aanspeelpunt hebben?

64   17  
gjoewie

Man of the match was zonder twijfel de twaalfde man uit Breda!!!! Hulde voor die gasten die in die snijdende kou toch 90 minuten herrie stonden te maken!
Bakker en Velanas allebei een 7. De rest van de verdediging een 6 (inclusief Mashart en Ligeon). Alles daarvoor een 5. De Graaf een 2. Onbegrijpelijke wissels.
Kwalitatief waren we veel beter dan die jonkies uit Alkmaar. Ik hoop dat we met de tweede overwinning op rij (!!!) het vertrouwen wat toeneemt, want we kunnen wel NOAD van onze jongens eisen, er waren er maar weinig die het kunststof gras opvraten. Die Bannis loopt een beetje wezenloos over het veld, Hilterman is me niet eens opgevallen. Seuntjens wordt regelmatig voorbij gelopen. Waarom zetten we die niet vast op 10, zodat de andere jongens een vast aanspeelpunt hebben?

31   12  
Geel zwart hup NAC

Het is werkelijk ongelofelijk, iedere week vraag ik me toch weer af waarom de Rooij toch weer altijd op zijn zwakke kant wordt gezet. Had die jongen nou vanaf begin is laten spelen vanaf links want nu is dat onmogelijk gemaakt door een Velanas is top vorm. Waardoor naar mijn mening de enigste oplossing is 60min vanaf de basis Kerstens, en dan 30min de rooij alleen wel op zn goede kant want je ziet dat t niet lekker loopt voor hem aan die rechter kant.

40   2  
Wanny

Adilehou speelde ook een goede pot.

21   2  
Bartjuh

Voor mij malone !! Je zag na zijn wissel hoe lastig de verdediging het kreeg

6   11  
Jules

Te makkelijk om kritiek te leveren op Bannis en Mashart. Ik zal is positief zijn en de Eekhoorn een veer in z’n Franse poepert steken. En verder laat ik het er bij. Snel vergeten dit soort potjes

16   3  
vakgbaard

De taak van keeper en verdedigers is primair geen tegendoelpunten incasseren. Dan verdienen deze spelers toch minimaal een 8 of ben ik dan te ruimhartig?

4   6  
gjoewie

VakGbaard > Ik ga altijd uit van een 6. Voor als ze hun werk goed doen. Doen ze het beter en/of vallen ze op omdat ze iets extra's doen (een verdediger die een doelpunt scoort, bijvoorbeeld, of een verdediger die een kwalitatief betere aanvaller van de tegenpartij uit de wedstrijd speelt), dan krijgen ze bonuspunten. Als ze hun werk niet naar behoren uitvoeren, dan krijgen ze een onvoldoende.

14   6  
Janus

De meesten speelde gewoon een prima pot. Niet bijzonder. Enige uitschieters positief vond ik Adilehou, Malone en Velanas. Laatste weken altijd goed voor een 7 of hoger. Net als uiteraard onze keepert.

De Rooij... Tja.... Eerst noemde ik hem een mooi-weer voetballer, maar zelfs dat is denk ik niet meer van toepassing op hem. Is al zijn hele periode bij NAC (op een paar uitschieters na) onvoldoende. Ik zie mensen hier de laatste weken vermelden dat hij op links moet, maar ook hier heeft hij al vaak genoeg zijn kansen gehad hoor. Lekker een paar wedstrijdjes wissel zetten. Kerstens brengt 10x zo veel dreiging en lijkt voetballen ook leuk te vinden en daarnaast is Antonia ook weer op de weg terug. Zij zijn beiden sterker dan de Rooij.

16   20  
Fred1

Heb de berichten die gisteravond en vanavond voorbij kwamen eens de revue laten passeren en dan gaat het vooral over de wissels en Kai de Rooij.
En terecht lijkt me.
Vroeger hadden we een magische linksbuiten, Addy Brouwers, nu is het in je herinnering waarschijnlijk altijd mooier, maar kan me niet herinneren dat ik die een bal heb zien verspelen.
In mijn beleving lukte zijn acties altijd en dat was precies hetzelfde als hij op rechts stond, dat maakte niet uit.
Nu hebben we te maken met ene Kai de Rooij waarvan iedereen nu roept dat hij op links moet staan omdat hij dat bij Eindhoven ook stond , grote bullshit je kan voetballen of je kan het niet.
Elke bal verspeeld hij en een combinatie is niet op te zetten, bij een uitbraak zie je hem meestal te laat aansluiten en er zit nergens een idee achter.
Hij straalt mistroostigheid uit en totaal geen plezier, laat constant zijn mannetje lopen en gelooft het allemaal wel.
Het gaat hem niet meer worden met deze jongen , waar Velanas de handschoen heeft opgepakt zakt De Rooij steeds verder weg, zo erg dat je haast met een mannetje minder staat.
Kestens is veel explosiever en straat ook veel meer plezier uit, ik heb gisteren in korte tijd van Kestens meer gezien dan van de Rooij de laatste 3 wedstrijden.
De Rooij speelt niet alleen slecht en ongeïnspireerd maar er komt daarom ook geen enkel voorzet van zijn voeten waardoor de in mijn ogen ook gemankeerde spitsen niets creëren. ( snap ook niet waarom ze die twee hebben gehaald )
Gisteren was een mooi voorbeeld van hoe je jezelf uit de wedstrijd kunt wisselen, begrijp me goed de spelers die er uit gingen zal een reden voor zijn maar op het moment dat de 2 backs er in kwamen gaven we het overwicht en het balbezit weg en gingen we achterover hangen.
Mashart weet zich gewoon geen raad die weet niet hoe en waar hij moet dekken en is volledig het noorden kwijt, dit kan niet op dit niveau dat is absoluut ondenkbaar.
Kortom veel om over na te denken maar nog erger is dat het veroorzaakt wordt door de trainer.
De Graaf zakt ook steeds verder weg in het moeras en grossiert in foute beslissingen.
We zijn er voorlopig nog niet.
Net zoals we er nog niet zijn door de vuile spelletjes die mbt de overname worden gespeeld want ook op de achtergrond is veel ruis op de lijn en mensen proberen koortsachtig hun niet onverdiende functies in stand te houden.
Mark my words.

25   6  
Adriaan

De Rooij moet naar een mental coach....
Wordt ook verkeerd gebruikt

30   5  
Charpie

@Fred1;

Waarom moet je letterlijk bij elke posting weer breed uitmeten hoe slecht je De Rooij
wel niet vindt? Daarbij denk je ook nog te weten hoe het met iemands geestelijke gesteldheid is. Zeer aanmatigend allemaal. Je kunt ook iemand het graf in schrijven. Wordt-ie daar beter van ?

13   30  
Fred1

@ Charpie, volgens mij lees je niet goed of zit het met jouw geestelijke gesteldheid iets minder vandaag.
Elke post ha ha , doe niet zo maf man.
Ik weet niet wat jij onder geestelijke gesteldheid verstaat maar volgens mij zeg ik niet dat hij debiel of krankzinnig is.
Ik zeg dat hij een miskoop is die niet kan voetballen en geen plezier uitstraalt.
Het is nogal wat, sommige idioten durven van alles in iemands mond te leggen.
Laten we het gewoon bij voetbal houden, soms verbaas ik me over wat voor mensen op deze site zitten en met welke vage bedoelingen.

7   10  
Ivo

@Charpie

Sorry hoor, maar een profvoetballer moet vandaag de dag wel tegen een stootje kunnen, op social media en dit soort sites mag je gewoon je mening geven. Dat doet men vanaf de tribune ook.

De Rooij is zo'n speler die het van momenten moet hebben, en als je dan wat ongelukkig bent in je acties dan speel je een slechte pot. El Allouchi kreeg vaak dezelfde verwijten maar die pakte - zeker op het eind - wel zijn assists en goals mee, en dan klaagde er niemand. Maar als het niet lukte of hij liet zijn man weer eens lopen, dan noemden ze het ook meteen een luie speler. En daar is ook wat voor te zeggen.

Bij NAC staan altijd relatief veel werkpaarden op het veld, met luxe paardjes hebben we niet zo veel op. Maar de creatieve spelers die we inzetten moeten dan wel het verschil maken. In het hedendaagse voetbal gaat het om duels winnen en scherp omschakelen. Velanas doet dat steeds beter en die zou ik zeker laten staan op deze positie. Verder zou ik Kestens de komende wedstrijden kans geven en de Rooij via invalbeurten prikkelen om harder te werken en zijn rol anders in te vullen.

17   3  
Scheppioni

Zonder twijfel de twaalfde man idd !!!
@ Fredje
Bijna altijd wel met je eens, in deze betreft Kaj niet, Kaj is vorig seizoen voetballend vermoord ! Kaj heeft bij e'hoven zeker laten zien dat hij zeker van grotere waarde kan zijn dan dat ie nu laat zien. Het lijkt wel of hij nu te geforceerd wil doen en dat ook nog op niet zijn ideale plek. Een grote fout daarom nu ook van de staf om hem te laten spartelen. Ik denk dat de staf beter nu Kaj nog kan laten groeien weer in zijn goede doen, anders zijn er echt alleen maar verliezers. Ik ben er van overtuigt dat mocht zo'n Kaj nu naar volendam zou gaan dat hij daar weer gaat excelleren ! Vorig seizoen is heel veel kapot gemaakt !

7   5  
Scheppioni

Daarbij vind ik het met deze staf dat nog wel meerdere spelers wel heel erg terugvallen van een goede doen, jong & oud !! Gisteren ook weer, de wissels waren zelfdodend !!! Toch doen ze het weer deze staf !

19   5  
Kipiani

Eens met Schep. Steijn heeft totaal niet geïnvesteerd in Kai als trainer/coach. Maurice was nogal lui.
Ook heeft Steijn niet geïnvesteerd in de chemie in het elftal door ook met name Mounir, Haye, Immers en Sidney als los zand te los te laten en niet aan team building te doen.
Het is niet voor niets dat Haye zo excelleerde bij ons na het vertrek van Mounir.
Als Steijn met Kai en met het duo Mounir & Haye echt aan de gang was gegaan, praten, trainen, belangrijk maken, wijzen op elkaars kracht en teambelang waren we eenvoudig gepromoveerd. Manders en de RvC vonden alles goed.
Wat een enorme afgang.

14   4  
Tip

Inderdaad wisselde Ady Brouwers tijdens de wedstrijd regelmatig meerdere malen van de rechter naar de linkerkant en omgekeerd. Voor de tegenstander was dat zeer verwarrend. Uiteraard was Brouwers top.

Ik denk dat de Graaf Kaj in bescherming moet nemen en hem een wedstrijd of 5 als invaller gebruiken. Met de opdracht zich dan ook 25 minuten helemaal leeg te spelen. En zich zo terug knokken.

Kaj kan beslist wel voetballen. Dat hij veel te weinig laat zien klopt als een bus. Toch werkt hij wel maar bijna alles mislukt.

Verder gisteren wel gewonnen met een uitstekende Malone, Moise en Velanas. Tel uw zegeningen beste supporters. We doen nog mee.

13   2  
Rade

Ik begin me toch wel wat zorgen te maken over duo Hilterman-Bannis. Die beginnen nog niet echt aan elkaar te wennen zal ik maar zeggen.. In het nieuwe systeem komt Seuntjens aan voetballen toe en bloeit Velanas op, maar de bedoelde doelpuntenmakers geven nog niet thuis

10   7  
am

Laatste tijd reageer ik eigenlijk nooit meer, ben een beetje klaar met Nac. Maar kan het nu ff niet laten.
Ook nu moet de trainer het weer ontgelden, dat is wel vaker gebeurd de laatste 10 jaar. Maar wat kun je de Graaf kwalijk nemen? De trainer is zo goed als zijn materiaal. Bovendien heeft hij nauwelijks ervaring en is hij tegen wil en dank trainer van Nac geworden. We hadden aan het begin van het seizoen nog ene Rob Penders in dienst, had die dan hoofdtrainer gemaakt. Doet het prima bij Eindhoven, met nog minder materiaal. In het verleden is hij hier door ene Fred met zijn papegaai scheppie tot vervelens toe zwart gemaakt. Hoeveel kijk kun je erop hebben zou ik zeggen.

8   4  
Scheppioni

@ am
Wel bij de feiten blijven, ik heb Penders nooit zwart gemaakt.... het blijkt dat er in tijd Brandts dingen niet fair zijn gegaan, that's all ! Robbie was als speler top, nu doet hij het prima maar als assistent met geval Brandts vond ik uiterst merkwaardig !! Dus feiten anders lekker wegblijven gast !

6   5  
Kipiani

Het is nog maar de vraag hoe de carrière van Rob zich echt gaat ontwikkelen als trainer-coach. Laten we over drie jaar die balans opmaken.
Hetzelfde geld voor de Graaf, in tegenstelling tot Penders bakt hij er nu niet veel van.
Maar waar staan deze twee over drie jaar ?

8   6  
Dos

De analyse van Fred1 over KDR is mijns inziens een juiste en ook hoe ik het zie.
Toch hoop ik nog steeds dat hij dit seizoen gaat laten zien wat vorig seizoen enkele wedstrijden wel van hem gezien heb. De techniek heeft hij, alleen mist hij nu onverzettelijkheid.

26   6  
Charpie

@ Fred1;

Elke post is misschien overdreven, maar toch minstens zo vaak als jij het over een basisplaats voor Marijnissen hebt gehad!
Waar het om gaat is dat Kai, in mijn ogen redelijk getalenteerd en prima spelend bij Eindhoven, bij NAC niet uit de verf komt. Je kunt zo'n speler dan met de grond gelijkmaken, maar daar is noch NAC, nog De Rooij mee gediend. De insteek zou moeten zijn: hoe krijgen we zo'n jongen aan het voetballen. De Graaf lukt het niet, waar het bij Velanas blijkbaar wel lukt. Een paar maanden geleden nog door velen bij het grofvuil gezet. Ik heb geen oplossingen, maar een profclub zou toch alle middelen moeten inzetten. De ene speler is gebaat bij een schop onder de kont, maar ik denk dat er voor De Rooij is anders nodig is.
Een vergelijking met Addy Brouwers is ridicuul; die heeft zelfs Oranje gehaald. Had trouwens ook zijn mindere wedstrijden hoor, net als Messi bijvoorbeeld. Dan beweer je dat een goede speler zowel links als rechts zou moeten kunnen spelen. Nou, niemand haalde het destijds in zijn hoofd om Peter Remie op links te zetten !
Verder constateer jij: mistroostig, geen plezier, gelooft het allemaal wel, ongeïnspireerd...
( jouw subjectieve aannames) Dit heeft allemaal met geestelijke gesteldheid te maken.
Wie heeft het over debiel en krankzinnig? Kom op man. Weet niet of je vroeger bij de trainerscursus iets over psychologie hebt gehad ?
Dat je mij een idioot noemt die hier niks te zoeken heeft, laat ik geheel voor jouw rekening.
Ben gewoon een supporter die al 60 jaar naar NAC gaat. Heb misschien weinig verstand van voetbal, maar ik pretendeer dat ook niet. Wel van NAC....
Dus Fred, meestal beweer je best zinnige dingen, maar heb ook het idee dat je heel slecht tegen kritiek kan.

11   1  
MdH

180 man waren de man of the match volgens mij.

Voor de rest had Olij weer een paar ballen goed gepakt en is het leuk om die Velanas te zien groeien. Zo zie je wel dat wij niemand meteen moeten afschrijven.

Het was niet veel met dat klote weer. Hopelijk een betere vertoning op Vrijdag!

7   7  
Scheppioni

@ Charpie
Sorry jongen, maar als jij je verbaasd dat er zovaak over een uniek talent wordt geopperd en dat jij daar vraagtekens bij zet, zegt veel meer over jou dan over bv Fred !
Een uniek talent, helaas is ons NAC daar goed in om zulk talenten te laten verpieteren en wel telkens met andere aankomen die niveau vierde klasse amateur hebben !!!

4   9  
Charpie

@ Scheppioni;

Ik weet niet wat je op hebt, maar je bent niet te volgen; waar heb je het in godsnaam over?
Uniek talent? Wie? En wat zeg ik daar over?

6   6  
Sjonnie

We zijn weer lekker bezig mannen over Kay de Rooij.
Maar het is idd de grootste miskoop die NAC ooit heeft begaan, kan geen man passeren, kan geen bal afpakken , kan voor geen meter meeverdedigen want loopt langzaam naar zijn man toe zonder ook maar iets te proberen, maar KAN wel goed vallen als de tegenstander de bal van hem afpakt, en kan dan ook goed gillen alsof hij allebei zijn benen heeft gebroken als hij de bal verspeeld.


3   2  
Badeend

De Rooij zijn grootste probleem is dat ook De Graaf last heeft van de Maurice Steijn Tunnelvisie (MST) - te weinig ervaring (ja ook Steijn), je verzint iets, gaat daar zelfs in geloven en kan na verloop van tijd niet meer terug. Je gaat stupide eigenwijsheid verwarren met 'daadkracht' of 'consistentie'. Naar buiten toe (en misschien wel ook naar jezelf) ga je raaskallen over "systemen inslijpen kost tijd" etc. Terwijl het met allemaal verkeerde aannames begint.

Steijn had dit een paar graadjes erger dan De Graaf, maar ook De Graaf speelt met slechts één buitenspeler. Aan de andere kant staat dan een middenvelder die naar binnen moet trekken. Dat laatste is dan vaak aan de linkerkant, omdat we geen linksbenige spelers hebben die dit op rechts zouden kunnen. En nu natuurlijk ook omdat Velanas het prima doet - het gevaar daarvan lijkt dan weer dat de trainer in zijn gelijk gaat geloven.

Vervolgens moet De Rooij het maar op rechts doen en omdat hij rechtsbenig is, zou hij voorzetten moeten kunnen geven. Ik ben benieuwd of hij dat eerder in zijn leven ooit gedaan heeft. Op rechts staat er ook NOOIT iemand achter hem die hem kan laten functioneren - je kunt de laatste tijd Malone weer prima vinden maar bij balverlies trekt die natuurlijk wel naar binnen. Het is niet voor niets dat Mashart laatst daar aaan de rechter(!) zijlijn in moest grijpen (en dat verprutst).

Je maakt zo'n jongen gewoon kapot. Omdat je vasthoudt als trainer aan een paar domme uitgangspunten die nergens op gebaseerd zijn - en dat met een "tactisch strijdplan" verwart.

4   1  
Spongebob

Man man de trainers zijn hier weer volle bak aanwezig hoor.

Zoals Ralf S zegt in z’n interview KdR wordt helemaal verkeerd gebruikt door z’n medespelers.

2   6  
Sjak

De bekende stohalm is weer gevonden, Velanas...
De hoop en daarbij ook de uitgestelde teleurstelling. Als er geen ene sodemieter gebeurd m.b.t. de overname zitten we volgend seizoen nog steeds met hetzelfde zooitje opgezadeld maar dan zonder Olij..
Het is tijd voor grimmige acties, de eigenaren laten weten dat deze club niet naar de klote moet gaan, maar wat gaan we doen bier zuipen en carnaval vieren op de tribune. Misschien is dat nog het meest wrange..
Veel plezier carnavalssupporters aanstaande vrijdag, maak er een feestje van, wat op het veld gebeurd is niet zo belangrijk. Een wedstrijd koeschijten zou ook 20000 man trekken.

3   1  
Martinus

De Rooy is echt geen verkeerde voetballer, maar heeft nu niet de vorm en het zelfvertrouwen (wat sinds vorig seizoen al enorm is aangetast). Mocht NAC hem van de hand doen, zet hem dan alvast maar in de lange tij van spelers die bij NAC niet hun niveau haalden en elders veel beter speelden. Dat ligt niet aan de spelers in kwestie, maar aan de organisatie NAC. Zo lang dat niet gestructureerd gaat worden, blijf je dat houden.

Ik neem De Graaf daarin niet veel kwalijk. Hij heeft gewoonweg de ervaring niet en een enorme erfenis over moeten namen van de vorige trainer, wiens naam ik gewoonweg niet meer wens te associëren met NAC. Hij maakt met betrekking tot De Rooy nu niet de juiste keuzes, maar ik denk dat hij ook ziet dat hij gewoon een prima speler kan zijn. Maar misschien is druk van de ketel halen nu het beste wat je kan doen. Ik zou in elk geval niet zomaar De Rooy opgeven en het verbaast me dat velen hier dat wel lijken te willen doen.

Laad alle berichten na dit bericht in